miercuri, februarie 28, 2024
libris.ro
Acasă5 MINUTE DE CARTE PURĂ3 CĂRȚI CARE TE POT GHIDA ÎN PRACTICAREA MEDITAȚIEI | 5 MINUTE...

3 CĂRȚI CARE TE POT GHIDA ÎN PRACTICAREA MEDITAȚIEI | 5 MINUTE DE CARTE PURĂ (3)

Meditația începe ca un proces prin care mintea se detașează de fluxul haotic al gândurilor și se concentrează asupra unui singur obiect. Acest obiect poate fi un cuvânt, o idee, un punct, un proces, o imagine sau o combinație a acestora. Atunci când mintea devine calmă, ea poate reflecta asupra ei însăși și poate experimenta mai clar adevărul propriei naturi. Acest calm înlătură, de asemenea, valurile de agitație care ne dau iluzia că suntem separați unii de alții și de univers. Astfel, meditația ne ajută să experimentăm unitatea și armonia cu lumea în care trăim.

Practicarea meditației oferă nenumărate beneficii printre care se numără claritatea mentală sporită, senzația de pace, fericire și bunăstare, transcenderea credințelor negative și dezvoltarea unei imagini mai pozitive despre sine, conștientizarea mai profundă a tuturor aspectelor vieții, cunoașterea sinelui, stabilitate emoțională, vitalitate, un sistem imunitar mai puternic, iertare, un sentiment de sens și scop și multe altele. Procesul meditativ este diferit pentru fiecare dintre noi și aduce cu sine aspecte diferite, unice și autentice pentru fiecare persoană.

Pentru a înțelege mai bine meditația, vă recomandăm câteva materiale care să vă sprijine în procesul personal de explorare a acestei practici.

3 minute de meditație – Christophe ANDRE

Folosind vasta sa experiență ca medic psihiatru și psihoterapeut, Christophe André a conceput 40 de exerciții meditative simple și accesibile care pot fi practicate de oricine dorește să exploreze o altă conexiune cu propriul sine și cu realitatea exterioară.

Această carte nu este concepută pentru a fi asimilată toată dintr-o dată, ci fiecare dintre cele 40 de exerciții sunt gândite pentru a fi efectuate în zile separate. Astfel, prin a aloca timp suficient pentru a reflecta asupra lor și a le lăsa să fie asimilate în mod natural, putem accesa cu grijă și răbdare părți ale sinelui nostru care nu pot fi forțate să se arate.

Acest material este perfect pentru cineva care este începător în arta meditației deoarece conține îndrumări pe înțelesul tuturor cu privire la acest drum de auto-realizare dar este potrivit și pentru cei ce au mai multă experiență deoarece poate aduce completări la practicile personale ale fiecăruia.

 

75 de meditații pentru reducerea stresului, sănătate mintală și pace interioară – Matthew SOCKOLOV

Mindfulness reprezintă o stare de conștiență care rezultă din atenția acordată în mod intenționat gândurilor noastre în momentul prezent, într-o manieră lipsită de prejudecăți. Nu este vorba despre suprimarea gândurilor pozitive sau negative. Mai degrabă, ne ajută să ne eliberăm de tiparele obișnuite de gândire.

Când medităm, nu este de ajutor să ne concentrăm asupra beneficiilor, ci mai degrabă să facem doar practica, și totuși există nenumărate beneficii. Atunci când ne ancorăm în momentul prezent, reducem stresul, dobândim înțelegere și conștientizare prin observarea propriei noastre minți și creștem atenția noastră față de bunăstarea celorlalți. Practica mindfulness ne oferă un moment în viața noastră în care putem suspenda judecata și ne putem dezlănțui curiozitatea naturală cu privire la mecanismele minții, abordând experiența noastră cu căldură și bunătate față de noi înșine și față de ceilalți.

În această carte, Matthew Sockolov prezintă o metodă simplă de abordate a tehnicii mindfulness care include mai multe variante de meditații cu durată între 5 și 25 de minute. Acesta oferă mai multe opțiuni ce variază pe niveluri de dificultate și sunt adaptate pentru diferite personalități și stiluri de viață. Meditațiile prezentate reprezintă un ghid foarte util pentru a face primii pași în practica mindfulness.

Puterea prezentului – Eckhart TOLLE

Meditația presupune, printre multe altele, și lucrul cu mintea iar focusarea atenției asupra unui singur stimul implică, într-o oarecare măsură, ancorarea în momentul prezent. Pentru a înțelege ce anume implică momentul Acum, această carte este un ghid minunat și oferă perspective prețioase prin care putem înțelege multitudinea de aspecte ale conceptului provocator abordat, prezentul.

Scrisă de Eckhart Tolle în 1997, ,,Puterea prezentului” este o carte care a ajutat nenumărați oameni din întreaga lume și continuă să aducă o nouă perspectivă asupra vieții tuturor celor care o descoperă. Această lucrare explorează modul în care gândirea poate induce durere și suferință inutilă și cum să reducem acest lucru în viața noastră prin a trăi în prezent.

Pentru a face călătoria spre Acum, va trebui să lăsăm în urmă mintea noastră analitică și eul său fals creat, ego-ul. Încă de la prima pagină a acestei cărți trecem rapid la o altitudine semnificativ mai mare, unde respirăm un aer mai ușor. Conștientizând că suntem Ființa din spatele gândirii, liniștea din spatele zgomotului minții, iubirea și bucuria din spatele durerii, ajungem la libertate. Prin aducerea prezentului în ceea ce simțim și prin anularea identificării cu suferința, ne putem transforma experiența. Anularea identificării cu gândirea înseamnă să devenim observatorii tăcuți ai propriilor preocupări și comportamente, dar mai ales ai tiparelor repetitive de gândire și ai rolurilor jucate de către ego.

Deși parcursul este provocator, Eckhart Tolle folosește un limbaj simplu și un format ușor de întrebări și răspunsuri pentru a ne ghida. Mesajul acestei cărți este pe cât de simplu, pe atât de complex și pătrunzător și se adresează tuturor celor care caută eliberarea din capcanele minții și sunt pregătiți să descopere ce este dincolo de aceasta. Ce alt moment mai potrivit decât Acum există pentru a porni în această călătorie?

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro