duminică, noiembrie 10, 2024
libris.ro
AcasăMATERIALIZAREA DORINȚELORAutohipnoza - catalizatorul împlinirii dorințelor (5)

Autohipnoza – catalizatorul împlinirii dorințelor (5)

Starea de relaxare profundă psihică, fizică și emoțională pe fondul căreia practicăm imaginarea creativă și afirmațiile pozitive în procesul de manifestare a dorințelor, se numește autohipnoză. Autohipnoza este o stare naturală în care ne regăsim de multe ori în timpul zilei, însă nu o conștientizăm. Dacă am conștientiza-o și am învăța s-o controlăm, ne-am putea bucura de nenumărate beneficii.

A-ți induce o stare hipnotică este o abilitate care se învață dacă ai o minte deschisă și suficientă răbdare! Autohipnoza este o stare sufletească ce seamănă foarte mult cu o stare de concentrare sporită. Trăim asemenea stări atunci când suntem absorbiți de o carte sau de un film sau ne aflăm în compania persoanei iubite și pierdem noțiunea timpului. Exemplele pot fi nenumărate. Vă invit să enumerați și voi câteva în secțiunea de comentarii ! Deși pentru unii oameni cuvântul hipnoză poate suna puțin înspăimântător sau chiar diabolic, autohipnoza nu este altceva decât un proces complex care presupune relaxarea autoindusă și utilizarea cuvintelor și imaginilor pentru a convinge mintea subconștientă că este posibil un anumit rezultat pe care-l dorim. Filmele și o anumită ramură a industriei de showbiz au umblat la cartea de vizită a hipnozei, transformând-o într-un fel de bau-bau. Hipnoza nu înseamnă nici spălare pe creier, nici stare alterată de conștiință și nici experiență mistică. Nu este nimic diabolic și nici supranatural în acest proces numit hipnoză. Hipnoza a devenit de multă vreme o metodă științifică recunoscută și practicată în scopuri terapeutice dar și pentru îmbunătățirea performanțelor intelectuale, artistice și sportive. Artiști, oameni de știință și sportivi celebri apelează la autohipnoză. Puțini oameni știu că istoria modernă a hipnozei a început cu autohipnoza. Termenul englezesc „hipnotism” a fost introdus în anul 1841 de medicul și chirurgul scoțian James Braid – cel cu care a și început de altfel povestea hipnoterapiei. Astăzi, hipnotismul a fost acceptat de medicina convențională ca o modalitate de a trata o serie de probleme, printre care ameliorarea stresului, regularizarea tensiunii arteriale, tratarea migrenelor, a tulburărilor de somn, eliminarea dependențelor de nicotină, alcool sau droguri de mare risc. În plus, hipnoterapia poate fi folosită pentru a spori stima de sine și încrederea personală, precum și pentru a scăpa de anumite frici și problemele conexe acestora.

Hipnoza este predată la nivel universitar și a devenit una dintre cele mai populare și cunoscute tehnici terapeutice. Haideți să vedem înainte de toate, cum funcționează hipnoza ! Cel care a descris cel mai simplu  mintea umană, folosind metafora icebergului, este celebrul psihanalist Sigmund Freud. El ne spune că mintea omului are 3 părți distincte:

  • vârful icebergului, adică mintea conștientă, partea superioară sau superficială a minții, care este responsabilă pentru a da sens lucrurilor de care suntem conștienți în mod direct
  • partea mijlocie a icebergului, situată imediat sub oglinda apei, la o adâncime mică, adică mintea aflată imediat sub mintea conștientă cea care controlează modul în care putem simți sau reacționa la anumite situații sau circumstanțe, pe baza a ceea ce am învățat din experiențele trecute. Freud a denumit această parte minte subconștientă, pentru a sublinia că se află imediat sub mintea conștientă. Termenul de subconștient este folosit astăzi pentru a defini cea de-a treia parte a minții descrise de Freud, adică
  • inconștientul, acea parte a ghețarului situată în adâncimea profundă.  Inconștientul este mult mai dificil de atins și stochează amintirile suprimate ale evenimentelor traumatice pe care le-am trăit.

 

Am putea spune că printr-o complicitate neconștientizată de noi, primele două părți ale minții, așa cum le descrie Freud, reprimă energia amintirilor dureroase, în adâncurile inconștientului. Acest proces de reprimare, nefiind unul conștientizat, îngropăm în adâncul nostru tot felul de amintiri traumatizante, iar energiile lor declanșează de-a lungulul vieții tot fel de frici și boli. Specialiștii spun că orice boală înainte de a se manifesta la nivel fizic, are un prototip mental. Autohipnoza, hipnoterapia în general, ne ajută ca prin intermediul unei stări relaxate să ne cufundăm mai adânc în mintea noastră și să descărcăm acele energii dăunătoare stocate în partea inconștientă a minții, energii generatoare de boli sau alte suferințe. Hipnoterapia este o modalitate de comunicare directă cu cea mai mare parte a minții noastre, cea mai mare parte a icebergului, partea care se află sub apă și care ne controlează reacțiile. Prin hipnoterapie ocolim practic rezistența conștientă și judecata sau supra-analiza minții conștiente, pentru a ajuta la producerea schimbării la un nivel foarte profund, la rescrierea sau reprogramarea subconștientului – cum este denumit mai modern acest proces.

Ce este reprogramarea subconștientului?

Ocolind sau păcălind mintea conștientă, pe fondul unei relaxări profunde, fizice, psihice și emoționale, autohipnoza ne permite să introducem în inconștient gânduri și idei pozitive. La „trezirea” din starea hipnotică, noile gânduri și idei din subconștient vor influența, în cele din urmă, mintea conștientă și vor determina schimbarea viziunilor, atitudinilor și comportamentelor noastre. Hipnoterapia nu pretinde a fi o „soluție rapidă”. Atât autohipnoza cât și hipnoza realizată în prezența unui hipnoterapeut, necesită o practicare perseverentă pentru ca mintea subconștientă să preia și să aplice noile mesaje cu care o reprogramăm. Pentru ca autohipnoza și hipnoterapia în general, să funcționeze cu succes, este important să abordați procesul cu o minte deschisă. Ca să poți fi hipnotizat, trebuie să VREI să fii hipnotizat, să nu fii sceptic, să ai convingeri limitative sau frici în legătură cu hipnoterapia, să nu supraanalizezi procesele pe care le implică și să știți exact ce mesaje, ce semințe noi doriți să plantați în subconștient. Este de vitală importanță să știți că, înainte de a rescrie sau a reprograma subconștientul, este necesar să îl detoxifiem de obiceiurile dăunătoare dar și de eventualele energii ale experiențelor traumatizante pe care le-am avut cândva. În cazul persoanelor care au trăit traume majore este neapărat nevoie de asistența un specialist în care să capete încredere pentru a duce la bun sfârșit reprogramarea subconștientului. Autohipnoza este un mijloc excelent de a învăța să te concentrezi, să te motivezi, să fii mai conștient de sine și să-ți folosești la cote maxime abilitățile înnăscute. Cea mai bună variantă a ta o vei obține atunci când vei fi concentrat și motivat să atingi un obiectiv. Atunci te afli la cota ta maximă de dezvoltare personală, iar vestea bună este că autohipnoza se referă la dezvoltarea și utilizarea concentrării într-un mod orientat spre atingerea obiectivelor. Nu se face hipnoză de dragul de a experimenta o stare de transă. A folosi această putere pentru a dobândi cu ușurință noi abilități, a atinge performanțe atletice, a fi mai creativ, a tolera durerea și a face față necunoscutului cu mai mare încredere, sunt doar câteva dintre exemplele de beneficii pe care le oferă autohipnoza. Autohipnoza face minuni atunci când este asociată cu vizualizarea creativă și afirmațiile pozitive. Și când spun minuni, mă refer la  faptul că autohipnoza este un real catalizator al procesului de manifestare conștientă a dorințelor noastre. Succesul materializării unei dorințe depinde în primul rând și în cea mai mare măsură, de profunzimea stării de concentrare în care dezlănțuim forța imaginației.

Am întâlnit mulți oameni care se întreabă dacă autohipnoza este același lucru cu meditația? Autohipnoza este foarte asemănătoare meditației prin faptul că ambele implică intrarea într-o stare calmă și relaxată. Principala diferență este că atunci când oamenii practică autohipnoza, tind să aibă în vedere un scop precis care le va îmbunătăți calitatea vieții, în timp ce în practicarea meditației nu există un scop anume, ci doar o acceptare și observare a gândurilor, fără a le analiza, a le judeca. Atât meditația, cât și autohipnoza au un potențial imens de a promova sănătatea fizică și mentală, însă fiecare o face într-un mod diferit. Cu toții suntem dependenți de succes și am vrea să nu scăpăm niciodată de o astfel de dependență.

Ce-ați zice dacă am încerca o altă definiție a succesului?

Nu credeți că ar fi minunat dacă în locul atingerii unui obiectiv sau împlinirii unui vis, am căpăta puterea de a face alegeri care să ne aducă bucurie dar și sens pe termen lung vieților noastre? Toate luptele sunt importante dar una este să câștigi o bătălie și alta este să câștigi războiul. A câștiga războiul în cazul nostru înseamnă să învățăm cum să găsim emoțiile care să confirme Universului credința că am și primit ceea ce am cerut prin vizualizarea creativă și întărit prin afirmațiile pozitive. A câștiga războiul înseamnă să învățăm cum să ne stabilim o semnătură energetică pe care Universul s-o recunoască drept validă, înainte să ne aprobe cererile ! Iată care sunt zonele de eficiență ale hipnoterapiei, recunoscute la nivel științific !

Dependența

O dependență poate părea un fel de condamnare pe viață. Vestea grozavă este că simpla ta decizie de a lua măsuri în legătură cu această dependență, fie ea de droguri, de jocuri de noroc sau de alte minunății, înseamnă că ai făcut deja primul pas spre libertate. Autohipnoza te poate ajuta să renunți la dependențe.

Relaxarea creativă

Autohipnoza este din ce în ce mai recunoscută ca o modalitate extrem de eficientă de a elimina stresul și de a obține o relaxare profundă. La urma urmei, hipnoza este o stare naturală. este o experiență inerent relaxantă.

Eliminarea obiceiurilor distructive

Obiceiurile și tulburările sunt acțiuni subconștiente, prin definiție. Acest lucru înseamnă că sunt sensibile la intervenția hipnotică deoarece hipnoterapia este un mod de comunicare cu mintea subconștientă. Obiceiurile, bune sau mai puțin bune, fac parte din natura noastră umană. Cele mai puțin bune ne pot afecta serios calitatea vieții. Există multe tipuri de obiceiuri personale dăunătoare, dar toate sunt cauzate de același lucru – o reacție subconștientă la un declanșator emoțional. Ai mai mult control decât crezi. Trebuie doar să mergem cu ajutorul hipnoterapiei la sursa problemei. Hipnoterapia ne poate ajuta în eliminarea obiceiurilor mai puțin bune, deoarece se ocupă de partea minții în care sunt înrădăcinate aceste obiceiuri.

Dezvoltarea personală

Hipnoza ne oferă șansa de a ne orienta mintea în direcția corectă pentru a elimina bagajele emoționale inutile sau credințele limitative care se pot opune căutărilor noastre și procesului de autoîmbunătățire. Autohipnoza ne poate ajuta să facem progrese în orice domeniu în care dorim să acționăm mai eficient și cu un scop specific cum ar fi: managementul emoțional, încrederea de sine, stima de sine, productivitatea crescută, creativitatea și mentalitățile pozitive. De altfel tot ceea ce autohipnoza și hipnoterapia ne oferă, poate fi considerat ca făcând parte din dezvoltarea personală. Imaginarea creativă, eliminarea unui obicei dăunător sau depășirea unei fobii va îmbunătăți cu siguranță calitatea vieții tale, la urma urmei. Genul de dezvoltare personală pe care vreau să-l subliniez și despre care, mie personal îmi place cel mai mult să vorbesc, este acela prin care autohipnoza ne poate ajuta să realizăm lucrurile pe care vrem să le avem și să devenim ființele care dorim. Despre asta este autohipnoza, mai degrabă decât despre a scăpa de lucrurile și stările pe care nu vi le doriți. Eu definesc autohipnoza ca pe un mod de a accesa  o stare de spirit necesară pentru a ne folosi forța creatoare a imaginației și a ne transforma viața după cum dorim.

Eliminarea disfuncțiilor sexuale

Motivele individuale ale disfuncțiilor sexuale sunt complexe și variate. Factorii comuni sunt de obicei stresul și un anumit tip de anxietate. Stresul interferează cumplit cu capacitatea ta de a te bucura de o viață sexuală sănătoasă, deoarece blochează apetitul sexual. Stresul cronic eliberează hormoni care suprimă orice nu este necesar pentru supraviețuirea imediată, inclusiv libidoul. Autohipnoza facilitează intrarea în legătură cu acea parte a minții care controlează reacțiile noastre instinctive și emoționale și creează o stare de spirit mai receptivă, generând în același timp așteptări pozitive pentru o performanță sexuală sănătoasă și satisfăcătoare.

Pierderea în greutate

Autohipnoza poate fi extrem de eficientă pentru a vă ajuta să faceți față oricăror obiceiuri inutile care se formează în jurul alimentelor. Este de un real folos în a ne spijini să facem modificări ale stilului de viață pe care pierderea în greutate le cere și să ne simțim mult mai natural și mai confortabil.

Carieră și business

Cel mai întâlnit motiv care diferențiază o persoană de succes de o persoană care nu se prea bucură de reușite este reprezentat de starea lor de spirit. Și asta se verifică indiferent de statutul vostru de angajat sau de liber întreprinzător. Există nenumărate cărți, articole și cursuri de formare pe acest subiect, dar pe scurt, cea mai utilă mentalitate în afaceri și în carieră va fi întotdeauna cea optimistă, pozitivă, bine-intenționată, tolerantă la risc și rezistentă. Unii oameni sunt înzestrați în mod natural cu asemenea calități, dar toate acestea sunt în egală măsură  abilități care pot fi învățate. Autohipnoza este o modalitate eficientă de reprogramare a minții pentru a dezvolta obiceiurile mentale și emoționale necesare pentru succesul în carieră. Când se fac schimbări la nivelul subconștientului, vă creșteți semnificativ șansele de a aduce schimbările dorite în viața voastră. Hipnoza este o modalitate foarte eficientă de a elimina obstacolele din calea succesului, cum ar fi îndoielile excesive de sine sau pesimismul.

Stimularea procesului de învățare

Autohipnoza poate ajuta la implementarea unor idei noi și la construirea așteptărilor pozitive cu privire la obiectivele specifice de învățare. Când învățarea este încorporată la un nivel profund, subconștient, schimbarea poate fi una rapidă. Ființele umane au dezvoltat o abilitate uimitoare de a învăța, ceea ce le-a făcut specia dominantă pe această planetă. Începem să învățăm din momentul în care ne naștem și continuăm să învățăm până în ziua în care murim. Fără abilitatea de a învăța, nu ați fi urmărit acum acest material. De prea multe ori învățarea noastră este blocată sau distorsionată de frică, anxietate, stres, plictiseală sau experiențe nepotrivite la școală. Cu toate acestea, mintea umană își păstrează vastul său potențial de învățare și aici intervine autohipnoza. Ea vă poate ajuta să vă sporiți abilitățile naturale de învățare, reducând în același timp efectele adverse ale emoțiilor și așteptărilor negative.

Sănătatea fizică și mintală

Mintea umană este în multe privințe un miracol al naturii, poate cel mai complex și sofisticat fenomen din universul cunoscut. Există însă și un preț de plătit. De prea multe ori și din diverse motive, mintea poate acționa chiar împotriva sa, generând tulburări cronice, cum ar fi anxietatea, depresia, durerea și atacurile de panică. Hipnoterapia este o metodă foarte eficientă de a elimina aceste tulburări. Prin îmbunătățirea comunicării dintre minte și corp, putem aduce schimbări remarcabile în sănătatea și bunăstarea noastră fizică și mintală. Ideea că mintea este cumva separată și deconectată de corp este din ce în ce mai depășită și discreditată de cercetările medicale și științifice moderne, care arată că mintea și corpul se influențează reciproc într-un grad remarcabil. Faptul că starea ta de spirit poate afecta modul în care te simți fizic, dar și invers, are sens, nu-i așa? Fenomenul placebo, adică credința că un medicament te poate vindeca chiar dacă medicamentul nu este altceva decât o pastilă de zahăr, spune totul. Dacă vreți să aflați mai multe despre acest fenomen fantastic vă recomand să urmăriți documentarul nostru PLACEBO | DOVADA EXISTENȚEI LUI DUMNEZEU.

Managementul durerilor

Durerea este foarte receptivă la hipnoză, deoarece are o componentă psihologică mare. De câte ori ați observat o vânătaie și v-ați întrebat cum a ajuns acolo? La un moment dat, ceva te-a lovit sau ai lovit ceva, cu suficientă forță pentru a sparge vasele de sânge, dar, pentru că mintea ta era în altă parte, pur și simplu nu ai observat-o. Mintea ta a șters literalmente durerea. Nu vă dau acest exemplu pentru a minimiza durerea sau cauzele durerii, ci pentru a arăta că durerea este receptivă la minte. Schimbarea focalizării, scăderea stresului și reîncadrarea percepțiilor asupra durerii prin sugestie pozitivă și imagini ghidate sunt toate modalități de gestionare sau reducere a durerii prin autohipnoză.

Creșterea încrederii și stimei de sine

Termenii încredere în sine și stimă de sine sunt adesea folosiți interschimbabil dar sunt destul de diferiți. Încrederea în sine este în primul rând legată de acțiunea și credința ta în propriile capacități că poți reuși ceva. Stima de sine este legată de atitudinea ta față de tine și de modul în care te prețuiești ca persoană. În mod clar, cineva cu o stimă ridicată de sine, este mai probabil să fie o persoană încrezătoare, decât ca cineva încrezător în sine să se și autostimeze.  Autohipnoza te ajuta să-ți sporești încrederea în sine, în propriile abilități de a face față oricărei situații în care te afli. Dezvoltarea acestei încrederi în sine cu ajutorul hipnoterapiei înseamnă învățarea unei abilități foarte specifice: aceea de a te simți confortabil, în timp ce ești atent la momentul prezent. Acest lucru este extrem de important. Oamenii cărora le lipsește încrederea în sine au încetat să mai acorde atenție momentului prezent. Mintea lor este prea ocupată să picteze o viziune catastrofală asupra viitorului ca o consecință a eșecului lor. Această viziune devine o profeție care se împlinește de la sine. Hipnoterapia își face foarte bine treaba în asemenea situații.

Fricile și fobiile

Teama sau fobia înseamnă același lucru: FRICĂ.  Fobiile sunt niște frici mai extreme. De exemplu, te poți teme de păianjeni, dar poți totuși să iei unul de pe perete și să-l arunci pe fereastră. O persoană cu adevărat arahnofobă nu ar putea face acest lucru, deoarece chiar și numai gândul la un păianjăn ar putea fi suficient pentru a-i induce o stare intensă de frică și panică. Este important să rețineți că fobia nu înseamnă doar un pic de îngrijorare. Este o teroare autentică, soră cu moartea, deoarece mintea subconștientă a fost programată să facă  persoanele afectate să creadă că se confruntă cu ceva care reprezintă o amenințare imediată și gravă pentru viața lor, chiar dacă, în realitate, situația este destul de inofensivă. Reacția fobică este o reacție complet instinctivă, subconștientă. Aceasta înseamnă că fricile și fobiile sunt sensibile în mod unic la intervenția hipnotică. Fricile și fobiile pot fi uneori provocate de un eveniment traumatic, dar cele mai multe sunt rezultatul unui răspuns condiționat. Cu alte cuvinte, sunt învățate, deși genetica joacă și ea adesea și un rol  în treaba asta. Oricare ar fi cazul, pentru a depăși cu succes o frică sau o fobie, mai ales în cazul în care este provocată de un eveniment traumatic, este necesară o intervenție psihologică din partea unui specialist. Deși poate fi greu de crezut, frica este de fapt o prezență perfect normală și benefică ființei umane. Este acolo pentru a ne ține literalmente în viață. Strămoșii noștri preistorici ar fi foarte recunoscători pentru această abilitate instinctivă și uimitoare de a recunoaște amenințările și de a le răspunde. Această abilitate i-a ajutat să supraviețuiască într-o lume în care pericolul fizic imediat făcea parte din viața de zi cu zi. Astăzi trăim într-o lume foarte diferită. Prea puțini oameni mai riscă astăzi să fie hrana marilor prădători. Cu toate acestea, am păstrat instinctele strămoșilor noștri și capacitatea de a dezvolta un reflex de frică accentuat sau fobie. Mulți oameni care suferă de fobie recunosc că frica lor este irațională și totuși rămân incapabili să o controleze. Acest lucru se datorează faptului că reacția fobică este o reacție complet instinctivă, subconștientă. Nu putem avea control conștient asupra ei. Nici nu putea fi altfel. Dacă strămoșii noștri ar fi trebuit să stea și să se gândească în mod conștient și să raționeze dacă ceva este sau nu o amenințare, probabil că ar fi fost mâncați de mult! Când fobia începe să se manifeste, mintea subconștientă preia și controlul asupra minții conștiente și aceasta din urmă devine practic neputincioasă în a mai interveni. Vestea bună este că aceasta înseamnă că fricile și fobiile sunt sensibile în mod unic la intervenția hipnotică, deoarece hipnoterapia este un mod de a trata direct cu mintea subconștientă. Eliminarea sau vindecarea unei fobii se face prin actualizarea minții subconștiente cu informații noi care să-i permită să perceapă obiectul fobic într-un mod nou și mai realist, ca pe ceva care nu este o amenințare fizică imediată. Când se produce vindecarea, răspunsul instinctiv la frică nu va mai fi activat în subconștient. Fricile și fobiile sunt răspunsuri umane normale care se întâmplă din păcate în momente nepotrivite. Hipnoterapia are însă ac de cojocul lor.

Îmbunătățirea performanțelor și creativității

Un artist știe cel mai bine că toată arta lui se întâmplă mai întâi în mintea sa. Autohipnoza este din ce în ce mai acceptată ca o modalitate eficientă de a elimina problemele particulare asociate performanțelor artistice, precum și ca o modalitate de a dezvolta puterea de imaginație și creativitate. Indiferent de domeniul artelor și spectacolului în care sunteți implicați, autohipnoza vă poate ajuta să intrați în partea creativă a minții, să vă îmbunătățiți capacitatea de a învăța și să faceți schimbări pozitive la un nivel foarte profund. Aici trebuie neapărat să precizăm că hipnoza nu este magie. Face adevărate minuni dar nu este magie. Nimeni nu a hipnotizat vreodată pe cineva pentru a deveni violonist, dacă persoana hipnotizată nu a pus mâna pe vioară în viața ei, în sensul că nu a învățat să cânte la vioară. Autohipnoza sau hipnoterapia nu te învață să cânți la vioară, ci îți mărește capacitatea de a învăța să cânți la vioară sau. Tot așa se întâmplă și în cazul imaginării creative și afirmațiilor pozitive. Ele nu te fac bogat și prosper peste noapte, ci îți măresc capacitatea de a asculta glasul intuiției pentru a te implica în acțiuni inspirate care vor duce la împlinirea dorințelor tale.

Îmbunătățirea relațiilor interpersonale

Cea mai importantă relație pe care o ai este relația cu tine însuți, deoarece modul în care te tratezi influențează direct modul în care te tratează alte persoane. Autohipnoza este un mod foarte eficient de a îmbunătăți această relație crucială cu tine însuți și mai apoi cu ceilalți. Relațiile sunt de o importanță crucială, deoarece afectează calitatea vieții în ansamblu. Vestea bună este că știi deja să formezi relații bune. De fapt, te-ai născut știind acest lucru. Orice obstacole pe care le întâlniți sunt doar modele de comportament dezvoltate ca răspuns la circumstanțe – și toate tiparele de comportament pot fi schimbate. Hipnoterapia și cu precădere autohipnoza, este modalitatea ideală de a dezvolta răspunsuri mai utile, deoarece se ocupă direct de partea minții care le controlează. Nu puteți schimba modul în care alți oameni simt și reacționează dar puteți constata că atunci când vă îmbunătățiți propriile răspunsuri pentru a construi relații mai sănătoase, alte persoane își vor îmbunătăți și ele răspunsurile. Ce mult s-ar schimba lumea dacă am privi reacțiile comportamentale nepotrivite ale celor cu care interacționăm ca pe părți ale noastre care au nevoie de vindecare !

Hipnoza sportivă

Hipnoza sportivă implică aplicarea hipnozei pentru îmbunătățirea performanțelor sportive, așa cum îi spune și numele. Autohipnoza este o modalitate de a crea în mod deliberat o stare de spirit deschisă și receptivă și de a o folosi într-un scop specific, în acest caz, îmbunătățirea performanței sportive. Autohipnoza vă poate ajuta să vă îmbunătățiți performanța sportivă prin antrenamente mentale vii. Cercetările au arătat în mod constant că repetarea mentală a rezultatelor sportive de succes, duce la îmbunătățiri evidente în timpul competiției reale.

Pregătirea intervențiilor chirurgicale

Chirurgia este întotdeauna un moment dificil și chiar și cea mai obișnuită operație poate provoca un anumit nivel de anxietate. Deși s-ar putea să acceptați în mod logic necesitatea intervenției chirurgicale și să știți că este concepută pentru a vă face bine, acceptarea faptului la nivel emoțional poate fi foarte dificilă. Întrucât anxietatea și stresul suprimă funcțiile noastre naturale de vindecare, orice puteți face pentru a reduce stresul va fi de ajutor. Autohipnoza poate fi utilizată cu mare succes pentru a induce subconștientului acceptarea beneficiilor intervenției chirurgicale și pentru a construi așteptări pozitive pentru un rezultat de succes. Poate fi, de asemenea, utilizată pentru a vă activa pe deplin sistemele naturale de vindecare și pentru a reduce stresul prin relaxare și o stare de spirit mai calmă. Când se întâmplă acest lucru, procesul de vindecare va fi mult mai rapid și mai eficient.

Problemele somnului

Toate problemele somnului, inclusiv, somnambulismul, coșmarurile, paralizia somnului sau insomnia și-au găsit rezolvare cu ajutorul hipnoterapiei și autohipnozei.

Un cuvânt de încheiere

Putem profita la maxim de forța imaginației pentru a ne manifesta dorințele în lumea materială prin vizualizarea creativă, doar atunci când suntem într-o profundă stare de relaxare fizică, mentală și emoțională. Într-o astfel de stare îi putem transmite conștient Universului dorințele sufletului nostru, validate de semnătura noastră energetică. Această stare se numește autohipnoză.

Sursa de Motivație Zilnică, prin mintea și sufletul unor oameni pasionați de psihologie, neuroștiințe, parapsihologie, astrologie, numerologie și spiritualitate vă dorește spor în tot ceea ce gândiți, rostiți și  întreprindeți ! 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro