marți, iunie 18, 2024
libris.ro
AcasăECUAȚIA TREZIRIIAUZUL ȘI TREZIREA SPIRITUALĂ | DINCOLO DE CAPCANELE SIMȚURILOR (3)

AUZUL ȘI TREZIREA SPIRITUALĂ | DINCOLO DE CAPCANELE SIMȚURILOR (3)

Auzul permite perceperea sunetelor din mediul înconjurător, sunetele fiind apoi interpretate în creier pentru a oferi informații despre sursa, direcția și natura acestora.

Simțurile sunt sisteme complexe prin care organismele percep mediul înconjurător și interacționează cu acesta. Simțurile furnizează informații organismelor noastre despre stimuli din exterior și contribuie la adaptarea și supraviețuirea în lumea materială, la polul de vibrație joasă a energiei. Căci, nu-i așa? Materia nu există, este doar energie de o altă înălțime vibrațională. Sunetul este o formă de energie produsă prin vibrații ale materiei, precum aerul, apa, sau orice alt mediu fizic. Aceste vibrații produc unde sonore care se deplasează prin mediul înconjurător sub forma unor compresiuni și rarefieri periodice ale particulelor materiei. Atunci când aceste unde sonore ajung la urechea umană sau la alte dispozitive de detectare a sunetului, ele pot fi percepute ca sunet.

Principalele caracteristici ale sunetului sunt:

Frecvența: adică numărul de vibrații pe unitatea de timp și este măsurată în hertzi (Hz).

Amplitudinea: adică mărimea vibrației și reprezintă intensitatea sunetului. Amplitudinea este asociată cu volumul sunetului perceput; sunetele mai puternice au amplitudini mai mari.

Tonalitatea și timbrul. Tonalitatea se referă la calitatea sunetului care îl face să sune diferit de alte sunete cu aceeași frecvență și amplitudine. Timbrul este caracteristica ce permite diferențierea dintre sunetele cu aceeași notă și intensitate, dar produse de surse diferite (de exemplu, sunetul unei viori vs. sunetul unui pian).

Sunetul are diverse aplicații în viața de zi cu zi, inclusiv comunicarea, divertismentul și diagnosticarea medicală. De asemenea, este un aspect esențial al artei muzicale și al tehnologiei sonore. Muzicoterapia pe frecvențele speciale vindecătoare din gama Solfeggio poate aduce mari beneficii în planul sănătății. Despre aceste frecvențe miraculoase vă puteți documenta AICI pe blog. Mai mult, devenind membru al Clubului Sursa de Motivație, puteți accesa oricând AUDIOTECA noastră privată, unde puteți să vă bucurați de efectele muzicoterapiei.

Ascensiunea spirituală, adică extinderea nivelului de conștiință al individului și evoluția sa către niveluri superioare de înțelegere. Ea se produce cu adevărat, atunci când reușim să transcendem informațiile senzoriale venite din lumea simțurilor. Auzul joacă și el un rol semnificativ în ascensiunea spirituală și dezvoltarea personală. Muzica are o putere profundă de a influența stările de spirit și poate fi folosită în practici spirituale pentru a induce stări de meditație, contemplare sau prielnice rugăciunii. Sunetele sacre, precum mantrele au un impact puternic asupra experiențelor noastre spirituale,a mia exact asupra credințelor noastre, a modului în care înțelegem să ne formăm credințe și să ne ancorăm în ele pentru a ne vindeca sau pentru a crește. Auzul poate fi folosit pentru a crea un spațiu interior propice pentru contemplare și reconectare la Sinele nostru Superior. Ascultarea sunetelor naturii, cum ar fi ploaia, valurile oceanului, cântul păsărilor sau șuieratul vântului în copaci, poate contribui la o stare de liniște și la o conștientizare crescută a frumuseții și armoniei din natură.

La polul opus, a fi conștient de tăcere, de absența sunetelor, poate servi ca o practică de conștientizare în sine. Tăcerea este singura limbă pe care o vorbesc perfect toți oamenii, până la urmă. Cum deschidem gura, cum nu ne mai înțelegem. Ascultarea atentă și observarea liniștii pot aduce o înțelegere mai profundă a lumii noastre interioare și pot facilita accesul la niveluri superioare de conștiință. Ascultarea empatică a celorlalți poate fi și ea o practică spirituală în sine. Prin focusarea energiei atenției asupra auzului și implicarea activă în ascultare, putem dezvolta compasiunea și înțelegerea față de ceilalți și față de noi înșine. Este important să fim atenți la sunetele pe care le aducem în viața noastră și să le alegem cu discernământ, mai bine spus, cu inteligență spirituală, având în vedere modul în care acestea pot influența stările noastre de spirit și extinderea conștiinței.

Așa cum cred că v-ați obișnuit deja, la finalul fiecărui episod despre simțurile noastre, prezentăm o meditație centrată pe simțul respectiv.  Meditația centrată pe sunet este o tehnică în care te concentrezi pe sunetele din jurul tău sau pe un sunet specific pentru a-ți îmbunătăți concentrarea, relaxarea și starea de bine și pentru a te reconecta cu Sursa a Tot Ceea Ce Este. Această formă de meditație poate implica sunete naturale sau sunete create special, cum ar fi sunetele unui bol tibetan sau alte instrumente.

Iată meditația centrată pe sunet pe care v-o propun astăzi !

  1. Alege un mediu liniștit și asigură-te că nimeni și nimic nu te va deranja. Locul poate fi în interior sau în aer liber, în funcție de preferințele tale.
  2. Așează-te confortabil, fie pe un scaun, fie în poziția de lotus pe un covor sau pe o pernă, fie în poziția întins pe spate, conștient de faptul că, poate interevi un somn relaxant.
  3. Închide ochii.
  4. Începe prin a-ți focaliza atenția asupra respirației timp de 9 respirații profunde. Asta te ajută să îți calmezi mintea și să fii prezent în momentul actual.
  5. Concentrează-ți atenția pe sunetul ales sau pe sunetele din jurul tău. Poate fi sunetul vântului, al apei, al păsărilor, al unui bol tibetan sau chiar sunetul respirației tale.
  6. Dă-ți voie să percepi sunetul fără a-l judeca sau a-l evalua. Observă pur și simplu doar prezența sunetului în acel moment.
  7. Dacă mintea începe să rătăcească, refocusează-ți atenția înapoi la respirație și ascultă din nou sunetul.
  8. Meditează centrat pe sunet între 5 și 15 minute, nu mai mult, în funcție de disponibilitatea ta și nivelul de confort.
  9. Când simți că ai atins scopul meditației tale, adu-ți ușor atenția înapoi la prezent și deschide ochii.

Această tehnică de meditație poate fi adaptată în funcție de preferințele tale personale. Scopul este de a te conecta cu sunetul prezent în momentul actual și de a crea un spațiu de liniște și relaxare în interiorul tău. Atenție așadar la sunetele pe care le aduceți în viața voastră. Orice rostiți către ceilalți creează vibrații în lumea lor dar și în propria voastră lume. Pentru că și voi auziți, iar vocea voastră este mult mai familiară subconștientului vostru, veți însămânța pe ogorul fertile al minții voastre atât binecuvântări cât și blesteme. Așa că, aveți grijă ce însămânțați.

Pe curând și spor în tot ceea ce gândiți, rostiți, ascultați și făptuiți !

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro