luni, decembrie 4, 2023
carturesti.ro
AcasăAVEM CREIER – CE FACEM CU EL?BENEFICIILE ENERGETICE ALE CRISTALULUI DE KYANIT | INTUIȚIE - TELEPATIE - VINDECARE

BENEFICIILE ENERGETICE ALE CRISTALULUI DE KYANIT | INTUIȚIE – TELEPATIE – VINDECARE

Kyanite este un mineral aluminosilicat cunoscut în cristaloterapie pentru stimularea intuiției, vindecarea emoțională și multe alte beneficii. Îl întâlnim în nuanțe de albastru, verde, negru și portocaliu. Kyanitul oferă vindecare fizică prin ameliorarea durerii, scăderea tensiunii arteriale și recuperarea după traume, în timp ce calmează mintea și ajută la reamintirea viselor, precum și la exprimarea de sine.

Ce efecte are Kyanitul asupra spiritului ?

Cu vibrațiile sale înalte, Kyanite ajută la eliminarea blocajelor, favorizând conexiuni puternice și asigurând o comunicare amabilă și plină de compasiune.

Cum și unde se folosește Kyanitul?

Kyanitul este fi folosit pentru înnobilarea bijuteriilor, plasat în case și birouri pentru a spori comunicarea și armonia și este asociat cu semnele zodiacale Taur, Berbec și Balanță.
Kyanitul nu absoarbe energie negativă și poate fi curățat trecându-l printr-un jet de apă salină, călduță și poate fi reîncărcat plasându-l într-un bol natural de selenit plin cu apă, pe care-l lăsăm afară într-o seară cu lună plină.

Ce este Kyanitul?
Kyanite este un mineral aluminosilicat. Se găsește adesea în cuarț și are o bază de cristalizare triclinică. Este cunoscut și sub numele de Cianit, are un aspect translucid și se prezintă în nuanțe de albastru, dar și de verde, negru și portocaliu.
Numele său derivă din limba greacă, din cuvântul Kuanos sau Kyanos, care se traduce prin “albastru profund”. A fost numit cândva Disthene, (“două forțe”), iar în diferite etape ale vieții sale, a mai fost numit Rhaeticide și Cianit. Nuanțele acvatice ale acestui cristal au fost relevate pe tot globul, de la scenele din cutia de ciocolată din Elveția la fluxul și refluxul auriu din Kenya, adâncurile catifelate din India, Brazilia plină de viață și SUA. Kyanitul este considerat a fi un fel de piatră semiprețioasă exotică, dar departe de a fi doar o piatră frumoasă, acesta are proprietăți vindecătoare profunde. Kyanitul albastru este una dintre cele mai populare forme de Kyanit. Rezonează cu toate cristalele de culoare albastră și se conectează la chakra gâtului. Chakra gâtului este locul de unde provine adevărul nostru.

Proprietățile vindecătoare ale Kyanitului

Kyanitul este o piatră care inspiră conexiuni puternice, loialitate, face ramura prieteniei să înflorească și ne oferă o comunicare bună și plină de compasiune.

Proprietăți fizice de vindecare
Kyanitul este un uimitor analgezic natural, mereu gata să dea o mână de ajutor în orice domeniu, de la scăderea tensiunii arteriale până la alinarea inflamațiilor și ameliorarea infecțiilor. Pentru cei care au fost nevoiți să se confrunte cu o traumă fizică în viața lor, Kyanitul este un cristal care participă la recuperare. Ajută creierul să se vindece prin ascuțirea minții. Ajută căile neuronale să se formeze și favorizează un somn liniștit.

Proprietăți de vindecare mentală și emoțională
Kyanitul este unul dintre cele mai calmante cristale de vindecare pe care ți le-ai putea dori. Pentru cei care se simt mereu cu nervii întinși sau care sunt predispuși la explozii de furie sau la anxietate, aceasta este piatra de care aveți nevoie pentru a vă calma și pentru a pune la zid sentimentele de haos. Celor care au nevoie de “hrană” atunci când vine vorba de conectarea vocală cu cei apropiați, această piatră le va oferi cunoaștere intuitivă. Kyanitul poate fi, de asemenea, o piatră excelentă care ajută la reamintirea viselor. Uneori, primim cele mai importante mesaje din partea universului în timpul somnului, iar capacitatea de a ne aminti aceste vise ne ajută să deslușim semnificația și să descifrăm ceea ce Sinele nostru superior, prin intuiția noastră, dorește să ne transmită. Mai presus de toate, însă, Kyanitul este un cristal care te invită să te vindeci. El te invită să privești adânc în interiorul tău, să nu mai stai ancorat într-o mentalitate de victimă și să-ți iei viața în mâini. Încurajează un mod de gândire logic, îți cere să nu mai fii atât de strâns legat de emoțiile tale intense și să găsești o modalitate de a urma calea sufletului.

Proprietăți metafizice
Kyanitul este un uimitor curățător de chakre, un amplificator al abilităților telepatice, un facilitator al comunicării cu ghizii spirituali. Purtarea Kyanit-ului în zona pieptului, curăță energia negativă, în zona gâtului și capului stimulează intuiția, activarea celui de-al treilea ochi, iar la încheieturile mâinilor favorizează ancorarea în AICI și ACUM.

Cum să folosești kyanitul

Kyanite este o piatră pe care este bine să o avem acasă sau la birou, mai ales atunci când dorim o curățare eficientă a celor 5 elemente Feng-shui ambientale.  Deoarece este o piatră magică a comunicării, Kyanitul albastru poate fi folosit pentru a aduce armonie în casă și inspirație la birou. Energia Kyanitului rezonează cu energia apei, încurajând liniștea, creșterea organică și un sentiment de puritate care te ajută să te simți curățat până la nivelul celular.

Proprietățile geologice ale Kyanitului

Formulă chimică Al2SiO5
baz[ de cristalizare: Triclinică
Culoare: albastru, verde, gri, maro, incolor
Transparență: transparent până la translucid
Prezență: în roci metamorfice, pegmatite, vene hidrotermale
Formare: se formează la presiuni și temperaturi ridicat
Diafaneitate: translucid până la opac
Clivaj: perfect într-o direcție, bun în alta
Duritatea:  4,5-7
Gravitație specifică: 3,53-3,65
Proprietăți optice: pozitiv, biaxial
Indice de refracție nα = 1,712-1,719, nβ = 1,719-1,725, nγ = 1,727-1,734
Birefringență δ = 0,015-0,015
Unghiul 2V 60-85°.
Dispersie 0,017

Gânduri finale despre cristalul de Kyanit

Alegeți să purtați Kyanit și spuneți “da” unei abundențe de beneficii. Pe cei care iubesc cristalele pure, simple și pline de grație, Kyanit îi va cuceri. Este un miracol al viselor,  vizualizării centrate în profunzime, al onestității și al seninătății.

Kyanitul este o piatră excelentă pentru cei care sunt pregătiți să depășească starea de spirit obișnuită și care consideră că a sosit vremea să-și ridice în sfârșit și cu adevărat vibrația și forța energiei vitale. Purtarea Kyanitului generează un amestec magic de comportament cu picioarele pe pământ și gândire spirituală care deschide ușile, vindecă rănile vechi și te menține pe calea spre adevăratul tău scop.

ARTICOLE ASEMANATOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro