marți, iunie 18, 2024
libris.ro
AcasăSĂNĂTATEBENEFICIILE REALE ALE VEIOZELOR | LĂMPILOR DIN SARE DE HIMALAYA

BENEFICIILE REALE ALE VEIOZELOR | LĂMPILOR DIN SARE DE HIMALAYA

De la lămpile de veghe la veioze, toate aceste accesorii din ce în ce mai preferate sunt foarte beneficie pentru sănătatea copiilor și a animăluțelor de companie. Purificarea aerului prin ionizare (vitaminizare), echilibrarea umidității dintr-o încăpere, strălucirea caldă și atmosfera pozitivă pe care lumina lămpilor și veiozelor din sare de Himalaya o conferă, faptul că ne favorizează un somn mai bun și ne asigură un Feng-shui excelent, fac din acestea niște adevărați terapeuți. 
DESPRE SAREA DE HIMALAYA

Sarea de Himalaya este o sare roz-roșie, roz sau portocalie extrasă din minele de sare din regiunea Munților Himalaya, în Pakistan. Aceasta este adesea folosită ca alternativă la sarea de masă obișnuită și este disponibilă sub formă de sare pentru gătit, lămpi de sare și blocuri de sare pentru gătit. Iată câteva dintre presupusele beneficii asociate cu sarea de Himalaya:

  1. Conținut bogat de minerale: Sarea de Himalaya conține o varietate de minerale esențiale, cum ar fi magneziul, potasiul, calciul, zincul, iodul și multe altele. Aceste minerale sunt esențiale pentru funcționarea normală a organismului.
  2. Potențial antioxi­dant: Culoarea roz-roșie a sării de Himalaya se datorează conținutului de minerale, inclusiv de oligoelemente și compuși antioxidanți. Acești antioxidanți pot ajuta la combaterea stresului oxidativ în organism.
  3. Susține echilibrul electrolitic: Mineralele prezente în sarea de Himalaya contribuie la menținerea echilibrului electrolitic în corp. Acest echilibru este esențial pentru funcționarea corectă a mușchilor, nervilor și a altor sisteme fiziologice.
  4. Reglarea nivelului de apă: Potasiul din sarea de Himalaya joacă un rol important în reglarea nivelului de apă din organism, sprijinind hidratarea adecvată a celulelor.
  5. Sprijin pentru sistemul digestiv: Sarea de Himalaya poate contribui la stimularea secreției de acid gastric și la promovarea digestiei sănătoase.
  6. Potențialul de reducere a tensiunii arteriale: Consumul moderat de sarea de Himalaya poate ajuta la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase datorită conținutului echilibrat de sodiu și potasiu.
  7. Detoxifiere: Băile cu sare de Himalaya ar putea ajuta la eliminarea toxinelor din corp datorită absorbției mineralelor prin piele.
  8. Proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare: Sarea de Himalaya conține anumite substanțe care au fost asociate cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare. Cu toate acestea, cercetarea în acest domeniu este încă în stadii incipiente.
  9. Emite ioni negativi: Lămpile de sare de Himalaya sunt promovate pentru capacitatea lor de a emite ioni negativi în aer, ceea ce ar putea ajuta la îmbunătățirea calității aerului și la crearea unui mediu mai plăcut.

Precizare: Dacă aveți probleme de sănătate specifice sau sunteți în căutarea unor soluții pentru nevoile dvs. individuale, este întotdeauna recomandat să consultați un profesionist din domeniul medical înainte de a face schimbări semnificative în dieta sau stilul de viață.

ARTICOLE ASEMANATOARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro