luni, mai 20, 2024
libris.ro
AcasăATENȚIE! VORBEȘTE SUFLETULCauți vindecare pe toate planurile? Citește asta !

Cauți vindecare pe toate planurile? Citește asta !

Traduceam deunăzi una dintre operele maestrului Christian Larson, “CUM DEVENIM STĂPÂNII SORȚII”. La un moment dat, am simțit că primesc un impuls intuitiv să realizez un material despre credințele limitative. Atât de multe sunt de spus pe această temă, încât, gândindu-mă cum să structurez mesajul pentru a fi cât mai accesibil și mai eliberator, am întrebat mai întâi sufletul ce crede el despre credințele limitative. Dacă astăzi aflăm șoaptele divine ale sufletului în legătură cu credințele limitative care ne împiedică să ne atingem obiectivele în viață, în articolele din categoriile MISTERELE MINȚII, NEUROȘTIINȚA FERICIRII și PSIHOLOGIE, vom aborda tema mai pe larg, din perspectiva minții și vom afla ce instrumente avem la îndemână să “dezrădăcinăm” din subconștientul nostru aceste credințe.

Ce sunt credințele limitative în opinia minții?

Sunt acele convingeri personale pe care le considerăm adevărate în timp ce ne fac indisponibili și insensibili în fața altor adevăruri. Sunt adevărurile altora despre noi, pe care le-am integrat sub impulsul persoanelor cu autoritate din viața noastră. Părinți, tutori, învățători, profesori, prieteni. Asta spune mintea, nu sufletul. Atenție, așadar, la ceea ce spune sufletul despre credințele limitative!

Ce spune sufletul despre credințele limitative?

 Ce lecție copleșitoare ne dă toamna ! Cât de frumos este atunci când lași lucrurile să plece. Câteodată, lucrul de care te temi cel mai mult, te eliberează. Majoritatea oamenilor nu sunt niciodată prezenți în momentul prezent, pentru că manifestă inconștient credința limitativă că momentul următor este mai important decât momentul prezent. Nu-l poți schimba pe ieri, însă, îl poți distruge pe azi, îngrijorându-te cu privire la mâine. Eliberează-te de suferința de ieri ca să faci loc pentru bucuria de astăzi. Îngrijorarea nu te scapă de necazurile de mâine, ci te lasă fără pacea de astăzi. Știi când vei fi cu adevărat liber? În momentul în care nu îți vei mai face griji cu privire la ce cred alții despre tine. Atunci vei fi scăpat de cele mai multe dintre limitările tale. Cauți soluții? Când nu găsești nicio soluție la o problemă, probabil că nu este o problemă de rezolvat, ci un adevăr care trebuie acceptat. Cauți vindecare ? Corpul se vindecă prin mișcare, mintea se vindecă prin  râs, iar sufletul  se vindecă prin  bucurie. Toate la un loc se vindecă prin credință.

Chiar cauți vindecare?

Depășește-ți limitele și spune în fiecare dimineață când te trezești: Trimit dragostea mea tuturor celor care fac tot ce le stă în putință să se vindece de lucrurile despre care nu vor să discute! Ghici ce vei primi în schimbul dragostei oferite ! Te provoc să ne scrii un comentariu cu răspunsul tău la această ghicitoare. Credința că sănătatea vine întotdeauna din medicină este una limitativă. De cele mai multe ori, sănătatea provine din liniștea sufletească și din pacea inimii. Mai  provine și din râs și din dragoste. Să-ți spun însă și altceva. Nu subestima niciodată nici puterea vindecătoare a ascultării muzicii preferate în timp ce sari prin casă ca un idiot.

Nu regreta despărțirile !

Despărțirile sunt dureroase, însă pierderea cuiva care nu te respectă și nu te apreciază este de fapt un câștig, nu o pierdere. Durerea, o fi ea inevitabilă, însă suferința este o alegere. Nu te obligă nimeni să te limitezi la suferință. A fi înrudit genetic nu te face familie. Iubirea, sprijinul, încrederea, sacrificiul, onestitatea, protecția, acceptarea, siguranța, compromisul, recunoștința, respectul și loialitatea sunt cele care te fac să fii familie. Caută să fii înconjurat de persoane frumoase. Semnul că o persoană este frumoasă este acela că vede frumusețea în ceilalți. Am spus să cauți, nu să alergi în viața asta încoace și-n colo ca să vezi minunile acestei lumi.

Cele 7 minuni adevărate ale acestei lumii

Iată-le ! A vedea, a auzi, a atinge, a gusta, a simți, a râde și a iubi. Uită de limitările tale și bucură-te de simfonia simțurilor ! Doar astfel le vei înțelege și pe celelalte 5 simțuri interioare corespondente. Lucrează pentru cauze, nu pentru aplauze. Trăiește viața pentru a exprima, nu pentru a impresiona. Nu te strădui să-ți faci remarcată prezența, ci doar să îți faci simțită absența. Îndrăznește întotdeauna să spui adevărul chiar dacă-ți tremură vocea.

Nu te lăsa controlat de trei lucruri în viața ta: de oameni, de bani și de experiențele trecutului.

Cu privire la oameni, încearcă întotdeauna să-i lași  mai bine decât i-ai găsit. Îmbrățișează-l pe cel rănit, sărută fruntea celui dezamăgit, împrietenește-te cu cel rătăcit și iubește-l pe cel singur. Referitor la bani, nu pune niciodată cheia fericirii tale în buzunarul altcuiva și, mai ales, nu-ți educa urmașii să fie bogați, ci să fie fericiți. Când vor crește, vor cunoaște  valoarea nu prețul lucrurilor. Nu face presupuneri inutile. Ele sunt expresia credințelor tale limitative. Găsește curajul de a pune întrebări și de a exprima ceea ce îți dorești cu adevărat. Comunică împreună cu ceilalți cât mai clar pentru a evita neînțelegerile, tristețea și dramele. Doar astfel îți poți transforma complet viața. Ți se pare că ești în întuneric? Profită ! Amintește-ți întotdeauna că în cele mai întunecate nopți, poți zări cele mai strălucitoare stele. Ți se pare că ai dat de necaz? Navele nu se scufundă din cauza apei din jurul lor, ci din cauza apei care pătrunde în ele. Nu lăsa ceea ce se întâmplă în jurul tău să pătrundă în tine și să te împovăreze.

Ce înseamnă să fii fericit și înțelept?

A fi fericit nu înseamnă să ai totul, ci să înveți să fii recunoscător pentru ceea ce ai. Universul îți va răspunde pe măsura recunoștinței tale și ghici ce? Îți va da motive nelimitate să fii și mai recunoscător ! O persoană inteligentă știe ce să spună. O persoană înțeleaptă știe dacă trebuie să o spună sau nu. Fii așadar înțelept și vei scăpa de limitările de tot felul ! Unul dintre cele mai fericite momente din viața ta este când găsești curajul să accepți ceea ce nu poți schimba. Cât despre mine, nu voi fi niciodată pentru tine acel gen de prieten care te caută în fiecare zi, dar voi fi întotdeauna acel prieten pe care te poți baza atunci când lumea ta se prăbușește. Am simțit o bucurie fără limite când sufletul mi-a spus asta.

Nu-i judeca pe alții ! Ai încredere în tine !

Nu judeca pe cineva care se confruntă cu o durere pe care tu nu ai experimentat-o niciodată. Nu judeca oamenii pentru alegerile pe care le fac, atunci când nu știi ce opțiuni au avut de ales. A sta liniștit lângă un prieten care suferă poate fi cel mai bun cadou pe care îl putem oferi. Nu ai încredere în tine și ți se pare că se surpă totul în calea ta? O pasăre care stă într-un un copac nu se teme niciodată că se rupe ramura pe care stă. Și nu pentru că încrederea ei s-ar afla în acea ramură, ci în propriile ei aripi. Ai întotdeauna încredere în tine!

A nevoie de sfaturi ca să-ți identifici scopul în viață?

Poate că unii dintre voi veți spune că oamenii nu au nevoie întotdeauna de sfaturi pentru a scăpa de limitările lor. Și ei au dreptate. Uneori, tot ce le trebuie oamenilor cu adevărat este o mână care să-i sprijine, o ureche care să-i asculte și o inimă care să-i înțeleagă. Scopul meu este de acela a muri cu amintiri, nu cu vise. Și știi de ce? Pentru că, doar ce ve vede omida că i s-a sfârșt viața, că și devine fluture. Ai grijă de gândurile tale când ești singur și de cuvintele tale când ești cu oamenii, mi-a mai spus sufletul.

Un cuvânt de încheiere

Dacă ceea ce ai citit rezonează cu propria ta rațiune și cu propriul tău bunul simț, crede și dă mai departe ! Îndrăznește să fii înțelept !

Dacă simți că vrei să faci ceva pentru vindecarea ta și ai nevoie de mai multă claritate, poți programa oricând o ședință de consiliere la noi. Contactează-ne aici și acum !

 

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro