miercuri, iulie 17, 2024
libris.ro
AcasăECUAȚIA TREZIRIICE ESTE ȘI CUM NE DEZVOLTĂM INTELIGENȚA SPIRITUALĂ ? NIMIC PENTRU RELIGIOȘI...

CE ESTE ȘI CUM NE DEZVOLTĂM INTELIGENȚA SPIRITUALĂ ? NIMIC PENTRU RELIGIOȘI !

Știți care este diferența între a ști formula chimică a apei, a trăi amintiri și emoții privind-o și a-ți potoli setea cu ea ? Exact aceeași diferență între inteligența rațională, inteligența emoțională și inteligența spirituală. Cuvântul APĂ nu potolește setea, așa cum inteligența spirituală nu are nimic de-a face cu religia. Inteligența rațională este ceea ce gândim, inteligența emoțională este ceea ce simțim, iar inteligența spirituală este ceea ce suntem.

V-ați gândit vreodată că noi oamenii trăim de fapt 2 vieți. O viață gândită și simțită în lumea noastră interioară și o viață experimentată în lumea extrioară. 2 lumi care, de cele mai multe ori, nu seamănă deloc una cu cealaltă. Una gândim și alta simțim, una experimentăm și alta integrăm. Și asta din cauza convingerilor, credințelor și programelor pe care le-am instalat în subconștient încă din primii ani ai vieții. Așa apar blocajele intrapsihice, conflictele între dorință, voință și putință, pe fondul cărora trăim vieți paralele, străduindu-ne să fim fericiți fie într-una, fie în cealaltă. Și nu prea ne iese. Nu ne iese pentru că nu ne-am antrenat inteligența emoțională și, cu atât mai puțin, inteligența spirituală. Cine să ne antreneze? Școala se focusează pe inteligența rațională, mă rog, atât cât o face ea. Este preocupată, mai mult sau mai puțin, de inteligența noastră intelectuală, de IQ, care presupune gestionarea faptelor și informațiilor folosind logica și analiza rațională. Despre EQ-inteligența emoțională și SQ – inteligența spirituală, nicidecum.

Chiar să nu ne pese de modul în care răspundem emoțiilor fără să rănim sentimentele celorlalți? Să nu ne pese de exprimarea inteligentă a emoțiilor, adică de sănătatea corpului și să fim treziți din punct de vedere spiritual, liberi de manipulările religiilor? Adică, oamenii chiar nu merită să fie ființe sănătoase și libere ? Atât IQ, cât și EQ sunt esențiale, dar nu sunt suficiente în sine pentru a menține performanțele de top și nici pentru a asigura bunăstarea personală și a oferi o împlinire durabilă. Inteligența spirituală este o dimensiune înnăscută a inteligenței pe care o posedă toată lumea, nu este religioasă, nu depinde de credințe dogmatice, ci de experiența personală directă dincolo de ego-ul nostru de suprafață.

Noi oamenii suntem minte-corp-suflet, ne luăm energia din 3 surse (apă, aer și hrană) și avem 3 tipuri de inteligență.

Inteligența cognitivă este abilitatea noastră de a învăța, de a ne aminti, de a raționa, de a rezolva probleme și de a face judecăți bune.

Inteligența emoțională este capacitatea noastră de a percepe, gestiona și regla emoțiile.

Inteligența spirituală este capacitatea noastră de a fi conștienți de noi înșine, de mediul înconjurător și de a ne conecta la o sursă superioară de înțelepciune. Acest lucru este legat de cunoașterea faptului că suntem cu toții conectați, indiferent cine suntem, de unde venim, care sunt credințele noastre sau cum ne percepem pe noi înșine. Inteligența spirituală este capacitatea umană de a pune întrebări despre sensul ultim al vieții și despre relația integrată dintre noi și lumea în care trăim. Oamenii care se trezesc din marele somn în care îi țin captivi religiile folosesc inteligența spirituală pentru ,a găsi un sens și un scop în viață, pentru a-și menține echilibrul emoțional, pentru a-și menține sănătatea mentală și fizică, pentru a se simți conectați la comunitate, pentru a atinge potențialul maxim și a oferi lumii tot ce au mai bun, pentru a găsi o împlinire durabilă, o viață încununată de fericire, nu supusă suferinței continue.

Ce înseamnă să fii inteligent spiritual?

A fi “spiritual” înseamnă să gândești, să acționezi și să interacționezi din perspectiva conștientizării de sine ca suflet, nu ca formă, nu ca trup. Cei mai mulți dintre noi sunt învățați să creadă că suntem formele noastre fizice și, astfel, ne identificăm cu corpul nostru sau cu etichetele pe care le atribuim corpului nostru, cum ar fi naționalitatea, rasa, sexul, profesia etc. Acest sentiment greșit al sinelui este cel care creează toată frica, furia și tristețea în viață. Din punct de vedere spiritual, aceste emoții “nefirești” sunt întotdeauna rezultatul identificării greșite cu ego-ul -cel care blochează apoi accesul la adevărata ta natură spirituală, o natură pașnică, iubitoare și plină de bucurie. Inteligența înseamnă să folosești ceea ce știi în modul potrivit, la momentul potrivit, în locul potrivit și cu intenția potrivită.

De ce este importantă inteligența spirituală?

Odată ce înțelegi că totul este conectat, că suntem particule ale unei surse mai mari de iubire și înțelepciune infinită, îți vei recăpăta puterea personală și responsabilitatea pentru ceea ce vrei să creezi. Nu veți mai lăsa frica să vă împiedice să acționați. Provocările nu vă vor mai părea descurajante. Veți înțelege că Universul este abundent și nelimitat. Vei ști că tot ceea ce îți dorești este posibil pentru tine, iar ajutorul este întotdeauna disponibil dacă îl ceri.

Gândiți-vă la voi înșivă ca la un supercomputer.

Creierul tău îți permite să procesezi cantități masive de informații din lumea ta. Emoțiile tale îți măsoară toate experiențele, astfel încât să poți naviga prin viață. Toate acestea sunt grozave dar limitate. Există un plafon pentru ceea ce poate face creierul nostru și pentru emoțiile pe care le putem procesa la un moment dat. Acesta este momentul în care intervine Inteligența Spirituală. Inteligența Spirituală vă permite să vă conectați la o sursă mai mare de înțelepciune infinită și de iubire necondiționată. Imaginați-vă că ați conecta acest supercomputer la o conexiune de Internet de mare viteză care are acces la toată înțelepciunea și resursele din lume! Această Sursă infinită vă va permite să vă conectați la tot ceea ce aveți nevoie pentru a prospera.

Care sunt beneficiile dezvoltării inteligenței spirituale ?

Pe măsură ce integrezi faptul că totul este interconectat; că ai capacitatea înnăscută de a accesa surse mai înalte de înțelepciune, vei începe să te conectezi la intuiția ta.  Vei fi mai prezent în AICI și ACUM. Vei putea stabili relații mai profunde și mai semnificative cu ceilalți și vei putea accesa îndrumări dintr-un plan superior, de fiecare dată când vei avea nevoie de ele. Vei înțelege că viața este o cale binevoitoare care te ghidează să trăiești expresia superioară a sufletului tău. Și că fiecare provocare sau eșec este doar o modalitate de a te pune pe calea cea bună a ceea ce ți-a fost menit să trăiești. Te vei simți mai fericit, mai liniștit și încrezător că toată lumea conspiră pentru a te ajuta să câștigi. Vei ști că dragostea învinge toate necazurile, că nu ești niciodată singur și că ai venit pe această planetă pentru un motiv foarte important. Vei ști exact cum să-i ajuți pe ceilalți să prospere. Vei fi capabil să vă conectați direct cu ei și veți avea un sentiment mai clar despre ceea ce își imaginează ei pentru ei înșiși și despre ceea ce puteți face pentru a-i ajuta să-și trăiască scopul. Atunci când vă veți dezvolta Inteligența Spirituală, veți fi în armonie cu lumea și nu veți mai fi constrânși de limitările create de om.

Spiritualitatea vorbește despre faptul că există un alt aspect al unei existențe în afara tărâmului fizic/material și că este necesar să dezvolți anumite capacități pentru a-l accesa. Sufletul tău există într-un tărâm subtil al realității. Este important să-ți acorzi spațiu pentru a-ți liniști mintea, departe de tot zgomotul și mișcarea lumii exterioare, astfel încât să te poți conecta la Sufletul tău. Sufletul tău îți “șoptește”. Pentru a auzi mesajele venite de la sinele tău superior, este important  să asculți în liniște. Inteligența spirituală te ajută să știi ce vrei să creezi și de ce este important pentru tine, iar asta îți va alimenta motivația intrinsecă și îți va ghida gândurile. Venim pe această planetă pentru a ne trăi scopul. Sufletul nostru știe deja care este acest scop, iar tot ce trebuie să facem este să ne amintim, ascultându-i șoaptele. Intenția te ajută să te aliniezi la acest scop în fiecare zi.  Intenția este motivul din spatele a tot ceea ce faci. Este sistemul tău GPS intern.

Totul este energie. Suntem 4% ființe fizice și 96% ființe energetice.

Învață și tu să gândești în termeni de energie și vei înțelege energia intenției și energia atenției, cele mai importante resurse energetice de care dispui. Îndrăznește apoi să te întrebi:

  • Dacă ai avea toate resursele de care ai nevoie, ce ți-ar plăcea să creezi în această lume?
  • Ce ai vrea să experimentezi?
  • Care este moștenirea pe care vrei s-o lași lumii?

Deschide-ți mintea pentru a primi informații noi! Deschide-ți inima pentru a oferi și a primi iubire necondiționată ! Deschide-ți simțurile pentru a învăța despre lume în moduri diferite. A fi deschis înseamnă disponibilitatea ta de a percepe totul așa cum vine, nu așa cum crezi că ar trebui, ci așa cum este, fără să judeci. Astfel vei permite intuiției tale să îți ghideze drumul. Atunci când ești deschis, vei învăța și să vezi dincolo de suprafața oricărei situații. Vei învăța să priviți viața din perspective diferite. Vei învăța să reformulezi fiecare provocare dintr-o altă perspectivă și să accesezi soluții diferite. Fii deschis să primești îndrumare de la Sinele tău Superior și cere-o în mod intenționat. Fiți deschiși să renunțați la controlul egoului de suprafață și  permiteți Sinelui vostru superior să vă ghideze atunci când aveți nevoie.

VINO ȘI TU LA WORKSHOPUL DE INTELIGENȚĂ SPIRITUALĂ ȘI CHIRURGIE EMOȚIONALĂ

Dacă vrei să-ți redescoperi sentimentul de Sine, picătură individualizată a Marelui Ocean Energetic Universal, că ai puterea și responsabilitatea pentru tot ceea ce creezi în viața ta, că nu ai nimic de pierdut pentru că nu posezi nimic și că nu ai nevoie de aprobarea celorlalți pentru fericirea ta, dacă vrei să descoperi că ești liber de orice dependență și că sentimentul de siguranță vine din interiorul vostru nu din exterior, dacă vrei să înveți cum să te bazezi pe punctele tale forte, pe abilitățile tale, dacă vrei să înveți să vezi viața ca pe un loc de exprimare a creativității, ca pe o oportunitate de a crea, dacă vrei să înveți să realizezi că ai deja tot ceea ce visezi, dacă vrei să înțelegi de ce vindecarea sufletului înseamnă și vindecare fizică și emoțională, îndrăznește să fii înțelept, să fii înțeleaptă și vino și tu la atelierul de INTELIGENȚĂ SPIRITUALĂ organizat de Sursa de Motivație Zilnică în format online pe platforma ZOOM.

Atelierul este structurat în 2 module a câte 4-6 ore, care vor fi desfășurate 2 sâmbete la rând. În prima sâmbătă dezbatem împreună cele 12 principii ale inteligenței spirituale pentru a înțelege că suntem scântei divine prin ochii cărora Universul se privește pe sine, dar și despre ce tehnici și strategii avem la îndemână pentru a ne dezvolta inteligența spirituală.  În cea de-a doua sâmbătă, vorbim despre inteligența emoțională, butoanele emoțiilor și ce tehnici și strategii putem aborda pentru a învăța să ne gestionăm emoțiile.

Acesta este linkul de înscriere la workshopul 2Q – Inteligența Spirituală și Chirurgia Emoțională.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro