marți, iunie 18, 2024
libris.ro
AcasăAVEM CREIER – CE FACEM CU EL?Cele mai eficiente metode de antrenare a intuiției

Cele mai eficiente metode de antrenare a intuiției

Din păcate, cei mai mulți oameni au pierdut contactul cu o mare parte a capacității noastre de a intra într-o stare de flux în care se întreprind acțiuni pentru că se simt naturale și corecte. Pe cale de consecință, prea des predăm gândirii raționale procesul de luare a deciziilor. Ne reducem la tăcere glasul intuiției dintr-un singur motiv: ne temem că ne-ar putea deazamăgi și, astfel, pierdem beneficiile incredibile pe care ni le poate oferi acest dar divin uitat. Sufletul este partea nemuritoare a ființei noastre, este energie și informație cuantică în stare pură, însă, pentru cei mai mulți dintre noi, sufletul fie nu există, fie este imposibil să-l definim, pentru că nu știm să gândim în termeni de energie, așa cum ne invita marele Albert Einstein. Cei ce spun… „este pe placul sufletului meu”, nu știu despre ce vorbesc. Ei nu știu că noi nu avem suflete, ci suntem suflete, iar sufletul nu contenește a ne vorbi prin vocea intuiției, însă, cine să-l audă? Gălăgia gândurilor nestăpânite acoperă șoaptele divine ale sufletului și acestea nu mai pot ajunge la faza conștientă a minții noastre. Doar de câteva clipe de liniște avem nevoie în mintea noastră pentru a ne crește șansele să auzim vocea intuiției, cel de-al șaselea simț, pe care am uitat de multă vreme cum să-l folosim. Unii dintre noi, cei mai mulți din păcate.

Dacă vrei să începi să-ți asculți intuiția, astfel încât să te ghideze în călătoria ta prin viață, iată cele mai eficiente de a-ți perfecționa această abilitate naturală.

1. Învață să te detașezi de dorințele tale, ai răbdare și renunță la nevoia nebună de a controla totul.

Dacă vrei să devii stăpânul propriului destin nu trebuie să ignori total ceea ce îți spune instinctul. A lăsa intuiția să-ți arate calea este una dintre cele mai bune modalități de a construi o viață fericită. Una dintre modalitățile cele mai eficiente prin care poți renunța la control este impunerea unei anumite distanțe mentale între dorințele tale și mintea ta conștientă. A-ți dori anumite lucruri și a-ți atinge obiectivele nu este deloc un lucru rău, însă, dacă mintea ta este veșnic concentrată asupra dorințelor nu va mai exista spațiu pentru ca intuiția să prospere. Lăsându-ți mintea să se îndepărteze de acele vise înalte, îi oferi intuiției tale oportunitatea de a descoperi cum să le transforme în realitate. Inspirația vine cel mai adesea la noi atunci când nu ne gândim la ceea ce încercăm să realizăm. Nerăbdarea în a culege roadele dorințelor noastre ne face să ne atașăm de ele, adică să întreținem în mod excesiv sentimentul de dorință, transmițând astfel un semnal negativ subconștientului. Ce fel de semnal negativ? Lipsa de credință că ceea ce-ți dorești vei și primi, că ceea ce ai însămânțat va rodi. Îndoiala este pentru dorințe ceea ce este neghina pentru grâu. Dorința se însămânțează, o uzi cu apa recunoștinței folosind forța imaginației și energia emoțiilor tale sincere provenind din inimă, după care o lași să încolțească, să crească, să înflorească și să rodească; în cele din urmă, vei și recolta. Pe tot parcursul procesului de materializare a dorințelor, dacă nu învățăm să rămânem detașați de ele, este ca și cum ai merge toamna în lanul de grâu, ai începe să-l irigi din abundență și să tragi de vârfurile frunzelor, ca grâul să crească mai repede.

2. Meditează pentru a-ți limpezi mintea !

Din punct de vedere mental, mediul în care intuiția funcționează cel mai bine este unul de pace și calm. Deci, nu numai că ar trebui să uiți de dorințele tale, ci ar trebui să-ți rezervi și câteva momente speciale peste zi în care să te detașezi și să uiți de tot ceea ce se întâmplă în viața ta. Când faci liniște deplină în minte, poți asculta șoaptele divine ale sufletului.

3. Fii brutal de sincer cu tine însuți și iartă-te atunci când lucrurile nu merg conform planului! !

A devenit de multă vreme un obicei al rasei ca oamenii să trăiască, nu cum doresc, ci cum cred că ar trebui să trăiască. Ei încearcă să prezinte lumii o imagine despre care, cred ei că lumea ar dori s-o vadă, însă procedând astfel înăbușim gândirea intuitivă. Când cauți să ții pasul cu ceilalți, eviți să-ți asumi riscuri, eviți eșecul și îți negi adevărata chemare. Regretul este adesea semnul că nu ai profitat de o oportunitate pe care ți-ai fi dorit s-o valorifici, așa că observă acest sentiment și folosește-l pentru a alimenta o atitudine de onestitate față de adevăratul tău sine. Intuiția este în mare parte o chestiune de a avea încredere în tine pentru a ști în ce direcție ar trebui să te îndrepți. Pe măsură ce încrederea în sine va crește, nu trebuie niciodată să-ți reproșezi când lucrurile merg prost. Criticarea unei decizii nu face decât să erodeze încrederea în sine; așa că, în loc să priviți ceva ca pe un dezastru, priviți-l ca pe o experiență de învățare. Iartă-te și amintește-ți că oceanul nu este perfect plat și că toate călătoriile au suișuri și coborâșuri.

4. Observă și monitorizează serendipitatea.

Serendipitatea se referă la apariția și desfășurarea unor evenimente întâmplătoare într-un mod fericit sau benefic sau descoperirea așazis accidentală a unui lucru în timp ce cauți un altul. Oportunități avantajoase vor apărea uneori în viața ta iar recunoașterea lor ca fiind ceea ce sunt cu adevărat, îți poate întări cu adevărat intuiția. Încearcă să schimbi un pic paradigma și să accepți ideea că nimic nu este întâmplător. Tot ceea ce ți se întâmplă transmite și un mesaj pe care este posibil să nu-l percepi pentru că te oprești prea mult asupra aparențelor. Penicilina, microundele, razele X, pulsarii și vulcanizarea cauciucului sunt doar câteva descoperiri istorice ale omenirii care s-au produs ca urmare a serendipității. Când observi coincidențele și actele aparent întâmplătoare, îți antrenezi intuiția pentru a identifica astfel de acte în viitor. Pur și simplu observarea a ceva ca fiind o întâmplare spontană a vieții, te face mai deschis și mai receptiv la ideea de coincidență cu o oarecare semnificație.

5. Fii tot timpul curios !

Darul divin al intuiției se face remarcat cel mai mult în timpul copilăriei. Această abilitate înnăscută se diminuează pe măsură ce înaintăm în viață. Dacă vrem s-o redescoperim și s-o folosim pentru a ne construi o viață fericită, este necesar să căutăm legături mai strânse cu intuiția prin reconectarea cu copilul nostru interior. Una dintre cele mai importante caracteristici de redescoperit este aceea a curiozității. Când suntem curioși, suntem observatori, entuziasmați și deschiși către posibilități infinite. Toate acestea sunt trăsături ale omului ultra intuitiv. Privește lumea prin ochii unui copil și îți vei descoperi senzația de uimire, care este un ingredient vital al procesului de cultivare a intuiției.

6. Fii creativ și ieși în natură !

Un alt dar divin din setul celor pe care le primim la naștere, dar pe care le pierdem pe măsură ce ne maturizăm, este darul creativității. În loc să facem ceva de dragul de a face, ceea ce ar stimula creativitatea, ne ocupăm mai tot timpul și ne investim energia doar în lucruri care au un scop final. Intuiția este creativă și funcționează cel mai bine ca parte a unei minți creative mai largi, marea minte a Universului. Uitați-vă în jurul vostru și constatați cât de creativă este! Amintiți-vă de ceea ce spune dr. Robert Lanza în cartea sa “TEORIA BIOCENTRISMULUI-CUM VIAȚA ȘI CONȘTIINȚA SUNT CHEILE PENTRU ÎNȚELEGEREA NATURII UNIVERSULUI”: Conștiința creează materia, nu invers. Sunt oameni de știință care susțin că există viață după moarte și universuri paralele. Ce argumente extraordinare aduc în susținerea lor, aflați din cartea dr. Robert Lanza. Noi nu existăm în natură, suntem chiar natura. Când ne simțim îndepărtați de lumea naturală, simțurile noastre se plictisesc și mintea își pierde claritatea. O asemenea stare este contraproductivă pentru intuiția noastră. Din cauza expansiunii urbane, revenirea la natură este mai vitală decât oricând. Admiră comtemplativ un răsărit de soare, un apus de soare, orice dorești tu din natură, dar lasă-te și tu privit de natură ! Acesta este secretul contopirii cu natura pentru a ne stimula intuiția.

7. Rămâi pozitiv indiferent de circumstanțele în care te afli.

Nu poți menține o perspectivă pozitivă la infinit, dar cu cât poți petrece mai mult timp cu o viziune veselă și optimistă asupra lumii – și asupra vieții tale – cu atât mai bine. Intuiția funcționează cel mai bine în interesul  bunăstării tale generale și asta înseamnă că funcționează la eficiență maximă atunci când ești pregătit mental să-i urmezi îndrumările. O minte pozitivă este mult mai dispusă să acționeze pe baza intuiției.

8. Observă-ți visele și semnalele corpului !

În loc să respingi visele ca fiind doar lucrări de fantezie pură, sau să le dai felurite interpretări după ghiduri și dicționare abracadabrante, dorește-ți să te gândești să-ți consideri visurile ca fiind portaluri spre inconștientul tău. Adevăratele noastre sentimente și dorințe exercită adesea o mare influență asupra subiectului și intensității gândurilor noastre nocturne, așa că, observându-ne visele, învățăm multe despre noi înșine. Nu există nicio separare între corp, minte și suflet. Aceasta este trinitatea sfântă a ființei umane. Pe cale de consecință înseamnă că sufletul ne poate șopti nu numai prin intermediul vocii noastre interioare ceea ce vrea să ne transmită ci și prin anumite senzații din corp. Dacă acorzi suficientă atenție acestor lecții oferite de corp, ele pot acționa precum un far sau chiar o hartă, avertizându-te despre un potenția pericol și direcționându-te afară din calea acestuia.

9. Exersează-ți intuiția și consemnează semnalele, atunci când nu poți acționa imediat.

Așa cum exercițiile fizice îl fac mai puternic pe om, tot astfel și cele mentale ne pot antrena intuiția ca pe un simplu mușchi.  Încearcă să vii în întâmpinarea semnalelor pe care sufletul le transmite minții prin intuiție, având încredere în acestea. Poți fi stângaci la început, însă, pe parcursul antrenamentului, îți vei îmbunătăți acuratețea conștientizării. Poți începe prin a deosebi semnalele mai puternice de cele mai slabe și pe cele pe care simți că dorești să le urmezi de cele pe care simți că dorești să le ignori. În cele din urmă, adevărata ta intuiție va deveni o voce puternică și clară în tine. Intuiția noastră ne va fi adesea la îndemână atunci când avem cea mai mare nevoie de ea, dar vor exista unele momente în care apare din senin, ca un fulger de inspirație. Dacă nu poți lua măsuri atunci când apare acel bliț, notați-l și acționați la momentul potrivit. Oamenii care au dezvoltat darul intuiției nu pun niciodată la îndoială sfaturile oferite de șoaptele sufletului, ci, pur și simplu știu că reprezintă cel mai potrivit curs de urmat. Pentru ca instinctul lor să ofere recomandări sensibile și eficiente, ei supraveghează cu atenție mediul lor și toate situațiile în care se găsesc. Toate aceste observații înseamnă că vor avea informațiile necesare atunci când trebuie luată o decizie. Ei pot acționa pe baza impulsurilor lor în siguranță, știind că au asimilat toată inteligența relevantă disponibilă. Oamenii intuitivi știu că intuiția formează o legătură între mintea conștientă și cea inconștientă, motiv pentru care recunosc importanța viselor. Ei știu că ceea ce gândesc în timpul somnului poate fi o metaforă pentru dorințele și temerile lor subiacente. Ei înțeleg, de asemenea, că visele pot oferi soluții la problemele cu care se confruntă sau alte forme de inspirație.

Ce care au dezvoltat darul divin al intuiției știu că sentimentele lor au mesaje valoroase pentru ei, ce pot lumina calea pe care ar trebui să o urmeze. Ei nu simt doar un sentiment, ci se gândesc la ceea ce încearcă să le spună acel sentiment. Acești oameni au o capacitate remarcabilă de a-și reorienta mintea în întregime asupra prezentului, astfel încât să blocheze orice gânduri inutile despre trecut sau viitor. Aceasta este, consider eu, cel mai mare beneficiu pe care ni-l oferă o intuiție dezvoltată: să putem trăi în prezent, AICI și ACUM. Fiind mai strâns aliniați cu sentimentele lor decât majoritatea covârșitoare, oamenii intuitivi sunt mai bine pregătiți să proceseze orice lucru negativ care poate apărea din interior înainte de a se detașa de el. Ei sunt capabili să învețe rapid lecții din greșelile lor, iar acest lucru îi face, în general, optimiști cu privire la viitor. Ei știu că binele poate ieși din rău și că progresele pot fi făcute, indiferent cât de sumbre ar fi perspectivele la un moment dat. O ființă intuitivă știe că în această lume există mai mult decât se vede, este foarte conștientă de mesajele pe care Universul ni le transmite. Coincidențele și alte evenimente aparent întâmplătoare sunt toate apreciate ca fiind semnificative și considerate semne prin care își croiesc drumul prin viață. Oamenii intuitivi au abilități empatice foarte bune, ceea ce înseamnă că pot simți ceea ce gândesc și simt alții. Mințile lor sunt foarte adaptate la frecvențele vibraționale emise de cei din jurul lor și folosesc aceste informații pentru a rafina și mai mult modul în care acționează într-o situație. Cred că v-am oferit suficiente argumente care să vă trezească interesul și dorința de a redescoperi acest minunat dar divin al intuiției.

Intuiția înseamnă a vedea cu sufletul.

Intuiția este supra-logica ce întrerupe toate procesele de rutină ale gândirii și trece direct de la problemă la răspuns. Intuiția îi spune minții gânditoare unde să caute în continuare. Unii spun că, atunci când ajungem la sfârșitul a ceea ce ar trebui să știm, vom fi la începutul a ceea ce ar trebui să simțim. Într-o lume care prețuiește analiza rațională în detrimentul sentimentelor intuitive, eu unul sunt convins că vom face un real pas spre progres, numai atunci când vom fi dispuși să lăsăm intuiția să ne ghideze și să urmăm această îndrumare, direct și fără să ne fie teamă. Intuiția este glasul sufletului nostru, iar el știe mai multe decât corpul și mintea la un loc, pentru că este conectat la marea înțelepciune a universului.

Vă invit să ne împărtășiți în rubrica de comentarii, cum vă raportați la voi intuiție? V-ar plăcea să participați la un curs de redescoperire a acestui dar divin ascuns în voi? Pentru cei ce vor să afle mai multe despre intuiție, las în descriere câteva linkuri către librăriile partenere de unde vă puteți procura cele mai bune cărți pe această temă. Pe curând, fiți binecuvântați cu răbdare, înțelepciune, mesaje intuitive care să vă lumineze calea și multă energie pozitivă !

ARTICOLE ASEMANATOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro