luni, mai 20, 2024
libris.ro
AcasăÎN CĂUTARE DE SENSCeva util despre sensul și scopul vieții

Ceva util despre sensul și scopul vieții

Mintea este instrumentul cu care sufletul caută sens în această lume materială în care a venit restrângându-și dimensiunile. De câte ori ai întrebat-o: Care este scopul meu în această viață? Ce sens are viața mea în această realitate? Pentru că tehnologia ne poate ajuta să găsim multe dintre răspunsuile la întrebările care ne frămână, n-ar fi rău să dați o căutare pe Internet pentru a vă edifica. Sunt miliarde de rezultate despre sensul și scopul vieții. Ce spune asta? Oamenii sunt în căutare de sens și scop și, nu mă îndoiesc că au făcut-o încă de la începuturile conștiinței. Mai mult ca sigur că această căutare de sens și scop a început ca o nevoie de bază de a supraviețui evoluând apoi în ceva mai mult. Acum avem nevoie și de motive pentru alegerile pe care le facem și provocările cu care ne confruntăm.

La un moment dat în viața noastră, cei mai mulți dintre noi ne-am simțit pierduți, singuri, nemulțumiți, blocați parcă într-o buclă sau prinși în felurite capcane. În atari situații am simțit sentimente profunde și inexplicabile că există ceva mai mult decât lumea fizică în care trăim. Sentimentele acestea ne-au găsit de multe ori cu inimile frânte, sănătatea precară, doborâți de diverse pierderi, frici sau dureri emoționale. De fiecare dată, am încercat să evităm durerea asociată negândindu-ne la ea, înlocuind gândurile nedorite cu vise cu ochii deschiși, afirmații pozitive sau înlocuind emoțiile nedorite cu diverse alimente, băuturi, cumpărături sau felurite adicții.

Aproape niciodată nu ne-am gândit că durerile sunt inevitabile, însă suferința este o opțiune.

Am ales pur și simplu să suferim. De ce? Simplu. Pentru că urmăm versiunea societății despre cine ar trebui să fim și cum ar trebui să trăim. Ne estompăm lumina și ne ascundem adevăratul sine pentru a ne potrivi cu ceilalți și a ne simți acceptați. N-ar fi oare mai înțelept să conștientizăm că toate aceste experiențe fac parte din modul de acțiune al Universului de a ne împinge înapoi pe cale și că, toate suferințele astea sunt de fapt semne că ne focusăm atenția și, implicit energia, spre exterior, risipind-o, în loc s-o investim în lumea noastră interioară? Când petrecem prea mult timp în mintea și corpul nostru, când ne identificăm cu aceste două instrumente, în loc să le repunem în mâinile, sufletului, proprietarul lor de drept, uităm să ne mai hrănim esența energetică divină, acea parte nemuritoare din noi. Dorințele egoului primează dorințelor sufletului, energiile de joasă vibrație ale egoului se suprapun peste energiile de înaltă vibrație ale sufletului și apar problemele. Mintea se luptă cu anxietăți, stres, depresie sau alte disfuncționalități și mai grave, iar corpul cu diferite dezechilibre energetice, pe care le numim boli.

Ca ființe multidimensionale (minte, corp, suflet și spirit) ar trebui să ne respectăm în egală măsură corpul energetic acordându-i grija și atenția pe care o merită.

Când o facem, ne aliniem în mod natural cu inteligența noastră superioară, cu Sinele nostru Superior, acea parte a picăturii individualizate a marelui Câmp Energetic Universal, care a rămas mai aproape de Sursă și cu care vom refuziona, pe când ne vom încheia misiunea în acest plan. Această refuzionare se produce prin activarea corpului nostrum de lumină. Acesta este carul sufletului care ne poartă spre ascensiune. Dacă vreți să aflați mai multe despre activarea corpului nostru de lumină vă invit să urmăriți episodul cu același nume, și veți descoperi o tehnică fantastică de ridicare a vibrației. Găsiți un link către acest episod, mai jos în descriere.

Să ne cunoaștem pe Sine este scopul nostru sufletesc.  

De aceea suntem aici. Este misiunea pe care ne-am dat-o ca suflet pentru această viață pe pământ. Suntem aici să ne amintim cine suntem cu adevărat și să împărtășim asta cu ceilalți. Dacă încă nu ne-am identificat scopul sufletului, motivul pentru care se întâmplă astfel este că nu petrecem suficient timp cu sinele nostru superior. Suntem prea mult cufundați în minte și corp. Dacă vrei să te trezești, fă efortul de a conștientiza că ai venit aici știind deja cine ești și de ce ai ales această viață în acest segment de eternitate. Numește asta, dacă vrei, planul de viață cu care Dumnezeu, sau Marea Inteligență Universală te-a trimis aici. Cu toții știm acest adevăr de mici copii, însă părinții noștri, prietenii, colegii și societatea ne distrag atenția, îndepărtându-ne de această cunoaștere. Devenim astfel deconectați de sinele nostru superior pe măsură ce creștem și ne înecăm în lumea materială din jurul nostru. Unii oameni își identifică scopul și sensul mai devreme, în timp ce alții se trezesc după un eveniment traumatizant sau care le schimbă viața. Nu cauți credința în adevărul existenței tale în această lume, te găsește ea pe tine. Indicii despre Cale și pașii pe care trebuie să-i facem se regăsesc în toate experiențele noastre de viață, însă, nu pot fi văzute decât atunci când ne reorientăm atenția dinspre exterior spre interior. Oricum alegem să ne exprimăm scopul sufletului, conștient sau inconștient, acesta este un schimb energetic de dăruire și primire care ne face să ne simțim într-un anumit fel. Trăim într-o lume care nu ne învață cum să ne înțelegem lumea interioară; gândurile, emoțiile, sentimentele, conectarea cu Marea Înțelepciune Universală sau cum să ne ascultăm șoaptele sufletului, intuiția, cel de-al șaselea simț. Cu umilință vă recomand câteva sugestii pentru a vă identifica scopul și a vă reconecta cu sufletu, sau, mai bine spus, pentru a alinia dorințele egoului la dorințele sufletului:

  • Recunoaște și acceptă mesajele pe care Universul le trimite în calea ta!

Ai o atitudine de acceptare a tot ceea ce se întâmplă în viața ta pentru că sunt mesaje divine și, în loc să dai vina pe cineva sau pe ceva pentru provocările cu care te confrunți, acceptă că aceste experiențe ți se întâmplă ție, pentru că sunt atrase de tine, pentru tine. Schimbarea perspectivei poate fi una dificilă, însă îți va reda puterea interioară.

  • Încrederea este una dintre cele mai puternice căi de a accesa darurile sufletului tău.

Venim aici cu 50% bagaje transgeneraționale. Pentru a scăpa de ele ascultă mai degrabă de suflet decât de ego. Sufletul cunoaște toate răspunsurile, fie ele și dincolo de această viață. Egoul se bazează doar pe experiențele noastre din această viață. Ascultă-ți sufletul dacă vrei să-ți poți transforma destinul în soartă.

  • Practicați conștientizarea de sine!

Ca să afli de ce te simți și te comporți așa cum o faci, nu există decât o singură cale ! Fii atent ! Practică atenția pentru a deveni conștient de sine. Fă-ți timp pentru a-ți explora amintirile dureroase, iartă-te pe tine și pe ceilalți și eliberează cu dragoste energia stagnată în mintea ta și în corpul tău. Practicarea MINDFULNESS este o strategie foarte eficientă pentru a redeveni pe deplin conștient de sine. Un al îndemn pe care vi-l adresez cu toată dragoastea este să acordați atenție lucrurilor care vă măresc nivelul de energie, nu celor care vă secătuiesc de ea.

Vii dintr-un loc al fricii sau dintr-un loc al iubirii necondiționate?

Locul de unde venim când ne naștem este un loc al iubirii necondiționate. Amintește-ți asta și te va ajuta să treci prin provocări sau disconfort, reușind să-ți înveți lecțiile de viață.

Întreabă Marea Înțelepciune Universală și ea îți va răspunde !

Vorbește cu tine însuți, cu ghizii tăi spirituali, cu Dumnezeu, cu orice rezonează cu tine. Fă-ți timp pentru a te asculta și ai răbdare dacă răspunsul nu vine imediat. Răbdarea este o virtute. Pentru asta este nevoie de o înaltă vibrație. Coboară în inimă, folosește-i energia și amintește-ți că scopul tău este unic, la fel ca și tine. Există nenumărate moduri de a ne exprima dorințele sufletului. Nimeni altcineva nu ne împărtășește scopul personal, deși toți suntem parte a scopurilor celorlalți. Suntem interconectați în acest Univers, așa cum ne-o confirmă și legea unității divine. Când vom reuși să renunțăm la credințele vechi dogmatice și să îmbrățișăm adevărul despre cine suntem, sufletul nostru ne va ajuta să reinventăm umanitatea și să ne extindem atât propria conștiință, cât și conștiința colectivă.

Vestea cea bună este că te poți trezi prin iertare.

Dacă ai uitat astăzi să exersezi conștientizarea, iartă-te. Dacă te-ai pierdut în treabă și ai uitat să te conectezi cu Sinele tău Superior, iartă-te. Când mintea ta rătăcește neîncetat și te împiedică să asculți șoaptele divine ale sufletului, iartă-te. Străduiește-te să petreci mai mult timp gândindu-te la ceea ce ai reușit să faci, decât la ceea ce nu ai făcut și trăiește clipa!

Îndrăzniți să fiți înțelepți, iertați-vă, dați-vă voie să fiți fericiți și răspândiți lumină în jurul vostru !

 

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro