marți, iunie 18, 2024
libris.ro
AcasăDEZVOLTARE PERSONALĂ | SELF HELPCHAKRA INIMII (ANAHATA) – GHIDUL CHAKRELOR (4)

CHAKRA INIMII (ANAHATA) – GHIDUL CHAKRELOR (4)

Corpul nostru este o structură complexă cu straturi de corpuri fizice, astrale și spirituale. Corpul astral sau energetic este un sistem complex guvernat de centri energetici cunoscuți sub numele de Chakre. Chakra Anahata, numită și Chakra Inimii, este al patrulea centru energetic din cele șapte Chakre. Această Chakră este o componentă esențială a bunăstării noastre generale, deoarece ne ajută să ne echilibrăm emoțiile, să cultivăm un sentiment mai profund de conștientizare de sine și să construim relații semnificative cu ceilalți.

Anahata este puntea dintre Chakrele inferioare și superioare, echilibrând lumile materiale și spirituale și facilitând bunăstarea noastră emoțională și fizică. Dragostea pură deschide cea de-a patra Chakră, permițându-ne să primim și să oferim iubire necondiționat. Pe aici intrăm în centrul nostru spiritual, nucleul nostru unde forțele de sus și de jos, din interior și din exterior se unesc. Acesta este centrul nostru de iubire care, atunci când este eliberat de rănile vechi, este deschis, inocent și aduce un sentiment radiant de plenitudine care poate fi simțit în întregul organism. În acest sentiment al ÎNTREGULUI se află semințele păcii noastre interioare. Dragostea trăită la acest nivel este foarte diferită de iubirea de natură sexuală și pasională pe care o găsim la nivelul Chakrei sacrale. În Chakra inimii, iubirea vine din interior și este trăită ca o stare de A FI, nu ca una pasională și orientată către o anumită persoană sau un anumit obiect.

Ce însemană ANAHATA ?

În sanscrită, ANAHATA înseamnă “neînvins”, “nelocuit”, “proaspăt”, “curat”  și se potrivește perfect pentru Chakra Inimii. Echilibrarea energiei acestei Chakre ne permite să profităm de puterea ei și să experimentăm iubirea în forma sa cea mai pură, fără nici un atașament, fără nicio așteptare.

De ce este responsabilă Chakra inimii?

Această chakră este responsabilă pentru stocarea și distribuirea Prana (energia forței vitale care curge prin corpurile noastre) și pentru menținerea elementului AER în sistemul nostru. Situată în centrul pieptului, aproape de inima noastră fizică, Chakra inimii este, de asemenea, legată de plămâni și glanda timus, ea reglând fluxul de energie în această zonă a corpului.

Elementul asociat Chakrei inimii

Elementul asociat celei de-a patra Chakre este AERUL sau Vayu. Primim aer din atmosferă atunci când respirăm. Dacă nu reîmprospătăm elementul de aer în mod regulat, ne simțim obosiți și deconectați de emoțiile noastre dar și de spiritul nostru creativ. Elementul aer este asociat cu echilibrul nostru emoțional și sentimentul de bucurie de viață.

Culoarea Chakrei inimii

Chiar dacă elementul aer, care înconjoară Chakra Inimii, nu are culoare proprie, culoarea albastră a elementului spațial de sus (Chakra gâtului) și galbenul elementului foc de dedesubt (Chakra plexului solar) se unesc, dând naștere culorii verde. Acesta este motivul pentru care culoarea Chakrei inimii este asociată verdelui. Verdele simbolizează natura și tandrețea, sugerează stabilitate și reprezintă creșterea și relațiile reînnoite și sănătoase.

Emoțiile asociate Chakrei inimii

Chakra Inimii este asociată cu emoțiile primare ale iubirii necondiționate și atașamentului. Când acest centru energetic este în echilibru, experimentăm iubirea necondiționată în forma sa cea mai pură. Pe de altă parte, atașamentul este o emoție condiționată, este actul de a oferi cuiva mai multă valoare decât are, pentru că tindem să ne atașăm de oameni, lucruri și chiar de anumite obiceiuri, cum ar fi felul în care ne îmbrăcăm și alimentele pe care le mâncăm.

Cum știi că Chakra inimii este echilibrată ?

Când ANAHATA este deschisă și echilibrată experimentăm sentimente de dragoste, compasiune și conexiune cu ceilalți. Putem simți, de asemenea, un sentiment de pace interioară și mulțumire, precum și o conexiune sănătoasă cu propria noastră spiritualitate. Pe de altă parte, atunci când chakra inimii este blocată sau dezechilibrată, o persoană poate experimenta sentimente de singurătate, deconectare și neîncredere și se poate lupta cu probleme precum furia, gelozia și resentimentele.

Dacă vă confruntați cu oricare dintre următoarele simptome, poate fi un indiciu că Chakra inimii necesită reechilibrare și vindecare:

 • Frică de respingere
 • Lipsă de încredere într-o relație angajată
 • Probleme legate de a oferi și de a primi afecțiune
 • Supradependență într-o relație
 • Comportament evitant față de oamenii cărora le pasă de tine
 • Aspect dur și lipsit de emoție în timp ce te simți vulnerabil
 • Simptome fizice, cum ar fi: palpitații ale inimii, circulație slabă a sângelui, dureri de inimă, angină pectorală sau chiar astm.

Cum să deblochezi și să echilibrezi Chakra inimii

Există multe modalități de a debloca și de a echilibra Chakra inimii, inclusiv yoga, meditația și practicile de mindfulness.

 • Poți folosi MEDITAȚIA TIBETANĂ A LUMINII sau tehnicile descrise AICI
 • Pozițiile specifice de yoga, cum ar fi curbarea în spate și deschiderea pieptului, pot ajuta la deschiderea și activarea chakrei inimii.
 • Pe lângă practicile fizice, există și anumite alimente, cristale și uleiuri esențiale care pot ajuta la echilibrarea și deschiderea chakrei inimii. Verdețurile și avocado sunt considerate a fi deosebit de utile în susținerea Chakrei inimii. Cristalele, precum aventurinul verde, cuarțul roz și jadul au proprietăți vindecătoare care pot susține Chakra inimii. Uleiurile esențiale, cum ar fi cele de trandafir, iasomie și ylang-ylang, sunt, de asemenea, de ajutor în deschiderea și echilibrarea Chakrei inimii.

Afirmații specific Chakrei inimii

 • Sunt demn (ă) de iubire.
 • Mă iubesc pe mine însumi/însămi, îi iubesc pe ceilalți
 • Iubirea mea este infinită
 • Trăiesc în echilibru cu ceilalți.
 • Mă iert și-i iert pe ceilalți.
 • Dragostea este adevărul meu călăuzitor în viață, ofer și primesc dragoste fără efort și necondiționat.
 • Trăiesc într-o stare de grație și recunoștință.
 • Accept lucrurile așa cum sunt.
 • Sunt pașnic(ă).
 • Am ales să fiu unul (una) cu toate ființele, vizibile și invizibile, pe tărâmul iubirii și luminii.
 • Transmit toată dragostea mea tuturor regnurilor acestei lumi: mineral, vegetal, animal și uman.
ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro