duminică, iulie 14, 2024
libris.ro
AcasăAVEM CREIER – CE FACEM CU EL?CHAKRA RĂDĂCINĂ (MULADHARA) : GHIDUL CHAKRELOR (1)  

CHAKRA RĂDĂCINĂ (MULADHARA) : GHIDUL CHAKRELOR (1)  

Cele 7 chakre sunt centrii energetici primari ai corpului. Aceste chakre distribuie cele cinci tipuri de energie vitală în întregul corp și mențin un echilibru armonios care restabilește și păstrează sănătatea. Înțelegerea primei chakre din corpul nostru energetic este cheia pentru echilibrarea sistemului energetic și pentru a obține bunăstarea fizică, mentală și spirituală. Află așadar unde și ce este Chakra Rădăcină și cum să o vindeci folosind meditația și afirmațiile specific acestei Chakre.

Ce este Chakra Rădăcină (Muladhara)?

Chakra rădăcină este fundamentul structurii fizice a corpului. Cuvântul Muladhara este compus din două cuvinte sanscrite: “mula” care înseamnă „rădăcină” și “dhara” care înseamnă „bază”. Chakra Muladhara se bazează pe elementul pământ și radiază culoarea roșie. Echilibrarea chakrei rădăcină creează o bază solidă pentru deschiderea tuturor celorlalte șase chakre. Când Chakra Muladhara este echilibrată, experimentăm stabilitate, încredere, energie și putere.

Unde se află chakra rădăcină?

Chakra rădăcină este prima chakră din corpul energetic și situată la baza coloanei vertebrale, la perineu, între anus și organele genitale. Locația Chakrei Rădăcină semnifică rolul ei de legătură între lumea fizică și sistemul nostru energetic intern. Când Chakra Muladhara este echilibrată, ne simțim întemeiați, stabili, încrezători și puternici în lume. În schimb, o chakră rădăcină blocată sau dezechilibrată poate duce la sentimente de nesiguranță, anxietate, stres și pierderea orientarii personale.

De ce este responsabilă chakra rădăcină?

Chakra Rădăcină este centrul Apana Prana. Apana este forța vitală necesară pentru toate funcțiile de excreție. Apana prana este necesară pentru eliminarea toxinelor din organism și împrospatarea elementului pământ. Dacă elementul pământ nu este reîmprospătat în mod regulat, acesta putrezește în organism și provoacă o varietate de boli fizice și mentale. Obținem pământul din alimentele pe care le consumăm. Mâncăm pământ, cu alte cuvinte.

Energiile Chakrei Rădăcină ajută la recunoașterea conexiunii noastre puternice cu pământul. Menținerea noastră înrădăcinați cu sinele nostru interior răspândește pozitivitate și fericire în viață. Fericirea se referă la  nevoile noastre de bază, primare, de supraviețuire, stabilitate și sprijin și reprezintă structura corpului nostru, a oaselor, a cărnii și a pielii. Prin urmare, reglarea corectă a elementului pământ este foarte importantă pentru o sănătate bună.

Culoarea Chakrei rădăcină: ROȘU

Este important de știut că chakrele sunt alcătuite doar din energie, așa că nu au propria lor culoare. Însă, fiecare dintre cele șapte chakre reflectă culorile elementelor și împrejurimilor lor. Chakra Muladhara este înconjurată de elementul pământ, astfel încât reflectă culoarea roșu intens. Culoarea Chakrei Rădăcină simbolizează instinctele primare de forță și vitalitate. Culoarea roșie este, de asemenea, legată de nevoile noastre fizice și emoționale de supraviețuire și autoconservare.

 Simbolul Chakrei Rădăcină

Simbolul Muladhara Chakra constă dintr-o floare de lotus cu 4 petale, un pătrat și un triunghi orientat în jos, în mijlocul căruia regăsim simbolul mantrei semințelor, LAAM, în sanscrită लं, în limba română EU SUNT.  Cele patru petale ale florii de lotus reprezintă cele patru elemente pământești, adică pământ, apă, foc și aer. Împreună, se unesc pentru a forma lumea fizică. Spațiul al cincilea element nu este inclus deoarece nu este vizibil pentru ochiul fizic uman.

Emoțiile, sănătatea mintală și Chakra rădăcină

O Chakră rădăcină echilibrată poate oferi putere emoțională în fața fricii și anxietății. Acest lucru are ca rezultat a ne simțiți în siguranță. Un dezechilibru energetic la nivelul Chakrei Rădăcină poate provoca o varietate de boli mintale și stress, care pot afecta, de asemenea, bunăstarea fizică generală. Chakra Muladhara este asociată în primul rând cu supraviețuirea. Alte emoții legate de Chakra Rădăcină sunt senzația de împământare și autoconservarea.

Ce duce la blocarea Chakrei rădăcină?

Grijile financiare, sentimentele de trădare, convingerea că nu ai destul sau că nu ești suficient de bun. Te simți ca și cum nu ai avea un loc în societate, deși, poate ai. Lipsa capacității de a te ridica este și ea din plin resimțită.

Cum deblocăm Chakra rădăcină?

  • Găsește o poziție confortabilă și stai cu coloana vertebrală dreaptă. Poți sta cu picioarele încrucișate pe o pernă sau pe un scaun, dacă este mai confortabil pentru tine.
  • Închide ochii și conectează-te la corpul tău fizic. Cum se simte corpul tău? Elementul pământ din corpul tău este direct legat de această chakră. Simte părțile corpului care sunt în contact cu podeaua. Simte-ți picioarele și șoldurile. Permite conștientizării să se așeze la baza coloanei vertebrale, locația Chakrei Muladhara.
  • Pe măsură ce îți focusezi conștientizarea (energia etenției) în acest punct, vizualizează culoarea roșie cum umple această zonă. Trimite respirația în această zonă.

Afirmații de deblocare a Chakrei Rădăcină

  • „Sunt sănătos și în siguranță.”
  • “Cred în mine.”
  • „Sunt stabil și relaxat în acest moment.”
  • „Mă hrănesc și am grijă de mine.”
  • „Sunt hrănit și susținut de Mama Pământ.”
  • „Risipesc orice îndoieli și temeri.”
  • „Sunt cufundat în abundență.”

Scopul nostru este să ne întemeiem energia, simțind sprijinul, stabilitatea, fundația și energia hrănitoare a Pământului. Mama Pământ ne va sprijini mereu în tot ceea ce facem în viața noastră. Picioarele noastre sunt mereu plantate pe Pământ, în momentul prezent, iar această meditație ne poate ajuta să înțelegem cât de mult înseamnă asta pentru noi.

Practică această tehnică simplă timp de 5-10 minute.

Sau poți practica și tu o minunată RUGĂCIUNE A CHAKRELOR, (pe care o folosesc călugării tibetani).

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro