miercuri, iulie 17, 2024
libris.ro
AcasăADEVĂRURI GREU DE SUPORTATCINE SUNT CEI 7 ARHANGHELI AI IUBIRII ?

CINE SUNT CEI 7 ARHANGHELI AI IUBIRII ?

Ființele spirituale sunt ancorate profund în cultura umană. Indiferent de religie sau de sistemul de credințe, poveștile despre îngeri fac parte din moștenirea noastră, din țesătura care alcătuiește istoria omenirii, din AND-ul nostru psihospiritual. Arhanghelii sunt considerați ființe spirituale foarte puternice, situate deasupra îngerilor ca vibrație. Termenul de “arhanghel” derivă din cuvintele grecești “archē”, care înseamnă șef sau principal, și “angelos”, care înseamnă mesager. Arhanghelii sunt văzuți de obicei ca ființe cerești binevoitoare care îndeplinesc roluri sau funcții specifice în cadrul ierarhiei divine (treptelor de vibrație sau densităților energetice). 

CÂȚI ARHANGHELI EXISTĂ ȘI CARE ESTE ROLUL LOR ?

Cele mai multe tradiții și credințe fac referire la șapte arhangheli principali. Numele acestor șapte ființe spirituale variază de la o tradiție la alta. Scripturile sfinte ale omenirii vorbesc despre arhangheli ca vindecători și ghizi spirituali, dincolo de spațiu, timp și formă care intervin cu înțelepciune și iubire în multe dintre situațiile dificile ale intervalului cuprins între naștere și moarte, pe care noi oamenii îl numim viață. Rolul acestor ființe spirituale este de a ne ghida, de a ne proteja și de a ne da putere, încredere și iubire atunci când avem nevoie. Ele sunt menite să ne slujească pe noi pe drumul nostru spre lumină, nu să le slujim noi lor. Ființele spirituale ne respectă liberul arbitru și statutul de creatori ai propriei vieți. Până la urmă, suntem aici să experimentăm, să ne învățăm lecțiile și, am sfârși prin a ne învârti în cerc dacă altcineva ne-ar conduce viața.

Arhanghelii ni se pot arăta ca în formă umană atât de gen masculin, cât și de gen feminin, dar și în alte forme, în funcție de propriile noastre experiențe și cunoștințe. Ei nu vor să ne sperie, așa că vor folosi ceea ce ne face să ne simțim confortabil în cazul în care intenționează să ne transmită mesajele lor.

SĂ-I CUNOAȘTEM PE CEI 7 ARHANGHELI AI IUBIRII DIN PERSPECTIVA MAI MULTOR TRADIȚII ȘI RELIGII

Arhanghelul Mihail (Mika’il, Sabbathiel) – “Cel ce arată dreptatea lui Dumnezeu”

Arhanghelul Mihail este considerat unul dintre arhanghelii importanți în tradițiile religioase creștine și în multe alte tradiții spirituale. Numele “Mihail” înseamnă “Cel ce este drept ca Dumnezeu” și reflectă devotamentul și loialitatea arhanghelului Mihail față de Divinitate. În tradiția creștină, arhanghelul Mihail este adesea descris ca un comandant al armatelor cerești și ca apărător al dreptății divine. Este menționat în mai multe pasaje biblice, inclusiv în Cartea Apocalipsei, unde el conduce îngerii în lupta împotriva forțelor răului. De asemenea, este asociat cu protecția și intervenția divină în situații critice. În tradiția iudaică, arhanghelul Mihail este menționat în contextul interpretărilor mistice și ezoterice ale textelor sacre. Unele surse sugerează că Mihail îndeplinește un rol similar în iudaism ca și în creștinism, ca apărător și conducător al armatelor cerului. În islam, arhanghelul Mihail este cunoscut sub numele de Mikail. În această tradiție, el este asociat cu gestionarea resurselor și cu provizionarea vieților oamenilor, precum și cu alte atribuții.

Arhanghelul Mihail veghează ca fiecare dintre noi să-și atingă potențialul maxim. El va face tot ceea ce poate pentru a ne proteja calea. Cel mai mare dar al său pentru noi este energia pe care ne-o transmite: o forță pozitivă care lasă în urma sa pace, iubire și frumusețe. Mihail este un adevărat războinic spiritual, cel pe care ar trebui să-l chemi atunci când provocările cu care te confrunți te copleșesc. Oferă-i plăcerea de a veni în ajutorul tău. El te poate binecuvânta cu iubire, putere și credință de nezdruncinat. Rolul său principal este de a îndepărta frica din viața ta. El se ocupă și cu eliminarea energiilor negative din casele, gândurile și viețile oamenilor. Arhanghelul Mihail este menționat în mai multe texte religioase, inclusiv în Biblie, în care este descris ca un luptător împotriva forțelor răului și un apărător al dreptății și al binelui. Una dintre mențiunile cele mai cunoscute ale arhanghelului Mihail este regăsită în Cartea Apocalipsei (Apocalipsa lui Ioan), unde el conduce o armată de îngeri în lupta împotriva balaurului. Arhanghelul Mihail este asociat cu calități precum forța, protecția și curajul. El este considerat ca fiind o prezență protectoare și este invocat în rugăciuni sau ritualuri de către cei care caută protecție și ajutor spiritual. În tradiția creștină ortodoxă, de exemplu, Arhanghelul Mihail este venerat în mod deosebit în sărbătorile liturgice și este considerat un apărător al Bisericii și un ajutor în lupta împotriva forțelor malefice. În tradițiile ezoterice, Arhanghelul Mihail este considerat un ghid și un protector în călătoria spirituală.

Arhanghelul Mihail este asociat cel mai frecvent cu lumina roșie dar și cu albastrul strălucitor. Mihail are o energie puternică, impunătoare. El este deseori reprezentat cu o sabie sau o suliță, gata să înlăture orice senzație asociată cu frica. Alte simboluri cu care este asociat sunt: roata, pământul și infinitul. Sabia și scutul sunt folosite pentru a reprezenta tăierea unor corzi sau energii care nu ne mai servesc și pentru a ne proteja de energii de vibrație joasă. Jaspul roșu, rubinul și agatul de aceeași culoare sunt cristalele care favorizează conexiunea cu arhanghelul Mihail.

Arhanghelul Jophiel (Iofiel, Iophiel, Zofiel) – “Cel ce arată frumusețea creației lui Dumnezeu”

Numele său înseamnă „Frumusețea creației lui Dumnezeu”, este considerat „Ghid spiritual al celor ce creează” – tot felul de creatori. Arhanghelul Jophiel este menționat în tradițiile esoterice și în anumite scrieri mistice, dar nu este prezent în mod explicit în texte canonice precum Biblia. Jophiel este un arhanghel al frumuseții, iubitor și grijuliu, te ajută să elimini dezordinea și să faci din casa ta sau din mediul tău de lucru unul plin de frumusețe și de energie pozitivă care curge în flux cu energia divină.

Jophiel vede frumusețea în tot și în toate și te inspiră să faci același lucru. Petrece mai mult timp în aer liber pentru a fi aproape de Jophiel. El ne binecuvântează cu har și pace în viețile noastre. Ne încurajează să savurăm și să ne bucurăm de fiecare moment și să apreciem miracolele zilnice ale vieții. Jophiel este asociat cu tot ce ține de curățare și înfrumusețare. Ori de câte ori procedați la curățarea energetică a chakrelor, a casei sau a elementelor APĂ, AER, PĂMÂNT, LEMN, METAL din spațiile în care locuiți, cereți-i o mână de ajutor lui Jophiel. Lumina cu care este asociat Jophiel este cea de culoare portocalie iar cristalele specifice sunt carneolul, chihlimbarul, calcitul, piatra soarelui și cuarțul piersică.

Arhanghelul Shamuel (Camael, Camiel, Camiul, Camniel, Kamuel, Khamael, Shemuel) – “Cel ce vede calea lui Dumnezeu”

Numele arhanghelului Shamuel înseamnă „cel ce vede calea lui Dumnezeu” sau „cel care îl caută pe Dumnezeu”. A nu se confunda cu Samael – îngerul morții din Kabala. Capacitatea lui Chamuel de a vedea clar ne ajută să găsim situații și persoane potrivite pentru a ne îndeplini misiunea. El este renumit pentru că îi ajută pe oameni să găsească vocația și cariera cea mai potrivită pentru scopul și pasiunea lor, deci poți apela la Shamuel ca la consilierul tău vocațional. Shamuel ajută la aducerea cunoașterii, stimei și încrederii în sine în viața ta, te poate ajuta să te îndrăgostești de propria viață și să vindeci rănile emoționale. Când vrei să te simți centrat, încrezător în sine, calm și liniștit, apelează la el. Shamuel este arhanghelul păcii personale și globale. El este foarte bun, iubitor și evocă un sentiment foarte plăcut atunci când lucrează cu tine.

Shamuel este considerat de unele tradiții ca fiind arhanghelul iubirii de toate tipurile, nu doar cea romantică și, din acest motiv este asociat cu simboluri precum inima, porumbelul sau florile, precum și cu lumina de culoare roz, verde sau cu lumina roșie. Arhanghelul Shamuel, cunoscut și sub numele de îngerul temperanței, este unul dintre cei șapte arhangheli din teologia iudeo-creștină. El este adesea reprezentat ca un înger războinic care poartă o sabie, ceea ce reprezintă puterea și curajul. Se spune că Shamuel este unul dintre cei mai puternici arhangheli și este cunoscut pentru capacitatea sa de a proteja și de a ghida oamenii în momentele dificile.

Potrivit textelor antice, Shamuel a fost responsabil pentru alegerea regelui David ca succesor al lui Saul, primul rege al Israelului. Acest lucru i-a adus titlul de “Mesagerul lui Dumnezeu”, deoarece el a fost cel care i-a transmis mesajul divin lui David. Shamuel este menționat, de asemenea, în Cartea lui Enoh, care este considerată un text apocrif de către mulți cercetători religioși. Cristalele care ne ajută pentru a ne conecta cu energia arhanghelului Shamuel sunt citrinul, agatul galben, ceruzitul și rhodizitul.

Arhanghelul Gabriel (Abruel, Jibril, Jiburili, Serafili) – “Cel ce arată puterea lui Dumnezeu”

Arhanghelul Gabriel este o figură angelică recunoscută în tradițiile religioase principale, inclusiv în iudaism, creștinism și islam. Numele “Gabriel” înseamnă “Puterea lui Dumnezeu” sau “Dumnezeu este puterea mea” și este asociat cu misiuni importante de comunicare divină. El este considerat mesagerul lui Dumnezeu și este asociat cu iubirea necondiționată, revelația divină și inspirația.

În tradiția iudaică, Gabriel este menționat în Vechiul Testament al Bibliei. El este văzut ca un mesager divin și este asociat cu transmiterea revelațiilor și a unor mesaje semnificative. Una dintre cele mai cunoscute mențiuni ale arhanghelului Gabriel în Vechiul Testament este legată de vestirea nașterii profetului Ioan Botezătorul și a lui Isus Hristos.

În tradiția creștină, arhanghelul Gabriel joacă un rol cheie în anunțarea nașterii lui Isus Hristos. El îi apare Fecioarei Maria și îi aduce vestea că va concepe și va naște pe Fiul lui Dumnezeu. Această întâlnire este cunoscută sub numele de Anunțarea sau Buna Vestire și este un eveniment important în creștinism.

În islam, arhanghelul Gabriel este cunoscut sub numele de Jibril. El este considerat unul dintre cei patru arhangheli importanți și este asociat cu transmiterea mesajelor divine lui Allah. Jibril este cunoscut pentru revelațiile aduse profetului Muhammad, inclusiv recitarea Coranului, cartea sacră a islamului.

Gabriel ne ajută să descoperim darurile lui Dumnezeu și este neobosit în eforturile sale de a face acest lucru. Sprijină scriitorii, jurnaliștii, autorii și pe oricine este implicat în activități creative. El asistă părinții și ne poate susține în toate aspectele legate de sarcină și naștere. De asemenea, Gabriel ne poate ajuta să ne conectăm la energia Sufletului nostru, să înțelegem care sunt dorințele lui pe calea spre lumină și cum putem să-l iubim și să avem grijă de el. Este incredibil de hotărât, dar la fel de discret într-un mod foarte maiestuos și puternic și ne sprijină pentru a ne putea comunica mai clar și mai onest cu esența noastră divină.

Simbolurile asociate acestui arhanghel sunt copiii, orice este legat de creativitate și comunicare, de exprimarea iubirii pure, este asociat cu goarna sau trâmbița și lumina de culoare verde. Unele tradiții îi asociază lumina aurie. Cristalele care ne pot ajuta să ne conectăm cu arhanghelul GABRIEL sunt peridotul, prehnitul și amazonitul.

Arhanghelul Rafael (Labbiel) – “Cel prin care Dumnezeu vindecă”

În iudaism, arhanghelul Rafael este menționat în Cartea lui Tobit, un text apocrif din Vechiul Testament. În povestea lui Tobit, Rafael se prezintă ca un tovarăș de călătorie care îi ajută pe Tobit și fiica sa, Sarah, în diferite situații dificile. El le oferă sfaturi și asistență, contribuind la rezolvarea problemelor lor. În ebraică, cuvântul „rapha” înseamnă „vindecător” sau „doctor”. În creștinism, arhanghelul Rafael nu este menționat direct în canonul biblic principal, dar Cartea lui Tobit este acceptată în anumite tradiții creștine. În aceste tradiții, arhanghelul Rafael este asociat cu actul vindecării și cu acțiuni providențiale. În afara tradițiilor religioase principale, arhanghelul Rafael este ainvocat în practicile de vindecare și în spiritualitatea esoterică, fiind considerat un ghid și un protector în procesul de vindecare, inclusiv vindecarea emoțională și spirituală (creșterea vibrației).

Arhanghelul Rafael este investit cu vindecarea Pământului și a locuitorilor săi. El este foarte sârguincios în a se asigura că centrele de vindecare și spitalele au tot ceea ce le trebuie pentru a îndeplini misiunea lor. Cei care pun accentul pe sănătate și mișcare sunt direct influențați de acest arhanghel. El ne poate ajuta în regândirea stilului de viață, a obiceiurilor alimentare și a modului în care alegem să ne investim energia, astfel încât acestea să ne susțină în misiunea noastră. Rafael ne sprijină să ne menținem în formă pentru a ne atinge scopurile, să ne vindecăm singuri sau să găsim un vindecător care să ne sprijine. El ajută nu numai la vindecarea personală, ci îi îndrumă și pe vindecători în practica lor.

Simbolurile cu care este asociat arhanghelul Rafael sunt florile albastre și lumina  de aceeași culoare. Alte tradiții îl asociază cu verdele smarald. În artă, Rafael este adesea reprezentat cu un toiag de drumeț, simbolizând rolul său de ghid și protector. Cristalele asociate cu arhanghelul Rafael sunt lapis lazuli și sodalitul dar și alte cristale de culoare albastră.

Arhanghelul Uriel – “Cel ce arată Lumina lui Dumnezeu”

Numele său înseamnă „Dumnezeu este lumină”, „lumina lui Dumnezeu” sau „focul lui Dumnezeu” deoarece este considerat un înger al clarviziunii al cunoașterii și al iluminării. Uriel este asociat, de asemenea, cu justiția, protecția și dezvăluirea secretelor divine. Misiunea lui este de a te ajuta să manifești stabilitate și eliberare de presiunile vieții atunci când pare că nu există nicio altă cale. Ca arhanghel al clarviziunii și intuiției, el îți poate lumina mintea cu inspirație divină. Dacă ai gânduri sau idei repetitive care sunt pozitive, iubitoare și folositoare, Uriel îți vorbește. Uriel vrea să știi că el va fi acolo pentru a ilumina fiecare pas pe calea ta, unul câte unul.

Uriel este reprezentat în iconografia ezoterică aproape mereu cu o flacără sau o torță în mână, simbolizând lumina și cunoașterea pe care le aduce. Alte simboluri asociate cu Uriel sunt florile de liliac, cărțile, farul și lumina albăstruie a stelelor. Cristalele specifice energiei acestui arhanghel sunt kyanitul, angelitul, safirul și topazul.

Arhanghelul Zadkiel (Satquiel, Tzadkiel, Zadakiel, Zidekiel) – “Cel ce arată gloria lui Dumnezeu”

Numele său înseamnă „gloria lui Dumnezeu”. Arhanghelul Zadkiel este arhanghelul libertății, al compasiunii și al bunăvoinței. El poate aduce vindecare emoțională în mod miraculos, ne poate ajuta să aducem la suprafață amintiri îngropate, să învățăm lucruri noi, să ne deschidem către Marea Înțelepciune Universală. Zadkiel este și paznicul memoriei. Cheamă-l oricând ai nevoie de sprijin pentru a înlătura judecata față de alții și a o înlocui cu compasiune și acceptare. Acesta te va ajuta să vezi lumina divină din fiecare, în loc să te focalizezi pe caracteristicile egoului. Dacă ai dificultăți în a ierta, acesta poate să-ți curețe inima de orice urmă de resentiment și să te ajute să te eliberezi.

Arhanghelul Zadkiel este uneori reprezentat cu un mic pumnal sau o armă și este cel mai des cunoscut pentru legătura sa cu flacăra violet, fiind asociat cu lumina de culoare violet sau albastru închis și cu cristalul de ametist, ametrin, sugilit dar și cu cristalul clar de stâncă.

Gânduri de final

Dacă veți reflecta asupra asocierii dintre cei 7 arhangheli ai iubirii și culorile curcubeului, cele 7 chakre, cele 7 zile ale săptămânii și cele 7 note muzicale, veți descoperi lucruri fascinante. Credința ta în cei 7 arhangheli ai iubirii îi va aduce mai aproape. Nu în formă, ci în spirit. Vibrația ta va crește și-i va putea rezona cu vibrațiile lor. Cei 7 îngeri ai iubirii sunt întotdeauna pregătiți să te sprijine atunci când le soliciți ajutorul. Ei lucrează în moduri misterioase și minunate, pe cele mai potrivite căi, și intervin în cel mai bun moment. Este important să-ți amintești că între tine și cei 7 arhangheli este valabil un parteneriat, în cadrul căruia ar trebui să existe respect, onestitate și bunăvoință. Este necesar să fii pregătit, să îți faci partea ta de muncă și să fii recunoscător atunci când primești ajutorul de care ai nevoie.

Îndrăzniți să fiți înțelepți !

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro