miercuri, februarie 28, 2024
libris.ro
Acasă5 MINUTE DE CARTE PURĂCONVERSAȚII CU DUMNEZEU | 5 MINUTE DE CARTE PURĂ (1)

CONVERSAȚII CU DUMNEZEU | 5 MINUTE DE CARTE PURĂ (1)

Seria de cărți “Conversații cu Dumnezeu”, scrise de Neale Donald Walsch a început cu prima carte publicată în 1995 și a devenit o lucrare populară și influentă în domeniul spiritualității și cel al dezvoltării personale. Formatul cărții este unul inedit, sub forma unui dialog, cursiv, clar, direct și mai ales autentic, Walsch prezentând un dialog între el însuși și vocea lui Dumnezeu. Walsch nu pretinde că e Mesia unei noi religii, ci doar un om nemulțumit care s-a așezat într-o zi cu stiloul în mână și cu câteva întrebări dure în inimă. Când își scria întrebările către Dumnezeu, și-a dat seama ca El îi răspunde… Pe tot parcursul acestei serii suntem invitați de nenumărate ori să purtăm propriul dialog cu Dumnezeu, să învățăm să vorbim cu el și cel mai important, să învățăm să-l auzim.

Primul volum din seria “Conversații cu Dumnezeu” abordează întrebări profunde și provocatoare despre viață, Dumnezeu, univers și existența umană. Provoacă credințele religioase și spirituale convenționale și încurajează cititorii să se întrebe și să-și exploreze propria înțelegere a spiritualității. Walsch explorează teme precum natura lui Dumnezeu, scopul vieții, puterea gândurilor și a intențiilor, binele și răul, viața și moartea, formarea Universului și a realității precum și ideea că suntem cu toții interconectați. Aceste teme sunt descrise fluid, într-un limbaj obișnuit, ușor de înțeles și accesibil oricărui om care își pune întrebările și dorește să afle marile răspunsuri. Acest prim volum se concentrează pe relația personală pe care o avem cu Creatorul și cum să-l cunoaștem, sau mai degrabă să-l recunoaștem.

Volumul al II-lea trece de la probleme și întrebări personale la preocupări globale. În acest volum se discută economia și politica planetei. Cum am ajuns aici? Este bine? Ne dorim să continuăm în același mod? Problematici precum natura timpului și a spațiului, considerații de natură geofizică și geopolitică, precum și aspecte ale sexualității umane sunt toate discutate și subliniate sub îndemnul implicării la nivel mondial pentru a face schimbări în gândirea și în acțiunile ființelor ce populează această planetă. Dacă primul volum a fost o îmbrățișare caldă pe după umeri din partea lui Dumnezeu, al doilea volum ne cheamă să ne trezim cu la fel de multă iubire și blândețe.

Volumul al III-lea continuă să clarifice problematici din ce în ce mai delicate ale existenței umane, cu aceeași claritate, simplitate în limbaj și onestitate ca cele două volume anterioare. În acest volum se trece de la probleme individuale (Volumul I) și probleme globale (Volumul II) la ,,adevăruri universale”, de la microcosmos la macrocosmos. Ce se întâmplă după ce vom muri? Ce este timpul? Suntem singuri în Univers?

Creatorul continuă să răspundă la întrebările pe care nouă ne este frică să le gândim sau să le adresăm.

 

Volumul al IV-lea se concentrează în jurul unor teme și mai provocatoare: Ființele Foarte Evoluate și o misiune comună pe care o avem în scopul evoluției planetei. Dumnezeu oferă 16 exemple clare modul în care ființele evoluate se comportă, se raportează la ele, la ceilalți și la existență. Tot volumul se concentrează asupra modului în care putem și noi să învățăm de la ființe mai evoluate și cum putem ajuta la trezirea speciei. Temele provocatoare și controversate sunt abordate cu aceeași cursivitate și claritate cu care ne-a obișnuit această serie.

Seria ,,Conversații cu Dumnezeu” este o carte pentru cei curajoși, pentru cei ce pot să recunoască faptul că își pun întrebări și pentru cei ce au curajul de a căuta răspunsuri. Este pentru cei ce vor să știe și pentru cei ce au curajul să caute. Dacă faci efortul de a-ți deschide mintea și inima către acest dialog, acesta nu va trece fără să te lase permanent schimbat.

De câte ori ai vrut să vorbești cu Dumnezeu? Să-i pui întrebări, să-i spui ce te nemulțumește și să-i ceri explicații. Acum ai ocazia. Dumnezeu te invită la dialog. Dai curs invitației?

ARTICOLE ASEMANATOARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro