duminică, iulie 14, 2024
libris.ro
AcasăCREDINȚĂ VERSUS RELIGIECredința - altfel decât ți-o prezintă religiile

Credința – altfel decât ți-o prezintă religiile

Puterea credințelor tale personale adânc înrădăcinate în subconștient dă expresie nivelului tău de performanță și fericire. A gândi, a vorbi și a face ceva cu credință este o condiție pentru obținerea succesului în oricare dintre domeniile vieții. Ceea ce crezi determină ceea ce faci, iar ceea ce faci determină ceea ce vei obține. Când credința ta este puternică ai rezultate mai inteligente, mai bune și de o mai mare durabilitate. Acest lucru este valabil în afaceri, la job, în cadrul proceselor educaționale, în relațiile personale și în familie.

Ceea ce crezi fie îți dă putere, fie te limitează. Convingerile împuternicitoare îți cresc performanța, convingerile limitative îți reduc performanța. Acest lucru este valabil mai ales sub presiunea competiției sau ca răspuns la situațiile provocatoare. Vestea bună este că poți alege să alegi ceea ce crezi. Este alegerea ta. Câștigă în mintea ta înainte de toate. Talentul nu este suficient. Pregătirea fizică nu este nici ea suficientă. Trebuie să fii implicat pe deplin și din punct de vedere mental. Ce înseamnă asta? Trebuie să crezi. Și, știi de ce spun că TREBUIE, ci nu, “este necesar”, așa cum mi se mai sugerează prin comentarii? Pentru că există o lege naturală a acestei lumi care obligă corpul să urmeze mintea. Deci, TREBUIE. Legile Universului sunt legi imuabile și nu se schimbă în funcție de nivelul nostru de sensibilitate emoțională. Cele mai ridicate niveluri de performanță necesită cele mai profunde niveluri de credință. Învingătorii câștigă, în mintea lor înainte de toate. Medalia sau dorința împlinită vor veni de la sine.

Cea mai importantă problemă de rezolvat este aceea că,  oamenii deși sunt conștienți de convingerile și comportamentele lor conștiente, nu sunt conștienți și de credințele și acțiunile subconștiente. Convingerile tale subconștiente pot lucra  pentru tine sau împotriva ta. Nu tu îți controlezi viața, ci mintea subconștientă este cea care înlocuiește tot controlul tău conștient. Adică pilotul automat pe care l-am programat încă din copilărie și pe care putem să-l reprogramăm pentru a ne ghida către o viață fericită. Ți-ai pus vreodată întrebarea de ce este credința atât de puternică?

Puterea credinței rezidă în capacitatea sa de a face patru lucruri:

  • Credința creează viziune;
  • Credința creează puterea voinței;
  • Credința te activează și te dezlănțuie.
  • Credința creează rezistență în fața obstacolelor;

Credința vede invizibilul. Te ajută să vezi foarte clar ceea ce nu s-a materializat încă. Credința te ajută să înțelegi că trebuie să oferi spațiu și timp dorințelor tale, dacă vrei ca ele să prindă formă în această lume. Credința vede nu doar scopul ci și Calea necesară pentru atingerea scopului. Calea este lucrarea care trebuie făcută, iar oamenii care cred au o viziune clară despre cum arată acea lucrare. Cei ce cred că tărie că cred se văd antrenându-se, implicându-se în acțiuni inspirate alături de oameni potriviți și transformându-și dorințele în realitate. Ei se văd pe Cale făcându-și treaba și visurile lor se împlinesc.

Datorită clarității lor vizuale, cei ce cred ignoră distragerile și îndoielile.

Ei nu se preocupă de ceea ce spun criticii de profesie. Puterea voinței celor ce-și dezvoltă credințele pure și susținătoare este alinierea perfectă a angajamentului special, a perseverenței necruțătoare și a disciplinei consecvente. Angajamentul special este dorința de a face orice cere Calea. Perseverența necruțătoare este dorința de a rămâne pe Cale atât timp cât este necesar, iar disciplina consecventă este voința de a spune nu oricărui lucru care este în afara căii.

Puterea voinței nu se referă la angajamentul de a începe, ci la angajamentul de a continua.

Mă refer aici la multele „re-angajamente” care sunt necesare pentru a susține călătoria atunci când aceasta devine dificilă, obositoare și, uneori, dureroasă. Credința înseamnă a spune „Voi face” atunci când îți este greu. Este mentalitatea care spune: „Indiferent cât de dificilă ar fi provocarea, voi face tot ceea ce este nevoie, atâta timp cât va fi nevoie.” Credințele pozitive, împuternicitoare, ne susțin capacitatea de a trece prin provocări, dificultăți și eșecuri și ne ajută să ne învățăm toate lecțiile pe care Universul ni le predă pentru a ne face mai puternici și mai pregătiți să urcăm pe drumul nostru spre lumină. Credința nu numai că supraviețuiește adversităților cu care ne confruntăm, ci devine mai puternică datorită acestora. Credința dă putere oamenilor, imprimându-le o hotărâre de neclintit. Credința este ceea ce animă capacitatea de a răspunde oricărei situații cu fermitate, tenacitate și determinare, la cote extraordinare.

Cei ce au un sistem de credințe pure bine pus la punct,  nu-și pierd atenția și nu-și rispiesc timpul sau energia plângându-se sau îngrijorându-se.

Ei își concentrează toată atenția și energia asupra a ceea ce trebuie făcut. Ei nu renunță niciodată. Dacă vreți să vă redesenați harta fericirii trebuie, ca, înainte de toate, să deveniți conștienți de credințele și acțiunile subconștiente. Convingerile tale subconștiente pot lucra  pentru tine sau împotriva ta. Nu tu îți controlezi viața, ci mintea subconștientă este cea care înlocuiește tot controlul tău conștient. Adică pilotul automat pe care l-am programat încă din copilărie și pe care putem să-l reprogramăm pentru a ne ghida către o viață fericită.

Secretul vieții este CREDINȚA – ne spune dr. Bruce Lipton, pionier al epigeneticii. Mai degrabă decât genele, credințele noastre sunt cele care ne controlează viața. Poți schimba literalmente expresia biologiei tale, a sănătății și a vieții tale, schimbându-ți convingerile. Credințele tale sunt foarte puternice. Totul în viața ta este o manifestare a credințelor, gândurilor și sentimentelor tale. Dacă vrei să-ți schimbi viața, TREBUIE să rescrii toate acele povești vechi care te țin blocat în aceeași buclă.

De ce trebuie să-ți schimbi credințele, ne răspunde și cel mai mare geniu al secolului 20, Albert Einstein: DACĂ VREM SĂ NE REZOLVĂM PROBLEMELE DE VIAȚĂ, NU PUTEM FOLOSI ACELAȘI TIP DE GÂNDIRE PE CARE L-AM FOLOSIT ATUNCI CÂND AM CREAT ACELE PROBLEME.  Așa că, onorabile minți – instrumente de căutare a sensului în această lume, create de suflet – când vă loviți de situații dificile, credința face ceva foarte puternic pentru voi: vă susține viziunea și vă întărește voința. Iar pe proprietarul vostru îl face mai puternic din cauza adversităților pe care este uneori nevoit să le îndure. Credința mai face încă un lucru care este unic în performanța umană.

Credința te dezlănțuie.

Credința este ca o rază laser care trece dincolo de ceața îndoielii, credința este scânteia care activează capacitatea de a fi mobilizați până în adâncul sufletului. Credința oferă acces deplin la talentul și abilitățile tale, la darurile divine ascunse în tine la venirea ta în această lume. Credința este declanșatorul care vă dă putere să performați la cel mai înalt nivel, să experimentați tot ceea ce v-ați propus, să vă transformați dorințele în realitate și să-i învățați și pe ceilalți să zboare, suflete cu minți și corpuri.

Un cuvânt de încheiere

Vrei să-ți identifici credințele limitative și să le înlocuiești cu credințe care te vor ajuta să-ți materializezi dorințele? Suntem aici să te ajutăm. Este suficient să ne scrii că dorești o consiliere individuală pe probleme de dezvoltare personală. Accesează formularul de contact aici.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro