marți, iunie 18, 2024
libris.ro
AcasăDEZVOLTARE PERSONALĂ | SELF HELPCUM DEBLOCĂM CHAKRELE - CENTRII NOȘTRI ENERGETICI

CUM DEBLOCĂM CHAKRELE – CENTRII NOȘTRI ENERGETICI

Ați experimentat cu siguranță și voi stări de oboseală, proastă dispoziție sau instabilitate emoțională. Aceste stări ar putea indica o problemă serioasă la nivelul corpului nostru energetic: chakre blocate. Chakrele sunt centri energetici ce-și au rădăcinile în corpul nostru astral și sunt responsabile pentru bunăstarea noastră fizică, emoțională și spirituală. La fel cum inima pompează sângele către alte organe din corp, chakrele răspândesc prana, sau energia forței vitale, în noi, asigurându-ne o bună sănătate emoțională și fizică.

A învăța cum să deblochezi chakrele este, prin urmare, esențial pentru funcționarea sănătoasă a minții, corpului și Sufletului. Vindecarea chakrelor nu este la fel de simplă precum tratarea unei dureri de cap sau a unei glezne umflate, deoarece chakrele nu există în corpul fizic, așa că nu le putem vedea sau atinge. În schimb, trebuie să folosim practici holistice precum meditația, mudrele, afirmațiile sau cântările pentru a activa și stabiliza aceste roți învolburate de energie. Indiferent dacă doriți să-i ajutați pe alții să-și găsească stabilitatea sau doriți să obțineți controlul asupra propriei voastre vieți, echilibrarea chakrelor vă poate ajuta să profitați de această energie necunoscută, să deveniți stăpânii minții voastre și să obțineți o sănătate fizică adecvată.

Ce este o chakră blocată?

Chakrele se rotesc în jurul axei noastre verticale (de la baza coloanei și până în creștetul capului), la o anumită frecvență, pentru a răspândi prana (energia vitală), fiecare în regiunea sa locală. Fiecare chakră este înconjurată de un anumit element. Chakra Rădăcină este înconjurată de elementul PĂMÂNT, de exemplu. Când elementul din jurul chakrei se blochează, acesta restricționează mișcarea chakrei, determinând-o să încetinească. Când mișcarea chakrei încetinește, aceasta nu răspândește suficient de multă prana în regiunea locală, provocând apariția a numeroase probleme de sănătate fizică.

Cum se simte o chakră blocată?

Chakrele blocate se pot manifesta în moduri diferite. Puteți experimenta un dezechilibru emoțional prin sentimente negative de nesiguranță, singurătate și lăcomie sau probleme fizice precum dureri de cap, indigestie și probleme de colon. Uneori, poate fi dificil să determinați dacă Chakra celui de-al treilea ochi este dezechilibrată sau dacă sunteți doar deshidratați. Din fericire, chakrele blocate au semne revelatoare pe care le poți detecta cu ușurință cu ajutorul unei conștientizări active. Este înțelept să vă familiarizați cu locația fiecăreia dintre cele 7 chakre din corp, deoarece zona problemei voastre poate fi de obicei legată de chakra care se află acolo. Dacă vă simțiți neliniștiți, instabili emoțional sau deconectați de lumea din jurul vostru, este de obicei un semn că există un blocaj sau un dezechilibru în sistemul vostru energetic. Fiind conștient de corpul tău și observând schimbările bruște ale dispoziției tale, poți determina care chakră este blocată și să procedezi la echilibrarea ei cu o practică regulată.

Ce blochează chakrele?

Există multe motive pentru care o chakră se poate bloca, dar cea mai frecventă cauză este un stil de viață nesănătos. Prea mult stres, gândirea negativă, supragândirea, lipsa exercițiilor fizice, somnul insuficient și o dietă nesănătoasă sunt toate generatori de blocaje. Chiar și ceva prea mult din ceva bun poate provoca un dezechilibru în corpul energetic cu un efect la fel de nociv asupra sănătății și bunăstării tale.

Acești factori pot determina chakrele tale să intre fie într-o stare hipoactivă, fie într-o stare hiperactivă. Când este hipoactivă, chakra distribuie o cantitate insuficientă sau redusă de prana în zona sa. O chakră hiperactivă înseamnă că răspândește prea multă energie în acea regiune, provocând un dezechilibru în întregul sistem de chakre.

De ce este important să vă deblocați chakrele?

Cele 7 chakre sunt strâns legate de organele și glandele pe care le înconjoară. Dacă o singură chakră este hipoactivă sau hiperactivă, aceasta poate avea un efect ondulatoriu asupra întregului corp, care va produce un impact negativ asupra bunăstării tale fizice, emoționale și spirituale. Dacă nu este îngrijită, o chakră blocată poate duce la boli fizice mai grave și provocări de sănătate mintală, cum ar fi depresia sau anxietatea. Prin urmare, este important să știi cum să deblochezi chakrele pentru a-ți menține sănătatea și corpul energetic sub control. Când chakrele tale sunt clare și aliniate, ești cel mai în formă. Vei avea în mod natural o perspectivă mai pozitivă asupra vieții și te vei simți mai energic și mai încrezător. Vei observa, de asemenea, o progresie sănătoasă a performanțelor tale.

Cum să deblochezi chakrele cu meditație și afirmații

Puteți curăța cele 7 chakre prin meditația chakrelor, mudre, afirmații, pranayama și ipostaze de yoga. Iată mai jos câteva exemple de meditații și afirmații de deblocare.

Meditația de menținere a echilibrului chakrelor

Călugărul tibetan  își împreunează palmele în poziție verticală la nivelul inimii – așa cum știți că se face în cadrul salutului “Namaste” – și se concentrează asupra respirației. În timp ce mâna sa dreaptă rămâne pe poziție, el atinge cu mâna stângă chakra de bază și spune „EU SUNT”. Trece apoi la cea de-a doua chakră, – chakra sacrală – și spune „EU SIMT”. Merge mai departe, la chakra plexului solar și rostește „EU FAC”, apoi, la chakra inimii și spune „EU IUBESC”. Se înalță cu mâna  la nivelul chakrei gâtului intonând „EU VORBESC”, după aceea la chakra frunții șoptind „EU VĂD” și continuă atingând vârful capului -chakra coroanei – rostind cu credință cuvintele „EU ÎNȚELEG”. Readuce apoi mână stângă în dreptul inimii și continuă meditația chakrelor cu mâna dreaptă, de data aceasta de sus în jos. Sentimentele care te încearcă experimentând-o, nu pot fi descrise prin cuvinte.

Meditații specifice pentru curățarea fiecărei chakre

CHAKRA RĂDĂCINĂ – MULADHARA

 1. Dacă ești membru al Clubului SURSA DE MOTIVAȚIE accesează AUDIOVIDEOTECA privată secțiunea VINDECARE. Găsești acolo o mulțime de instrumente vibroacustice care să te ajute în cadrul acestei meditații. Te poți înscrie aici în CLUB.
 2. Găsește o poziție confortabilă, așezat, cu coloana vertebrală dreaptă și umerii relaxați.
 3. Închide ochii ușor și respiră încet, natural.
 4. Focusează-te în interior, spre Chakra Muladhara.
 5. Cântă mantra specifică Chakrei Rădăcină – „LAAM”. (Pronunță-l pe “M” prelungit)
 6. Continuă să cânți câteva minute, concentrându-ți energia atenției la baza coloanei vertebrale.
 7. Când te simți deblocat, freacă-ți palmele și așează-le peste ochi.

Afirmații specifice  Chakrei Rădăcină

 • Pământul îmi oferă un loc sigur.
 • Am abundență în viața mea.
 • Îmi iubesc corpul și am încredere în înțelepciunea lui.

CHAKRA SACRALĂ SVADHISHTANA

 1. Dacă ești membru al Clubului SURSA DE MOTIVAȚIE accesează AUDIOVIDEOTECA privată secțiunea VINDECARE. Găsești acolo o mulțime de instrumente vibroacustice care să te ajute în cadrul acestei meditații. Te poți înscrie aici în CLUB.
 2. Relaxează-ți umerii și, în timp ce respiri, adu-ți atenția asupra Chakrei Sacrale.
 3. Cântă mantra „Vaam” timp de 5-15 minute. (Pronunță-l pe “M” prelungit)
 4. Observă cum vibrațiile intră în zona ta sacrală pe măsură ce canalizezi energia aici.
 5. Când te simți deblocat, freacă-ți palmele și așează-le peste ochi.

Afirmații specifice Chakrei Sacrale

 • Sunt împlinit în pasiunile mele.
 • Îmbrățișez schimbarea ca o parte sănătoasă a vieții.
 • Am creativitate din belșug.

CHAKRA PLEXULUI SOLAR – MANIPURA

 1. Dacă ești membru al Clubului SURSA DE MOTIVAȚIE accesează AUDIOVIDEOTECA privată secțiunea VINDECARE. Găsești acolo o mulțime de instrumente vibroacustice care să te ajute în cadrul acestei meditații. Te poți înscrie aici în CLUB.
 2. Închide ochii și respiră relaxat.
 3. Conectează-te la această Chakră cu cântarea – „Raam”. (Pronunță-l pe “M” prelungit).
 4. Meditează și cântă această mantra timp de 5-15 minute, simțind că energia focului se mișcă în zona plexului solar.
 5. Când te simți deblocat, freacă-ți palmele și așează-le peste ochi.

Afirmații ale specifice Chakrei plexului solar

 • Onorez puterea din mine.
 • Sunt deschis la idei noi.
 • Nu caut aprobarea altora.

CHAKRA INIMII – ANAHATA

 1. Dacă ești membru al Clubului SURSA DE MOTIVAȚIE accesează AUDIOVIDEOTECA privată secțiunea VINDECARE. Găsești acolo o mulțime de instrumente vibroacustice care să te ajute în cadrul acestei meditații. Te poți înscrie aici în CLUB.
 2. Relaxează-ți ochii și respiră natural, lungindu-ți coloana vertebrală.
 3. Conectează-te cu Chakra Inimii prin repetarea mantrei – „Yaam”. (Pronunță-l pe “M” prelungit).
 4. Simte regiunea inimii deschisă și energia care începe să pulseze aici.
 5. După 5-15 minute, freacă-ți palmele și puneți-le ușor peste ochi.

Afirmații specific ale Chakrei inimii

 • Apreciez dragostea mai presus de atașament.
 • Sunt demn(ă) de iubire.
 • Iubesc toate ființele în mod egal.

CHAKRA GÂTULUI – VISHUDDHA

 1. Dacă ești membru al Clubului SURSA DE MOTIVAȚIE accesează AUDIOVIDEOTECA privată secțiunea VINDECARE. Găsești acolo o mulțime de instrumente vibroacustice care să te ajute în cadrul acestei meditații. Te poți înscrie aici în CLUB.
 2. Așează-te confortabil, odihnește-ți mâinile pe picioare și respiră natural.
 3. Închide ochii și conectează-te la Chakra Gâtului, rostind mantra “KHAAM”. (Pronunță-l pe “M” prelungit).
 4. Cântă în mod repetat mantra Chakrei gâtului timp de 3-5 minute.
 5. Apoi, freacă-ți palmele și acoperă-ți ochii cu ele pentru a finaliza meditația.

Afirmații ale Chakrei gâtului

 • Aud și spun adevărul.
 • Comunic cu respect și curaj.
 • Glasul meu este necesar lumii.

CHAKRA CELUI DE-AL TREILEA OCHI – AJNA

 1. Dacă ești membru al Clubului SURSA DE MOTIVAȚIE accesează AUDIOVIDEOTECA privată secțiunea VINDECARE. Găsești acolo o mulțime de instrumente vibroacustice care să te ajute în cadrul acestei meditații. Te poți înscrie aici în CLUB.
 2. Stai într-o poziție meditativă confortabilă, cu coloana vertebrală alungită.
 3. Închide ochii și concentrează-ți toate energiile asupra celui de-al treilea ochi.
 4. Conectează-te la această Chakră, cântând mental mantra „KSHAAM” încet, cu deplină conștientizare.
 5. Repetă intonarea timp de 5-15 minute sau atâta timp cât te simți confortabil.
 6. Încheie prin a-ți freca palmele și a le așeza peste ochi.

Afirmații ale Chakrei celui de-al treilea ochi

 • Ego-ul nu îmi întunecă gândirea.
 • Sunt deschis către înțelepciunea mea interioară.
 • Îmi pot manifesta viziunea.

CHAKRA COROANEI – SAHASRARA

 1. Dacă ești membru al Clubului SURSA DE MOTIVAȚIE accesează AUDIOVIDEOTECA privată secțiunea VINDECARE. Găsești acolo o mulțime de instrumente vibroacustice care să te ajute în cadrul acestei meditații. Te poți înscrie aici în CLUB.
 2. Relaxează-te într-o poziție confortabilă, cu spatele drept și mâinile sprijinite pe genunchi.
 3. Închide ochii și respiră ușor și natural.
 4. Vizualizează petalele de lotus ale chakrei tale COROANĂ care se desfășoară și cântă mantra „A-U-M-M” adânc din plexul solar.
 5. Deschide ochii după 10 minute și stai în liniște pentru ceva timp.

Afirmații ale chakrei coroanei

 • Lumea este profesorul meu.
 • Sunt ghidat de o putere superioară.
 • Sunt ghidat de Marea Înțelepciune Interioară.

Dacă vei practica în mod regulat, aceste meditații și afirmații ale chakrelor acestea îi vor aduce echilibru întregului tău sistem energetic și vei deveni mai sănătos și mai fericit. Răbdarea este o virtute. Să nu uiți asta !

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro