miercuri, aprilie 17, 2024
libris.ro
Acasă5 MINUTE DE CARTE PURĂCUM FACI PACE CU COPILUL TĂU INTERIOR | 5 MINUTE DE CARTE...

CUM FACI PACE CU COPILUL TĂU INTERIOR | 5 MINUTE DE CARTE PURĂ

Cu siguranță ai auzit măcar o dată acest concept, „copilul interior”, însă, dacă ar fi să te gândești ce nevoi are acesta, chiar în acest moment, ai putea să răspunzi? Cel mai probabil ai pierdut legătura cu micul copilaș din interiorul tău iar acum este puțin mai dificil să-i asculți vocea. Atunci când pierdem legătura cu el nu înseamnă că acționăm ca niște adulți mai responsabili. Din contra, vom acționa ca niște copii mai nefericiți și mai speriați fără să știm de ce ne comportăm în acest fel. Doar în momentul în care ne îndreptăm atenția asupra lui și îl luăm în brațe, acesta își va găsi liniștea și ne-o va putea oferi și pe a noastră. Până atunci, toate nevoile lui neîmplinite se vor vedea în fiecare domeniu din viața noastră unde nu înțelegem de ce lucrurile nu merg cum trebuie.

Cărțile pe care ți le prezentăm astăzi te vor ajuta să-ți cunoști micul locuitor din interiorul tău, să-l asculți și să-l liniștești, devenind un sprijin real pentru el. Alege să refaci această legătură magică iar recompensele vor fi infinite deoarece copilul tău interior are capacitatea să vadă dincolo de ceea ce se poate vedea prin ochii unui adult.

VINDECAREA COPILULUI INTERIOR  de – Stefanie Stahl

Ce ai spune dacă ai afla că, atunci când doi oameni se ceartă, conflictul nu este declanșat de fapt de doi adulți cu o conștiință de sine solidă, ci de doi copii care se simt răniți? Fie că avem probleme de încredere în noi înșine, ne îndoim că partenerul, șeful sau o nouă cunoștință ne place cu adevărat, fie că avem deseori dificultăți de relaționare, motivul este că purtăm cu noi amintiri urâte sau chiar traumatice din copilăria noastră sau le exprimăm și le lăsăm să ne controleze din umbră.

Dar cum să ne recâștigăm încrederea? Cum să nu ne mai complacem în mediocritate și să ne aruncăm în viață plini de curaj? Psihoterapeuta Stefanie Stahl crede că doar atunci când ajungem să cunoaștem copilul din noi și să ne împrietenim cu el ne vom da seama ce răni adânci și ce trăiri purtăm cu noi fără să fim conștienți de ele. Atunci putem accepta această parte rănită a sufletului nostru și o putem vindeca. În acest fel, încrederea noastră în sine va crește, iar copilul din noi își va găsi în sfârșit un refugiu.

TERAPIA COPILULUI INTERIOR – de Robert Jackman

Te-ai întrebat vreodată de ce te simți deprimat, anxios, neputincios sau dezamăgit? De ce iei mereu decizii care îți sabotează planurile, în loc să te ajute să te dezvolți? De ce te simți împovărat de probleme emoționale pe care nu le înțelegi?

Aceste tipare de gândire distructive au o sursă. Ele provin din acea parte din tine care se teme de nou, de iubire, de tot ce are mai bun de oferit viața. Totul pornește de la copilul tău interior, acel copil care a fost odată rănit și care a devenit acum un adult rănit. Fiecare dintre noi a fost cândva un copil care privea cu o încredere infinită viața și adulții din jurul său, dar puțini dintre noi bănuiesc ce impact au asupra noastră, ca adulți, rănile emoționale suferite la o vârstă fragedă.

În această carte, Robert Jackman te invită să preiei controlul asupra vieții tale și să lucrezi cu tine însuți pentru a-ți vindeca rănile interioare folosind explicații clare, studii de caz, povești personale și exerciții vindecătoare.

Călătoria ta de vindecare va avea un efect asupra tuturor relațiilor tale. Pășind în adevărul tău autentic, le vei arăta celorlalți că te iubești, ai încredere și te respecți. Cei care caută acest lucru pentru ei înșiși vor fi atrași de tine pentru că posezi ceva la care ei tânjesc. – Robert Jackman

VINDECĂ-ȚI COPILUL INTERIOR – de Mélanie Josquin

O parte adâncă în interiorul tău găzduiește un locatar uneori tăcut, alteori zgomotos. Adevăratul purtător al rănilor tale, al neîmplinirilor tale, al temerilor tale de a fi insuficient sau de a fi respins, umilit, nedreptățit sau abandonat, copilul tău interior nu dorește nimic mai mult decât să fie ascultat și iubit.

Această carte te va ghida să îl întâlnești și să refaci legătura valoroasă pe care ai pierdut-o cu el. Astfel, de-a lungul capitolelor, exercițiile te vor ajuta să-l descoperi, să-i înțelegi motivele și mijloacele prin care retrăiește neajunsurile și suferințele copilăriei, să-l asculți cu iubire și să te bucuri de o viață mai armonioasă. Vei descoperi ce simte și cum arată acest copil, ce vârstă are și ce nevoi are. Vei învăța să îl lași să-ți vorbească, vei descoperi cum îl poți ajuta, cum îi poți onora existența în viața ta și cum îl poți iubi așa cum merită.

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro