În fiecare dintre noi se află o putere ascunsă. Controlul asupra acestei puteri este aproape tot ceea ce avem nevoie pentru a trăi o viață prosperă, fericită și împlinită. Oamenii de succes folosesc această putere ascunsă pentru că au avut forța să se trezească din somnul indus de educația modernă și de ignoranță. Educația modernă este vinovatul principal pentru că majoritatea oamenilor nu știu să folosească această putere ascunsă. Va mai trece o vreme până când societatea va pricepe că educația nu presupune doar a pune ceva în mintea cuiva, ci și a stimula ieșirea la suprafață a forțelor care se regăsesc în stare latentă în mintea oricărei ființe umane.
Vă invit astăzi alături de mine într-o călătorie a miracolelor împlinirii. Sarcina voastră este să vă înarmați cu răbdare și să vă pregătiți pașaportul dorinței, iar sarcina mea este să vă învăț cum să zburați cu aripile imaginației pentru a manifesta în viața voastră tot ceea ce vreți să fiți sau să aveți. Orice mare călătorie începe cu un prim pas. Primul nostru pas este conștientizarea și înțelegerea forței imaginației. Pe parcursul mai multor articole vom explica:
– ce este imaginația, acest dar divin uitat, acest talant îngropat adânc în ființa noastră, pe care cei mai mulți oameni au ajuns să-l folosească doar pe pilot automat, adică în mod neconștient,
– de ce este considerată imaginația cel mai mare dar divin pe care-l primim la naștere,
– de câte feluri este imaginația și cum funcționează imaginarea creativă conștientă în procesul de manifestare a dorințelor
– ce instrumente avem la dispoziție pentru a deveni pe deplin conștienți de puterea imaginației
și vom prezenta diferite strategii, tehnici și exerciții de antrenament pentru revigorarea acestei forțe creatoare prin intermediul căreia ne putem transforma existența după cum dorește sufletul nostru.
Înainte de a continua, vă rog să rețineți asta: O imaginație dezvoltată și puternică nu te face visător. Dimpotrivă, îți întărește abilitățile creative și este un instrument excelent pentru a te redefini, a te recrea și a remodela lumea și viața.
Imaginația este creatorul circumstanțelor și evenimentelor. Doar atunci când vei ști cum să lucrezi cu ea, îți vei putea îndeplini toate dorințele inimii. Ați reflectat vreodată la modul serios asupra faptului că dorința este motorul vieții și imaginația este atelierul în care sunt modelate toate planurile create de om? Și când spun toate planurile create de om, a se înțelege de la planul simplu de a-ți imagina o destinație și a te deplasa cu mașina către acea destinație și până la planul ceva mai complicat de a-ți imagina o casă, a transforma imaginile în planuri arhitecturale și mai apoi într-o construcție reală. De la planul simplu de a-ți imagina și realiza o ținută vestimentară la planul ceva mai sofisticat de a-ți imagina, proiecta și construi un mijloc de transport cu care să explorăm cosmosul. De la planul de a-ți imagina și pune în practică o rețetă culinară nouă și până la cel de a-ți folosi imaginația pentru a explora trecutul sau viitorul. Ne folosim imaginația ori de câte ori planificăm o petrecere, o călătorie, sau o întâlnire. O folosim atunci când descriem un eveniment, când explicăm cuiva cum să ajungă la o anumită adresă, folosim imaginația când scriem, când spunem o poveste sau când decorăm un tort. Imaginația face posibilă experimentarea unei lumi întregi în interiorul minții. Fără dorință și imaginație nu putem înfăptui nimic în această lumea materială. Permiteți-mi să subliniez: fără dorință și imaginație nu putem înfăptui nimic în această lumea materială. Abilitatea de a imagina este prezentă la toate ființele umane, însă, la diferite niveluri sau grade de dezvoltare. Unii oameni sunt capabili să întrețină imagini mentale clare, alții pot vizualiza doar imagini mai puțin clare. Vestea cea bună este că toți ne-am putea dezvolta imaginația la capacități mai mari dacă am ști puțin mai multe despre cum funcționează și cum s-o folosim! Haideți să ne cunoaștem darul uitat, talantul îngropat – forța imaginației noastre – cu ajutorul căreia putem transforma nu numai propria noastră viață într-un tărâm al fericirii, ci și viețile celor care ne înconjoară.
În fiecare moment al stării noastre de veghe, purtăm în minte o imagine a unei acțiuni, înainte să punem în practică acea acțiune. O imagine în acțiune se numește imaginație. Este foarte important să știm la ce ne referim atunci când folosim cuvântul imaginație. Imaginația este foarte puternică dacă nu chiar cea mai puternică abilitate a psihicului uman. Imaginația este sursa viziunii, iar viziunea este substanța manifestării lumii în care trăim. Unele lucruri le facem automat și nu simțim că ni le-am imaginat înainte de a le face. Și asta pentru că suntem neconștienți de imaginație întrucât am transformat acțiunea de a ne imagina într-un obicei de rutină. Iată un exemplu elocvent în acest sens! Ratăm multe weekenduri pentru că gândurile ne zboară la ziua de luni când mergem din nou la muncă și, păstrând logica, ratăm multe sărbători și vacanțe pentru că nu avem control asupra imaginației noastre. Tot timpul suntem divizați. Trupul este undeva, mintea ne zboară altundeva. Imaginația ne domină viața. Neavând controlul asupra acestei forțe imense, se întâmplă că ne trezim de cele mai multe ori imaginându-ne lucrurile de care ne temem, în loc să ne imaginăm ceea ce ne-ar plăcea să fim, să facem și să avem. De ce se întâmplă așa? Cum putem controla această fugă continuă de frică? Și cum putem începe să ne controlăm imaginația, vizualizând toate lucrurile frumoase pe care am vrea să le avem, toate acțiunile plăcute pe care am vrea să le întreprindem? Ce ziceți? Încercăm să definim imaginația împreună? Iată o definiție banal de simplă! Imaginația este capacitatea minții de a construi o imagine mentală. Pare prea simplu, nu-i așa? Dar să mai facem un pas pe calea cunoașterii și înțelegerii forței imaginaței.
Imaginația este de două tipuri:
– imaginația sintetică, adică abilitatea minții de a construi imagini mentale pe baza ideilor, planurilor, conceptelor, experiențelor și cunoștințelor stocate, înregistrate în baza de date a memoriei și
– imaginația creativă, adică acea capacitate a minții de a forma o imagine mentală a ceva care nu este inițiat, comunicat și perceput prin intermediul celor cinci simțuri, nu există în prezent și nu s-a întâmplat în trecut. Ca atare Imaginația creativă este cea care definește viitorul.
Atât imaginația creativă cât și cea sintetică nu se limitează doar la a vedea imagini în minte. Cele două tipuri de imaginație pot include toate cele cinci simțuri. Este posibil să ne imaginăm sunete, gusturi, mirosuri, senzații fizice dar și sentimente sau emoții. Pentru unii oameni este mai ușor să vizualizeze imagini mentale, alții se simt mai confortabil imaginându-și senzația oferită de celelalte 4 simțuri: auz, gust, miros și pipăit. Antrenarea imaginației ne oferă marea abilitate de a combina toate cele 5 simțuri în timpul imaginării creative. Imaginația înseamnă gânduri. Fiecare gând este însoțit de o imagine. Un gând fără o imagine vie, vibrantă este un gând slab din punct de vedere energetic. Puterea creativă a imaginației are un rol important în realizarea succesului în orice domeniu. Ceea ce ne imaginăm frecvent și ne așteptăm să se întâmple se va și materializa în lumea noastră concretă. Atragem ceea ce credem, conform celor 12 Legi Spirituale ale Universului. Toate potențialurile care există în câmpul cuantic al Universului există în momentul prezent și există ca și potențial electromagnetic. Treaba noastră este să ne schimbăm energia pentru a se potrivi cu acele potențialuri care există deja în câmpul cuantic. Deci, dacă există un potențial pentru tine de a fi sănătos, dacă există un potențial pentru tine de a fi prosper, dacă există un potențial pentru tine de a avea o experiență mistică, toate acestea există în momentul prezent. Gândurile sunt limbajul creierului. Emoțiile sunt limbajul corpului. Cum te simți și cum gândești, creează împreună o stare de a fi. Știm că gândurile sunt impulsuri electrice iar sentimentele sunt impulsuri magnetice. Când schimbi modul în care gândești și simți, transmiți Universului noua ta semnătură energetică.
Pentru a putea ieși din limitările stărilor emoționale care au legătură cu stresul, furia, agresivitatea, tristețea, durerea, sentimentul că nu meriți ceva anume, nesiguranța, vinovăția, rușinea, frica sau anxietatea, trebuie să schimbi aceste energii. Să luăm drept exemplu starea de abundență și prosperitate pe care ai vrea s-o manifești în viața ta. Dacă această stare numită abundență și prosperitate există deja ca potențial în câmpul cuantic al Universului, atunci trebuie să începi să-ți schimbi starea ta de a fi pentru a se potrivi cu starea de abundență șu prosperitate deja existentă ca potențial în Univers. Și dacă poți combina o intenție clară cu o emoție elevată, te vei muta într-o nouă stare de a fi: adică starea de abundență și prosperitate. Imaginarea este ingredientul cel mai important al vizualizării creative, al gândirii și afirmațiilor pozitive. Ce minunat dar divin poate fi imaginația ! Vizualizarea unui obiect sau a unei situații și repetarea consecventă a unei imagini mentale clare și definitorii, atrag în viața noastră obiectele sau situațiile pe care le vizualizăm. Ce oportunități vaste și fascinante ne oferă acest dar din partea Universului !
Toate bune și frumoase dar trebuie să avem mare grijă cum folosim forța imaginației. Asta înseamnă că este necesar să ne gândim doar într-o manieră pozitivă la dorințele noastre. Altfel am putea atrage în viața noastră evenimente, situații și oameni pe care nu îi dorim cu adevărat acolo. Și tocmai asta se întâmplă din păcate cu marea majoritate a oamenilor, pentru că ei nu folosesc conștient și corect puterea imaginației. Dacă ignoranța sau educația modernă v-a împins până într-acolo încât să nu recunoașteți importanța puterii imaginației și nu dețineți controlul asupra acestei forțe, viața voastră este în mod evident una nu atât de fericită pe cât vă doriți. Eu zic că a sosit momentul să conștientizați că lipsa de înțelegere a puterii imaginației este responsabilă de suferința, incompetența, dificultățile, eșecurile și nefericirea pe care le trăiesc oamenii. Dacă voi nu ați fost învățați asta până acum în actul de educare la care v-ați supus urmând regulile societății, vă invit să conștientizați forța imaginației până când nu va fi prea târziu și să-i ajutați apoi și pe ceilalți s-o facă. Altfel nu vă puteți aștepta să îmbrățișați succesul. Este imperios necesar să conștientizați puterea imaginației și s-o antrenați până când veți reuși să vă transformați viața dintr-o tragedie într-o comedie romantică. Cunoașterea modului corect de a-ți folosi imaginația și punerea în practică a acestor cunoștințe în beneficiul tău și al altora, te vor îndruma pe calea de aur a succesului, satisfacției, fericirii și împlinirii.
Oamenii nu știu prea multe despre cum să-și folosească imaginația creativă pentru a manifesta și a-și transforma viața pentru că au fost condiționați să permită acestei forțe a Universului, să devină slabă și inactivă, să se atrofieze și să funcționeze doar la un nivel redus și neconștient. Prin antrenament putem însă să-i redăm imaginației vigoarea necesară pentru a redeveni creativă. Cel mai bun mod de a redobândi puterea creatoare a imaginației pentru a manifesta orice dorință este să începi chiar acum practicarea gândirii conștiente.
- Fii conștient de trupul tău dar nu te confunda cu el.
- Fii conștient că tu ești cel care privește din spatele ochilor atunci când te uiți în oglindă.
- Exersează conștientizărea respirației și observarea atentă a gândurilor.
- Oprește gândurile negative prin comanda STOP și înlocuiește-le cu gânduri pozitive însoțite de imagini vii. Devino conștient că ești o parte a marelui întreg, o picătură din marele ocean.
- Fii conștient de cele mai simple acțiuni ale tale pe care le-ai făcut până acum setat pe pilot automat.
Unele provocări cu care ne confruntăm zi de zi pot fi ușor dizolvate prin rezolvarea rațională a problemelor și planificarea cu bun-simț. Odată ce începem să ne folosim mintea conștientă la cele mai înalte niveluri, vom putea să ne folosim și de forța imaginației noastre creative pentru a descoperi piesele lipsă din puzzle-ul vieții noastre. Amintiți-vă că ideile sunt începutul oricărei mari realizări. În noi toți există idei care așteaptă în stare latentă și pot fi oricând conectate, aduse împreună cu ideile noi pentru a forma idei grozave, folosind imaginația sintetică. Imaginația creativă ne poate ajuta cel mai mult atunci când gândirea noastră sintetică și conștientă ne-a adus cât mai departe posibil. Gândurile slabe din punct de vedere energetic, adică gândurile neînsoțite de o imagine vie și vibrantă nu ne vor ajuta niciodată să creăm altceva în afară de haos. Gândurile slabe alcătuiesc gălăgia minții, acel dialog nebun interior pe care îl purtăm pe toată durata stării noastre de veghe. Și știți de ce întreținem asemenea gânduri slabe, noncreatoare? Pentru că nu știm sau nu avem încredere suficientă că gândurile noastre pot fi transformate în realitate. Cu alte cuvinte, ne lipsește credința în puterea creatoare a gândurilor noastre, deși nimic din ceea ce întreprindem nu se întâmplă fără să aibă la bază, gândul, dorința și imaginația. Nu vedem, deși avem ochii deschiși. Nu vedem adevărata lumină din cauza lumânării. Nu vedem adevărata realitate din cauza simbolurilor. Și toate astea pentru că ne-am abandonat lumii celor cinci simțuri și ne-am obișnuit să spunem VĂD, DECI CRED, în loc să avem curajul să spunem CRED, DECI VOI VEDEA !
Nu v-ați surprins niciodată într-un moment în care ați judecat pe cineva spunând despre acea persoană că: este în lumea ei, visează și nu vrea să înfrunte realitatea? Ei bine. Acesta este momentul în care retrogradăm imaginația de la rangul de forță creatoare la rangul de fantezie. Cum se face că descalificăm cea mai importantă și mai puternică abilitate a noastră, aceea de a imagina creativ, privându-ne singuri de dreptul de a folosi acest dar divin primit la naștere? Explicația este simplă. În cazul imaginației sintetice, mintea nu are nicio problemă în a rula imaginile înregistrate în baza de date a memoriei. Însă, în cazul imaginației creative, mintea se opune pentru că nu poate găsi în fișierele memoriei nicio informație legată de filmul imaginar pe care îl rulăm; nu poate găsi nici măcar un număr de înregistrare. Și pentru că se sperie, se simte amenințată și în nesiguranță, minții nu-i rămâne altceva de făcut decât să retrogradeze acea imagine de la statutul de imagine creatoare la statutul de imagine fantezistă, descărcând-o de energia care poate atrage potențialul din câmpul cuantic în lumea noastră concretă. Tu, neavând controlul asupra minții, accepți ideea de fantezie și uite așa te-ai privat de dreptul și puterea de a folosi forța creatoare a imaginației și rămâi încorat în trecutul care ți-a provocat suferință.
Acesta este marele adevăr pe care l-ați ignorat poate până acum. Nu putem a fi, a face sau avea ceea ce nu ne putem mai întâi imagina. Este necesar să devenim conștienți pe deplin de acest fapt și să-l acceptăm, înainte de a putea lua măsuri pentru a prelua controlul asupra vieții noastre, a ne imagina ceea ce vrem să ne imaginăm și să manifestăm astfel abundență și fericire. Pare mai sigur și mai confortabil să redăm filmele vechi din viața noastră și să creăm continuări nesfârșite, ținând-o tot așa. Toți oamenii își doresc să fie fericiți, dar ceea ce se întâmplă în realitate este că trăim o viață de frică perpetuă și constantă. Iar asta nu se numește viață !
Ce paradox ! Oamenii au la dispoziție cea mai mare forță creatoare a Universului și cu toate acestea nu știu cum s-o folosească pentru a se bucura de succes, abundență și prosperitate, sănătate și fericire….
Voi, suflete cu minți și corpuri, ce spuneți ? Credeți că sunteți pregătiți să conștientizați pe deplin puterea imaginației și să învățați s-o folosiți pentru manifesta în lumea obiectivă dorințele sufletelor voastre? Lansez o provocare: vă propun să studiem împreună puterea imaginației și să învățăm cum s-o aplicăm în viața noastră. Astăzi am făcut un prim pas pe calea conștientizării acestui dar divin uitat în adâncul ființei noastre, în articolul următor vom mai face un pas, iar apoi vom învăța diverse tehnici și metode de a prelua controlul asupra destinului nostru, transformându-ne realitatea concretă într-una care să rezoneze pe deplin cu dorințele noastre conștiente. Acceptați provocarea mea? Înainte să răspundeți voi în secțiunea de comentarii, dați-mi voie să vă reamintesc ce spunea marele Albert EINSTEIN despre puterea imaginației.
„Imaginația este mai importantă decât cunoașterea, deoarece cunoașterea este limitată la tot ceea ce știm și înțelegem acum, în timp ce imaginația îmbrățișează întreaga lume și TOT ceea ce va fi vreodată de știut și de înțeles în această lume”.
Apropo de cunoaștere, cunoștințele noastre anterioare anilor 80 nu ne-ar fi permis să ne gândim la internet, de exemplu. Cineva și-a imaginat Internetul și acum suntem capabili să ne împărtășim, să ne distribuim gândurile cu viteza luminii pe întregul glob. Așadar, ceea ce ne imaginăm, vizionăm și manifestăm acum, devine cunoașterea de mai târziu. Imaginația este deci sursa cunoașterii. Dar, stați puțin! Dacă imaginația este sursa cunoașterii, care este atunci sursa imaginației? Sunteți suficient de curajoși să încercați un răspuns? Despre sursa imaginației, iluminarea și detoxifierea minții vom vorbi în episodul viitor. Până atunci vă doresc să fiți din ce în ce mai conștienți de puterea creatoare a imaginației și în egală măsură înțelepți și deschiși la minte pentru a învăța cum s-o folosiți pentru voi și pentru binele general al tuturor !
Sursa de Motivație Zilnică prin vocea, mintea și sufletul unui psiholog pasionat de spiritualitate, neuroștiințe și misterele Universului, vă dorește o viață cu multe roade !
Salutare,
Unde pot gasi urmatorul articol pe același subiect?
Multumesc