sâmbătă, septembrie 14, 2024
libris.ro
AcasăADEVĂRURI GREU DE SUPORTATCUM IEȘIM ÎNVINGĂTORI DIN LUPTA CU ILUZIA NEVOII

CUM IEȘIM ÎNVINGĂTORI DIN LUPTA CU ILUZIA NEVOII

Realitatea este relativă. Acest lucru a fost spus de nenumărate ori pe parcursul istoriei de oameni cu minți luminate care au încercat să ne deschidă ochii. Ființele umane nu pot percepe în totalitate relativitatea experienței lor și, pe majoritatea dintre noi ne sperie această frază deoarece se traduce în ,,Totul este o iluzie.”. Iluzia este un concept înfricoșător pentru mulți deoarece aceasta presupune că se pierde  calitatea de adevăr, de palpabil, de siguranță. Cu toate astea, suntem înconjurați de iluzii însă, din păcate, nu le tratăm ca atare, ci ne prefacem că sunt reale și că sunt valabile pentru toți.

Vom înțelege adevărata natură a existenței noastre aici atunci când ne vom asuma rolul de co-creatori ai experienței. Creăm din postura de regizor o realitate pe care tot noi, din postura de actor, o experimentăm. Când vom înțelege acest lucru vom putea să fim pe deplin prezenți și să ne aducem în mod conștient contribuția la Marele Plan.

Pentru ca un magician să poată să-și desfășoare spectacolul trebuie să știe să facă trucuri iar pentru acest lucru este nevoie să fie conștient că trucurile sale sunt o iluzie. Pentru a vă perfecționa în arta descifrării iluziilor din jurul nostru, vom discuta în acest articol despre iluzia nevoii.

Iluzia nevoii

Oamenii cred, încă de la începutul timpurilor, că au nevoie de anumite lucruri, experiențe, emoții și persoane în viața lor. Atunci când avem așteptarea să se întâmple lucrurile într-un anumit fel avem nevoie de condițiile necesare. Nevoia există doar atunci când se așteaptă un anumit rezultat însă nevoia este non-existentă în Univers. Universul nu așteaptă un anumit rezultat. Universul este rezultatul însuși.

Oamenii folosesc nevoia în două mari situații:

  • atunci când este vorba despre supraviețuire și
  • atunci când se referă la a fi fericiți.

Nevoia de ceva pentru a supraviețui

Nevoia de anumite condiții pentru a supraviețui este primordială în desfășurarea vieții, așa cum o cunoaștem noi. Nevoia de aer, apă, mâncare și somn sunt nevoi ce trebuie satisfăcute cu conștiința faptului că acestea vin pentru a ne întreține corpul într-o formă sănătoasă. Acestea sunt niște elemente esențiale pentru supraviețuirea corpului fizic și sunt nevoi pentru a ne menține această mașinărie în funcțiune.

Iluzia că viața se termină atunci când renunțăm la forma aceasta fizică este cea ce ne face să depindem de nevoile de supraviețuire ale corpului.

Să presupunem că v-ar fi imposibil să nu trăiți. De ce anume ați avea nevoie? De absolut nimic. Iată, acum, adevărul despre voi: Este imposibil ca voi să nu supraviețuiți. Nu se poate să nu trăiți. Problema nu se pune dacă veți trăi, ci cum.”Neale Donald Walsch

Așadar, calitatea noastră de părți ale existenței ne este permanent asigurată. Cu această informație în minte ne putem muta atenția pe felul în care dorim să arate existența noastră. Gândiți-vă puțin la cum va fi experiența voastră în această realitate, acum că știți asta?

Nevoia de ceva pentru a fi fericiți

Avem nevoie de o casă frumoasă pentru a trăi confortabil, de haine și bijuterii pentru a arăta bine, de o mașină pe măsură pentru a ne arăta valoarea în lume. Toate aceste lucruri credem că ne sunt necesare pentru că avem nevoie de apreciere, avem nevoie să fim văzuți ca fiind capabili și nevoia de a fi plăcuți. Când acestea nu sunt suficiente, avem nevoie de cineva care să ne iubească. Mai apoi, avem nevoie să mergem în diverse locuri și vacanțe pentru a ne bucura de viață. Lista de așa-zise NEVOI poate continua la infinit și este foarte diferită de la un om la altul. Dacă avem aceste lucruri putem fi fericiți iar dacă nu le avem, aceasta devine scuza perfectă pentru nefericirea noastră.

Cheia descifrării acestei nevoi este înțelegerea faptului că fericirea nu vine după ce anumite condiții exterioare au fost îndeplinite. Condițiile exterioare sunt create ca rezultat al fericirii. Dacă înlocuiești cuvântul ,,fericire” cu orice stare pe care o vrei (compasiune, abundență, dragoste) vei înțelege de ce lucrurile nu merg exact cum ți-ai dori în viața ta.

Cultura orientală are un proverb care ilustrează perfect acest principiu: ,,Dacă ai un baston, ți-l voi da. Dacă nu ai un baston, ți-l voi lua.”. Nu te grăbi să încadrezi acest proverb ca fiind un nonsens. Lasă-l să te pătrundă. Lasă-ți mintea să se extindă pentru a înțelege profunzimea acestui principiu. Credința este cheia.

Cum dărâmăm iluzia nevoii

Pentru a nu mai lăsa așa-zisele nevoi să ne controleze, este esențial să înțelegem că suntem observatori sau co-creatori ai vieții noastre. Astfel, putem înlocui ,,Am nevoie de un partener” cu ,,Aleg să experimentez o relație romantică dacă acest lucru este benefic pentru mine acum.”. Dacă folosim prima exprimare vom crea o realitate în care nu suntem suficienți fără un partener, nu putem trăi fără unul sau nu putem fi fericiți dacă nu avem o relație. Dacă alegem să folosim a doua abordare, recunoaștem faptul că experimentarea unei relații este o alegere, nu o nevoie. Noi alegem – în calitate de ființe complete și conștiente a căror stare de a fi nu depinde de ce experimentăm în exterior, ci invers.

Această formulare a alegerilor noastre poate fi aplicată în orice domeniu și pentru orice experiență dorim, pentru relații, pentru bunuri materiale.

Iluzia nevoii în societate

Societatea s-a format pe baza acestei iluzii. Marile corporații se folosesc de aceste false nevoi ale noastre. Ele ne creează iluzia că avem nevoie de anumite haine, mașini, bijuterii, obiecte de mobilier și orice bun material ar produce ele pentru a-și mări profitul. Nevoia de parteneri romantici a făcut să înflorească industria întâlnirilor online și aplicațiile dezvoltate în acest scop. La o privire mai atentă vom observa că aproape toată economia planetei se bazează pe această iluzie.

Marketingul violent întreține permanent iluzia nevoii și se folosește de ea împingându-ne să cumpărăm mai mult și mai des. Ne modelează mințile spre a ne îndepărta de adevărata noastră natură, spre a crede că trebuie să ne aducem permanent retușuri, să producem mai mult și să avem mai mult pentru a fi compleți. Alegând să fim conștienți de aceste lucruri putem contribui la o schimbare globală a priorităților omenirii. În consecință, putem contribui conștient la susținerea industriilor care ajută la binele general al umanității și să ne îndepărtăm de cele care nu ne-au provocat decât neajunsuri și suferință.

Gânduri de final

Iluzia nevoii este cea care ne împinge să căutăm fericirea și împlinirea în afara noastră. Este iluzia care apare când ne uităm adevărata noastră natură, cea de ființe infinite, care au ales să experimenteze viața AICI și ACUM și care nu trebuie să se identifice doar cu acest plan al existenței.

Alege să arăți celor din jurul tău că nu ai nevoie de nimic pentru a fi fericit și pentru a fi recunoscător de fiecare aspect pe care l-ai creat în realitatea ta! Astfel, poți trezi oameni în jurul tău și poți contribui la binele general prin simpla acțiune de a arăta cine ești cu adevărat.

Bibliografie:

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro