luni, mai 20, 2024
libris.ro
AcasăELIMINAREA ENERGIILOR NEGATIVECum ne apărăm în fața atacurilor energetice

Cum ne apărăm în fața atacurilor energetice

Bun găsit tuturor la un nou articol din ciclul ELIMINAREA ENERGIILOR NEGATIVE. În această categorie veți descoperi multe informații prețioase despre puterile miraculoase ale lămâilor, salviei și sării de mare și cât de mult ne pot ajuta acestea să scăpăm de energiile mai puțin pune din casa și din viața noastră. Astăzi vorbim despre atacurile devastatoare ale vampirilor energetici, cine sau ce sunt ei cu adevărat, de câte feluri sunt, ce fel de oameni sunt țintele lor preferate, cum îi putem recunoaște și ce strategii de apărare și neutralizare sunt eficiente în lupta cu ei.

Omul are nevoie de multă energie pozitivă pentru a supraviețui și a prospera atât din punct de vedere fizic cât și mental, emoțional. Suntem ființe energetice. Viața însăși este energie, proiectată și primită în diverse moduri. Când ne concentrăm privirea sau atenția asupra unui lucru sau unei persoane, îi dăruim energie bună sau rea în funcție de semnătura noastră energetică, adică de calitatea gândurilor predominante pe care le întreținem. Gândurile sunt energie. Este minunat când o energie bună, pozitivă, interacționează cu o altă energie bună. Însă poate fi un dezastru atunci când o energie pozitivă interacționează cu una negativă, iar cea negativă are o forță mai mare.  Există oameni care-ți pot absorbi energia vitală, mai mult sau mai puțin conștient, reducându-ți capacitatea de a face față provocărilor și treburilor tale de zi cu zi. Și, când ți se fură energia, nefiind inițiat, nu știi cu adevărat ce se întâmplă și de ce, ci doar te simți demotivat, stresat și chiar deprimat din această cauză. Atât ingnoranța personală față de înțelegerea mecanismelor pe baza cărora funcționează trinitatea umană minte-corp-suflet, cât și ignoranța sistemelor educaționale ale societății, care ar trebui să predea în școli asemenea învățături, au condus la un habarnism general în materie de inteligență emoțională. Sistemele de putere nu au nevoie de oameni inteligenți emoționali, ci de oameni ale căror energii mărunte să poată fi folosite pentru prosperitatea lor. Însă asta nu trebuie să ne împiedice să fim preocupați de dezvoltarea noastră personală. Nu este de mirare, așadar, că oamenii sunt în proporție de peste 99% inconștienți de schimburile energetice care au loc între ei, atunci când interacționează. Aceste schimburi energetice pot fi benefice sau dăunătoare. Iar asta o simțiți și voi pe pielea voastră, sunt convins de asta.

Ce sunt vampirii energetici?

A ne mulțumi cu a-i boteza drept vampiri energetici pe oamenii care ne absorb energiile vitale și a ne însuși recomandarea greșită a unora, de a-i evita pentru a nu fi goliți de energie, nu este un semn de înțelepciune, compasiune și dăruire. Nu așa procedează un suflet mare. Hoții de energie au nevoie de atenție și iubire și pot fi vindecați de acest obicei dăunător, însă, înainte de toate este necesar să învățăm adevărul despre ei, apoi să-i recunoaștem și să ne administrăm bine emoțiile, când ne aflăm în preajma lor. Așa procedează un om inteligent emoțional. Nouă înșine ne revine responsabilitatea pentru propria energie, fericire, sănătate și vitalitate, haideți așadar să vedem cum pot fi identificați vampirii energetici din viața noastră și care sunt cele mai solide sfaturi  despre cum să nu le mai cădem victime. Să-i definim mai întâi ! Dacă ați avut vreodată o întâlnire cu o persoană, în urma căreia v-ați simțit obosiți, epuizați sau chiar vinovați pentru ceva care nu se cuvine să vă simțiți vinovați, atunci este foarte posibil să fi fost victima unui vampir energetic. Vampirismul energetic există. Eu unul prefer să numesc astfel de oameni lipitori energetice. Vampirismul de timp hollywoodian, este doar o poveste, inspirată în mod evident de vampirismul energetic. Vampirii energetici sunt pur și simplu acei oameni din jurul tău care aspiră viața din tine, lăsându-te să te simți epuizat, fără energie și chiar deprimat. Oamenii care operează cu energie de vibrație scăzută, negativă, caută în mod inconștient să se reîncarce cu energie, alipindu-se energiei altor oameni încărcați pozitiv, spre deosebire de ei. Un vampir energetic nu este neapărat conștient de ceea ce face și poate fi într-o stare instabilă din punct de vedere emoțional, fără să fie și vinovat pentru asta, de aceea merită toată compasiunea. Furtul de energie poate dăuna atât făptuitorului, cât și victimei și este important să conștientizăm cum se întâmplă asta. Hrănirea cu energia furată de la alții poate încărca negativ făptuitorul, oferindu-i energie sporită pentru a-și hrăni ego-ul, poate genera conflicte și dăuna interacțiunilor sociale și, mai grav, poate dăuna victimei influențând-o să adopte caracteristici similare hoțului de energie. Printre prieteni acest lucru poate fi chiar contagios și conduce la furtul ciclic de energie.

Cum îi identificăm și de câte tipuri sunt vampirii energetici, pentru a ne pregăti să ne protejăm împotriva lor?

Este vital să le recunoaștem strategiile și modul în care aceștia operează. Există șase tipuri principale de oameni care absorb energie și cine știe, poate că unul sau mai mulți dintre aceștia, se regăsesc chiar și în viața ta și nu de ieri, de zi. Să descriem cele șase tipuri, deci.

Vampirii Dominatori

Superioritatea este jocul pe care-l fac aceștia. Ei adoră să controleze și să-și intimideze victimele. Vampirii dominatori au o serie de nesiguranțe proprii și manifestă temerea de a fi răniți, nedreptățiți sau controlați de alții, așa că încearcă să-și ascundă traumele emoționale, dominând,  preluând ei controlul asupra celorlalți. Acest tip de vampir are opinii rigide și percepții cinice asupra vieții, ceea ce îl poate face discriminator și plin de prejudecăți.

Vampirii judecători
Vampirilor judecători le place să intimideze alți oameni cu judecata lor. Observați-i cu atenție și veți vedea clar că propria lor stimă de sine este una extrem de redusă. Își hrănesc ego-ul evidențiind și batjocorind nesiguranțele tale, până când te vei simți jalnic. Practic, vampirii judecători îi tratează pe ceilalți exact cu măsura cu care se respectă pe ei înșiși.

Vampirii melodramatici

După cum sugerează și numele, vampirii melodramatici simt nevoia să creeze o dramă, în principal pentru că trebuie să alimenteze golul pe care îl simt în interior. Le plac situațiile de criză și se implică  în tot felul de chestiuni problematice. Ei prosperă atunci când sunt victimizați și, prin urmare, au nevoie de multă atenție și dragoste. Dacă te lași aspirat în drama pe care vampirul melodramatic o creează, vei fi complet epuizat de energie.

Vampirii narcisiști

Suntem cu toții conștienți de oamenii care sunt narcisiști, cei cărora le lipsește empatia pentru ceilalți și au nevoie de multă admirație. Persoanele care manifestă această afecțiune sunt arogante, egocentrice și exigente. Vampirii narcisiști nu au un interes real față de ceilalți. Motto-ul lor este „eu și numai eu”. Ei sunt manipulatori de excepție. Pentru ca tu să-i pui pe primul loc cu orice preț și să le gâdili ego-ul, te farmecă, lăsându-te neputincios în a le respinge influența, evident dacă ești slab.

Vampirii victimă

Cunoscuți și sub numele de vampiri martiri, vampirii victime te vizează prin vinovăție. De obicei, acest tip de persoană are o stimă de sine extrem de scăzută. Ei cred că suferința lor se datorează în principal celorlalți, așa că, în loc să își asume responsabilitatea pentru soarta lor, îi învinovățesc și îi presează emoțional pe ceilalți. Vampirii victime nu primesc suficientă dragoste și acceptare de la ceilalți, iar asta îi face să-ți fure energia, până când te vei simți suficient de compătimitor față de ei. Odată aspirat în jocul lor, te simți vinovat dacă nu le acorzi atenție și, ulterior, poți ajunge chiar să oferi mai multă atenție decât îți poți permite.

Vampirii inocenți

Sună ciudat, știu, dar există acest tip de vampiri energetici. Spre deosebire de celelalte tipuri care conștientizează într-o oarecare măsură că fură energie, vampirii inocenți nu sunt absolut deloc conștienți de veleitățile lor. Exemple bune în acest sens sunt prietenii tăi excesiv de dependenți de tine, care se bazează prea mult pe tine sau copiii din familie care te văd ca pe marele lor ocrotitor și devin și ei excesiv de dependenți de tine. Deși este minunat să manifești compasiune față de acești oameni, este mult mai important pentru ei, și îi ajuți cu adevărat, doar dacă îi motivezi să se bazeze pe sine, nu pe tine. Marele secret în strategia de apărare împotriva unor astfel de oameni care ne atacă rezervele de energie vitală, este să conștientizezi că vampirii energetici nu îți pot fura energia, dacă nu îi inviți s-o facă. Tu alegi cu privire la cât timp și energie decizi să petreci și să oferi altor oameni. Trebuie să stabilești întotdeauna limite, dacă nu vrei ca la sfârșitul zilei să fii întotdeauna TU cel dezavantajat, lăsându-i pe alții să-ți absoarbă energia vitală.

Iată ce avem de făcut, dacă vrem să ne păstrăm energia în propriile sisteme minte-corp-suflet și s-o investim eficient cu bună știință în scopuri nobile, nu s-o lăsăm prădă lipitorilor energetice.

Recunoaște următoarea problemă și fă un pas înapoi!

Dacă ești în mod natural compătimitor din fire, ești în pericol să oferi prea multă energie. Ca atare, atunci când o persoană te face să tesimți epuizat, iritat, stresat sau deprimat, ar trebui să faci un pas înapoi și să-ți reconsideri poziția. Primul pas este recunoașterea intențiilor oamenilor. Doar atunci puteți cântări situația și puteți decide dacă relația cu ei este una sănătoasă sau nu. Evaluați acțiunile și intențiile celor din viața voastră. Dacă o relație este lipsită de valoare, puneți-i capăt. Dacă suspectați ca fiind lipsită de valoare o relație cu vreun membru al familiei sau cu un prieten foarte apropiat, puteți cere ajutorul unui profesionist care vă va ajuta să luați decizia cea mai bună pentru voi. Nu lăsați negativitatea altora să vă absoarbă energia. Veți ajunge rău.

Gestionați-vă eficient timpul!

Îndeplinirea nevoilor unui prieten bun sau ale unui membru al familiei este un lucru minunat, însă amintiți-vă că, așa cum ei au nevoie de voi, tot așa aveți și voi nevoie de voi înșivă. Nu merită să stați în jurul cuiva ore în șir, doar pentru a pleca obosiți și stresați. Cunoașteți-vă limitele energetice și trăiți respectându-le. Alocați timp pentru ceilalți, dar lăsați suficient timp și pentru a vă concentra atenția asupra voastră.

Alegeți-vă cu atenție luptele!

Cearta cu alții, în special cu cei care au credințe sau convingeri rigide, limitative, vă va costa nu doar timp ci și energie. Deși este tentant să nu fii de acord și să argumentezi împotriva convingerilor rigide ale cuiva, trebuie să recunoști că, pentru ca oamenii să se schimbe, trebuie să fie dispuși să se schimbe, mai întâi. Nu-ți bate capul cu cineva care refuză  să ia în considerare punctul tău de vedere. Vei deveni stresat, supărat și nu vei avea nici un somn odihnitor. Pe această temă vă invit să urmăriți și materialul nostru ELIMINĂ CONVINGERILE LIMITATIVE DIN MINTEA TA.

Mențineți-vă vibrațiile la un nivel foarte ridicat !

Anumiți vampiri energetici nu vor să vadă o reacție pozitivă de la tine; vor să te simți epuizat și deprimat, așa cum se întâmplă de fapt în interiorul lor. De preferință, aceștia se orientează către  persoanele cu vibrații mai mici, deoarece bariera lor de protecție este mai ușor de penetrat. Cultivați așadar vibrațiile înalte, încărcându-vă permanent cu energie bună, zâmbind și  rămânând pozitivi cu privire la viață. Vrei să știi ce este o rugăciune fără cuvinte pentru creșterea vibrațiilor pozitive? Găsești mai jos, în descriere, un link către o meditație muzicală de excepție.

Evită-i !

O modalitate directă sau, mai bine, zis o soluție de criză, pentru a preveni pierderea energiei este să evitați vampirii energetici. Totuși, aceasta nu este întotdeauna cea mai bună metodă, pentru că s-ar putea să ratezi ocazia de a-ți dezvolta relațiile cu o astfel de persoană și, în funcție de cât de apropiată vă este, ar putea fi în joc o relație de neprețuit. Folosiți evitarea doar atunci când energia voastră este prea scăzută și, pur și simplu nu vă puteți ocupa de persoana respectivă în acel moment.

Nu vă mai postați întreaga viață pe rețelele sociale !

Postarea vieții tale  pe rețelele de socializare este modalitatea ideală de a atrage vampiri energetici, în special pe cei judecători, cei cu mari traume emoționale. Evitați să ai strigați cu goarna pe Facebook, Twitter,  Instagram sau alte rețele de socializare, ca să afle alte persoane despre secretele, planurile sau opiniile voastre. Dacă totuși o faceți, fie pentru că aveți nevoie voi la rândul vostru de atenție, fie că vreți să împărtășiți bucurie celorlalți, postați doar informațiile pe marginea cărora sunteți pregătiți să fiți criticați. Nu chiar totul ! Viața reală nu se trăiește pe Facebook ! Acolo este doar locul unde poți părea mai tânăr sau îți poți expune toate frustrările – ca să nu spun mai mult de atât. Folosiți aceste rețele pentru scopuri înalte nu egoiste sau de joasă vibrație.

Minimizați impactul unui vampir energetic în interacțiunea de grup

Când interacționați cu cineva pe care l-ați identificat ca  fiind un vampir energetic, a avea alți doi sau trei parteneri de discuție în preajmă, va reduce nivelul de atenție pe care îl primi din partea vampirului și, implicit, cantitatea de energie care ar putea fi furată. Dacă te simți epuizat de o conversație, atrage alte câteva persoane în dialog pentru a elimina tensiunea. Asta înseamnă să-ți administrezi inteligent emoțiile, printre altele.

Păstrați un contact vizual minim !

Dacă la locul de muncă trebuie să comunici în mod regulat cu un vampir energetic și dorești să-l eviți cât mai mult cu putință, încearcă să ai doar ocazional contact vizual direct cu acea persoană. Acesta este un indiciu evident că nu ești prea interesat de conversația lui încărcată emoțional, iar el, pricepând că nu vei cădea în capcana lui energetică, va renunța să te mai atace. Feriți întotdeauna privirea directă, ochi în ochi. Aceasta este cea mai clară invitație pe care o poți adresa unui vampir energetic. Iar el asta așteaptă, altfel nu are putere asupra ta. Evită acel coleg de muncă, însă îndrumă-l cu căldură către cineva care-l poate ajuta în soluționarea traumelor sale, dacă tu nu ești pregătit suficient s-o faci.

Ascultă, nu vorbi !

O mare parte din energia pe care o eliberăm, o direcționăm prin intermediul vorbirii, pe măsură ce suntem ademeniți în vârtejul răpitor de energie. Vorbirea implică o cheltuială energetică mai mare decât ascultarea. Un semn din cap sau un simplu „da”, nu necesită atât de multă energie. Pentru a evita să vorbiți prea mult, puneți întrebări deschise, de genul „cum” sau „de ce”. Acest lucru îl va face pe vampirul energetic să vorbească mai mult. Dă-i de lucru, lasă-l să vorbească, dar nu-ți pleca urechea la ceea ce spune. El asta urmărește.

Recalibrați-vă permanent energia !

Când vă simțiți epuizați și negativi după o întâlnire cu vampirii de tipurile dominator și judecător, recalibrați-vă energia cu ajutorul afirmațiilor pozitive. Meditația este, de asemenea, o modalitate excelentă de a elibera negativitatea și a-ți realimenta rezervoarele cu energie vitală.

Schimbați subiectul conversației !

Când vorbiți cu un individ care consumă multă energie, abordați subiecte ușoare. Redirecționați discuția atunci când natura ei capătă o încărcătură negativă, deprimantă sau stresantă. Prin redirecționare, veți elimina efectele nocive ale unei discuții. Amintește-ți permanent că vampirii energetici vor atenție pentru a provoca o reacție din partea celorlalți. Nu mușca din momeala lor. Păstrează-ți calmul și deviază acele  comentarii și sugestii invazive și negative, cu care nu te simți confortabil.

Pleacă, dacă este cazul !

Om mare și cu liber arbitru la purtător, nimeni nu te poate forța să fii în preajma vampirilor energetici. Dacă, descoperi într-o zi că nu mai poți face față unei lipitori energetice, respiră adânc, scuză-te și pleacă.  Mergi undeva unde poți fi înconjurat de oameni pozitivi, fericiți.

Nu te simți rău !

Vampirii energetici se hrănesc cu reacțiile tale. Pentru ei oamenii empatici sunt ținte ușoare. Odată ce îți aspiră energia, vei simți un gol. Nu te lăsa târât în ospățul lor nemilos! Pleacă sau redirecționează discuția, dacă nu ești suficient de antrenat să-ți gestionezi emoțiile. În consecință dragilor, a nu te atașa de lucruri, a ști cum să le lași să plece este o artă. Oricât ar încerca unii oameni, mai mult sau mai puțin conștienți de capacitățile lor, să-ți fure energia, aceștia sunt absolut inofensivi în fața ta, dacă nu le permiți tu să-și exercite pe pielea ta abilitățile de hoți energetici. Nu este ușor, știu. Dar poți să înveți să asculți fără să fii absorbit, să vorbești cât mai puțin sau să nu-i privești în ochi și să renunți atunci când simți că nu faci față. Îți vei proteja astfel rezervele de energie. Majoritatea oamenilor sunt în general compătimitori și empatici și nu pot păstra întotdeauna distanța față de lipitorile energetice. Oricare dintre prietenii noștri sau membrii familiilor noastre s-ar putea transforma într-un vampir energetic la un moment dat, în funcție de ceea ce le rezervă viața. Mă refer la diverse conflicte emoționale generatoare de traume.  Ca să conlcuzionăm, cea mai bună soluție nu este să eviți vampirii energetici, manifestând teamă și nici să ai tot felul de prejudecăți absurde în legătură cu hoții de energie. Cel mai bine este să le oferi compasiune și sprijin, să-i îndemni să-și recâștige încrederea și respectul față de sine, să ceară sfaturile unui specialist  pentru a-și vindeca traumele emoționale și, nu în ultimul rând să înveți să-ți gestionezi timpul pe care îl aloci acestora.

Un cuvânt de încheiere

Ai nevoie de timp și pentru tine, mai ales pentru a te conecta la marea sursă universală, în vederea reîncărcării bateriilor. Din experiență vă spun că, cel mai bun mod de a te reîncărca este să te înconjori de oameni pozitivi, ale căror valori se aliniază valorilor tale. Ești propriul tău tutore. Ai grijă în compania cui îți petreci timpul. Doar astfel vei reuși să creezi în jurul tău un spațiu energetic sănătos. Și, să vă mai spun ceva. Sunt prea mulți cei care întreabă CUM PUTEM SĂ NE APĂRĂM ÎN FAȚA ATACURILOR VAMPIRILOR ENERGETICI, însă nimeni nu întreabă CUM PUTEM SĂ-I AJUTĂM SĂ SE VINDECE PE ACEȘTI OAMENI. Și asta ar trebui să ne dea de gândit. Pe curând și fiți binecuvântați cu multă înțelepciune și energie pozitivă.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro