duminică, iulie 14, 2024
libris.ro
AcasăPSIHOLOGIECUM SCĂPĂM DE ANXIETATE CU AJUTORUL ULEIURILOR ESENȚIALE ȘI CRISTALELOR

CUM SCĂPĂM DE ANXIETATE CU AJUTORUL ULEIURILOR ESENȚIALE ȘI CRISTALELOR

Anxietatea este o reacție normală a corpului în fața situațiilor percepute ca fiind periculoase sau stresante. Este o emoție comună și poate varia în intensitate de la ușoară până la severă, afectând gândurile, emoțiile și comportamentul unei persoane. În general, anxietatea este caracterizată prin sentimente de neliniște, teamă sau preocupare excesivă în legătură cu evenimente viitoare sau incerte

Folosind cristalele și uleiurile eterice (esențiale) pentru a gestiona anxietatea recurgem la o modalitate eficientă și holistică de a ne îmbunătăți starea de bine emoțională și mentală. Practic, apelăm la esențele divine ale regnurilor mineral și vegetal pentru a ne redescoperi propria esență divină.

Cristalele recomandate pentru lupta împotriva anxietății

 1. Ametistul: Cunoscut pentru capacitatea sa de a promova liniștea interioară și calmul. Poate fi purtat sub formă de bijuterie sau ținut în mână în timpul meditației pentru a reduce stresul și anxietatea.
 2. Cuarțul roz: Este asociat cu iubirea și compasiunea. Ajută la echilibrarea emoțiilor și la stimularea unui sentiment de siguranță și confort interior.
 3. Turmalinul negru Absoarbe energiile negative și protejează împotriva anxietății și stresului excesiv. Poate fi purtat la gât sau în buzunar pentru a stabiliza emoțiile.
 4. Curațul clar: Îmbunătățește claritatea mentală și promovează un sentiment de echilibru și pace interioară. Ideal pentru meditație și reflecție personală.

Uleiurile esențiale recomandate pentru lupta împotriva anxietății

 1. Lavandă: Este cunoscută pentru efectele sale calmante și relaxante. Inhalarea sau aplicarea locală a uleiului de lavandă poate reduce anxietatea și promova un somn odihnitor.
 2. Ylang-Ylang: Stimulează sentimentele de fericire și relaxare profundă. Este ideal pentru a reduce stresul și tensiunea nervoasă.
 3. Mandarină sau Portocală dulce: Aceste uleiuri esențiale au un efect revigorant și sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a îmbunătăți starea de spirit și de a reduce anxietatea.
 4. Tămâie: Promovează un sentiment de liniște și introspecție profundă. Este utilizat adesea în practici spirituale pentru a ajuta la eliberarea tensiunilor interioare.

Cum să le folosești împreună

 • Meditează cu cristale: Alege cristalul potrivit și ține-l în mâna stângă în timp ce meditezi. Respiră profund și imaginează-ți cum energia cristalului te învăluie într-o aură de lumină blândă și strălucitoare.
 • Difuzează uleiuri esențiale: Adaugă câteva picături din uleiurile esențiale preferate într-un difuzor și lasă aroma să umple încăperea. Vei crea o atmosferă relaxantă și revitalizantă.
 • Masaj cu uleiuri esențiale: Amestecă uleiul esențial preferat cu un ulei purtător și folosește-l pentru un masaj calmant în zonele de puls. Acest lucru poate ajuta la reducerea tensiunii musculare și la eliberarea stresului acumulat.

Îndrăznește să experimentezi și să găsești combinația de cristale și uleiuri esențiale care funcționează cel mai bine pentru tine. Fiecare persoană poate răspunde diferit la diverse metode de gestionare a anxietății, iar aceste practici pot fi integrate într-un stil de viață holistic și echilibrat. Mai multe detalii, curând pe www.xterra.ro

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro