miercuri, iulie 17, 2024
libris.ro
AcasăMEDITAȚII | MANTRECum se cântă corect mantra A-U-M

Cum se cântă corect mantra A-U-M

Sunetul “OM”, scris A-U-M, este un sunet mistic și, totodată, o mantră străveche cu origini în India și Nepal. Cuvântul “OM” este considerat sacru în budism, hinduism, sikhism și jainism. “OM” este originea creației divine și tuturor formelor de conștiință.  Toate rugăciunile în sanscrită încep cu sunetul “OM”.

“OM” este „Sunetul Soarelui” sau „Sunetul luminii”,  este un cuvânt nepieritor: trecut, prezent și viitor. Poate că mulți dintre voi v-ați jenat să cântați “OM” în cadrul sesiunilor de yoga.Trebuie să știți că acest sunet sacru este cel care ne reamintește de unitatea spirituală a întregii vieți, ne reamintește că suntem flori cosmice care-și deschid petalele atunci când se bucură de lumina Sinelui Superior. Mantra “OM” are trei părți bine definite pe care trebuie să le conștientizăm în timp ce-o incantăm:

  • litera „A” care reprezintă lumea fizică și exterioară, starea de a fi treaz.
  • litera „U”, este starea de vis sau lumea noastră interioară compusă din vise, gânduri și amintiri și
  • litera „M”,  care definește starea de calm profund și de somn, stări de bază ale vieții, gândirii și inteligenței.

După ce se pronunță “M” lung, vibrația se dizolvă treptat în tăcere. Această tăcere este numită coroana mantrei și este descrisă în textele antice ale Upanishadelor ca fiind „liniștită, fără sunet, neînfricată, nedureroasă, fericită, mulțumită, neclintită, trainică și nemuritoare”. De ce se cântă mantrele de 108 ori, ați aflat în episodul al doilea al serialului PUTEREA MANTRELOR. “OM” se cântă de 3 ori, de 9 ori sau  de 108 ori în funcție tipul de rugăciune.

  • Trei lumi ale Sufletului – trecutul, prezentul și viitorul.
  • Trei energii divine – creație, conservare și transformare.
  • Trei esențe ale Spiritului – nemurire, omnisciență și bucurie. Trei ori trei, nouă…

Atenție ! A nu se confunda Spiritul cu Sufletul. Spiritul este fluxul de energie și informație care curge între Sinele nostru Superior și Sinele nostru Întrupat (Sufletul) și, de asemenea, între Sinele nostru Întrupat (Sufletul) și instrumentele sale de deplasare, protecție și căutare de sens în lumea materiei, adică mintea și corpul. Mantra “OM” ne ajută să ridicăm vibrația celor două fluxuri spirituale la nivelul la care putem să comunicăm cu  Sinele nostru Înalt. Cifrele care compun numărul 108, 1, 0 și 8 reprezintă – 1 – un lucru, 0 – niciunul și 8 – infinitul. Numărul 108 reprezintă sensul sau etapele universului, acestea fiind unu, zero și infinit în mod simultan. simultan. Vă puteți întreba liniștiți de ce programele computerelor se rezumă la 1 și 0 atât în structura lor, cât și în reprezentarea lor grafică. Așa cum ați aflat în episodul al doilea, numărul 108 este conexiunea cu Soarele, Luna și Pământul. De aceea mantrele sunt cântate de 108 ori pentru a îndepărta orice fel de influențe planetare negative care ne afectează existența. Nu ezitați ca atunci când vă simțiți deprimați sau anxioși (îngrijorați peste măsură) să cântați mantra OMM, pentru a vă redobândi liniștea și puterea. Vibrațiile resimțite în corp, minte și spirit, grație acestui sunet sacru, vor crea suficientă energie care va elibera sufletul, va ascuți mintea și va întări trupul. Mantra “OM” se practică individual sau în grup, în tăcere sau cu voce tare. De departe cea mai eficientă metodă de practicare a mantrei OMM este cea cu voce tare. Vibrația sunetelor va pătrunde până în adâncul ființei noastre. Mantra OMM asociată frecvenței de 528Hz, care este în același timp și frecvența vibrațională a Soarelui,  a bâzâitului albinelor și a clorofilei ne va face întreaga ființă să vibreze.

Cel mai bun moment al zilei pentru practicarea mantrei OMM este răsăritul Soarelui. Evitați această practică după servirea mesei pentru că poate încetini procesul de digestie. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de a începe să cântați OMM este să găsiți un loc confortabil, un loc calm și liniștit, în care să nu fiți deranjați. Setați o alarmă pentru perioada pe care doriți s-o alocați cântării mantrei, 10-20 de minute și țineți ochii închiși pe toată durata cântării.  O lampă de aromaterapie sau un difuzor cu ultrasunete și o sticluță cu ulei esențial de campfor nu trebuie să vă lipsească. Parfumul camforului ajută la eliminarea energiilor negative și calmează mintea, făcând practicarea mantrei OMM mult mai eficientă.

Respirația în timpul cântării mantrei trebuie să fie cea corectă, adică cea din plexul solar. Inspirați din burtă și pe fundalul expirației, cântați “OM”. Nu se cântă mantra “OM” în timp ce inspirați. Înainte de practicarea mantrelor este necesar să aveți o minte și un corp relaxate. Este nevoie de calm și relaxare pentru a putea cânta corect mantra “OM”. Puteți obține starea necesară meditației, practicând ascultarea muzicii de relaxare și vindecare, concentrarea asupra celor patru timpi ai respirației sau practicând un exercițiu de MINDFULNESS. Găsiți exerciții de mindfulness accesând butonul cu același nume din categoria articole. Membrii Clubului Sursa de Motivație au și mai multe exerciții în zona de ACCES PRIVAT MEMBRI.

Lăsați vibrația lui “OM” să se ridice treptat până când se va potrivi în mod natural cu respirația. Cei ce vor să practice incanția în tăcere a mantrei “OM”, trebuie să știe că aceasta se face în orice condiții exterioare, numai că, în timpul practicării, limba trebuie să stea nemișcată și mandibula să fie deparătată de maxilarul superior.  Puteți practica astfel mantra “OM” nederanjați  la serviciu, în timp ce călătoriți, într-un parc ș.a.m.d. Tot ce trebuie să faceți este să stați confortabil și să vă mențineți corpul relaxat și nemișcat înainte de a începe să cântați. Pe măsură ce exersați mantra “OM”, veți intra din ce în ce mai adânc în meditație. Vibrațiile devin subtile conducând la tăcere. Cea mai uimitoare realizare va fi că “OM” se activează în corpul tău și respirația ta va curge natural și ușor. Așa cum spuneam, cântarea mantrei “OM” și meditația vin cu beneficii nu doar pentru mintea ta, ci și pentru întregul tău corp. Cântatul nu numai că scade stresul, anxietatea, frica, ci insuflă și pace, calm și liniște, îți crește nivelul de concentrare, conferă o strălucire feței tale, revigorează măduva spinării, elimină dezechilibrul hormonal și îți menține inima sănătoasă. Este fantastic să descoperi cum vibrația unui cuvânt atât de mic poate fi atât de puternică încât îți schimbă viața. Cântarea mantrei “OM” te vindecă din interior, te ajută să te conectezi cu Sinele Superior, îndepărtează orice urmă de negativitate și îți umple sufletul cu energie pozitivă.

“OM” emite o frecvență vibrațională care conectează întregul univers. Trebuie simțită din interior, nu efectuată sub presiune. Oprește-te pentru câteva clipe, inspiră adânc și dizolvă în sunetul “OM” haosul prezent în mintea ta, necazurile și grijile și permite-i Universului să-și reverse magia asupra întregii tale ființe. Membrii canalului și membrii clubului pot accesa AUDIOTECA noastră pentru a asculta cele mai populare mantre în interpretarea unor călugări budiști.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro