marți, iunie 18, 2024
libris.ro
AcasăPSIHOLOGIECUM TE ELIBEREZI DE FRICĂ ȘI TE VINDECI EMOȚIONAL

CUM TE ELIBEREZI DE FRICĂ ȘI TE VINDECI EMOȚIONAL

Frica este un lucru pe care cu toții l-am experimentat la un moment dat în viața noastră. Toată lumea este speriată de ceva, pentru că sunt multe momente în care frica ne împiedică să facem ceea ce ne dorim. Uneori, este vorba de teama de ceea ce ar putea crede ceilalți, alteori, poate fi o teamă de ceva cu care nu suntem dispuși să ne confruntăm.

Nu este nimic greșit în a fi speriat; a ne simți speriați este ceva natural.

Frica este răspunsul natural al organismului la un stimul. Un stimul poate fi orice lucru pe care mintea ta îl percepe ca pe o amenințare. Corpul tău se pregătește să facă față fricii prin activarea răspunsului de luptă sau de fugă. Indiferent cât de mult negi frica, aceasta face parte din trusa ta de supraviețuire. Ea este inevitabilă.

1. Înfruntă-ți temerile !
Dacă nu vă abordați temerile, acestea se pot acumula cu timpul. Frica nu este doar un sentiment, ci și o formă de energie. Orice energie acumulată va avea nevoie de o ieșire la un moment dat, pentru că nu poate fi reținută prea mult timp. Atunci când nu permiteți ca frica să fie eliberată, aceasta începe să se exprime sub formă de luptă și durere.

Pentru a te elibera de temerile tale, s-ar putea să fie nevoie să depui un efort. Nu este ușor, dar nici imposibil.

2. Recunoaște-ți temerile !
Celor mai mulți oameni le place să pretindă că nu s-a întâmplat nimic după o experiență înfricoșătoare. Ei cred că, încercând să uite sau să ignore faptul că s-au simțit speriați, frica va dispărea. Ori de câte ori vă simțiți speriat ar trebui să recunoști emoția și să o înfrunți. În loc să fugi, ar trebui să-ți spui că este în regulă să experimentezi frica.

3. Comunicați cu temerile voastre !
Ori de câte ori experimentezi frica, învață să comunici cu ea. Caută să înțelegi ce încearcă să-ți spună frica ta. Pentru a interacționa cu frica ta, observă mai întâi unde anume s-a acumulat energia fricii în corpul tău. Uneori poți simți o strângere în inimă, un sentiment de neliniște în stomac sau tensiune în membre. Odată ce reușești să găsești punctul nevralgic al acestei energii, poțisă comunici cu ea. Pune-ți întrebări de genul:

Ce încearcă să-mi spună frica mea?
Ce vrea ea să fac pentru a permite eliberarea ei?
Un dialog cu frica ta poate dezvălui câteva informații utile și importante. Vei putea să înțelegi originea fricii și cum să te simți în siguranță.

4. Găsește o modalitate de a elibera frica !
După o ceartă, o rață bate foarte intens din aripi. Știi de ce ? Pentru a elibera energia fricii. În mod similar, poți găsi și tu modalități care să te ajute să eliberezi energia negativă. Poți să plângi, să țipi sau să faci orice mișcare fizică viguroasă. Concentrează-te pe partea corpului în care simți că s-a acumulat frica și înțelege ce fel de mișcare dorește corpul tău. Odată ce ai înțeles, tot ceea ce trebuie să faci este să te abandonezi mișcării, să o amplifici și să o repeți până când se termină.

SFATURI PENTRU VINDECAREA EMOȚIONALĂ
Cei mai mulți oameni din ziua de azi au trecut printr-un lucru sau altul care i-a lăsat devastați din punct de vedere emoțional. În unele cazuri, oamenii suferă atât de mult încât le este teamă că, dacă se deschid în legătură cu asta, ceilalți i-ar putea vedea altfel. Unii oameni se tem că emoțiile lor vor fi judecate greșit. Altora le este teamă că nu vor fi capabili să se ridice la înălțimea a ceea ce se așteaptă de la ei. Pentru a începe să te vindeci emoțional și să te eliberezi de temerile tale, urmează sfaturile de mai jos:

1. Fii tu însuți !
Este important să fii tu însuți și să poți face ceea ce îți place, fără să te temi de ceea ce crede cineva. Fii tu însuți prima prioritate și încearcă să nu-i lași pe alții să-ți spună cum ar trebui să fii.

2. Inventează-te pe tine însuți !
Cu toții ne modelăm în funcție de mediul în care trăim. Acordă-ți o pauză și gândește-te cum poți reduce suferința emoțională pe care o simți. Devino o persoană care crezi că poate gestiona mai bine această suferință. Inventează caracteristicile care-ți lipseau mai devreme.

3. Iubiți și fiți iubiți !
Este esențial să vă iubiți și să vă permiteți să fiți iubiți. Încercați să nu vă priviți de sus. Ar trebui să vp simțiți demni de iubire, a voastră și a celorlalți.

4. Opriți anxietatea !
Promite-ți că vei continua să lucrezi la abordarea temerilor care contribuie la îngrijorarea sau anxietatea nedorită. Poate fi nevoie de multă forță emoțională pentru a te elibera de frică. Înfruntarea și lupta împotriva fricii necesită curaj, care poate veni adesea odată cu abilitatea de a-ți manageria emoțiile. Fiți inteligenți emoțional, dar, mai ales spiritual ! Vă invit să participați la workshopul nostru ATELIER DE INTELIGENȚĂ SPIRITUALĂ ȘI CHIRURGIE EMOȚIONALĂ ! 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro