miercuri, iulie 17, 2024
libris.ro
AcasăPSIHOLOGIECUM TRANSFORMĂM UMBRELE ÎN DARURI

CUM TRANSFORMĂM UMBRELE ÎN DARURI

Toți oamenii au o latură întunecată, părți din noi înșine pe care nu ne place să le recunoaștem, dar există în adâncul ființei noastre: dorințe depravate, intenții criminale, lăcomie, cruzime și egoism. Când un gând urât trece de zidul apărării noastre, primul nostru impuls este să-l înfundăm în întuneric și să uităm că ne-a străbătut mintea vreodată. “Nu sunt eu ăsta!” ne vom spune noi. Eu sunt o persoană bună. De fiecare dată când respingem o parte din experiența noastră, o îngropăm în subconștient cu toată energia și informația pe care le conține.  Nu realizăm că fără esența furiei, un exemplu de umbra, suntem neputincioși să contracarăm nedreptatea, intruziunile și nelegiuirile, că furia ne alimentează rezistența și sentimentul de sine. Reprimată, îngropată în subconștient, furia va fierbe acolo până când va erupe erupe în agresivitate și ne va scufunda în depresie.

Ne confruntăm cu umbre în lumea noastră interioară pentru că Ego-ul nostru este caracterizat de 4 aspecte întunecate.

  • Dorința de a fi special și centrul universului
  • Nevoia de a controla totul și pe toată lumea
  • Nevoia de a judeca și a critica și
  • Tendința spre auto-sabotare și orbire?

Umbra este un arhetip bazat pe sex și instincte de viață. Umbra există ca parte a minții inconștiente și este compusă din idei reprimate, slăbiciuni, dorințe, instincte și neajunsuri. Umbra se formează din încercările noastre de a ne adapta la normele și așteptările culturale. Este acel arhetip care conține toate lucrurile inacceptabile nu numai pentru societate, ci și pentru propriile valori morale personale. Umbra mai poate include lucruri precum invidia, prejudecățile, ura și agresivitatea. Umbra poate apărea în vise ca un șarpe, un monstru, un demon sau o altă figură întunecată, sălbatică sau exotică. Acest arhetip este partea mai întunecată a psihicului uman, reprezentând sălbăticia, haosul și necunoscutul. Aceste dispoziții latente sunt prezente în noi toți, desi, așa cum precizam la început, oamenii neagă acest element al propriului psihic. În schimb, îl proiectăm de zor asupra altora.

Pentru a deveni întregi, trebuie să înfruntăm umbra oferindu-i spațiu în ființa noastră.

Vehicle învățături sanscrite ne îndeamnă să acceptăm umbra (vibrațiile noastre joase), să eliberăm darul (să transformăm vibrațiile umbrei în vibrații înalte) și să întruchipăm divinitatea, corpul de lumina. Dacă nu vom proceda astfel, universul va conspira și ne va obliga să privim frecvent peste umăr din cauza fricilor generate de umbrele noastre. Oriunde este lumină, pândește umbra. Nu putem scăpa de puterea sa ascunsă. Lucrul de care ne temem cel mai mult – ceea ce încercăm să evităm – ne va urmări fără încetare. Oare uităm de înțelepciunea popular[ care ne spune că  DE CE ȚI-E FRICĂ NU SCAPI Psihiatrul elvețian Carl Gustav Jung a vorbit prima data despre arhetipul umbrei și manifestarea acestuia prin intermediul inconștientului familial. Pentru că nu și-a înfruntat umbra și nu a parcurs un proces de iertare transgenerațională, copiii săi au fost obligați de legile Universului să trăiască pe partea întunecată a vieții, pe care el o ignorase. Fiul său a devenit un hoț, iar fiica sa o prostituată.

Inconștientul familiei este dinamic; are putere și prezență.

De multe ori aspectul negativ sau umbra al acestei puteri se îndreaptă asupra unui anumit membru al familiei. Oricine ar fi acel individ el este ales să fie „problema familiei”. Există însă comori în umbră, acele atribute și aspecte de care avem nevoie pentru a deveni întregi. Aceste aspecte sunt atât atractive, cât și respingătoare. Umbra nu este pur și simplu o mizerie dezgustătoare. Dacă este procesată corespunzător, se poate transforma într-un compost în care vor germina semințele conștientizării noastre. Din mlaștină se naște floarea de lotus, simbolul purității.  Exact precum antimateria sau materia întunecată cosmică, umbra debordează de energie potențială, energie care poate genera entuziasm și creativitate. Cu toții putem simți energia întunecată a unei proiecții negative îndreptate asupra noastră. Și, chiar dacă știm că percepțiile persoanei care proiectează răutăți înspre noi sunt imaginare și neadevărate, ripostăm și noi cu răutate. Proiecțiile umbrei activează aspectele cele mai rele ale propriei noastre ființe.

Umbra pândește la colt. Pentru a deveni oameni trebuie să ne întoarcem spre interior și să ne confruntăm cu întunericul.

Umbrele noastre poartă o mare parte din vină pentru că integrăm în lumea personală interioară 64 de tipuri de victimă. Tiparul de victimă nu este ceva permanent și neschimbător. Este ceva obișnuit ca toată lumea să simtă teamă și nesiguranță și, prin urmare, să folosească un răspuns defensiv sub forma unor tipare de victimă. Putem însă și ar trebui să lucrăm cu acest lucru. Dacă descoperi o anumită stare de victimă în tine, atunci în mod absolut sigur ai în tine și cea mai înaltă manifestare a acestei energii sub forma unui Dar.

Umbra trebuie transformată într-un Dar, iar pentru a face acest lucru, trebuie să îi aplici 3 diamante.

Aceste diamante sunt atenția, compasiunea și transformarea. Apoi, prin compasiune, vezi Umbra ca pe o parte din viața ta, acceptă-te în postura de victimă, permite acestei stări să pătrundă mai adânc, să devină mai mare, dându-i spațiu și timp. Trebuie să aveți răbdare, pentru că fiecare model de victimă este necesar pentru ceva anume în interiorul ființei voastre și apare ca o reacție defensivă la frică.

Transformarea are loc prin iubire, atunci când accepți în mod absolut Umbra ca parte naturală a ta.

Lasă-ți inima să topească Umbra. Doar astfel se va evapora victima din tine. Dacă vrei să înveți cum să-ți înfrunți umbrele și să le transformi în daruri, îndrăznește să fii înțelept și vino alături de mine la workshopul MASTERPLANUL DE VIAȚĂ-ACTIVAREA CONȘTIINȚEI SUFLETULUI. Găsiți detalii și formularul online de înscriere pe www.sursademotivatie.ro, secțiunea cursuri.

Pe curând și învățați să dansați cu umbrele voastre, nu le mai îngropați pe ogoarele minții ! Plantați acolo semințe bune !

 

 

 

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro