Te privești în oglindă. Ce simți și ce gândești când îți vezi corpul? „Poate ar trebui să merg la sală, am pus câteva kilograme… Poate puțin machiaj va acoperi aceste riduri… Nu-mi stă bine părul!”. Cât de des ești cu adevărat mulțumit de corpul tău? Cât de des privești dincolo de aspectul tău exterior? Ne privim corpul ca pe un element estetic, ne privim doar la suprafață și uităm adesea să ne uităm în ochii noștri atunci când ne întâlnim cu oglinda. Oare dacă ne-am privi mai mult în ochi am avea șansa să vedem dincolo? Oare este ceva mai mult decât atât? Cât de mult gândești în termeni de „frumos” sau „atractiv” atunci când te referi la trăsăturile corpului tău? Dacă ai afla că această frumusețe nu este nimic altceva decât un set de etichete învățate din exterior și nimic mai mult? Cât de profund ai chestionat aceste etichete pe care ți le pui singur în fiecare zi? Corpul nostru nu a fost creat pentru a fi frumos într-o anumită epocă conform unui anumit set de standarde. Dacă te-ai fi născut acum 100 de ani sau în altă parte a globului, raportarea ta la aspectul tău fizic ar fi fost complet diferită, chiar dacă acesta ar fi arătat identic. De ce ai ține atât de strâns de niște aspecte atât de volatile?
Care sunt motivele pentru care corpul tău este cu adevărat minunat?
Corpul fizic este o mașinărie perfectă care are propria ei inteligență. Te menține în viață și își face treaba perfect indiferent de aspectul său exterior. Dintre cele aproximativ 10 la puterea 14 celule din corpul tău, nici una nu se oprește din a-și îndeplini misiunea pentru a se întreba „Eu oare sunt suficient de bună?”. Ele știu că sunt perfecte. Noi de ce am uitat? Sau mai potrivit ar fi să ne întrebăm: Noi de ce ne permitem să chestionăm perfecțiunea prin care se manifestă natura prin noi și pentru noi?
Motive infinite pentru a fi recunoscător
Din păcate, de cele mai multe ori, ne aducem aminte cât de minunat este corpul nostru doar atunci când întâmpinăm o problemă de sănătate. Atunci când avem o problemă, când ne confruntăm cu o deficiență sau o boală, ne aducem aminte cât de valoroasa este sănătatea și cât de minunat este totul atunci când corpul nostru funcționează în parametri normali. Când suntem sănătoși uităm că avem motive pentru a ne simți binecuvântați și tratăm minunile pe care le fac celulele și organele noastre ca fiind banale ajungând să le ignorăm. Haideți să devenim mai conștienți de numeroasele motive de bucurie pe care ni le oferă acesta în fiecare clipă. Corpul nostru ne dovedește permanent că ne iubește necondiționat. A venit momentul să-i mulțumim și să-i întoarcem iubirea. Poate că și corpul nostru are nevoie de o scrisoare de recunoștință.
Inima
A început să bată când aveai mai puțin de șase săptămâni și te aflai în pântecele mamei tale. Va continua să bată până când ți se va încheia misiunea în acest corp. Indiferent de ceea ce s-a întâmplat în viața ta și de cum merg lucrurile în prezent, ea nu s-a oprit niciun moment. În tot acest timp, inima ta continuă să pompeze sângele purtător de viață către degetele de la picioare, creier, mâini și fiecare parte a corpului tău. Inima reușește să facă față cu brio și să se adapteze oricărei situații, de la stări de încordare când te pregătește pentru un eventual pericol, la stări de calm și liniște în care se relaxează și îți permite să iei o pauză.
Chiar și atunci când tu nu o tratezi cum trebuie, nu mănânci alimente care să o susțină și nu o ajuți prin exerciții fizice, ea nu te trădează. Rămâne credincioasă ție, corpului tău iar fiecare bătaie a ei este un „Te iubesc!” fără de care nu ai avea șansa să trăiești viața pe care o ai acum.
Creierul
Conține între 85 și 100 de miliarde de neuroni cu câte 10000 de conexiuni fiecare. Toți lucrează împreună pentru ca tu să fii cine ești astăzi. Toți comunică pentru a te ține în viață în cele mai bune condiții. Fiecare conexiune este o altă formă prin care tu percepi lumea. În mod miraculos, creierul le permite unor simpli atomi și molecule să își formeze opinii, să aibă experiențe subiective, să facă alegeri, să se îndrăgostească și să ierte.
Creierul ți-a permis să înveți limba oamenilor din jurul tău pentru a afirma permanent cine ești. El ți-a permis să reții chipul celor mai dragi persoane din viața ta. El te ajută să descoperi lumea, să o înțelegi și să creezi ceva nou pe lângă ceea ce există deja. El separă realitatea de ficțiune și tot el are puterea de a face ceea ce îți imaginezi să devină realitate. Îți permite să fii fericit, să te entuziasmezi, să vezi frumusețea din lume.
Chiar și atunci când dormi, creierul tău este ocupat să arhiveze amintiri, să-ți deschidă porți către alte lumi, prin vise și să te pregătească pentru ziua următoare. Se vindecă și se reorganizează în mod constant. Te recreează pe tine permanent.
Sistemul digestiv
Este un sistem care face magie la propriu. Transformă tot ce mănânci și bei într-o parte din tine. Glandele sale asociate produc enzime care descompun mâncarea și băutura în molecule mai mici. Aceste molecule mici trec prin peretele sistemului tău digestiv și ajung în sânge. Indiferent dacă dormi sau ești treaz, sistemul tău digestiv lucrează pentru a-ți aproviziona corpul cu substanțe nutritive, în timp ce transportă tot ce nu-ți este de folos pentru a fi eliminat. Există o mare varietate de alimente și băuturi pe care le-ai consumat de-a lungul vieții, unele au fost mai sănătoase iar altele au fost de-a dreptul dăunătoare. Sistemul tău digestiv le-a făcut față tuturor și a făcut tot ce a putut mai bine pentru a te hrăni chiar și atunci când tu nu prea ți-ai dat silința. Poți gândi astfel despre fiecare parte a corpului tău, fiecare organ și fiecare celulă. Gândește-te care este rolul lor și ce fac pentru tine în fiecare moment. Reflectează asupra loialității lor față de tine iar apoi gândește-te la respectul pe care l-ai avut tu față de ele de-a lungul timpului. În ce parte înclină balanța?
Gânduri de încheiere
Corpul nostru este interfața cu care experimentăm lumea. Este vehiculul care ne transportă prin viață. Este o hartă a tuturor experiențelor noastre de viață și o arhivă a trăirilor pe care le-au păstrat strămoșii noștri pentru noi. Este cadoul extraordinar care ne-a fost dat la naștere și este felul naturii de a ne declara iubirea ei necondiționată. Este o metaforă pentru a ne ajută să înțelegem cât de perfect este organizat totul în Univers. Când te gândești la toate acestea, când privești măreția pe care o înglobează, mai poți să-i pui la îndoială perfecțiunea? Mai poți să-i contești frumusețea?
Mulțumesc frumos pentru sfaturi