luni, decembrie 4, 2023
carturesti.ro
AcasăCREDINȚĂ VERSUS RELIGIEDe ce să speri când poți să crezi? Îndrăznește să fii înțelept...

De ce să speri când poți să crezi? Îndrăznește să fii înțelept !

Dacă încă te mai îndoiești de existența lumii metafizice, spirituale și crezi doar ceea ce vezi cu ochii tăi, cu proxima ocazie când te vei privi în oglindă, întreabă-te cum pot exista gândurile tale, devreme ce nu sunt palpapile, tangibile? Presupun că nu contești existența gândurilor, precum chirurgul din poveste, care a operat mii de inimi și n-a descoperit sufletul.

Vrei să încerci o experiență metafizică pentru a înțelege cum stă treaba cu lumea nevăzută, de unde venim atunci când ne naștem și plecăm atunci când murim? Zăbovește puțin mai mult în fața oglinzii și încearcă să observi cu atenție ceea ce vezi. Ceea ce vezi cu ochii tăi și ceea ce vezi prin ochii tăi. CU ochii tăi poți vedea un corp care se privește în oglindă, dar știi de-acum că nu ești corpul, deși mintea ta face tot ce-i stă în putință ca să te convingă să crezi asta. PRIN ochii tăi vezi ceea ce sufletul tău vede. Vezi corpul ca pe un instrument la dispoziția sufletului, un vehicul cu care scânteia divină din tine se deplasează în această lume materială guvernată de spațiu și timp, în încercarea de a găsi drumul spre casă. Vezi un corp care posedă o minte – un alt instrument, cu care sufletul percepe și judecă lumea exterioară, o minte căreia sufletul îi transmite mesajele sale prin intermediul intuiției.

Îndrăznește să fii înțelept și compară ce vezi în oglindă cu lumea imaterială, lumea nevăzută a sufletului.

Observi că lucrurile sunt inversate? Că stânga devine dreapta? Știi ce înseamnă asta? Că în lumea nevăzută, legile acționează în oglindă față de cele care acționează în lumea în care te afli acum și-ți privești reflexia. În lumea materială, pe baza informațiilor primite de la cele 5 simțuri cu care o percepi, tragi concluzii, le transformi în convingeri și mai apoi în credințe. Adică în realitatea fizică, dovada precedă credința. Văd și apoi cred. În realitatea spirituală, în lumea sufletului, este fix invers, credința precedă dovada. Cred și apoi văd. Amintește-ți de metoda de activare a puterii supraconștientului, cu ajutorul metaforei oceanului și vizualizării creative. Cerul se oglindește în ocean, nu invers. Cine se reflectă atunci în oglinda spre care privești? Nu este oare cerul? Cine ziceai că ești?

Pune o oglindă mai mică în fața oglinzii în care privești și observă cum imaginea din oglinda cea mica, se reflectă la infinit în oglinda cea mare. Exact așa se întâmplă atunci când aduci un strop din lumea nevăzută în realitatea materială în care te afli acum. Apare abundența. Acum crezi că este adevărat? Cel ce știe că este adevărat și face ca totul să se întâmple este înăuntrul tău și răspunde la cea mai mica șoaptă. Îndrăznește și șoptește-i ! Îți va răspunde și el cu un infinit de șoapte. Ai la îndemână un instrument minunat, MINTEA. De ce o forțezi să transforme în realitate toate temerile și îndoielile tale, reducând măreția templului Universului la păreri de rău, ezitări sau orice alte manifestări determinate de frică.

Îndrăznește să crezi ! Credința nu este ceea ce, în mod greșit, te-a învățat societatea să crezi că este.

Știi ce este credința? Credința este un efort susținut de a transmite Marii Înțelepciuni Universale ce gând dorești să se manifeste în experiența ta de viață. Ce este Marea Înțelepciune Universală? Privește în jurul tău. Tot ceea ce este creat de mâna omului, a fost mai întâi în mintea omului. Casa pe lângă tocmai ai trecut a fost înainte de toate în mintea unui architect. Tot ceea ce nu este creat de mâna omului, a fost mai întâi într-o altă minte,  o minte mai mare, mintea Universului, mintea lui Dumnezeu dacă vrei. Această Mare Înțelepciune Universală se află în mințile noastre și putem s-o accesăm oricând dorim dacă potolim gălăgia gândurilor. Știu că pacea minții este o stare în care se intră mai greu decât reușește oceanul să-și potolească valurile pentru a-i permite cerului să se oglindească în apa lui.

Uite care este secretul gândurilor !

Nu noi suntem cei care punem în mișcare tot fluxul de gânduri care ne trece prin minte. Dacă te îndoiești de asta, n-ai decât să încerci să-l oprești ! Noi putem alege însă, ce gânduri acceptăm și ce gânduri nu acceptăm. De ce alegem să acceptăm speranța, câtă vreme putem alege să acceptăm credința?  De ce să speri când poți să crezi? Îndrăznește să fii înțelept  și să crezi în centrul tău de greutate spirituală, în ancora ta sigură, în “EU SUNT” !

Nu mai pica în capcana speranței ! Speranța nu are nimic în comun cu credința.

Speranța este doar un pic mai bună decât disperarea. Speranța este sentimentul care-i încearcă pe cei ce cred că răul este mai real decât binele, dar că totul s-ar putea îndrepta la  un moment dat. De ce să speri că se va îndrepta, când poți SĂ CREZI că se va îndrepta? Nu pe speranță ar trebui să ne bazăm dorințele și obectivele, ci pe credință. Nu speranța rezolvă problema, ci credința. Ai auzit vreodată spunându-se SPERANȚA TA TE-A VINDECAT?  Îndrăznește să lași totul în mâinile Marii Înțelepciuni Universale și CREZI ! Nu trebuie să știi ce mecanisme se află în spatele procesului de materializare a dorințelor tale, așa cum nu trebuie să știi unde este produsă energia, cum ajunge la tine și cum se transformă în lumină, atunci când apeși pe un întrerupător. Tu doar apeși cu credință pe întrerupător și ți se umple casa de lumina. Îndrăznește să fii înțelept, supune toate dorințele și planul tău de viață lui “EU AM NEVOIE”, nu lui “EU VREAU”, binelui general și planului Universului, nu planului voinței tale personale.

Când le spui unora că totul se rezolvă prin credință, se uită cruciș la tine, pentru că nu știu ce este credința pură.

Unii confoundă credința pură cu ceea ce-i învață  religia că este credința. Credința nu are nevoie de învățături religioase, învățăturile religioase au nevoie de credință. Adevărata credință se dobândește prin cunoaștere. Nu cunoașterea de tip informational, ci cea de tip revelatoriu, la care se ajunge călătorind în interiorul ființei tale și comunicând cu marele tău interior.  Credința înseamnă încredere totală în puterea Marii Minți Universale. Crezi că atunci când ne naștem, primul lucru pe care îl facem este să inspirăm aer în piept. Crezi  că, atunci când murim, ultimul lucru pe care îl facem este să expirăm aerul din piept. Crezi de asemenea că, în timpul vieții tale inspiri și respiri,  de ce nu ai putea să crezi atunci și că ne naștem și murim cu fiecare respirație? Îndrăznește să crezi ! Fii înțelept !

Atragem ceea ce alegem să credem !

Orice a apărut până acum în viața noastră, oameni, lucruri, circumstanțe, bine sau rău, nu ne-a fost dat de noroc, soartă sau coincidență, ci a fost, este și va fi manifestarea fizică a gândurilor noastre. Suntem ceea ce credem, adică atragem ceea ce gândim și credem în același timp. Întreaga noastră viață este produsul gândirii, credinței și nivelului nostru de trezire. Asta rezultă din legile Universului și nimeni nu poate schimba legea.

Vrei să-ți schimbi viața?

Schimbă-ți modul de a gândi. Nu rezolvi problemele vieții cu același tip de mentalitate cu care le-ai create. Respectă legile Universului. Începe prin a nu mai crede tot ceea ce gândești. Alege cu grijă gândurile pe care le crezi, deoarece credința este un instrument foarte puternic. Până când vei ști cum să-l folosești, îndrăznește să fii înțelept! Învață ! Cunoașterea este cheia. Universul îți poate pune totul la dispoziție. Învață să fii pregătit să primești !

P.S. Dacă faci experimentul cu oglinda și vrei să ne împărtășești și nouă trăirile tale, rubrica de comentarii îți stă la dispoziție.

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro