sâmbătă, septembrie 14, 2024
libris.ro
AcasăDEZVOLTARE PERSONALĂ | SELF HELPEliberează-ți mintea de convingerile limitative !

Eliberează-ți mintea de convingerile limitative !

Recomandare: Pentru integrarea completă a informațiilor care vor fi prezentate în materialul ce urmează, vă invit să vă asigurați că vă aflați într-o stare cât mai profundă de sincronizare cerebrală.

Ați zâmbit probabil și vă întrebați deja ce este o astfel de stare.

Emisferele cerebrale și diafonia

Sincronizarea cerebrală (diafonia) este o stare specială de echilibru interior în care ambele emisfere ale creierului funcționează în armonie. Toți avem tendința de a utiliza mai mult una dintre emisferele cerebrale. Suntem însă ființe pe deplin funcționale atunci când ambele emisfere funcționează în armonie. Fiți puțini atenți! Emisfera stângă folosește logica și rațiunea, emisfera dreaptă folosește emoțiile și intuiția, emisfera stângă gândește în cuvinte, emisfera dreaptă gândește în imagini, emisfera stângă analizează și separă, emisfera dreaptă sintetizează și pune împreună, emisfera stângă gândește secvențial, emisfera dreaptă gândește simultan, emisfera stângă se identifică cu individul, emisfera dreaptă, cu grupul, emisfera stângă este comandată, controlată, în timp ce emisfera dreaptă este spontană și liberă. Vă invit să gustați și voi din starea de sincronizare cerebrală, din starea de armonie la nivelul ambelor emisfere ale creierului, înainte de a afla ce sunt și de unde vin credințele limitative, dar mai ales, cum puteți scăpa de ele, pentru a vă bucura de o viață fericită și plină de succes. Propriile tale credințe limitative ți-au stat în cale până acum, nimic altceva. Haideți să facem un experiment împreună! Oprește-te un pic din a citi mai departe și citește acest articol care conține MESAJE DE CARE S-AR PUTEA SĂ AI NEVOIE, chiar dacă poate l-ai văzut deja. Te va ajuta să intri într-o astfel într-o stare de sincronizare cerebrală.

Bine ai revenit !

Cum a fost? Te simți un pic altfel? Dacă da, ambele emisfere cerebrale, au testat armonia. Vă voi explica la final de ce este necesară o astfel de stare în procesul de detoxifiere a minții și ce alte beneficii minunate ne aduce sincronizarea cerebrală. Să ne ocupăm acum de credințele limitative ! Dicționarul definește credința ca fiind ceva acceptat ca adevărat sau real; o opinie sau o convingere fermă. Credințele pot fi credințe pozitive, care ne dau forță și putere și ne ajută să ne construim succesul și negative,  limitative, care ne împiedică să ne împlinim dorințele.

Cum și când apar credințele limitative?

Credințele limitative sunt acele convingeri personale, adânc înrădăcinate în subconștient, pe care le considerăm adevărate în timp ce ne fac indisponibili și insensibili în fața altor adevăruri. Originea credințelor limitative poate fi urmărită înapoi în timp până la concluziile trase de fiecare om în parte pe seama experiențelor sale trecute. Nu voi astăzi face referire la acele obiceiuri ale rasei umane, precum cel al îmbătrânirii, adânc îngropate în subconștientul colectiv, ci la credințele limitative individuale. Despre obiceiul îmbătrânirii, profund înrădăcinat în subconștientul colectiv, puteți citi cartea “CUM RĂMÂNEM TINERI”, semnată de maestrul și ființa de lumină Christian LARSON, din care am publicat deja o primă parte aici pe blog. Primele credințe limitative apar în viața omului în timpul copilăriei, în cadrul procesului educațional și sunt cauzate de observațiile nepotrivite ale părinților și învățătorilor. Educația joacă un rol major în formarea credințelor limitative. Fie că învățați de la familie, profesori sau prieteni, toți au un impact asupra a ceea ce veți adopta ca fiind adevăruri. Acest lucru se datorează faptului că atât părinții cât și profesorii se află într-o poziție de autoritate și când asculți de la persoanele cu autoritate ceea ce împărtășesc în mod constant, adică  informații, idei și credințe despre modul în care funcționează lumea, ești mai înclinat să concluzionezi că lucrurile pe care ei ți le spun, sunt adevărate.

  • “Nu ești în stare de nimic”, îi poate spune un  părinte copilului.
  • „Ești bătut în cap. Matematica nu este pentru tine”, poate că îi spune copilului un profesor care nu prea avea nimic în comun cu pedagogia.

Dacă un astfel de comportament abuziv se va repeta, copilul va tinde să creadă că aceste afirmații la adresa sa sunt adevărate și își va înrădăcina adânc în mintea sa subconșientă convingerea că nu este în stare de nimic, că este bătut în cap și exemplele pot continua la nesfârșit. Acest tip afirmații necinstite, repetate la nesfârșit, se vor transforma într-un  noian de credințe limitative, care vor influența gândirea, comportamentul și acțiunile adultului de mai târziu. „Nu mă pricep la matematică”, te vei auzi spunând mai târziu,  sau „Am două mâini stângi, nu mă pricep deloc să fac cutare lucru”.  Acestea sunt doar două exemple simple de credințe limitative care te plasează într-un colț al propriei tale creații și te definesc în cel mai fals mod cu putință.Următoarele credințe limitative care apar în viața omului sunt generate de îndoiala de sine și percepția  despre ceea ce crede că gândesc ceilalți despre el, adică, presupunerile inutile în ansamblul lor. A persista de-a lungul vieții, în greșeala de a crede că este adevărat ceea ce spune despre tine o persoană sau un prieten care consideri tu că are o oarecare autoritate asupra ta, te va costa scump. La fel de scump te va costa să faci și presupuneri inutile pe marginea a ceea ce crezi tu că gândesc ceilalți despre tine. Te vei împovăra cu credințe limitative de tot felul, care te vor trage în jos și te vor împiedica să-ți transformi visurile în realitate, credințe limitative care te vor ține departe de statutul de stăpân al sorții tale pe care l-ai dobândit la venirea ta în această lume materială.

Cum ne încurcă credințele limitative?

Credințele limitative vă pot împiedica să faceți alegeri bune, să profitați de noi oportunități sau să atingeți un potențial din ce în ce mai mare.  Credințele limitative te pot ține blocat într-o stare sufletească negativă și te pot împiedica să trăiești viața pe care o dorești cu adevărat. Aceste convingeri limitative te împiedică să transmiți cu credință Universului dorințele tale. Sunt multe credințe limitative care se pot instala în subconștientul adultului ca urmare a  unor experiențe traumatizante. Omul este obișnuit să tragă concluzii în urma experiențelor. Dacă o experiență s-a încheiat cu o stare emoțională negativă, este foarte posibil să concluzioneze că toate experiențele de acel gen se încheie în mod dureros și evident că le va evita pe viitor. Dacă, de exemplu, te îndrăgostești și povestea se termină cu frângeri de inimă, ai putea concluziona că dragostea se termină întotdeauna prin durere. Aceste tipuri de experiențe negative vă pot modela puternic convingerile limitative. De aceea este important să ne amintim că acele concluzii la care ați ajuns după eventualele experiențe neplăcute, sunt valabile doar temporar, nu pe perioade nelimitate.

Convinergile profunde (credințele) ne conduc viața.

Suflete cu minți și corpuri, convingerile limitative nu sunt altceva decât simple presupuneri despre realitatea voastră, presupuneri care provin din percepțiilevoastre despre experiențele de viață, pornind din timpul copilăriei și până în prezent. Pentru ca tot ceea ce întreprindem în viața asta să fie încununat de succes, este necesar să avem credințe cât mai apropiate de realitate, nu să ne amăgim mai mult sau mai puțin conștient cu realități false, care ne vor împiedica să ne atingem scopurile. Modul în care „percepem” lumea este în funcție de credințele noastre și ne influențează profund personalitatea. Ca rezultat al convingerilor noastre, ne definim pe noi înșine ca fiind demni sau lipsiți de valoare, puternici sau neputincioși, competenți sau incompetenți, de încredere sau îndoielnici, aparțănători sau proscriși, independenți sau dependenți, bine tratați sau victimizați, iubiți sau urâți. Convingerile personale au consecințe de amploare, atât pozitive, cât și negative, asupra vieții tale. Convingerile îți afectează starea de spirit, relațiile, performanța la locul de muncă, stima de sine, sănătatea fizică și chiar perspectiva ta spirituală. Motivul pentru care o credință limitativă se simte atât de sigură și reală în sistemul nostru de convingeri,  este acela  că are în spate o poveste pe care ne-am tot spus-o, sau ne-a fost spusă, de-a lungul vieții noastre, iar noi, în mod inconștient, am fost mereu în căutarea de dovezi care să susțină adevărul acelei povești. Iar noi, oameni cumsecade, am găsit de-a lungul timpului o mulțime de dovezi, (pentru că asta am și căutat de fapt) și, pe măsură ce le-am găsit, ne-am simțit și mai siguri pe convingerile noastre. Dacă privim procesul de formare a convingerilor personale dintr-o altă perspectivă, una superioară, știți ce înseamnă asta?  Înseamnă că putem crea fie mai mult potențial, fie mai multe limitări, în funcție de natura credinței noastre.

Întrebarea mea pentru tine, cel sau cea care citește acum este următoarea:

Dacă onor convingerile tale au această influență puternică asupra rezultatelor tale, îți poți imagina cât de mult potențial personal ai putea crea și ce ai putea realiza dacă fiecare credință pe care o ai în sistemul tău te-ar susține și ți-ar da energie și putere?
Sunt convins că răspunsul vostru este unul pozitiv, de aceea zic eu că este esențial să conștientizați care sunt convingerile voastre limitative și să învățați să le eliminați din mintea voastră pentru a vă bucura de succes în toate acțiunile voastre.

Cum scăpăm de convingerile limitative?

Ce avem de făcut? Primul pas l-ați făcut deja. Ați aflat mai multe despre cum se formează convingerile limitative. Următorul pas este să vă identificați propriile convingeri limitative, iar acesta nu este deloc un proces simplu, pentru că, uneori este nevoie de asistența unui specialist; dar nu este  nici un proces atât de complicat, încât să vă îndoiți de faptul că veți reuși să scăpați de aceste credințe. Haideți să vedem astăzi care sunt credințele limitative cel mai des întâlnite și cum le putem elimina din minte. Ce-ar fi să îți rezervi într-o zi, o oră-două, doar pentru tine, timp în care să te străduiești să așezi pe-o foaie de hârtie toate convingerile tale generale? Notează pe caietul tău de lucru convingeri în care crezi cu putere și care consideri tu că îți influențează viața de zi cu zi. Grupează-le în diferite categorii, cum ar fi banii, familia, relațiile cu prietenii sau sănătatea. După ce ai făcut acest lucru, examinează care dintre convingerile notate te ajută să crești și care ar putea să te limiteze. Evaluează-ți comportamentul! Gândește-te la scenarii în care ai acționat în moduri negative sau toxice și întreabă-te, de ce. Dacă te uiți atent la comportamentele tale toxice, s-ar putea să descoperi credința limitativă care le declanșează. Să luăm un exemplu. Dacă te preocupă în mod excesiv dialogul mental cu propria ta minte, atunci când cineva te jignește, este posibil să ai credința limitativă conform căreia confruntarea este ceva rău. La rândul său acest lucru te poate împiedica să ai relații cu adevărat intime, deoarece nu reușești să impui minții tale să creadă că poți avea confruntări sănătoase și productive.

  • Notează-ți toate zonele în care te simți provocat! Apropo de dialogul cu propriul tău critic interior, vă pregătesc un material ultra interesant și extrem de practic pe această temă. Până atunci, dați-vă o notă de la unu la zece pentru dialogul interior pe care îl purtați cu voi înșivă. Este unul preponderent pozitiv sau preponderent negativ?
  • Identifică printre convingerile tale o singură credință limitativă pe care o ai în sistemul tău personal, una foarte puternică. Recunoaște apoi că acea convingere este doar o credință bazată pe falsități, pe presupuneri. Este doar o credință, nu un fapt bazat pe adevăruri.
  • Provoacă-ți apoi această credință!  Acum, că ai recunoscut că, este o credință mai degrabă decât un fapt întemeiat, pune-ți la îndoială această credință. Întreabă-ți criticul interior: Este această credință cu adevărat întemeiată? Care sunt faptele care o justifică? Oare am gândit întotdeauna așa? Dacă nu, ce s-a schimbat? Există dovezi care să contracareze credința mea? Cum ar fi să mă gândesc la contrariile credinței mele? Această credință mă ajută să progresez pe calea către obiectivele mele, sau mă împiedică? S-ar putea ca multe dintre aceste întrebări să ți se pară ciudate, dar ele sunt concepute pentru a te ajuta să-ți extinzi perspectiva asupra credinței tale limitative pentru a o conștientiza, înțelege profund și elimina, într-un final. O ceartă cu marele critic interior ghidată de asemenea întrebări, vă va conduce cu siguranță la găsirea unei soluții pentru a putea schimba paradigma dialogului interior în ceva mai pozitiv și mai încurajator.
  • Te-ai surprins vreodată spunându-ți: nu am timp deloc pentru una sau alta!

Când te plângi că nu ai timp să faci lucruri care ar putea să-ți bucure sufletul, s-ar putea să ți se pară că faci o declarație inofensivă care va atrage compasiunea celui căruia i te plângi, așa după cum și urmărești, de altfel, în mod inconștient. Adevărul este că, atunci când spui în mod repetat același lucru, începi să crezi ceea ce spui și uite-așa se formează o credință limitativă. Asta înseamnă că subconștientul tău – cel care găzduiește rădăcinile credinței tale limitative – te va ajuta, cu ghilimelele de rigoare, să nu găsești niciodată timp să faci ceea ce îți dorește sufletul. O astfel credință te poate ține blocat ani de zile.

Credințele limitative și timpul

Timpul este o construcție artificială a societății. Timpul nu există cu adevărat. Este doar o idee sau un concept pe care îl credem ca societate și ca atare, toți trăim conform regulilor sale. Acest lucru ar putea explica și de ce avem cu toții 24 de ore pe zi la dispoziție și totuși unii dintre noi realizăm mult mai mult decât alții. Când vom începe să vedem timpul exact așa cum este cu adevărat, adică un construct social, vom crea o credință care va funcționa în favoarea noastră, nu împotrivă. Vestea bună este că există un mod simplu și practic de a face acest lucru. Notează-ți pe caietul de lucru exact cum îți folosești timpul. Pe măsură ce privești cu atenție modul în care îți folosești timpul, vei observa modelele de comportament care te determină să fii așa cum ești. Veți descoperi că tipare precum îndeplinirea cu prioritate a sarcinilor repetitive mai ușoare, sau plasarea cererilor și dorințelor celorlalți pe primul loc, vă limitează cu adevărat în toate acțiunile voastre. Doar făcând câteva modificări simple ale propriului vostru comportament, veți observa că aveți întotdeauna suficient timp. “AM TIMP SUFICIENT PENTRU TOATE” – trebuie să fie noua voastră credință. Este  alegerea voastră, ați fost înzestrați cu puterea de a alege, ca atare, puteți începe chiar ACUM să vă hrăniți cu această nouă credință. “Nu pot”, vor spune unii dintre voi !

NU POT” este una dintre cele mai limitative credințe pe care ți le poți autoinduce, deoarece îți blochează orice șansă de a mai putea face, ceea ce îți tot repeți că nu poți face. Ai putea la fel de bine să îți legi mâinile la spate, este același lucru. Cu cât repeti mai mult această afirmație „NU POT”, cu atât începi să o crezi mai mult. Mintea subconștientă ascultă întotdeauna și răspunde la ceea ce o direcționezi să facă, mai ales dacă însoțești o afirmație limitativă de un sentiment profund de credință în ceea ce spui. Te autoblochezi efectiv, atât psihic cât și fizic. Dacă folosești  afirmația „NU POT”, pentru a te scuza în  fața cuiva, ai inteligența și formulează altfel.  Nu pot face asta chiar acum pentru tine. Sună altfel și nu va genera formarea unei credințe limitative. Nu există „NU POT”. Poți face orice-ți propui și, chiar dacă nu ai încă abilitățile necesare, ai capacitatea de a dobândi aceste abilități. Dacă tot te scuzi în anumite circumstanțe, folosind expresia „NU POT”, pentru că așa impune regia momentului, fii înțelept și lasă loc de mai mult potențial. Reamintește-ți permanent că ai întotdeauna de ales ce să crezi. Voi alegeți, fie să puteți, fie să nu puteți.

Mare atenție acum! Adăugarea unui motiv în susținerea afirmației „Nu pot” oferă și mai multă autolimitare, mai ales atunci când acel motiv începe cu cuvintele „Eu sunt”. Când folosești cuvintele „Eu sunt”, faci o declarație despre tine, despre identitatea ta, despre cine crezi că ești tu. Se numește credință identitară și acesta tip de credință poate fi cel mai limitativ tip de credință pe care îl poți avea. Aceste convingeri identitare sunt afirmații pe care le faceți despre cine credeți că sunteți și cine credeți că nu sunteți. “NU SUNT UN BUN ORGANIZATOR”, „NU POT FACE PARTE DIN DIVERSE CERCURI PENTRU CĂ NU SUNT SOCIABIL” ș.a.m.d. Nici nu aveți idee cât de mult vă pot împiedica asemenea credințe?

Trebuie să faci schimbări serioase în modul de a te descrie pe tine însuți, dacă vrei să scapi de credințele limitative.

Afirmă despre tine: „Sunt din ce în ce mai organizat, pe măsură ce învăț să planific lucrurile în fiecare zi” sau „învăț să fac parte din diferite cercuri, pe măsură ce întâlnesc oameni noi”. Urmează apoi acțiunile care susțin aceste noi credințe.

NU SUNT SUFICIENT DE BUN” este o altă credință limitativă, probabil cea mai distructivă din câte există. Cred că cei mai mulți dintre noi putem confirma că am fost, cel puțin o dată în viață, la mila acestei credințe limitative. Căutați printre amintiri !
Adevărul pur este că suntem întotdeauna suficient de buni și de aceea suntem aici. Suntem suficient de buni pentru orice persoană, situație și oportunitate cu care venim în contact. Cu toate acestea, la un moment dat în viața noastră, când siguranța și certitudinea noastră au fost amenințate, am ales să credem un lucru neadevărat; am ales să credem că “NU SUNTEM BUNI. Din cauza unor asemenea experiențe și a ceea ce am decis să credem la un moment dat, adoptăm modele de comportament concepute de mintea noastră pentru a ne proteja. Exact când suntem pe punctul de a face ceva care să ne extindă capacitățile, o voce subtilă din interiorul nostru ne avertizează asupra pericolului și ne spune că nu o putem face sau că nu ar trebui s-o facem. Și uite-așa pierdem acele oportunități, relații și situații care ne-ar putea ajuta să realizăm ceea ce dorim. Puteți schimba acest lucru prin negocierea cu vocea voastră interioară. Poate suna banal, dar funcționează perfect. Amintiți-vă că lucrurile în fața cărora rezistăm, persistă. Cu cât încercați să ignorați mai mult vocea interioară, cu atât va persista mai mult în a vă spune că nu sunteți suficient de buni. De aceea vă recomand să abordați următoarea strategie. Învățați să recunoașteți vocea interioară și să-i mulțumiți pentru părere. Spuneți-i însă cu fermitate că sunteți bine și că oricum, veți încerca s-o faceți. Pe măsură ce veți încerca, veți începe să construiți mai multă încredere în voi înșivă și veți vedea cât de bine veți fi de-acum încolo.

TEAMA DE A FI JUDECAT. CE-O SĂ ZICĂ LUMEA?” De multe ori ne împiedicăm să facem lucruri noi, deoarece ne temem că ceilalți ne vor judeca și ne vor vedea într-un fel în care ne-am simți inconfortabil. Ne concentrăm adesea asupra temerilor noastre și, cu cât ne concentrăm mai mult pe acest lucru, vom descoperi și mai mulți oameni care ne judecă. Asta este însă doar în mintea noastră. Dacă îți pasă așa de mult de gura lumii, află că nu ai niciun control asupra a ceea ce gândesc sau simt alții în legătură cu tine și, de cele mai multe ori, ei chiar nu cred nimic despre tine. Ei sunt mai preocupați de ceea ce cred sau simt alți oameni despre ei înșiși. La fel ca și voi, de altfel. Faptul că te simți judecat de alți oameni este cel mai adesea doar o reflectare a propriilor tale gânduri și judecăți despre tine însuți. Când apare teama că vei fi judecat, întreabă-te „Cum și de ce mă judec eu acum? Chiar să aibă judecata celuilalt o putere de influență asupra mea. Dacă da, ce fel de puteri are omul acela? Cum pot accede și eu la asemenea puteri?”Amintește-ți că indiferent de rezultatele pe care le obții la un moment dat, simplul faptul că ești prezent și pui lucrurile în mișcare, înseamnă că ai potențialul de a fi suficient de bun. Antrenează-ți mintea, hrănește-o cu perspective noi despre aceleași lucruri pe care le-ai văzut într-o lumină palidă din cauza credințelor tale limitative. Caută să vezi apoi și lucrurile noi dintr-o perspectivă superioară. Tânjește după latura subtilă, latura ascunsă, latura sublimă a lucrurilor!

 NU SUNT LA FEL DE BUN CA ALȚII”. Aceasta este o credință autolimitativă bazată pe comparație. Când ne comparăm cu ceilalți, ne autoblocăm, ne întindem singuri capcane. Nu spun să nu avem modele pozitive din care să ne inspirăm pe calea dezvoltării noastre personale, însă este nepermis să ne comparăm cu ceilalți. Această credință este extrem de limitativă și s-a răspândit și mai mult pe măsură ce au luat amploare rețelele de socializare. Credința că nu suntem la fel de buni ca ceilalți ne poate face să risipim energie prețioasă, dezvoltând inconștient sentimentul că ne lipsește ceva. Și ne vom tot confrunta cu lipsurile, dacă ne agățăm de această credință limitativă. Dacă te descoperi simțind emoții precum gelozia, pierderea încrederii în sine, frustrarea sau supărarea, poți fi convins că ești condus inconștient de această credință limitativă a comparării cu ceilalți. Cum poți scăpa de această credință limitativă? Amintindu-ți în permanență că suntem cu toții diferiți. Cu toții avem personalități unice, o serie de puncte forte și talente naturale, așa cum avem și slăbiciuni. Eu le  numesc pe acestea din urmă puncte forte neconstruite încă, trăsături diferite care necesită dezvoltare. Nimeni nu face totul perfect și acesta este motivul pentru care ne putem completa cu ușurință reciproc în diferite moduri. Suntem diferiți. Vorbim de o diferență. Doar pentru că alții o fac diferit față de tine, nu înseamnă că nu ești la fel de bun ca ei; înseamnă doar că ești unic și că asta este în sine un lucru bun. Fii tu însuți !

AM RATAT, AM EȘUAT”. Dacă îți spui de multe ori aceste cuvinte, atunci vei înceta în cele din urmă să mai pui lucrurile în mișcare. A crede că ai eșuat te lipsește de multă energie și putere, deoarece această credință este foarte strâns legată de convingerea că ești un ratat și asta înseamnă că vei evita să mai faci unele lucruri, ca nu cumva acele lucruri să te determine să te simți la fel de ratat și pe viitor. Și lucrurile vor încremeni. Haideți să ne reamintim ! Cu cât repetăm mai mult o afirmație, cu atât vom crede că este mai adevărată. Acesta este motivul pentru care este esențial să alungi complet această expresie „am ratat”, din vocabularul tău. Doar pentru că ceva nu a funcționat așa cum v-ați dorit, nu înseamnă că ați eșuat. Programarea neurolingvistică este o modalitate care dezvoltă o persoană pentru a atinge excelența. Acest tip de programare ne învață că nu există eșec, ci doar feedback. Feedbackul este informația pe care o primiți și care vă poate ajuta să schimbați lucrurile data viitoare. Asta înseamnă că beneficiezi de experiență de învățare și creștere. Edison a apărut de 99 de ori în fața presei cu afirmația „AM DESCOPERIT ÎNCĂ O METODĂ PRIN CARE NU SE POATE INVENTA BECUL”. Ar fi putut să spună: “Nu am descoperit nimic, încă.” A 100-a oară a dat o declarație de presă extrem de interesantă: „Am descoperit că nu mai există pentru mine mine nicio cale de a nu inventa becul.” Reușise !

Ce rol au obstacolele în viață?

Toate obstacolele de pe calea vieții noastre sunt de fapt ghidaje, atenționări cu privire la faptul că nu pe-acolo merge mai departe drumul cel bun.  În loc să vă tot spuneți că ați eșuat, vedeți experiența trăită ca pe o lecție. Întrebați-vă ce puteți învăța din ea și cum puteți folosi feedbackul pe care vi-l oferă pentru a vă fi de folos pe viitor. Apropo de lecții de viață, vă amintiți ce ne învață un prun cu crengile pline de roade coapte în care aruncăm cu o piatră, așa ca să ne treacă timpul? Dacă nu, vă recomand să citiți articolul  POVEȘTI CU TÂLC PENTRU OAMENI MARI.

De ce avem nevoie de emisfere cerebrale în echilibru?

De ce este necesară starea de echilibru între cele două emisfere ale creierului nostru în procesul de eliminare a credințelor limitative și ce alte beneficii minunate oferă această stare. Intrarea în ceea ce numim starea de sincronizare cerebrală, mută activitatea creierului de pe modul implicit negativ – modul de îngrijorare – și ne permite accesul la alte resurse și procese de gândire. Noi nu conștientizăm asta, însă cele mai noi cercetări din domeniul neoroștiinșelor au demonstrat-o. De aceea v-am invitat să gustați dintr-o astfel de stare la începutul materialului; ca să vă deschideți mintea și inima în fața unor resurse și mai mari, lăsând grijile de-o parte.

Este adevărat că îngrijorarea este o strategie de evitare cognitivă în care verbalizarea internă acționează pentru a suprima imagini emoționale amenințătoare, însă excesul de griji este periculos. Îngrijorarea încetinește timpul de transfer de la emisfera stângă la cea dreaptă, consumând un timp suplimentar pentru procesare, fără a genera o soluție de rezolvare a problemei. Oamenii care sunt îngrijorați în mod constant, văd adesea îngrijorarea ca pe o încercare de a găsi o soluții, însă ei sunt de fapt blocați în această îngrijorare, iar asta le menține productivitatea la un nivel minim. Starea de sincronizare cerebrală crește comunicarea între cele două emisfere ale creierului și accelerează transferul de informații, diminuând astfel capacitatea de a ne face griji, fără a exclude sau ignora informațiile importante care duc la un comportament mai productiv. Iar reducerea grijilor contribuie din plin la reducerea credințelor limitative. Căutați să trăiți cât mai des cu putință în astfel de stări de armonie și echilibru, dacă vreți să scăpați de credințele limitative!  Ascultarea muzicii de vindecare, repetarea afirmațiilor pozitive, meditația, dar, mai ales cultivarea recunoștinței, sunt mijloace excelente prin care putem intra în astfel de stări.

Oamenii care practică recunoștința în fiecare zi, pentru că au transformat-o în a doua lor natură, sunt mai sănătoși la minte și trup și radiază a fericire. Citind articolele noastre pe tema recunoștinței, vă veți întări această convingere. Și este una sănătoasă ! Identificarea și conștientizarea credințelor tale limitative este doar primul pas spre revendicarea și reintrarea în posesia puterilor tale depline, ascunse înlăuntrul ființei tale. Fă și tu pasul acesta și ieși din prizonieratul credințelor limitative care te țin poate blocat de ani buni de zile. Stima ta de sine se poate eroda foarte grav, dacă nu iei în serios aceste aspecte.
Adevăratul succes durabil se obține din interior spre exterior, prin alegerea de a lucra cu propriul sistem de credințe. Este vital să elimini orice credință care te limitează în vreun fel sau altul.

Un cuvânt de încheiere

Aceasta este calea către putere și succes, pe care, dacă vei decide să mergi, toate dorințele tale se vor împlini. Și Sursa de Motivație Zilnică îți va fi alături, ori de câte ori vei avea nevoie. Dacă ai nevoie de consiliere pentru a elimina convingerile limitative din viața ta, programează acum o ședință pe această temă. Îndrăznește să fii înțelept și accesează formularul de contact !

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro