vineri, aprilie 19, 2024
libris.ro
AcasăECUAȚIA TREZIRIIEști și ai deja ceea ce cauți ! Îndrăznește să fii înțelept...

Ești și ai deja ceea ce cauți ! Îndrăznește să fii înțelept !

Mulți dintre voi ne-ați întrebat ce este această activare a conștiinței sufletului despre care vorbim în workshopul nostru MASTERPLANUL DE VIAȚĂ și în materialele pe care le postăm aici, pe Sursa de Motivație Zilnică.  Suflete cu minți și cu corpuri, acest salt al conștiinței nu are de-a face cu religia, ci cu spiritualitatea.  Nu, pentru că o persoană religioasă tinde să-L vadă pe Dumnezeu ca pe o entitate exterioară ființei sale, plasată atât de sus de instituțiile religioase, încât nimeni să nu ajungă la EL decât prin intermediul liderilor acestor instituții. O persoană spirituală se vede pe sine ca aparținând unui întreg, din care face parte fără acea separare rigidă pe care o predică religiile.

Ce înseamnă a fi spiritual?

Spiritual înseamnă a înțelege, accepta și a deveni conștient că, înainte de toate, ești o entitate spirituală. A fi spiritual înseamnă a conștientiza pe deplin  natura intrinsecă a întregii realități, care este dincolo de materie și este legată de sens și iubire. Trezirea spirituală înseamnă să ne regăsim pe noi înșine. Ce căutăm cu adevărat atunci când încercăm să ne regăsim pe noi înșine? Nimic altceva decât realinierea cu adevărata noastră natură spirituală, cu esența noastră divină – Sufletul. Asta înseamnă să descoperi cum să trăiești într-un mod care rezonează cu această esență divină. Ceea ce căutăm cu adevărat este reconectarea noastră la marea Sursă, la lumea de unde vine acea picătura individualizată a Marelui Câmp Energetic Universal, atunci când se întrupează și pleacă atunci când își înceheie misiunea în trup. Toate sufletele tânjesc să se reîntoarcă în lumea aceea în care există doar iubire necondiționată. Omul este o ființă spirituală. A cere, a cunoaște, a căuta, a înțelege și a fi conștient, este în natura spiritului pentru a crea forme, pentru a modela realitatea și a găsi cadre de credință despre realitatea pe care o crează. Unii pot crede că nimic nu are sens. Nu este decât un alt cadru de credință.

Este important ca mintea ta să creadă în ceva.

Credința nu este un produs al evoluției, ci este însăși natura Spiritului. Spiritul știe că există un sens în fiecare lucru și că fiecare viață are un sens specific sau anumite semnificații. Mintea este singurul nostru instrument pe care-l avem la dispoziție pentru căutarea de sens. Mintea este un instrument al sufletului, un instrument pe care ar trebui să-l repunem în mâinile posesorului de drept. Același adevăr este valabil și pentru celălalt instrument al sufletului, corpul. Câtă vreme mintea nu va fi pusă la dispoziția sufletului, omul nu va ști ce caută, deși, în adâncul sufletului, toți căutăm lumina.

Ce căutăm cu adevărat?

Felul în care oamenii caută diferă de la individ la individ și variază în funcție de percepțiile, circumstanțele și alegerile sale. Unii caută dragostea, alții prosperitatea, alții puterea, alții libertatea, însă cu toții căutăm de fapt lumina. Lumina este sursa tuturor sufletelor. Lumina este acel ACASĂ după care tânjim cu toții maim ult sau mai puțin conștient. Spiritualitatea nu este un domeniu al vieții așa cum sunt jobul și cariera, relațiile sociale, mediul privat ș.a.m.d. Există pe lumea asta practici pentru care unii s-ar putea să te considere mai spiritual decât ei; practici cum ar fi meditația, rugăciunea, mersul la biserică, ritualurile de purificare energetică, Yoga și altele. Considerațiunile celorlalți pe marginea spiritualității tale nu sunt decât aprecieri limitative. Viața este în mod intrinsec spirituală prin însăși natura ei. Nu suntem separați de Spirit. Toate evenimentele și împrejurările din viața ta au un sens care se potrivește cu sinele tău interior și servește, într-o anumită măsură, creșterii tale spirituale.  Trăind viața cu intensitate înseamnă că ești spiritual, chiar dacă tu nu realizezi acest lucru. Nu ești spiritual pentru ceea ce faci, ci pentru simplul fapt că te bucuri de darul vieții. Nu lăsa religiile să-ți răpească această mare bucurie ! Aliniază-ți gândurile, vorbele și acțiunile cu adevăratul tău Sine interior și cu definițiile din ce în ce mai mari pe care le descoperi despre cine ești cu adevărat și toate lucrurile pe care le vei face în viață, fie că sunt mai mult sau mai puțin etichetate de alții ca fiind „spirituale”, te vor ajuta să evoluezi și să activezi pe deplin conștiița sufletului.

Viața se desfășoară pe două planuri ale existenței.

Planul material, care înseamnă ÎNTÂI VĂD ȘI APOI CRED și planul spiritual, care înseamnă ÎNTÂI CRED ȘI APOI VĂD. Spiritualitatea se aliniază cu propria ta natură. Această natură nu este tangibilă, este imaterială. Nu o poți vedea, însă este acolo. Crezi și vei vedea! A fi spiritual nu înseamnă a renunța la lucrurile materiale, ci a nu te atașa de ele. A fi spiritual înseamnă să vezi și să conștientizezi că toate lucrurile din lumea spațiului și timpului sunt de natură spirituală, chiar dacă pentru ochii tăi au formă. Nu cred că este potrivit să spunem că noi căutăm să devenim spirituali. Suntem deja ceea ce căutăm. Nu trebuie decât să realizăm, să conștientizăm acest adevăr.

Cum creștem spiritual?

Pentru a crește spiritual, pentru a face pași pe calea activării conștiinței sufletului este necesar să conștientizezi că materialul și spiritualul nu sunt două lucruri opuse. Atașamentul de partea materială a lucrurilor te ține strâns legat de materie și te face să te identifici cu ea, în loc să te identifici cu natura ta reală cu Sufletul, iar asta te poate împiedica să crești. Te poți însă bucura de materie într-un mod conștient și echilibrat, fără a intra în conflict cu natura spirituală a acesteia. Este copleșitoare nevoia căutătorului spiritual de a fi însoțit pe drumul său de un maestru care știe lucruri. Prezența maestrului poate crea însă dependență, atașament. Poți fi propriul tău profesor, indiferent de câți maeștri ai invitat în viața ta să te învețe ce și cum să cauți. Nu ai nevoie de niciun guru.  Dacă simți că o anumită învățătură rezonează cu adevărul din inima ta, asimileaz-o. Învață din orice text mistic, din orice sursă, în orice moment și fără niciun fel de limite, pe parcursul călătoriei tale în această lume. Orice sursă poate fi o piatră de temelie pentru creșterea ta interioară dacă înțelepciunea și informațiile primite de la acea sursă rezonează cu esența ta interioară. Dependența de maestru înseamnă vasalitate. Spiritualitatea înseamnă libertate, nu dependență. Spiritualitatea este ceea ce deja ești și ai în interior. Ești o energie spirituală cu o anumită natură și cu anumite trăsături. Spiritualitatea poate fi descrisă și ca fiind călătoria personală prin care îți dai seama de această natură, o abordezi și te îmbini cu ea. Sună paradoxal, nu-i așa? Ești deja ceea ce cauți, însă, în egală măsură, ești la fel de capabil să te îndepărtezi de ceea ce ești.  Calea spirituală este pur și simplu distanța dintre tu, cel care crezi că ești și tu cel care este cu adevărat și tot procesul acesta necesar pentru a conștientiza că a te descoperi pe Sine este doar o chestiune de dorință, voință și credință. Lucrurile stau cam așa: cauți ceva despre care știi că este acolo și va fi mereu acolo, doar că, nu ești pe deplin conștient de ceea ce este acel lucru. Nu încă. Ceea ce cauți pare a fi în exteriorul tău. Și asta întrucât nu ești pentru moment conștient că adevărul se află în lumea ta interioară.

Spiritualitatea nu înseamnă „respectarea cu strictețe” a unui set de informații, doctrine, ritualuri, reguli și credințe.

Spiritualitatea înseamnă să te conectezi cu și să devii cine ești cu adevărat. Referințele exterioare și informațiile mistice pot servi acestui scop, acționând ca niște faruri care strălucesc pe cale și pot avea într-adevăr o semnificație puternică și profundă pentru tine. Pentru o vreme însă. Oricât de importante ar fi, nu vor fi niciodată propriile tale experiențe, propria ta poveste, propriul tău adevăr. Oricât de sincere ar fi învățăturile, indiferent cum ai fost transformat de reguli și oricât de mare a fost Maestrul, tu ești Stăpânul. Cei ce vă spun că stăpânul este altcineva, încearcă să vă manipuleze folosind frica și numele unui Stăpân plasat în lumea exterioară. Nu există niciun stăpân în lumea exterioară. Nimic din exteriorul nostru nu ar avea puterea asupra noastră dacă nu l-am investi noi cu acea putere.

Procesul de a te reconecta cu Sursa nu are nume și nici nu necesită intermediari.

Acesta poate fi orice funcționează pentru tine. Dacă asta înseamnă să-ți închizi ochii și să te plimbi în imaginația ta printr-un câmp de flori, să scrii o poezie sau să cânți, foarte bine. Modul de conectare al fiecăruia este unic și nu este dependent de grupări, lideri spirituali, reguli, ritualuri sau altele asemenea. Vrei să-ți activezi pe deplin conștiința sufletului?  Fii conștient, în fiecare clipă de sugestiile pe care le primești din lumea exterioară prin intermediul celor 5 simțuri ale tale, de gândurile și emoțiile tale, de sentimentele și percepțiile tale. Curăță filtrele percepțiilor de credințele limitative care te împiedică să accepți și să înțelegi alte adevăruri decât cele care crezi tu că sunt adevăruri, desi te-au împiedicat o viață să-ți atingi obiectivele. Știi ce-ți onorează cu adevărat sufletul? Să fii conștient, în fiecare moment, de propriile tale gânduri, cuvinte și acțiuni. În stare de conștiență nu poți da greș, indifferent de cee ace gândești, spui și faci. În stare de adormire, de ignoranță, da. Fii atent la vibrațiile tuturor lucrurilor și gestionează-ți stimulii și energiile cu care intri în contact, pentru că aceștia te influențează în mod inevitabil. Doar astfel vei putea decide  ce alegere este adecvată și plină de respect față de dorințele de bază ale sufletului.

Totul este o chestiune de alegere.

Alege să gândești pozitiv, alege să zâmbești, alege să iubești necondiționat, alege să fii recunoscător pentru ceea ce nu ai cerut și ai primit din belșug, alege să nu rănești sentimentele altora, alege să accepți că oamenii sunt diferiți, alege să respecți alegerile altora, alege să respecți mediul înconjurător, dar, înainte de toate, alege să folosești imaginația cu chibzuință și să nu mai crezi toate gândurile care îți trec prin minte. Alege cu grijă și ai grijă ce îți dorești, pentru că s-ar putea să se întâmple, dacă credința în credința că atragem ceea ce gândim în mod predominant, este una foarte puternică.

Dacă vreți să învățați mai multe despre cum funcționează trinitatea minte-corp-suflet și despre cum să vă bucurați de o viață împlinită, vă aștept la workshopul nostru online MASTERPLANUL DE VIAȚĂ – ACTIVAREA CONȘTIINȚEI SUFLETULUI.

 

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro