miercuri, iulie 17, 2024
libris.ro
AcasăMISTERELE SUFLETULUIExistă viață după moarte și Universuri paralele

Există viață după moarte și Universuri paralele

Se întâmplă ca, din când în când, o idee simplă, dar radicală, zguduie bazele cunoașterii și cutremură lumea științifică. O descoperire uluitoare este pe cale să schimbe complet modul în care oamenii se percep pe ei înșiși și relația lor cu lumea. Pentru cei mai mulți oameni ai secolului al XV-lea, ideea unei planete Pământ sub formă de piatră fierbinte la mijloc, era o prostie. Acum însă, întreaga filosofie occidentală, trece din nou printr-o schimbare radicală, fiind forțată din ce în ce mai mult de descoperirile experimentale ale teoriei cuantice să se îndoiască de explicațiile fizice consacrate ale genezei și structurii universului. Teoria Biocentrismului completează această schimbare a viziunii asupra lumii, răsturnând planeta din nou cu susul în jos prin viziunea revoluționară că viața creează universul, nu invers. Sau  conștiința creează materia. În această nouă paradigmă, viața nu este un produs secundar accidental al legilor fizicii, așa cum v-ați obișnuit să credeți. Biocentrismul ne conduce  într-o călătorie aparent improbabilă – dar inevitabilă – printr-un univers străin la propriu, din punctul al unei echipe formate dintr-un biolog și un astronaut; ambii celebri și respectați. Schimbarea perspectivei de a vedea lucrurile pornind de la biologie spre fizică, deblochează cuștile în care știința occidentală a reușit fără să vrea să se închidă de una singură.

Noua teorie a biocentrismului va spulbera ideile oamenilor despre viață și spațiu și chiar despre moarte.

În același timp ne va elibera de viziunea plictisitoare a lumii despre viață, ca fiind doar activitatea unui amestec de carbon și alte câteva elemente, sugerându-ne posibilitatea entuziasmantă ca viața să fie fundamental nemuritoare. Se preconizează că secolul XXI va fi Secolul Biologiei – o schimbare față de secolul precedent, dominat de fizică. Pare potrivit să continuăm secolul transformând universul și unificând bazele științei cu o idee simplă descoperită de unul dintre cei mai importanți oameni de știință ai epocii noastre. Este vorba despre dr. Robert Lanza, cel de-al treilea cel mai important om de știință în viață, autor al cărții Biocentrismul: Cum viața și conștiința sunt cheile pentru înțelegerea naturii universului. Biocentrismul trezește în oameni un nou sentiment de speranță și este plin de atât de multe perspective noi și șocante, încât vă asigur că nu veți mai vedea niciodată realitatea la fel, după ce veți citi această carte. Intuiția îmi spune că acest nou concept va declanșa adevărata renaștere a omenirii. Intrebarea fundamentală la care ființele umane încă mai caută răspunsuri convingătoare este următoarea:

Există viață după moarte?

Primele răspunsuri pe care omenirea le-a primit pe marginea acestei întrebări au fost oferite de religii: fiecare cu propriul său concept. Nu despre asta vorbim astăzi, ci despre răspunsurile pe care le oferă oamenii de știință. Dr. Robert Lanza a devenit o celebritate la nivel mondial datorită cercetărilor sale în domeniul celulelor STEM dar și experiențelor din domeniul clonării animalelor pe cale de dispariție. De ceva vreme, omul de dr. Robert Lanza s-a implicat în fizică, mecanică cuantică și astrofizică. Acest amestec exploziv a dat naștere noii teorii a biocentrismului, pe care profesorul o predică de atunci încoace. Biocentrismul ne învață că viața și conștiința sunt fundamentale pentru univers. Conștiința este cea care creează universul material, nu invers. Cercetătorul indică structura universului însuși și că legile, forțele și constantele universului par a fi reglate fin pentru viață, ceea ce înseamnă că inteligența a existat înainte de materie. El susține, de asemenea, că spațiul și timpul nu sunt obiecte sau lucruri, ci mai degrabă instrumente ale înțelegerii noastre de tip animalic.

Biocentrismul susține că moartea conștiinței pur și simplu nu există.

Există doar ca gând, pentru că oamenii se identifică prea mult cu corpul lor. Ei cred că trupul va pieri, tot la fel cum va dispărea a fel și conștiința lor. Dacă corpul generează conștiință, atunci conștiința moare și ea odată cu corpul. Dar dacă corpul primește conștiința în același mod în care un cablu primește semnale prin satelit, atunci, conștiința nu se termină la moartea vehiculului său fizic. Conștiința există de fapt în afara constrângerilor de timp și spațiu. Este capabilă să fie oriunde: în corpul uman și în afara acestuia. Cu alte cuvinte este non-locală, în același sens în care obiectele cuantice sunt non-locale. Dr. Lanza crede că mai multe universuri pot exista simultan. Într-un univers, corpul poate fi mort, iar în altul continuă să existe, absorbind conștiința care a migrat în acest univers. Asta înseamnă că o persoană moartă, în timp ce călătorește prin tunel, ajunge nu în iad sau în rai, ci într-o lume similară pe care a locuit-o cândva.

Teoria lumilor multiple

Teoria lumilor multiple, emisă de Lanza, extrem de controversată, are mulți susținători, nu doar simpli muritori care vor să trăiască pentru totdeauna, ci și câțiva oameni de știință cunoscuți. Aceștia sunt fizicienii și astrofizicienii care tind să fie de acord cu existența unor lumi paralele și care sugerează și ei posibilitatea existenței unor universuri multiple.Ei apără un concept numit MULTIVERS și cred că nu există legi fizice care să interzică existența unor lumi paralele. În anul 1958, Dr. Hugh Everett a fost primul care a dezvoltat această teorie în lucrarea sa de licență susținută la absolvirea Universității Princeton. Dacă până atunci ipoteza lumilor paralele nu fusese decât subiectul romanelor lui HG Wells, doctorul Everett avea să argumenteze că în orice moment, universul se împarte în nenumărate universuri similare, iar în clipa următoare, aceste universuri „nou-născute” se împart și ele într-un mod similar. Într-una dintre aceste lumi s-ar putea să fii prezent făcând un lucru, iar într-un alt univers făcând altceva.
Factorul declanșator pentru aceste lumi care se înmulțesc sunt acțiunile noastre, a explicat Everett. Când facem alegeri, instantaneu, un univers se împarte în alte două universuri cu versiuni diferite de rezultate. Să explice acest fapt dedublarea, decorporalizarea? La noi în România, preotul Arsenie Boca face obiectul unor astfel de discuții.

Universul nostru nu este singur

Faptul că universul nostru nu este singur, este susținut de datele primite de la telescopul spațial Planck. Folosind aceste date, oamenii de știință au creat cea mai precisă hartă a așa-numitei relicve a radiației cosmice care a rămas încă de la începuturile universului nostru. De asemenea, au descoperit că universul are o mulțime de anomalii care există din cauza faptului că universul nostru este influențat de alte universuri existente în apropiere, anomaliile fiind rezultatul direct al atacurilor asupra noastră din partea universurilor vecine. Conform teoriei biocentrismului există o abundență de locuri sau alte universuri în care sufletul nostru ar putea migra după moarte. Sufletul există, iar în susținerea acestei afirmații avem o teorie științifică ce aparține dr. Stuart Hameroff. Acesta ne spune că, oamenii trăiesc o experiență interesantă care se produce în apropierea morții, când informația cuantică ce locuiește în sistemul nervos, părăsește corpul și se disipează în univers. Spre deosebire de relatările materialiste despre conștiință, Dr. Hameroff oferă o explicație alternativă a conștiinței care pare să convingă atât mintea științifică rațională, cât și intuiția personală. Atât dr. Stuart Hameroff cât și fizicianul Sir Roger Penrose susțin că conștiința rezidă în microtubulii celulelor creierului care sunt locurile primare ale procesării cuantice. La moarte, această informație este eliberată din corpul tău, ceea ce înseamnă că conștiința pleacă odată cu informația. Cei doi savanți mai susțin că experiența noastră în materie de conștiință este rezultatul efectelor gravitației cuantice în acești microtubuli, o teorie pe care au numit-o “reducere obiectivă orchestrată”. Conștiința sau cel puțin proto-conștiința este teoretizată de ei ca fiind o proprietate fundamentală a universului, prezentă chiar și în primul moment al universului în timpul Big Bang-ului. „Într-o astfel de schemă, experiența proto-conștientă este o proprietate de bază a realității fizice, accesibilă unui proces cuantic asociat cu activitatea creierului”, ne arată cei doi cercetători. Cu alte cuvinte, sufletele noastre au existat încă de la începutul timpurilor.
Acest nou mod de a defini conștiința cuantică explică lucruri precum experiențele din apropierea morții, proiecția astrală, decorporalizarea și chiar reîncarnarea, fără a fi nevoie să apelăm la ideologia religioasă, oricare ar fi aceasta.

Un cuvânt de încheiere

Eu nu mă îndoiesc că energia conștiinței noastre este reciclată înapoi într-un corp diferit la un moment dat și, între timp, există în afara corpului fizic la un alt nivel de realitate și, foarte posibil, într-un alt univers. Sunt convins că veți lectura și voi pe nerăsuflate argumentele doctorului Robert Laza privind existența lumilor paralele, a multiversului și a unei alte vieți după moartea corpului-vehiculului fizic pe care sufletul îl folosește în drumul său spre lumină. Acel drum trece chiar aici și acum prin fața noastră. Vă puteți convinge citind cartea Biocentrismul: Cum viața și conștiința sunt cheile pentru înțelegerea naturii universului”.

 

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro