vineri, mai 24, 2024
libris.ro
AcasăELIMINAREA ENERGIILOR NEGATIVEFeng-shui | Arta de a trăi înconjurat de energii pozitive

Feng-shui | Arta de a trăi înconjurat de energii pozitive

A trăi înconjurat de energii pozitive se numără printre dorințele sufletului a cărui conștiință a fost activată. Înaintașii noștri ne-au lăsat moștenire o mulțime de învățături despre cum să maximizăm fluxul de energie vitală din mediul nostru înconjurător pentru a crea echilibru, pace și armonie.

Cea mai cunoscută artă de a modela vibrația energiilor este fără îndoială Feng- Shui.

Feng-Shui încearcă să echilibreze două forțe complementare ale vieții (yin și yang) prin combinarea elementelor naturale într-o locuință și aranjarea mobilierului și a decorațiunilor într-un anumit fel. Factorii care ne influențează starea de spirit sunt mulți la număr. Un somn de calitate este unul dintre cei mai importanți. Dacă nu ne odihnim suficient ne putem confrunta cu iritabilitate, anxietate și chiar depresie. Oamenii de știință spun despre Feng-Shui că poate influența pozitiv sănătatea psihică, chiar dacă la nivel de PLACEBO. Oare când va decreta lumea științifică ceea ce numim PLACEBO drept putere de vindecare prin forța minții, adică pură CREDOTERAPIE, terapie prin credință?

Studiile efectuate pe marginea influențelor Feng-Shui asupra stării de spirit au scos la iveală faptul că cei ce trăiesc în locuințe care respectă principiile Feng-Shui se bucură de un somn de calitate superioară și de o mult mai bună stare de spirit. Cele mai importante principii Feng-Shui care contribuie la un somn de calitate includ plasarea patului într-o poziție centrală, evitarea oglinzilor aflate în raza vizuală a patului, dormitul cu capul îndreptat spre nord și limitarea până la eliminarea device-urilor electronice

Folosim cuvântul “stresat” pentru a descrie cum ne simțim atunci când suntem copleșiți sau ne confruntăm cu un anumit tip de provocare.

De stresul geopatic ați auzit?

El poate afecta serios sănătatea mentală. Stresul geopatic apare atunci când câmpul electromagnetic al Pământului este perturbat, ceea ce duce la eliberarea de radiații. Acest lucru poate avea efecte negative asupra sănătății fizice. Studiile ne spun că persoanele care locuiesc într-o zonă de stres geopatic tind să aibă un ritm cardiac mai ridicat. Stresul geopatic poate contribui, de asemenea, la apariția unor boli psihice, cum ar fi depresia, nervozitatea și oboseala. Feng shui ne ajută enorm la reducerea acestui tip de stres. Amplasarea patului sau a biroului de lucru într-o zonă fără stres geopatic ar putea îmbunătăți sănătatea mentală. Vă întrebați probabil ce condiții putea duce la apariția stresului geopatic?  Faliile geografice, țevile, canalizările, tunelurile, depozitele minerale și rezervele subterane de apă sunt printre cele mai importante cauze ale stresului geopatic. Deși nu este întotdeauna posibil să detectați toate aceste surse de stres geopatic, evitarea celor pe care le cunoașteți, poate fi de ajutor.

Cele 5 elemente ale Feng Shui.

Feng shui este alcătuit din cinci elemente. Fiecare dintre aceste 5 elemente are un impact diferit asupra noastră din punct de vedere psihologic, afectându-ne sentimentele de bunăstare și echilibru. Aceste cinci elemente sunt:

Pământul – adică întemeierea, siguranța, stabilitatea și echilibrul;

Focul – care reprezintă pasiunea, entuziasmul, îndrăzneala și expresivitatea;

Metal – responsabil pentru claritate, concentrare, logică și gândirea critică

Apă – sau abundență, prosperitatea, perspicacitatea și înțelepciunea;

Lemnul – generator de viață nouă, simbol al creativității, creșterii și intuiției.

O locuință care să ne asigure din belșug energie vitală nu numai că trebuie purificată de energiile negative ci să conțină și cele 5 elemente îmbinate armonios. Îngăduiți-mi să vă prezint câteva sfaturi Feng Shui pentru întreaga casă, aplicabile tuturor spațiilor. Dacă doriți să încercați Feng Shui în casele voastre, iată câteva bune practici recomandați de maeștrii artei de a te înconjura de energii bune.

Nu blocați căile de acces din casă cu piese de mobilier. Când vă plimbați prin casă trebuie să ocoliți piesele de mobilier pentru a vă deplasa dintr-un loc în altul? Dacă drumul vostru este blocat, vă poate bloca și energia. Aranjați mobilierul astfel încât să vă puteți deplasa cu ușurință dintr-o cameră în alta.

Ordinea contează și acolo unde nu o puteți vedea. Păstrați organizat interiorul sertarelor, dulapurilor, cămăruțelor și dulapurilor. Curățați periodic aceste zone, dăruiți ceea ce puteți și aruncați obiectele stricate sau care nu pot fi refolosite.

Păstrați ferestrele curate ! Lumina soarelui este deosebit de importantă în Feng Shui. Soarele reprezintă partea yang a energiei vitale. Ferestrele curate permit energiei soarelui să alunece fără rezistență  în încăperile casei tale.

Aveți grijă de uși. Fiecare ușă din casa ta trebuie să se poată deschide până la capăt, pentru a nu bloca fluxul de energie și a permite oportunităților să intre în viața ta. De asemenea, fiecare ușă  trebuie să funcționeze corespunzător, să nu scârțâie și să se poată deschide sau închide cu ușurință.

Agațați tablourile mai sus. Dacă simți că energia ta este deficitară sau ai tendința de a întreține destul de regulat sentimente de tristețe, aruncă o privire la tablourile de pe pereții tăi. Dacă sunt agățate prea jos, acest lucru vă poate deprima. Mutați aceste tablouri un pic mai sus și vă veți simți mult mai bine.

Înconjurați-vă de plante. În Feng Shui, plantele de interior reprezintă natura și energia naturală. Ele aduc o senzație de prospețime în casa ta. Aveți grijă de plante pentru a le menține sănătoase și puternice, pentru că ele vă vor ajuta să faceți același lucru și pentru voi.

Manifestați recunoștință ! Una dintre credințele de bază ale Feng-Shui este că totul are viață. Acest lucru include casa ta cu tot ce se află în ea. Arată-ți recunoștința casei tale pentru că te protejează, te ține în siguranță și îți oferă un mediu sănătos. Mulțumiți-i pentru tot ceea ce face pentru tine și cei dragi ție.

Intrarea în casă. Energia intră în casa ta prin ușa din față. Acest lucru face ca intrarea să fie foarte importantă pentru stabilirea unui flux bun de energie. Asigură-te că este curată, ordonată și că numerele de pe poartă sau de pe ușă sunt ușor de citit, curate și în stare bună. Nu evitați să investiți într-un covoraș de bun venit. Acest covoraș nu întâmpină doar oaspeții ci și energia bună care-ți pătrunde în casă.

Ajutați energia să se disperseze. La fel cum curentul de aer curge mai repede dacă ușa din față este deschisă și în linie cu ușa din spate, același lucru se poate întâmpla și cu energia. Caută o modalitate de încetini curgerea energiei, ajutând-o să se disperseze în jurul casei. Covoarele cu modele ovale așezate la intrare sunt de mare folos. Dacă la intrarea în casă aveți trepte, plasați pe acestea diverse obiecte decorative.

Creați un spațiu deschis și luminat. Dacă intrarea este mică, poți pune o oglindă pe perete pentru a ajuta la expansiunea acesteia. Vei deschide astfel spațiul pentru mai multe oportunități care vor intra în viața ta. Dacă intrarea este întunecată, iluminați-o

În bucătărie, așezați întotdeauna aragazul într-o poziție impunătoare. O poziție de comandă vă ajută să vă simțiți mai siguri și presupune să fiți cu fața spre ușa bucătăriei când gătiți. Dacă nu puteți muta aragazul, plasați deasupra o oglindă care să v-ajute să vedeți ușa de la intrare.

Dacă nu aveți curte, aranjați în bucătărie sau pe balcon o mini grădină cu plante aromatice.

Așezați în bucătărie lucruri care vă inspiră. Un raft plin de cărți de bucate care au fost transmise din generație în generație, să agățați pe perete fotografii ale celor dragi care au o semnificație specială pentru voi.

Camera de zi este locul unde mergem să ne relaxăm în timp ce ne uităm la emisiunile preferate, ne bucurăm de timpul petrecut cu familia și prietenii sau ne delectăm cu o carte bună. Atunci când decideți ce mobilier să aveți în camera de zi, gândiți-vă la ceea ce faceți de obicei acolo. Acest lucru vă va ajuta să identificați tipul de mobilier de care aveți nevoie. Așezați canapeaua, ca și aragazul, în poziție de comandă. Poziționați-o astfel încât să puteți vedea intrarea în cameră în timp ce stați pe ea. Nu o lipiți de perete, trageți-o puțin în afară, chiar și doar câțiva centimetri. Acest lucru permite energiei și aerului să circule liber în jurul acestei piese de mobilier.

Folosiți culorile cu moderație și doar decorațiuni care vă fac să vă simțiți fericiți. Dacă vă împărțiți casa cu un soț sau partener, un dormitor cu un Feng Shui bun consolidează legătura dintre voi și atrage dragostea. Așa că, de dragul unui somn mai bun și al unui impuls pozitiv pentru relația ta, ia în considerare culorile calde care amintesc de tonurile pielii – cum ar fi crem, piersică, bej, galben, bronz sau cacao. Acestea sunt ideale pe pereții dormitorului pentru că sunt liniștitoare. Albastrul și violetul sunt culori reci dar sunt considerate odihnitoare și favorabile somnului. Prea multe culori reci, însă, vor interfera cu relaxarea.

Amplasarea ideală a patului este aceea care vă va permite să vedeți ușa dormitorului în timp ce sunteți în pat. Faptul că ai vedere spre ușă fără a fi prea aproape dă un sentiment de siguranță, favorizează relaxarea și somnul de calitate, conform Feng Shui. Capul patului ar trebui să fie lipit de un perete, dar nu sub o fereastră, care permite energiei vitale să curgă în exterior și să vă provoace un somn agitat. Nu plasați patul sub o grindă structurală sau decorativă și nici sub un ventilator de tavan. Dacă mutarea patului nu este o opțiune, practicienii Feng Shui recomandă să agățați de ventilator sau grindă un flaut de bambus pentru a compensa efectele negative ale acestora.

Nu depozitați nimic sub pat. Conform Feng Shui, depozitarea lucrurilor sub pat este o idee proastă, deoarece împiedică aerul să circule. Dacă aveți cu adevărat nevoie de acest spațiu, depozitați acolo doar obiecte moi, cum ar fi pături sau perne. Televizoarele, computerele, aparatele de exerciții fizice sau un spațiu de lucru în dormitor simbolizează starea de veghe și consumă energie. Nu vă veți odihni bine în preajma acestora. Dacă nu aveți de ales, ascundeți cât mai bine astfel de obiecte. De exemplu, acoperiți televizorul cu un material textil, sau plasați un paravan care să vă împiedice să vedeți aparatul de fitness sau biroul atunci când sunteți în pat.

Mutați oglinzile. Potrivit Feng Shui, dacă nu dormiți bine, de vină ar putea fi o oglindă din dormitor. Oglinzile fac să ricoșeze energia, ceea ce poate duce la neliniște și amplificarea grijilor. La fel de important este și să nu agățați o oglindă pe peretele opus patului. Consultanții Feng shui spun că acest lucru poate favoriza intruziunea unei terțe părți în relația de cuplu și poate încuraja infidelitatea.

Despre cum puteți elimina energiile dăunătoare din casa și din viața voastră puteți afla urmărind videoclipurile noastre din playlistul ELIMINAREA ENERGIILOR NEGATIVE.

Fiind o idee mai atenți la modul în care ne aranjăm spațiile de locuit sau de lucru, energiile din jurul nostru ne vor ajuta în menținerea unei perspective mai bune și a unei vieți mai echilibrate. Vom reuși astfel să eliminăm foarte mulți factori declanșatori care ne pot altera starea de spirit.

Dacă la stăpânirea ARTEI DE A TRĂI ÎNCONJURAT DE ENERGII POZITIVE vom adăuga și atenția asupra gândurilor noastre care atrag din Universul cuantic exact ceea ce credem, cu siguranță viața noastră se va schimba în bine. Pe curând și îndrăzniți să fiți înțelepți ! Înconjurați-vă de energii și credințe constructive !

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro