luni, mai 20, 2024
libris.ro
AcasăECUAȚIA TREZIRIIGânduri pe calea trezirii | Misterele sufletului

Gânduri pe calea trezirii | Misterele sufletului

Cred că rezonați cu propunerea mea de a clarifica termenii și condițiile acestui proces minunat de trezire și redescoperire a adevăratei noastre naturi. Să lămurim înainte de toate termenii de Sine Superior, Spirit și Suflet, pe care o să-i tot întâlniți în articolele noastre.

Trezirea spirituală are loc pentru că tu ai făcut o deliberare la nivel spiritual: ai ales să te trezești.

Această decizie este de obicei luată și planificată cu mare atenție înainte de întrupare, când eul spiritual și eul uman sunt „combinați” unul cu celălalt. Sinele uman (Sufletul) și cel spiritual, (Sinele Superior), sunt exact unul și același, doar că procesul de întrupare în lumea materială și modul de funcționare a ființei umane, tind să creeze o separare. În viața umană obișnuită, Sinele Superior nu joacă un rol semnificativ. Este mai degrabă uitat, existența sa abia dacă recunoscută. În cele mai frecvente situații este ignorată, incertă sau necunoscută. În spațiul dintre două vieți, percepându-vă ca pe ființă spirituală, v-ați hotărât să vă treziți în cadrul următoarei întrupări, astfel încât să aduceți mai aproape conștientizarea voastră spirituală. Acest lucru necesită eliminarea tiparelor pe care tu – ca om – le-ai dezvoltat atât de mult pentru a face față realității umane. Aceste tipare sunt într-un fel de înțeles. Ele ți-au arătat rezistența, determinarea, voința și capacitatea ta de a supraviețui, în multe feluri. Tiparele acestea ascund propriul tău adevăr spiritual interior și împiedică manifestarea lui blocând conștientizarea acestuia. Nici măcar nu știi cine ești când folosești aceste tipare. Iar asta crează multă separare, durere și suferință.

Trezirea spirituală presupune, printre altele, apropierea acestor două niveluri de conștientizare: conștientizarea modului de funcționare a trinității umane, MINTE-CORP-SUFLET și conștientizarea spirituală. După marele salt al trezirii, conștientizarea spirituală este adusă în prim-plan, invitată în viața umană, nu mai este ascunsă, abstractă, de neatins, nepractică și de puțină importanță, ci, mai degrabă recunoscută ca fiind cel mai înalt adevăr despre tine, cunoscut de tine însuți. Viața umană în timpul căreia te afli ACUM este capabilă să primească îndrumare din partea Marii Înțelepciuni Universale, de îndată ce te-ai trezit. Știi ce înseamnă asta? Să primești în dar o cheie a Universului, a tezaurului infinit pe care Dumnezeu ți l-a lăsat moștenire și ție. Universul nu te obligă să treci neapărat prin procesul de trezire, să faci marele salt în această viață. Nimeni nu este obligat să facă asta. Poți face asta într-o viață viitoare. Pe parcursul călătoriei tale, vei simți că-ți lipsește legătura cu Sinele Superior și vei căuta instrumentele și oportunitățile pentru această reconectare spirituală. Nimeni nu poate oferi garanții despre când se va întâmpla asta.

Trezirea depinde de o infinitate de factori și este inevitabilă.

Trezirea este începutul unei căi pe care te angajezi să te eliberezi de tot ceea ce limitează sau împiedică libertatea totală și completă a adevăratului tău sine. Iluminarea înseamnă conștientizarea diferitelor descoperiri de-a lungul căii. Trezirea spirituală are loc pentru că tu, la nivel spiritual, ai decis că este timpul să se întâmple. Atunci când vine momentul oportun în timpul vieții tale, circumstanțele se aliniază astfel încât trezirea să poată începe. Aceste circumstanțe diferă de la caz la caz. S-ar putea să găsești o carte specială sau un conținut special, atunci când trăiești o situație dificilă. S-ar putea să auzi un cuvânt sau să întâlnești o anumită persoană care are un impact asupra viații tale. Poți numi aceste lucruri ca fiind „declanșatoare”. Ele aprind scânteia din interior și te pun în mișcare pe calea trezirii. Vei avea tendința să vezi aceste lucruri ca pe cauze ale trezirii spirituale. Totuși, nu sunt cauze, cât sunt repere menite să rezoneze cu sinele tău interior la momentul potrivit. Trezirea Spirituală un proces gradual, un proces care se defășoară în trepte, presărat pe alocuri cu momente mai vizibile sau demne de remarcat de-a lungul drumului. Partea pe termen lung, partea „continuă” a procesului tinde să fie mai puțin vizibilă pentru ființa umană, în timp ce etapele mai punctuale tind să fie mai vizibile, mai demne de remarcat. Reperele, acele momente de click, se întâmplă doar atunci când ești pregătit cu adevărat să le conștientizezi și să le experimentezi.

Nu te trezești instantaneu, deși așa pare.

Sunt mai multe etape pregătitoare pe care le parcurgi până la marele salt. Fiecare suflet are drumul său spre lumină, nu mergem toți pe același drum, însă când ajungem acasă, când ne întoarcem în marele ocean de iubire al Universului, vom conștientiza că la origini, suntem toți Unul. Până la marea trezire, este posibil ca tu să fi subscris la o anumită filozofie, religie sau practică spirituală, este posibil să fi avut contact cu oricare dintre acestea sau să nu fi avut niciun fel de referință spirituală. Nu există niciun fel de combinație predeterminată de butoane pe care să apeși și să strigi: “gata, m-am trezit”. Trezirea are loc atunci când este menită să se întâmple, are loc cum este menită să se întâmple, indiferent dacă circumstanțele în care se întâmplă implică instrumente spirituale „explicite” sau nu. Trezirea se poate declanșa foarte bine fără niciun contact cu vreo formă de spiritualitate, însă drumul tău va tinde apoi să se îndrepte spre învățarea diferitelor tipuri de informații spirituale sau ezoterice.

Trezirea are loc în funcție de gradul de învățare a lecțiilor tale personale.

Care au fost acele lucruri din viață care au contat cel mai mult pentru tine? Cum și de ce ai suferit? Cum ai dat greș? Cum ai încercat să faci față? Cum ai pierdut controlul? Totul ține de povestea ta personală, care poate implica sau nu o formă de spiritualitate sau religie. În esență, este vorba despre cine ești și pe cine ești hotărât să-l trezești ca să înceapă o nouă călătorie; una prin care ești menit să te eliberezi de tot ceea ce, cândva, te limita și te înfrâna în atingerea obiectivelor tale, să te eliberezi de tot ceea ce ținea aripile sufletului strâns legate, împiedicându-l să zboare. Trezirea se întâmplă  în conformitate cu dorința Sinelui Superior, ca Sinele Uman (Sufletul) să se trezească. Și se întâmplă numai atunci când Sinele Uman este pregătit și și-a învățat toate lecțiile de viață.

Cine este Sinele Superior? Cine este Sinele Întrupat?

Ei bine, Sinele Superior este acea porțiune a conștiinței care nu este afectată de niciuna dintre experiențele din lumea fizică pentru că este conștiință pură.  Când se întrupează Sufletul, acea picătură individualizată a marelui Câmp Energetic Universal, se împarte în două părți: sinele întrupat, adică Sinele Uman, partea care se oglindește în materie și partea care nu o face, care „rămâne în urmă”, la nivelul Sufletului original și nu este afectată în niciun fel de întrupare. Acesta este „Sinele Superior”, acel instructor grijuliu care știe întotdeauna ce este mai bine pentru noi atunci când mintea noastră este în ceață. Sinele Superior este partea din tine care păstrează cel mai înalt nivel posibil de conștiință, este cel mai aproape de Sursă, acționează ca principal factor de ghidare în existența ta, determinând trăsăturile fundamentale ale lecțiilor tale și ceea ce vrei să experimentezi, deși nu încalcă liberul tău arbitru. Sinele Superior stabilește „obiectivele” sau interesele largi pe care ar dori să le exploreze, iar acum ești aici în lumea materială, pentru a le explora. Între Sinele nostru uman, partea întrupată a sufletului și instrumentele sale numite corp (vehiculul său de deplasare în lumea materială) și minte (instrumentul de căutare a sensului) curge un flux de energie numit spirit. Același flux de energie, însă de o vibrație mai înaltă, continuă să curgă și între sufletul întrupat și sufletul neîntrupat, Sinele nostru Superior.

Spiritul este energie, dar are și interese și-și concentrează atenția asupra lucrurilor materiei și asupra a ceea ce experimentezi tu.

În timp ce Sufletul este aproape detașat și puțin implicat în relațiile și problemele tale, păstrându-și nivelul original pur de conștientizare, am putea spune că spiritul tău este adevăratul tău „tu” care explorează materia și își trăiește viața. Spiritul tău nu este imparțial sau „detașat”. Este partea din tine care este absolut sinceră în ceea ce privește gestionarea lucrurilor din viața ta. Haideți să explicăm lucrurile și din altă perspectivă! Cunoașterea implică existența a două elemente: cel ce cunoaște și cel care este cunoscut. Mai este apoi energia care curge între cele 2 elemente. Cunoașterea este posibilă doar în lumea formei. Prima lege spirituală a universului, Legea Unității Divine, ne-o confirmă. Ce faci tu când vrei să te cunoști pe tine? Cel mai simplu este să-ți cunoști forma sub toate aspectele sale, și-atunci te privești în oglindă. Între cel ce cunoaște și cel care este cunoscut, sau care se lasă cunoscut, curge o energie. O simți și tu atunci când îți admiri imaginea în oglindă. Tot așa se întâmplă și cu Marele Ocean, Marele Câmp Energetic Universal, cu Dumnezeu. Dumneazeu, din dorința de a se cunoaște pe sine, l-a creat pe om, dăruindu-i Pământul cu toate bogățiile sale. Acea picătură individualizată din Marele Ocean care se desprinde de la Sursă și vine în lumea formei să se cunoască pe sine nu pierde legătura cu sursa niciodată. Picătura și Sursa sunt legate printr-un flux energetic. Sursa este locul unde picătura se va întoarce după ce va experimentat cunoașterea de sine. Înțelegeți acum sensul profund al cuvintelor ATÂT DE MULT A IUBIT DUMNEZEU LUMEA, ÎNCÂT L-A DAT PE SINGURUL SĂU FIU, PENTRU CA ORICINE CREDE ÎN EL SĂ NU PIARĂ? (Ioan 3:16)

Spuneți-mi voi aici și acum, dacă Dumnezeu, din dorința de a se cunoaște pe sine, l-a creat pe om, pe cine descoperă omul din dorința de a se cunoaște pe Sine?

Maestrul meu îmi spunea cândva că Omul a apărut din dorința lui Dumnezeu de a se privi în oglindă. A fost nevoie de timp să înțeleg sensul acestor cuvinte. Credința în adevărata ta natură, cea spirituală, în tu sufletul, nu tu mintea și corpul, este cea care declanșează procesul de trezire. Numai că, nu prea căutăm această credință, iar Legile Universului spun că, atunci când ne rătăcim și nu căutăm această credință pură în natura noastră reală, ne găsește ea pe noi. Și ne găsește de obicei trecând printr-o perioadă din viață, în care totul începe să se destrame. Tu, cel care citește acum – suflet cu minte și corp – de ce m-asculți? Ești mulțumit de viața ta? Ești fericit? Ești fericită? Sau te obsedează și pe tine ca pe mulți alții ideea că viața ta este predestinată și nu poți schimba nimic?

Suflet, trezește-te!

Există într-adevăr o colecție de scenarii potențiale pentru viața ta, scenarii care s-ar putea să se întâmple, sau să nu se întâmple, atenție, în funcție de alegerile tale. Tu navighezi cu bărcuța ta printre scenarii potențiale folosindu-te de propriile tale alegeri personale. Predeterminarea vieții este în echilibru perfect 50-50% cu capacitatea de a alege, adică liberul tău arbitru.  Viața implică cicluri și modele de urmat, însă, ghizii tăi spirituali te sprijină în procesul de navigare, încercând să te mențină echilibrat. În funcție de alegerile tale, din punct de vedere tehnic poți deschide scenarii complet noi de viață. Dumnezeu nu „vrea” să faci nimic. Nu experimentezi viața pentru că ești la comanda lui Dumnezeu. Ești aici pentru că ești Dumnezeu Însuși, experimentând existența ca parte a Lui Însuși. Respectă-te așadar, ca atare. Spiritualitatea înseamnă a ne conecta la aceste adevăruri. Ai vrea să te trezești, însă te temi că-ți vei pierde prietenii adormiți? Foarte probabil să se întâmple așa, pentru că vei începe să dorești să fii mai sincer în viață, în timp ce prietenii tăi vor rămâne setați pe modul lor implicit de funcționare, în care este posibil să nu le pese atât de mult de asta.

Uneori a decide cine ești înseamnă a decide cine nu vei mai fi niciodată.

Indiferent ce faci, cineva nu va fi mulțumit. Cineva va crede că alegerile tale sunt greșite și îți va spune ce ar trebui să faci în schimb. Indiferent de calea pe care o urmezi, cineva va părea că se descurcă mai bine. Cineva va avea mai mult decât tine, viața altcuiva poate părea mai impresionantă. Dacă ești sincer cu tine însuți, nimic din toate acestea nu va conta, pentru că vei avea ceva mai satisfăcător decât aprobarea și iluzia „succesului”. Mă refer la o viață care se simte potrivită pentru tine, bazată pe propriile dorințe, nevoi, valori, și priorități. Ești pregătit să experimentezi o schimbare profundă, treptată, a percepțiilor și convingerilor tale interioare, pe care, s-ar putea ca nu chiar toți cei ce te înconjoară s-o înțeleagă? Fiecare suflet are propriul său drum spre lumină și nu toate sufletele sunt pregătite încă să facă saltul, așa că nu te îngrijora pentru asta. Nu face presupuneri inutile cum c-o să-ți pierzi prietenii! S-ar putea să fii chiar un model declanșator al trezirii pentru aceia pe care te temi c-o să-i pierzi de companioni.

Trezirea presupune focusarea atenției tale pe lumea interioară, în timp ce prietenii tăi încă adormiți, vor continua să se concentreze pe lumea exterioară.

Trezirea este un proces natural care va instala o anumită distanță între tine și conexiunile tale anterioare. Cei meniți să-ți fie alături în noua viață, îți vor fi. Restul, nu. Este sănătos că se întâmplă astfel. Cei care te pot însoți în călătoria ta o vor face. Dacă nu, vei găsi alții noi care să ți se alăture. Cei care nu pot, nu vor pentru că nu sunt pregătiți încă.

Dar, ce spuneți voi de tovarășul nostru EGOUL?

Egoul este un construct al minții, însă, dacă ne amintim că mintea este un instrument construit de suflet pentru căutarea de sens în lumea materială, putem spune că egoul este o creație a sufletului. Egoul este creat special pentru a reflecta și experimenta separarea ințială de locul din care venim. Ego-ul este partea din tine care își bazează toate judecățile, intențiile și deciziile pe acea percepție a separării. Pentru Ego, nu există identitate (spirituală) în interiorul tău. Tot ceea ce contează pentru EGO este hrănirea, supraviețuirea și prosperitatea cuiva, prin preluarea oricăror resurse și stimuli pe care le-ar putea obține din lumea exterioară, de la alții, printre care și prietenii tăi care nu caută trezirea. Egoul caută să obțină din exterior tot ceea ce este perceput ca fiind de valoare pentru sine, adică: validare, dragoste, îngrijire, protecție și frumusețe din partea celorlalți, locuri de muncă, oportunități, favoruri, noroc, premii, scopuri, obiective, linii de sosire. Egoul este înfometat de toate aceste lucruri. Ego-ul se umflă și crește rapid cu fiecare victorie sau aprobare din partea celorlalți, odată cu realizarea a ceea ce și-a dorit, doar pentru a dispărea la fel de repede și, în consecință, va avea nevoie de următoarea “doză”.

Ego-ul nu se poate autovalida, nu își poate justifica propria existență, nu își poate dovedi că există dintr-un motiv anume și nici că merită să existe. Deci caută asta la alții, caută totul în exterior.  

Egoul nu este intrinsec ceva greșit sau răuvoitor. Ego-ul este un instrument menit să ajute o persoană să navigheze în viața fizică pe baza unui punct de vedere subiectiv, individual. Doar că atunci când conexiunea interioară cu Sursa și conștientizarea spirituală este pierdută, egoul preia conducerea și provoacă dezechilibru în lumea noastră interioară. Dezechilibru și confuzie. Din această confuzie trebuie să ne trezim. În adâncurilor ființei noastre egoul nu există pentru că acolo nu există separare. Conștientizând acest mare adevăr, vom scăpa de toate suferințele pe care ni le provoacă egoul. În relațiile cu ceilalți ne împrietenim mințile, egourile, corpurile, emoțiile și gândurile, ignorând cu desăvârșire să ne împrietenim și sufletele. Relațiile create pe baza EGOULUI, sunt întotdeauna dezechilibrate și nesănătoase. Comportamentul și alegerile făcute din Ego nu vor rezolva niciodată vreo căutare adevărată a sinelui. Sufletul este un termen care se referă la natura voastră spirituală care există dincolo de nivelul existenței întrupării.

Egoul nu poate fi înlăturat pentru că este o parte naturală a ta.

Tot ceea ce avem de făcut este să-l folosim ca pe ceea ce este, adică un instrument al sufletului, nu să-l lăsăm să ne conducă el pe noi. Instrumentele sunt create pentru a le conduce noi pe ele, nu pentru a ne lăsa noi conduși de ele. Sufletul tău are o istorie specială și unică. Această istorie nu este numai din sau numai despre această viață. Sufletul tău a fost deja înainte de această viață și va continua să fie. Această istorie este compusă din lucruri precum unde ai fost, de unde ai venit, ce încarnări ai avut și ce ai experimentat în ele și care sunt întrebările spirituale de bază și subiectele de interes care ți-au condus și îți conduc calea și alegerile spre înainte. Toate acestea sunt înregistrate în arhivele sufletului, așa-zisele ÎNREGISTRĂRI AKASHICE. Dacă ai intenții clare, bine definite, pentru a face din tine cea mai bună versiune a ta în această, poți consulta arhivele sufletului. Dacă ești doar curios, renunță la idee, n-o să poți intra niciodată, oricât de mult te-ar induce în eroare, organizatorii de ședințe de hipnoză cuantică în grup. Vrei să înțelegi și mai bine toate lucrurile astea legate de existența și evoluția ta, despre drumul tău spre lumină, privește-te în oglindă și întreabă-te de mai multe ori. Cine sunt eu, cel ce privește din spatele ochilor mei? Răspunsul va veni de la Sine. De la Sinele Superior, prin Sufletul tău, Sinele întrupat, care i-l va șopti minții tale. O să-l poți asculta și tu, suflet cu minte și corp, dacă egoul tău n-a făcut prea multe valuri și a trezit la viață gălăgia gândurilor.

Vrei să afli mai multe despre ACTIVAREA CONȘTIINȚEI SUFLETULUI? Te așteptăm la workshopul nostru pe această temă.

 

 

 

 

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro