duminică, septembrie 8, 2024
libris.ro
AcasăECUAȚIA TREZIRIIIntuiția, înțelepciunea, prostia și ecuația trezirii.

Intuiția, înțelepciunea, prostia și ecuația trezirii.

De ce permite Dumnezeu să se întâmple lucruri rele?

Aceasta este o întrebare care se află foarte des pe buzele celor care nu și-au activat conștiința sufletului. Încă. Este neînțelept să-ți pui o asemenea întrebare. Înainte de toate ar trebui să căutăm înțelepciunea, nu răspunsuri pe care nu suntem pregătiți să le primim, pentru că nu le-am putea înțelege adevărul profund. Dumnezeu ne-a oferit liberul arbitru cu ajutorul căruia alegem de bună voie și nesiliți de nimeni gândurile pe care le întreținem în mod predominant și nu-l poți face pe Dumnezeu responsabil de faptul că n-a ajuns la tine vestea conform căreia, atragi ceea ce crezi din ceea ce gândești. În loc să te întrebi de ce permite Dumnezeu să se întâmple lucruri rele, întreabă-te ce ai de învățat din experiențele aparent rele pe care le atragi în viața ta prin gândurile tale. Privește-le din perspectiva învățării și vei descoperi că toate sunt lecții de viață, care, odată învățate, nu se vor mai repeta.

Suntem ființe de lumină.

Ce-ar fi să te întrebi cum ar putea Lumina să se cunoască pe sine fără ceva cu care să contrasteze?  Știu, e greu. Înțelepciunea vine la noi încet, zi de zi, progresiv, într-un ritm pe care îl poate suporta mintea ta și, într-un fel în care să-ți poți gestiona tentațiile egoului, ca să nu-ți corupă cunoștințele, priceperea, sau vreo abilitate. Trebuie să crești ca persoană pentru a putea face față în mod corespunzător darurilor spirituale care te însoțesc pe calea evoluției tale personale. Asta este menirea lor și trebuie s-o împlinească. Menirea ta este să crești, nu să bați pasul pe loc întrebându-te de ce permite Dumnezeu suferința. Esența ta spirituală, sufletul, partea nemuritoare a trinității minte-corp-suflet, care-ți poate oferi răspunsul. Sufletul este ceva cu care te poți conecta foarte ușor în fiecare zi. Prin redescoperirea sufletului vei primi toate răspunsurile pe care le cauți, pentru că sufletul îți va facilita accesul la Marea Înțelepciune Universală. Având acces la bazele de date ale Universului, nu te vei mai plânge niciodată de suferințe și lipsuri. Sufletul bate la poarta minții tale. Grăbește-te să-i deschizi și vei primi înțelepciune din belșug!

Îndrăznește să fii înțelept și deschide-ți mintea pentru șoaptele sufletului, cel de-al șaselea simț pe care-l numim intuiție.

Sursa intuiției cunoaște mai multe informații decât poate cunoaște mintea pentru că intuiția vine de dincolo de minte. Poate fi relativ dificil să discerni între informațiile intuitive și cele care provin din gândirea obișnuită. Informația de tip intuitiv este tot un fel de gând, dar este mai „pur” și mai „simplu” decât un gând obișnuit. Se simte puțin diferit. A ști ce înseamnă cu adevărat „mai pur” și „mai simplu” pentru tine, a face această distincție, este un proces extrem de personal și interior care implică sentimentele, nu logica, judecata. Poate că nu ai o reprezentare exactă a ceea ce înseamnă sentimente. Mulți oameni le confundă. Sentimentele sunt gânduri + emoții, ambele compatibile, sau în rezonanță perfectă.

Trebuie să-ți dezvolți inteligența emoțională dacă vrei să stăpânești cel de-al șaselea simț. Vrei să înveți cum se face asta? Te aștept la workshopul nostru ACTIVAREA CONȘTIINȚEI SUFLETULUI. Găsești detalii, mai jos, în descrierea acestui episod.

A-ți cultiva intuiția înseamnă a o trăi. Este vorba despre a o aștepta, a o observa; despre a recunoaște că ceva ce simți sau crezi ar putea fi intuiție. Cu cât faci mai mult acest lucru și cu cât acționezi mai mult în virtutea a ceea ce simți că este intuiție, cu atât înveți mai mult să discerni cum se simte intuiția pentru tine și cu atât mai ușor vei fi capabil s-o primești în viitor. Intuiția este un dar divin. Nu te poți bucura de el, dacă ești concentrat pe propria-ți suferință pe care ți-o provoci singur întrebându-te aberații de genul DE CE PERMITE DUMNEZEU SUFERINȚA?

Intuiția are dreptate tot timpul. Învață s-o asculți !

S-ar putea însă să nu o interpretezi corect, s-ar putea să te îndoiești de ea sau să o confunzi cu gândurile bazate pe frică. Pentru a discerne în mod clar ce este intuiție și ce este frică, trebuie să ai conștiința sufletului activată. A discerne între adevărata intuiție și orice alt impuls interior, este ceva care necesită de obicei un anumit antrenament. Pentru cei care își iau în serios propria intuiție, această problemă este adesea o provocare, deoarece există multe reacții și modele bazate pe frică pe care le dezvoltăm, împreună cu intuiția „pură”. Vei înțelege cu răbdare care este una și care este cealaltă, după ce vei parcurge un proces care necesită o examinare interioară constantă și un control foarte atent al gândurilor. Pentru asta trebuie să fii stăpânul minții tale, nu sclavul ei.

Nu vă mai grăbiți în a primi înțelepciunea.

Aud la tot pasul spunându-se: AȘTEPT CU NERĂBDARE SAU ABIA AȘTEPT ȘEDINȚA DE CONSILIERE INDIVIDUALĂ SAU URMĂTORUL WORKSHOP. Suflete cu minți și trupuri, fiți răbdători ! Trăim într-o lume guvernată de timp. Nu poți grăbi înțelepciunea. Înțelepciunea are nevoie de timp, un factor care nu este sub controlul tău. Și ar mai trebui să știți că timpul, vârsta și maturizarea pot juca un rol în procesul de învățare, sunt însă doar niște factori. Nu se traduc neapărat direct în înțelepciune, așa de la sine. Vreți ca înțelepciunea să fie unul dintre punctele forte ale caracterului vostru? Încercați umorul mai întâi! Râdeți conștient că râdeți! Umorul face mai explicite conexiunile subtile. Umorul ne ajută să porcesăm lucrurile într-o manieră mai puțin amenințătoare, bazată pe stigmatizare și/sau confruntare.

Înțelepciunea și umorul înseamnă a face conexiuni.

Deșteptul știe ce, înțeleptul știe și cum. Rolul prostului este de a-i motiva pe ceilalți, dar el nu este conștient de asta. Înțelepciunea și umorul fac parte din aceeași familie și se ajută reciproc. Umorul, în mare măsură, este o modalitate de a transmite înțelepciunea, sau cel puțin de a fi un catalizator în manifestarea acesteia. Toate experiențele care creează înțelepciune oferă și material suficient pentru umor; umorul pune pe tavă lucruri pentru ca înțelepciunea celorlalți să-și înfrupte dinții. Acceptați-i din tot sufletul pe proști, adică absolut conștient. Ei vă ajută să faceți diferența și să vă înțelepțiți. Nu tolerați proștii ! Acceptați-i! A fi tolerant presupune să permiți lucruri cu care nu ești de acord în viața ta, fără a face nimic pentru a le rezolva; sau să nu înfrunți emoțiile și sentimentele pe care le simți cu privire la ceva, împiedicându-te astfel să-ți recunoști propriile preferințe. Toleranța poate deveni și puțin ipocrită, pentru că, deși s-ar putea să nu-ți placă ceva, ai putea totuși te prefaci că ești de acord cu asta. Și, nu de puține ori, chiar pe cheltuiala ta. Îți sună cunoscut? Acceptarea înseamnă pur și simplu că accepți realitatea așa cum este. Aveți dreptul să aveți preferințe și să nu vă placă lucrurile; aveți dreptul să încercați să le schimbați. Doar acceptarea faptului că unele lucruri din momentul actual din realitatea ta actuală nu sunt ajustate la preferințele tale, aduce un anumit grad de liniște și detașare, care îți va permite să fii liber de acele circumstanțe.

Iertați-i pe oameni atunci când sunt proști pentru că au un rol foarte bine definit în economia Universului!

Știu că este greu. Și știți de ce ? Pentru că iertarea poate fi simțită ca fiind echivalentă cu a te declara bătut și învins. Poate implica și imaginea ta, reputația ta. Dacă nu faci nimic în privința unei situații în care ești abuzat sau lipsit de respect, foarte ușor vei fi perceput ca un om blând. A fi blând înseamnă a fi slab și neputiincios, după unele minți. A ierta este actul de a elibera o ranchiună. Cu toate acestea, nu înseamnă că puteți face acest lucru în orice circumstanță. Probabil că iertarea nu este pentru cei  mai mulți dintre voi răspunsul imediat cel mai adecvat atunci când sunteți vulnerabili. Dar, în multe cazuri, poate fi răspunsul pentru a renunța și a depăși o situație trecută. Dificultatea de a ierta exprimă dificultatea cu care îți înțelegi lecția despre o anumită situație. O lecție neîțeleasă va fi repetată de Univers până când o vei înțelege. Și-atunci, de ce să nu fii înțelept și să redescoperi iertarea, începând cu iertarea de sine? De ce să ai nevoie de griji și tot felul de anxietăți pentru viitor, în loc să te bucuri de liniște și pace?

Grijile pentru viitor

Când devii excesiv de preocupat de viitor, de soluțiile pe care le ai sau nu le ai, de ce se va întâmpla, o mare parte din această gândire se bazează pe frică și, prin urmare, te ține blocat într-o buclă negativă. În lumea ta mentală și emoțională vei fi constant blocat și mvei merge în cerc. Viitorul nu s-a întâmplat încă; viitorul este doar în mintea ta; toate deciziile și realizările tale se întâmplă acum și nu mai târziu. Ceea ce vă invit pe toți să conștientizați este adevărul că viața are întotdeauna o cale pentru a rezolva lucrurile, chiar dacă nu neapărat într-un mod la care tu te aștepți să se întâmple. Nu tu controlezi viitorul. Nu controlezi cum evoluează circumstanțele și cum reacționează alții. Controlul tău este foarte limitat și se rezumă doar la alegerile tale personale. Prin îngrijorare încerci să controlezi viitorul, ceea ce va genera frustrare. Eliberează-te de griji și nerăbdare dacă vrei să primești înțelepciunea de a face alegeri mai bune, dacă vrei să-ți ridici starea de spirit și să descoperi toate răspunsurile și soluțiile de care ai nevoie.

Un cuvânt de încheiere

Dacă cineva îndrăznește nu să fie înțelept ci să catalogheze viața ca fiind confuză, are perfectă dreptate. Viața este atât de confuză pe cât se pierde cineva în interiorul ei. Realitatea materială este astfel concepută pentru a reflecta sinele nostru interior și pentru a fi scena pe care au loc toate lecțiile noastre de viață. Dacă alegi să-ți asumi realitatea cu o mentalitate optimistă, în care lucrurile urmează întotdeauna un sens interior și ele nu pot decât să se îmbunătățească, realitatea va tinde întotdeauna să urmeze acele directive pe care tu însuți le stabilești pentru tine. Este adevărat și invers. Dacă ajungi să crezi că realitatea este nedreaptă, imprevizibilă, lipsită de sens și haotică, atunci Universul cu siguranță te va mulțumi, oferindu-ți experiențe care te vor face să simți întocmai ceea ce crezi. Așa că, nu te mai întreba niciodată de ce permite Dumnezeu suferința. Dacă răspunsul “PENTRU CA TU SĂ CREȘTI” mulțumește, înseamnă că ai mai eliminat o necunoscută din ecuația trezirii tale. Totul este să înțelegi că realitatea materială  este un sistem conceput de Univers cu intenția de a-ți oferi o experiență semnificativă – indiferent dacă tu vrei să accepți sau nu acest adevăr. Pe când îl vei înțelege și accepta în sistemul tău personal de convingeri și credințe, vei putea face ca viața să devină mai puțin un mediu provocator și mai mult unul pe care l-ai putea influența, direcționa și ghida pentru a gusta abundența și fericirea. Ai atâtea daruri divine ascunse în interiorul tău, încât te numești prost dacă nu faci nimic pentru a le redescoperi și pune la treabă. Ori noi, aici și acum vorbim despre înțelepciune.

Îndrăzniți să fiți înțelepți !

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

1 COMENTARIU

  1. Cât de multă nevoie avem de răbdare..Până nu demult, timpul părea să aibă mai multă răbdare, vorba lui Marin Preda. Acum suntem programați să sărim peste etape, să grăbim lucrurile, să facem totul pe repede-nainte, ca să nu mai avem timp să reflectăm dacă e bine sau nu pentru noi ceea ce facem sau suntem condiționați să facem. Şi uneori este necesar să spunem stop, este suficient, eu vreau să trăiesc altfel, într-o dimensiune în care nimeni să nu mă oblige să mă conformez unei norme acceptată de majoritatea, eu vreau să trăiesc într-o lume în care să nu predomine frica şi neliniştea şi neîncrederea şi suspiciunea şi..şi..şi lista ar mai putea continua. Eu vreau să trăiesc într-o lume nouă!
    Sigur, e doar un vis. Să permitem, însă, visurilor să devină realitate! Şi să îndrăznim să ne ascultăm intuiția, locul unde se află ascuns adevărul, dincolo de tot zgomotul uneori asurzitor al gândurilor din mintea noastră. Să îndrăznim să ascultăm liniştea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro