luni, mai 20, 2024
libris.ro
AcasăMISTERELE MINȚIIMiracolele unui dar uitat | Intuiția - cel de-al șaselea simț

Miracolele unui dar uitat | Intuiția – cel de-al șaselea simț

Intuiția este un dar cu care te naști. Este cel de-al șaselea simț (dar) cu care toate ființele umane sunt înzestrate, dar pe care majoritatea covârșitoare a oamenilor nu îl dezvoltă la adevărata sa capacitate. De mult prea multe generații, părinții și școlile nu mai tratează intuiția ca pe o componentă a educației pentru că au uitat cum s-o facă. Această învățătură aproape s-a pierdut. Este în mare parte “meritul” religiilor faptul că oamenii nu mai acordă astăzi intuiției atenția cu care ar trebui tratată. Intuiția a devenit din păcate unul dintre darurile divine pe care omul modern fie nu le conștientizează, fie le atribuie semenilor cu capacități extrasezoriale, conferindu-i astfel o aură mistică, intangibilă. Intuitia este capacitatea de a dobândi instantaneu cunoștințe despre un adevăr sau o perspectivă, despre fapte, puncte de vedere, legi sau coerența subiectivă a deciziilor, fără utilizarea discursivă a minții, adică fără concluzii conștiente. Sau, altfel spus, fără implicarea procesului de gândire rațională conștientă, dacă vreți.

În timp ce cogniția discursivă se bazează pe percepții senzoriale și concluzii fundamentate una pe cealaltă, cogniția intuitivă este o percepție pur spirituală, o funcție transcendentă a ființei umane. Intuiția ocolește gândirea liniară a minții, acel proces de adunare laolaltă a gândurilor, ideilor și percepțiilor diferite. Este o descărcare directă a răspunsului final din conștiința universală în propria ta conștiință, într-o fracțiune de secundă, inconștient sau conștient, într-un mod complex și instinctiv. Dar cum funcționează acest minunat dar divin? Cum aș putea eu – o să te întrebi tu – un individ mic și separat într-un univers infinit, să am acces nelimitat la inteligența cosmică prin intermediul intuiției? Cum pot eu să dau sens unui mecanism perceptiv invizibil, non-tangibil, care se află în afara tărâmului celor cinci simțuri ale mele?

Tocmai aici este cheia. Dacă te percepi ca pe o entitate separată într-un Univers atât de mare, nu vei fi niciodată beneficiarul miracolelor Universului. Picătura nu se identifică pe sine ca fiind o entitate separată în cadrul oceanului. Ea este oceanul și oceanul este în ea. Celulele organismului uman nu se identifică drept entități separate. Ele sunt părți componente ale corpului nostru, părți ale aceluiași mare întreg. Doar mintea și gândurile manifestă crize de identitate, provocându-ne suferința care ne separă de unitatea cu tot ceea ce este, de unitatea cu întregul a cărui parte componentă suntem. Cheia accesului la forța intuiției este perceperea ființei tale ca fiind o parte a marelui întreg, a marelui Univers. A te percepe ca pe o entitate separată nu-ți va da niciodată acces deplin la Marea Inteligență Universală. Scântei sau sclipiri, da, vor apărea din când în când, dar numai pentru a-ți aminti că este vremea să te trezești… Această minte cosmică pe care o poți accesa cu ajutorul intuiției știe deja răspunsul la fiecare întrebare care te frământă și adevărul din spatele fiecărui eveniment. Conectează-te la ea! Nu sta separat! Doar regăsindu-te ca parte a marelui întreg, vei avea acces la inteligența întregului.

Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor noastre? Afirmațiile pozitive puternice nu se materializează în viața noastră? De ce? Pentru că nivelul nostru de acces la acest mare dar al intuiției, cu care ne naștem, dar pe care îl îngropăm pe parcursul vieții, este limitat sau, mai bine zis, neconștientizat. În acest haos general al vieții moderne, o minte străbătută în permanență de gânduri necontrolate la care se adaugă toate tulburările emoționale cu care ne confruntăm, nu face altceva decât să ne țină departe de accesul la intuiție. Intuiția, acest minunat instrument prin care Dumnezeu ne oferă răspunsuri și indicii pentru acțiunile inspirate pe care trebuie să le întreprindem pentru a ne transforma viața într-una fericită și prosperă. Intuiția este un simț subtil care depășește nivelul material convențional al realității și ne conectează la Marele Câmp al Inteligenței Universale. Informațiile și cunoștințele pe care le putem accesa pe canale intuitive, ca răspuns al rugăciunilor noastre corecte, ca urmare a conectării noastre la inteligența universală, nu dau brânci pe ușa conștientizării. Dumnezeu ne șoptește, ne împinge ușor și ne atrage atenția într-o anumită direcție. Dacă în mintea noastră domnește gălăgia gândurilor, cum să auzim șoaptele de răspuns ale divinității?

 Un vechi clișeu, de care ați auzit și voi cu siguranță, ne spune că intuiția este mai pronunțată la femei decât la bărbați (celebra „intuiție feminină”). Este doar un clișeu. Singurul lucru în care femeile pot fi superioare bărbaților, în acest sens, este nivelul de empatie mai ridicat de care se bucură, adică perceperea mai rapidă și mai profundă a stărilor emoționale ale altor persoane. Unii cercetători chiar merg până acolo încât susțin că procesorul femeilor este „calibrat” pentru empatie de la naștere (creierul de tip E), în timp ce bărbații tind să interpreteze lumea mai sistematic (creierul de tip S). Această teză este însă destul de controversată. Ne vom opri și noi asupra ei într-unul din articolele noastre viitoare. Atât femeile cât și bărbații își pot antrena și dezvolta în egală măsură simțul intuiției dar, trebuie să recunosc, femeile sunt mai dornice și mai consecvente în acest sens. Oare de ce i-a înzestrat Dumnezeu pe oameni cu acest minunat instrument al intuiției? Voi ce credeți? Foarte simplu. Intuiția este instrumentul care – prin utilizarea conștientă și corectă – ne poate servi, în primul rând la identificarea potențialelor pericole care ne pasc, și, în al doilea rând, pentru a primi răspunsuri la toate tipurile de întrebări, la care mintea nu poate răspunde prin intermediul procesului de gândire rațională. Deci, Dumnezeu ne apără prin intermediul intuiției și, tot prin intermediul intuiției, ne oferă și răspunsurile la rugăciunile noastre. Ce dovadă de iubire supremă, divină, este intuiția !

 De ce nu răspundem pe măsura măreției darurilor cu care am fost înzestrați și îngropăm toate aceste instrumente divine pe care le avem la dispoziție?   Vă las pe voi să răspundeți în comentarii acestei întrebări. M-aș bucura să aflu de la voi dacă sunteți conștienți, care sunt darurile sau drepturile divine pe care Dumnezeu ni le oferă la naștere și de ce considerați voi că le îngropăm pe parcursul vieții, când am putea să le folosim pentru a adăuga la adăuga de bucurii a lumii. Adică, pentru ca noi și cei din jurul nostru să fim fericiți, la urma urmei…

Vestea minunată este că antrenarea și dezvoltarea acestui al 6-lea simț al ființei umane numit intuiție, este la îndemâna oricărei ființe cu mintea sănătoasă și receptivă și ne poate aduce tuturor beneficii și privilegii minunate din partea Universului. Vă reamintesc beneficiile directe și cel mai ușor de identificat ale intuiției: cunoaștere, adică răspunsuri la toate întrebările care ne frământă și, nu în ultimul rând, capacitatea de a preveni pericolele.

Cum ne atrenăm intuiția ca să ne putem bucura de toate tipurile de beneficii și privilegii pe care le merităm ca fiind dreptul nostru din naștere?

Iată cei 7 pași pe care trebuie să-i parcurgem!

Pasul nr. 1: Amintește-ți de adevăratul tău Sine !

Regăsirea de sine este punctul fundamental de plecare pe calea dezvoltării cogniției intuitive. Atâta timp cât crezi că ești o pată izolată, un mic ego încapsulat în piele, rupt de restul lumii și trăind într-un univers aleatoriu și neinteligent, vei bloca orice semnale intuitive care încearcă să treacă de convingerile tale limitate. Ancorează-ți identitatea într-un punct unic și puternic de conștientizare ca făcând parte din rețeaua conștiinței universale.

Pasul nr. 2: Manifestă-ți clar intenția și disponibilitatea de a primi îndrumări intuitive din partea Universului !

Folosiți afirmații pozitive puternice și directe pentru a vă reprograma subconștientul ca să poată accesa îndrumarea intuitivă. De exemplu: sunt deschis/deschisă și receptiv/receptivă, la toate mesajele pe care  inteligența cosmică mi le transmite prin intuiție. Scrie și repetă această afirmație!

Pasul nr. 3: Devino proprietarul minții tale ! Chiriaș ai fost destul !

O minte dominată de gălăgia gândurilor nu-ți va putea permite niciodată să auzi, să asculți și să înțelegi șoaptele divine ale intuiției. A încerca să captezi semnalele intuitive pe care Dumnezeu ți le transmite, folosind o minte suprasolicitată de gânduri, este ca și cum ai asculta muzică pe un post de radio a cărei frecvență nu este bine reglată. Meditația reprezintă cel mai important pas pe calea dezvoltării intuiției. Ea curăță de paraziți semnalul transmis de Univers și pregătește receptorul să-l primească și să-l interpreteze corect. Și rugăciunea corectă ajută. Rugăciunea corectă este recunoștința, nu cererea. Rugăciunea este arta de a crede, nu de a cerși. “Toate câte le veți cere, să credeți că le-ați și primit și le veți avea“, cred că vă sună cunoscut. Meditați pe muzică de vindecare emoțională și eliminare a energiilor negative. Acest gen de muzică, aproape insuportabilă pentru o minte necontrolată, ne ajută pe calea antrenării intuiției. Trebuie să recunoașteți că mintea, prin egoul ei, acceptă greu ceva ce o poate face să piardă controlul asupra noastră….

Pasul nr. 4: Îndrăznește și pune o întrebare !

Imediat după meditație, când mintea este liniștită, formulează, trimite către Univers o întrebare. De exemplu: Este alegerea “X” o alegere potrivită pentru mine? Marcați imaginar momentul trimiterii către Univers a întrebării voastre printr-o acțiune similară apăsării tastei ENTER sau tastei de APEL de pe un telefon mobil, sau efectuării unui CLICK de transmitere a unui E-mail. Ți-am oferit doar câteva exemple, tu îți poți pune imaginația la treabă ! Apropo, imaginația este un alt dar divin pe care îl îngropăm și a cărei forță creatoare nu o folosim în mod conștient pentru a manifesta în viața noastră tot felul de bucurii.

Pasul nr. 5: Amintește-ți legea unității divine !

Cu ajutorul imaginației contopește-te cu Marea Conștiință Universală. Fii una cu ea, așa cum picătura este una cu oceanul, așa cum celulele sunt una cu corpul nostru. Poți să imaginezi o aură sub forma unei sfere, care te cuprinde, mai întâi pe tine, apoi casa ta, orașul tău, țara ta, întreg Universul ….

Pasul nr. 6: Reglează frecvența de recepție a răspunsurilor din partea Universului  !

Mintea, sentimentele, emoțiile și corpul este tot ce ai de reglat, de adus la aceeași vibrație. Ca să înveți cum se face asta, observă totul cu mare atenție fără să judeci.           Observă oamenii, emoțiile și sentimentele lor, gândurile lor, tot ceea ce se află în jurul tău; sunete și priveliști de tot felul. Încearcă să simți prezența celorlalți, emoțiile, gândurile sau energia lor. Exersează învățarea sentimentelor pentru a-ți antrena toate simțurile subtile. Corpul tău este antena ta de emisie și recepție  a semnalelor intuitive pe care le schimbi cu Universul. Cu cât devii mai sensibil, cu atât aceste mesaje vor pătrunde mai ușor în conștiința ta.

Pasul nr. 7: Ai încredere în răspuns !

Corpul vostru va fi încercat de anumite senzații atunci când veți primi răspunsuri pe cale intuitivă. Mintea voastră va ști să descifreze mesajul șoaptelor divine. Tot ceea ce vă rămâne de făcut este să urmați instrucțiunile primite, adică să transpuneți cu acuratețe și încredere în practică ceea ce vă transmite Universul. Trăim într-o eră modernă a tehnologiei. În zona tehnică, gestionarea intuiției a căpătat valențe foarte pragmatice. Iată cel mai concludent exemplu: Designerii și dezvoltatorii de software încearcă să creeze dispozitive și programe cât mai intuitive cu putință, adică să le adapteze comportamentelor și obiceiurilor perceptive ale omului. Ce ne spune asta? Cine conștientizează, antrenează și utilizează acest minunat dar divin al intuiției are parte de tot ceea ce este mai bun în această lume materială în care suntem ancorați vremelnic.

Așa că, dragii mei, dragele mele, treziți-vă și dezgropați talantul! Recunoașteți și bucurați-vă de darurile cu care ați fost înzestrați la venirea voastră în această lume.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro