vineri, mai 24, 2024
libris.ro
Acasă5 MINUTE DE CARTE PURĂJOCUL VIEȚII ȘI CUM SĂ-L JOCI | CEA MAI CUNOSCUTĂ CARTE DESPRE...

JOCUL VIEȚII ȘI CUM SĂ-L JOCI | CEA MAI CUNOSCUTĂ CARTE DESPRE SUCCES | 5 MINUTE DE CARTE PURĂ (2)

„Jocul vieții și cum să-l joci”, scrisă de Florence Scovel Shinn este o carte care te învață cum să trăiești o viață așa cum ți-o dorești tu, despre cum să înțelegi și să folosești Legile Uiversului pentru a revendica ce este al tău. Această minunată unealtă de creștere a fost publicată pentru prima oară în anul 1925, a devenit o carte clasică în domeniul dezvoltării personale și este considerată cea mai cunoscută carte din lume despre succes.

Binecunoscuta Florence Scovel Shinn, pionieră a mișcării Noua Gândire, afirmă în această carte că viața este un joc al dăruirii și primirii și ca orice vom trimite în lume se va întoarce în cele din urma la noi. Cartea pornește de la premisa că fiecare dintre noi este capabil să își creeze propria viață și propriul destin. Autoarea subliniază în carte patru principii esențiale ale succesului; Legea Atracției, Legea Prosperității, Legea Non-rezistenței și Legea Iertării. Aceasta explică cum putem aplica fiecare dintre aceste legi pentru a atrage experiențe pozitive și pentru a le îndepărta pe cele negative.

Legea Atracției spune că noi atragem în viața noastră orice transmitem în Univers. Această lege este bazată pe ideea că binele atrage bine și deci, suntem responsabili pentru gândurile, emoțiile și acțiunile pe care le dăruim lumii.

Legea Prosperității spune să atragem prosperitate atunci când suntem prosperi. Prin urmare, devenim prosperi atunci când ne focusăm atenția asupra binecuvântărilor din viața noastră și ne simțim recunoscători pentru acestea. Autoarea subliniază de nenumărate ori importanța recunoștinței și oferă multiple căi prin care putem exprima acest sentiment.

Legea Non-rezistenței spune că viața curge în modul ei unic și natural și nu are nici un rost să opunem rezistență, să ne batem capul sau să așteptăm să se întâmple lucrurile. Este important să o lăsăm pe ea să se desfășoare în felul ei și să avem încredere.

Legea Iertării este despre a da drumul emoțiilor negative care au apărut în trecut, a ne elibera și a lăsa loc pentru ceea ce ne dorim să experimentăm în viața noastră.

Florence Scovel Shinn îmbină într-un mod unic povești reale în care aceste legi s-au manifestat în moduri nebănuite și sfaturi practice pentru a înțelege și pentru a lucra împreună cu Universul pentru că ai un scop comun cu acesta: Să experimentezi orice îți dorești.

Alte subiecte atinse în această carte, pe lângă cele menționate mai sus, sunt: puterea cuvintelor, intuiția, principiile karmice și rolul iubirii în procesul creator al Universului.

Fragment din volumul “Jocul vieții și cum să-l joci” de Florence Scovel Shinn:

“Când omul cere cu credință, trebuie să primească, fiindcă Dumnezeu îi oferă propriile lui căi, cu condiția ca omul să asculte inspirația divină și să i se conformeze.

Am fost uneori întrebată: “Presupunând că cineva are talente, cum poate ști pe care trebuie să-l aleagă?” – cerând să-i fie arătat în mod hotărât. “Spirit infinit, da-mi o îndrumare hotarata, descopera-mi perfecta mea expresie de sine, arată-mi care talent trebuie să-l folosesc acum”. Sau, am cunoscut oameni care erau puși deodată în fața unei situații noi și nu știau cum să facă față surprizei. În astfel de cazuri se pronunța cuvintele: “Sunt pe deplin pregătit pentru planul divin al vieții mele” și fii fără teamă în orice împrejurare te afli. Vei face față cu succes.

Există oameni care știu să dăruiască cu generozitate, dar nu știu să primească. Ei refuză darurile din orgoliu sau din alte rațiuni negative. De aceea se și găsesc invariabil cu puțin sau cu nimic. De exemplu, o persoană care a refuzat un cadou oferit cu generozitate a pierdut tot ce avea într-un timp scurt. Trebuie să primești cu bucurie pâinea care ți se întoarce ție peste ape, liber e datul, liber e luatul (primitul). Există totdeauna un echilibru perfect între ceea ce dai și ceea ce primești și cu toate că trebuie să dai fără gând rău, de întoarcere, tu violezi legea dacă nu primești ce se întoarce la tine, fiindcă toate darurile vin de la Dumnezeu iar omul nu e decât acela care le mântuie. Nu trebuie să ne tulbure vreodată vreun gând de sărăcie sau de umilință față de acela care dă. Dumnezeu iubește omul care primește cu plăcere tot așa de mult ca și pe acela care dă cu plăcere.

Am fost întrebată deseori de ce un om se naște bogat ori sănătos, iar altul sărac ori bolnav. Răspunsul e simplu: unde există un efect, există cu siguranță și o cauză. Acestei întrebări de mai sus i se găsesc explicații cu ajutorul legii reîncarnării. Omul este dator să treacă prin multe nașteri și morți până ajunge în etapa spirituală de perfecțiune care îi permite eliberarea. De la o viata la alta, omul este atras pe Pamant de dorințele lui nesatisfăcute, pentru a-și plăti datoriile karmice, ca sa-si indeplineasca destinul. Omul nascut bogat si sanatos a avut proiectate în subconștient imagini de sănătate și de bogăție dintr-o viață anterioară, iar omul sărac și bolnav imagini de boală și sărăcie. Omul manifestă pe orice plan suma totală a credințelor lui subconștiente.”

Descoperă și tu cum fiecare gând și fiecare cuvânt de azi îți creează realitatea de mâine. Află cum să-ți antrenezi mintea pentru a gândi corect și pentru a-i cere Inteligenței Infinite ce este cel mai potrivit pentru tine. Mesajul atemporal al cărții și abilitatea autoarei de a formula recomandări simple și eficiente pentru a obține succesul în toate aspectele vieții (bogăție, sănătate, relația perfectă) au ajutat atât de mulți oameni de-a lungul deceniilor, încât nicio altă lucrare nu a putut depăși impactul Legilor Spirituale formulate de Florence Scovel Shinn.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro