miercuri, aprilie 17, 2024
libris.ro
AcasăDEZVOLTARE PERSONALĂ | SELF HELP4 ATITUDINI NECESARE DACĂ VREI SĂ-ȚI CREȘTI VIBRAȚIA

4 ATITUDINI NECESARE DACĂ VREI SĂ-ȚI CREȘTI VIBRAȚIA

Atunci când vrem să ne schimbăm, să evoluăm avem tendința să ne gândim la ce ne lipsește și la ce am vrea să aducem în viața noastră. Ca să apară persoanele potrivite, oportunitățile favorabile sau pentru a manifesta ceea ce considerăm că este cel mai benefic pentru noi este important să fim atenți la procesul de a renunța la ceea ce nu ne mai servește. Tot ce păstrezi în tine și toate lucrurile sau persoanele cu care te înconjori sau care au fost prezente în trecutul tău sunt piese care formează peisajul vieții tale din prezent. Pentru a face schimbări și a evolua este necesar să renunți la ceea ce nu se potrivește cu scopul tău și te ține pe loc. Renunțarea poate fi dificilă în unele cazuri însă, cu siguranță, răsplata va fi pe măsură.

Iată patru aspecte ale vieții noastre pe care este necesar să le privim din altă perspectivă pentru a ne putea elibera și pentru a ne atinge adevăratul potențial.

  1. Renunță la resentimente și la victimizare

Chiar dacă pe moment pare că totul este în regulă, că suntem calmi sau bine dispuși, mulți dintre noi poartă cu sine urme ale unor lupte purtate în trecut. Fie că este vorba despre anumite conflicte vechi, nedreptatea pe care o percepem sau chiar un soi de revoltă pentru orice se află în exteriorul nostru, toate acestea ne consumă energia și ne scad vibrația. Atunci când păstrăm resentimente față de o persoană, ne plasăm în poziția de victimă și declarăm că aceasta a fost un agresor pentru noi, ne-a făcut o nedreptate sau ne-a vătămat într-un fel.  A rămâne în poziția de victimă înseamnă a crede că lucrurile ți se întâmplă ție iar această credință nu poate decât să te facă victima circumstanțelor. A realiza că lucrurile nu ți se întâmplă ție ci pur și simplu se întâmplă te va aduce mai aproape de conștientizarea ulterioare a rolului pe care l-ai jucat tu în ecuație.

Iertarea este cheia pentru a renunța la sentimentele de ranchiună pe care le lăsăm să ne consume. Atunci când iertăm, dăm drumul tuturor emoțiilor care au o vibrație scăzută. Una dintre cele mai simple căi de a practica iertarea este înțelegerea unui principiu foarte important: Oamenii vor face mereu acțiuni ce vor reflecta propriul lor nivel de conștiință. Astfel, atunci când cineva te jignește, de exemplu, face acest lucru ca rezultat alt propriilor procese mentale. Putem sta să analizăm de ce a făcut-o sau ce a intenționat de fapt să transmită însă cea mai importantă concluzie este că: Este mai mult despre celălalt decât este despre tine! Același principiu se aplică atunci când un apropiat fură un bun pe care tu îl ai, de exemplu. Acea persoană se află într-o stare de limitare sau de lipsă, trăiește după principiul că nu are destul și că are nevoie de mai mult. Astfel, de la acest nivel la care sunt, în care consideră că nu are putere și că îi lipsește ceva ce tu ai, decide să fure. Poți privi acest lucru fie din perspectiva că ți s-a întâmplat ceva rău și că acea persoană ți-a făcut ceva, deci ea e cauza suferinței tale sau poți să înțelegi faptul că această acțiune nu te reflectă pe tine, ci pe el. Această conștientizare nu te oprește din a te îndepărta de acea persoană dacă valorile voastre nu se aliniază, însă te vei simți detașat și împăcat cu această alegere și nu o vei face pentru că ești dezamăgit sau pentru că vrei să te răzbuni.

Eliberarea emoțională nu este singurul rezultat pozitiv pe care îl produce iertarea. Atunci când păstrăm emoții negative și le retrăim la nesfârșit, nu facem decât să creăm noi căi pentru ca experiențe similare să apară în realitatea noastră, experiențe care să se potrivească cu energia emoției la care ne e greu să renunțăm. Cu cât simți mai multe resentimente, cu atât mai multe evenimente neplăcute, declanșatoare de emoții negative, vor apărea. Iertarea nu presupune să fii de acord cu cele întâmplate sau să nu iei nicio măsură, ci reprezintă mai degrabă acceptarea realității așa cum este și întreruperea identificării cu cele întâmplate. Astfel vei putea privi detașat în timp ce decizi ce este cel mai bine de făcut. Caută mai mult să înțelegi, decât să fii înțeles iar iertarea nici nu va mai fi necesară deoarece nu va mai fi nimic de iertat.

  1. Renunță la atașamentul față de etichete

Majoritatea oamenilor se identifică excesiv cu gândurile care le străbat mintea și cred cu tărie că aceste gânduri le aparțin și îi reprezintă. Detașarea de gânduri și observarea lor este cheia care deschide ușa spre un tărâm mai puțin limitat decât mintea umană. Putem face acest lucru folosind clasica meditație. După ce depășim nivelul la care ne chinuim să medităm și încercăm să forțăm mintea să se golească putem trece la observarea gândurilor. Primul impuls când începem o practică meditativă este să încercăm să liniștim în mod forțat mintea. Renunțarea la obiceiul de a încerca să nu ai niciun gând și observarea pasivă a fluxului de informații care ne străbat mintea reprezintă calea de a le transcende. Astfel, putem deveni conștienți de toate etichetele care ne împiedică să ne manifestăm potențialul. Din acest loc al observării detașate putem percepe realitatea în alte moduri decât o percepeam pe pilot automat. Atunci când lăsăm gândurile să apară putem să le și lăsăm să plece. Astfel putem alege ce credințe dorim să păstrăm și ce credințe vrem să îndepărtăm pentru că nu ne servesc. Prin detașarea de gândurile noastre se produce și detașarea de emoțiile negative care vin odată cu acestea sau care le crează. Astfel creăm loc pentru emoții mai benefice care ne pot sprijini în ascensiunea spirituală.

  1. Renunță la obiceiurile nesănătoase

Tot ce punem în corpul nostru devine parte din noi. Chiar ești ceea ce mănânci, bei sau respiri. Renunță la obiceiurile care nu îți aduc niciun beneficiu sau care poate chiar îți fac rău devenind mai conștient de mesajele pe care ți le transmite corpul tău. Poți simți ce mâncare îți face bine și ce mâncare te face să te simți rău. Pentru a deveni conștienți de aspecte mai subtile ale noastre ar fi bine să pornim de la a ne conștientiza corpul și a încerca să-l sprijinim în misiunea lui de a ne sprijini pe noi. Acest lucru este valabil și raportat la informația pe care o consumăm. Dieta minții este și ea la fel de importantă. Analizează ce gen muzical îți face bine și ce fel de muzică îți provoacă emoții negative. Fii conștient de serialele la care te uiți și ce tip de experiență îți crează. Filmele, emisiunile, știrile, cărțile și orice formă de entertainment pe care o consumi te reprezintă și te influențează. Alege conștient și înțelept în funcție de scopul pe care îl ai. De exemplu, dacă vrei să fii o persoană veselă și plină de viață, poate că Adele nu este cea mai înțeleaptă alegere în materie de muzică pentru a-ți atinge scopul.

  1. Renunță la persoanele care te influențează negativ

Zicala că ești suma celor mai apropiate cinci persoane din viața ta conține un mare adevăr. Persoanele din jurul tău te influențează permanent. Astfel, oamenii care te fac mereu să simți emoții de vibrație scăzută precum umilința, rușinea, vinovăția, tristețea, frica, supărarea și furia vor reprezenta un factor care va contribui în mod negativ la felul în care vezi tu realitatea și felul în care îți proiectezi viitoarele experiențe. Cheia este să acceptăm responsabilitatea de a decide cine poate fi în jurul nostru și cine nu. Astfel îți poți lua puterea înapoi și poți decide că energia ta este mai importantă decât orice persoană care îți declanșează emoții negative sau orice nevoie crezi că ai de la aceasta, nevoie ce te împiedică că o lași să se îndepărteze. Atunci când renunțăm, facem loc pentru noi posibilități, pentru creștere și vom experimenta un sentiment de ușurare. Nu este întotdeauna ușor, dar poate duce la o încredere neașteptată și la un sentiment reînnoit de libertate.

Gânduri de încheiere

Renunțarea îți poate ridica vibrația prin eliberarea de greutatea negativității și prin crearea unui spațiu pentru pozitivitate și lumină. Atunci când te agăți de resentimente, emoții negative sau atașamente care nu-ți mai sunt de folos, acestea îți pot scădea vibrația energetică. Evoluția pe calea spiritualității este un proces. Este vorba despre alegerea conștientă a gândurilor, emoțiilor și acțiunilor care se aliniază cu pozitivitatea, iubirea și creșterea. Renunțarea la ceea ce nu îți servește este un pas important în această călătorie spre o stare vibrațională mai înaltă.

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro