luni, decembrie 4, 2023
carturesti.ro
AcasăELIMINAREA ENERGIILOR NEGATIVELămâile și alungarea energiilor negative

Lămâile și alungarea energiilor negative

Biblia, setul de bază al învățăturilor creștine, insuflate autorilor cărților ei de însuși Dumnezeu consemnează nenumărate referiri la practicile de alungare a duhurilor rele, denumite modern, energii negative. Tradițiile promovate de unele culte creștine perpetuează și astăzi aceste practici în cadrul anumitor ritualuri cum ar fi arderea tămâiei.
Vă propun să încercăm împreună să abordăm această temă a eliminării energiilor negative și atragerii celor pozitive, într-o cheie modernă, transformând explicațiile anacronice și criptate ale relatărilor biblice în explicații cu suport logic. Vă recomand să aveți o minte deschisă pe măsură ce veți citi acest articol și să încercați să lăsați puțin de-o parte presupunerile sau prejudecățile voastre pe marginea acestui subiect.

Să începem așadar, prin a lămuri conotațiile termenului de energie atât din punct de vedere științific cât și din punct de vedere ezoteric, spiritual. Termenul de energie negativă are două conotații diferite. În domeniul fizicii, energia negativă este un concept folosit pentru a explica natura anumitor câmpuri energetice, inclusiv câmpul gravitațional precum și varietatea de efecte cuantice ale acestor câmpuri.
În teorii mai speculative, energia negativă este implicată în găurile de vierme (care pot permite deplasarea în timp) și unitățile warp pentru călătorii spațiale cu viteze mai mari decât viteza luminii.
Același termen de energie, dar cu alt înțeles, este utilizat de practicienii diverselor forme ezoterice de spiritualitate și medicină alternativă pentru a face referire la o varietate de experiențe și fenomene revendicate care sfidează legile – (atenție!!!) – cunoscute ale fizicii. Religia folosește termenul de duhuri rele pentru a defini energia spirituală negativă.

Oamenii de știință sunt nemulțumiți și chiar frustrați, că termenul de energie este utilizat de ezoteriști pentru a descrie fenomene despre existența cărora nu există nicio dovadă științifică.
Doar ce vorbeam în articolul “Placebo-dovada existenței lui Dumnezeu?” ( textul albastru înseamnă că va fi linkuit către articolul cu același nume de pe Blog. Să stabilim asta ca și regulă generală, să nu mai specific cu roșu de fiecare dată) despre faptul că oamenii de știință nu au reușit niciodată să explice cum se produce vindecarea unui bolnav căruia i se administrează un medicament fără substanțe care să acționeze direct asupra bolii.
Pot să înțeleg frustrarea oamenilor de știință cu privire la absența dovezilor materiale a existenței imaterialului. Dar numai pentru că ei nu pot dovedi existența energiei spirituale nu înseamnă că ea nu există. Ei știu prea bine asta și vă ofer aici un argument: de aceea cercetează așa-zisa particulă a lui Dumnezeu, în cel mai mare accelerator de particule din lume aflat în Elveția. De mai bine de doi ani, rezultatele cercetărilor au devenit ultrasecrete.

Aceiași oameni de știință au ajuns la o concluzie care vi se poate părea absurdă și anume accea că Universul are de fapt zero energie în accepțiunea științifică a termenului. Cum așa? Având în vedere cantitatea de energie ambalată în nucleul unui singur atom de uraniu sau energia care radiază continuu de la Soare de miliarde de ani sau faptul că există 10 la puterea 80 de particule în universul observabil, poate părea că energia totală din univers ar fi una inimaginabil de mare.
Lumina, materia și antimateria sunt ceea ce fizicienii numesc „energie pozitivă”. Cei mai mulți fizicieni cred însă că există o cantitate egală de „energie negativă” stocată în atracția gravitațională. Pozitivul echilibrează exact negativul deci, în cele din urmă rezultă zero, adică nu există deloc energie în univers.

Să-i lăsăm pe fizicieni să-și vadă de ale lor, iar noi să ne ocupăm de aspectul ezoteric al termenului de energie cu cele două laturi ale sale: negativă și pozitivă.
Haideți să aflăm cum simțim aceste energii, cum le identificăm și deosebim și, cel mai important lucru: cum scăpăm de energiile negative din casa și viața noastră și cum le atragem pe cele pozitive. Subiectul este atât de amplu încât îl vom prezenta în cadrul mai multor episoade.

Identificarea energiilor negative în casa noastră

Energia spirituală care ne înconjoară constant poate avea un impact uriaș asupra vieții noastre într-un mod neașteptat de profund. Energiile pot fie să ne tragă în adâncul întunericului, metaforic vorbind, fie să participe la ascensiunea noastră către o viață strălucitoare și veselă. Există multe modalități de eliminare a energiei negative, dar înainte de a face acest lucru, trebuie să fii capabil s-o detectezi.
Partea cea mai grea este să afli locația exactă în care se ascunde energia negativă. Dacă nu te-ai simțit în regulă, ai fost încordat, deprimat, cu dureri și confuz și pe deasupra ghinioanele se țin lanț, atunci este din cauza impactului direct al energiei negative asupra ta. Energia negativă poate proveni din diferite locații și surse și o puteți întâlni chiar în casele voastre. Bine-bine, dar cum aflăm dacă sunt energii negative în casa noastră?, veți
întreba.

Mark Bajerski, fondatorul Pure Energy Healing, a descoperit o metodă pe cât de sigură pe atât de suprinzătoare de detectare a energiei negative. Tot instrumentarul de care aveți nevoie se rezumă la o singură lămâie obișnuită. Da, o singură lămâie normală este capabilă să detecteze prezența energiei negative, întunecate și asta vă poate ajuta să știți dacă ar trebui sau nu să vă faceți griji.
Amplasați o lămâie într-o cameră, departe de surse de căldură sau umiditate. Dacă lămâia începe să dezvolte un efect de verde pufos sau puncte negre, pe măsură ce se usucă, atunci există energie negativă în camera respectivă. Dacă lămâia și-a menținut culoarea galbenă la uscare, înseamnă că în cameră există o energie pozitivă puternică.
Această metodă se poate aplica acasă, la birou, sau în oricare loc în care suspectați că există energie negativă.

Deja vă întrebați, ce treabă are lămâia cu energia negativă, nu-i așa? Înainte să aflați cum poate identifica o simplă lămâie prezența energiei negative și cum puteți elimina aceste energii rele cu ajutorul lămâilor, cred că ar trebui să trecem în revistă ceea ce știați mai puțin despre aceste fructe binecuvântate.

Arborele de lămâie este originar din regiunea Assam situată în nord-estul Indiei și a fost adus în Europa în vremea Romei antice, în secolul al II-lea după Hristos. Inițial, lămâiul nu a fost cultivat pe scară largă. 500 de ani mai târziu a fost introdus în Persia, apoi în Irak și Egipt. Lămâiul și fructele sale au fost consemnate pentru prima dată în istorie într-un document arab din secolul al 10-lea. Acest document relatează că lămâiul a fost folosit ca plantă ornamentală în grădinile islamice timpurii. Mai târziu, între anii 1000 și 1500 a fost cultivat pe scară largă în întreaga lume arabă și în regiunea mediteraneeană.
În America lămâiul a ajuns odată cu semințele purtate de Columb în călătoria sa. În timpul epocii victoriene, lămâile au fost folosite în diferite ritualuri de înfrumusețare, iar prima apă de colonie din flori de lămâi și uleiuri esențiale de lămâie a fost fabricată de parfumierul italian Giovanni Maria Farina și vândută doar caselor regale ale Europei acelor vremuri. Limone, în italiană, lemon în engleză sau limon în franceză, laymun în arabă sau limuun în persană, toate provin din sanscritul nimbu-lime.
Lămâiul preferă clima de tip mediteraneean, ajunge la înălțimi de 3 până la șase metri și înflorește continuu, astfel că tot timpul anului poți întâlni într-un lămâi atât flori în toată splendoarea lor cât și lămâi verzi sau coapte.

Uleiul esențial de lămâie este denumit în aroma(o)terapie „rază de soare lichidă” pentru capacitatea sa de a-ți întări starea de spirit și de confort general. Lămâia are un conținut ridicat de vitamina C și întărește rezistența sistemului imunitar, adică a armei noastre naturale de apărare. Tot în aromaterapie se mai folosește și pentru ameliorarea simptomelor legate de acnee, herpes, negi, mușcături de insecte, răceli și gripă. Culoarea galbenă a lămâii este simbolul fericirii și al optimismului.

Și acum să trecem la ceea ce vă interesează cel mai tare. Ce treabă au lămâile cu identificarea și eliminarea energiilor negative?
De-a lungul veacurilor, lămâile au fost folosite pentru a combate energiile negative. Diverse religii ale lumii susțin că lămâile dețin o putere secretă. Misterul în virtutea căruia lămâile identifică și curăță energiile negative se fundamentează pe o afirmație biblică, o explicație clară, deși, destul de ascunsă multora dintre cititori. Oamenii sunt povățuiți să creadă că misterul învățăturilor biblice este atât de îndepărtat încât nu-l vor pătrunde niciodată. În
realitate acest mister este ascuns la suprafață și totuși, destul de greu de deslușit.
Vă spune ceva expresia PRECUM ÎN CER AȘA ȘI PE PĂMÂNT? Sau altfel spus în termeni moderni, PRECUM ÎN LUMEA SPIRITUALĂ AȘA ȘI-N LUMEA MATERIALĂ.
Păi dacă vă spune și credeți în imaterial, adică în spiritual, așa cum credeți și în material, înseamnă că și reciproca este valabilă: PRECUM PE PĂMÂNT AȘA ȘI ÎN CER sau PRECUM ÎN LUMEA MATERIALĂ AȘA ȘI ÎN LUMEA SPIRITUALĂ.
Totul se întâplă în această lume pe principiul oglinzii. CER și PĂMÂNT, MATERIAL și SPIRITUAL. Ce spuneam mai de vreme că face lămâia în lumea materială? Ce efect are lămâia asupra organismului uman? Curăță substanțele toxice din organism și îl detoxifică! În virtutea reciprocității amintite anterior, precum în lumea materială așa și în lumea spirituală, dacă știm ce face lămâia în plan material, oare ce face ea în plan spiritual? Curăță? Ce ar putea ea curăța în plan spiritual ? Energiile negative !

Părerile voastre vor fi împărțite. Neîncrezătorii se vor bucura doar de efectele terapeutice ale acestui minunat fruct asupra organismului. Încrezătorii însă, au avantajul că se pot bucura de amândouă categoriile de efecte, atât cele în plan material cât și cele în plan spiritual. Neîncrezătorii vor spune: unde scrie în Biblie să alungăm energiile negative, recte duhurile rele, cu lămâi. Dumnezeu nu ne dă pește prin învățăturile biblice. Ne dă undiță și ne învață să și pescuim pe deasupra. Doar că unii nu văd balta, iar alții o văd dar le este frică de ea. A se vedea aici învățăturile ca fiind undița, expresia “precum în cer așa și pe
pământ” drept taina pescuitului și lămâia ca fiind peștele pe care îl prindem. Autorii cărților Bibliei nu puteau scrie despre alungarea duhurilor rele cu ajutorul lămâilor pentru că chiar și cele mai noi cărți, adică cele ale Noului Testament, au fost scrise cu două sute de ani înainte ca lămâile să fie cunoscute pe meleagurile israelite. Au scris însă despre îndepărtarea duhurilor rele cu smirnă, tămâie, sare, ierburi și mirodenii. Și vom face și noi referire la aceste alte metode de eliminare a energiilor negative, într-un alt articol.

Acum, dacă tot am pescuit, să vedem cum procedăm la îndepărtarea energiilor negative cu ajutorul lămâilor? Să vedem practic ce avem de făcut. Energia noastră este cel mai important lucru din lume. Căminele noastre ar trebui să fie un loc în care să ne întinerim cu doze regulate de energie pozitivă. Energia negativă se strecoară în casele noastre prin intermediul televiziunii, telefoanelor, ziarelor, computerelor, vizitatorilor, obiectele uitate, mai mult sau mai puțin intenționat de aceștia dar și prin conversațiile neîncetate pe care le
purtăm cu noi înșine în mintea noastră – acel dialog interior interminabil, acea gălăgie a minții. Sunt convins că ne dorim cu toții ca locuințele noastre să fie o sursă de energie
pozitivă care ne aduce pace și armonie în viața noastră. Nu trebuie să faceți nimic altceva decât să așezați pe măsuța voastră din sufragerie un bol sau un coș de lemn cu 9 lămâi proaspete. Numărul 9 reprezintă bogăția, realizarea și atingerea obiectivelor personale în
numerologie. Un simplu bol sau coș de lemn cu lămâi elimină energiile negative. Pe deasupra, un coș cu lămâi așezat în sufragerie îi conferă atmosferei acesteia și o notă de eleganță și prospețime. Încercați și vedeți ce se va întâmpla. Veți fi surprinși.

Așa cum pentru o singură boală există mai multe tipuri de medicamente și nu mă refer aici la diferite denumiri comerciale ci la diferite substanțe active, și în procesul de eliminare a energiilor negative există mai multe metode. Dacă în tratarea unei boli a organismului se ține cont și de stadiul afecțiunii sau alte comorbidități, în eliminarea energiilor negative trebuie să ținem cont de tipul de energie negativă și intensitatea acesteia. Precum la pescuit. Pești mici, cârlige și momeli mici. Pești mari, cârlige și momeli mai mari. Bașca o undiță pe măsură. Mărimea și rezistența undiței asimilați-o ca pe o metaforă pentru
nivelul vostru de încredere sau credință dacă vreți, deși riscăm să ne punem în cap instituțiile care au monopolizat termenul de credință. Lămâile elimină energii negative de intensitate mică până la moderată, însă sunt indicatoare perfecte pentru toate nivelurile de intensitate. Fiți fără grijă, vom vorbi despre toate metodele de eliminare a energiilor negative indiferent de tipul și intensitatea acestora. Vom avea suficient timp pentru asta dar și înțelepciunea Bibliei la dispoziție.

Încheiem acest articol cu un sfat pentru la noapte: Când mergeți la culcare, așezați în dormitor un vas de 1 litru cu apă, în care dizolvați o lingură de sare de mare și puneți în el o lămâie întreagă. Nu o tăiați în felii. Puteți păstra vasul cu acest conținut în dormitor până când lămâia începe să se macereze.
Așteptăm să ne povestiți în comentarii ce descoperiți.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro