miercuri, iulie 17, 2024
libris.ro
AcasăLEGILE UNIVERSULUILegea Atracției | Cele 12 Legi Spirituale ale Universului (4)

Legea Atracției | Cele 12 Legi Spirituale ale Universului (4)

Am subliniat în articolul dedicat Legii Unității Divine că filmul “The SECRET” are meritul de a vă fi spus despre Legea Atracției atât de multe încât să vă doriți să aflați și mai multe. A sosit momentul să aflați tot ceea ce nu s-a spus până acum despre Legea Atracției în mod concret: cum funcționează, când funcționează și când nu funcționează, care sunt pașii vizualizării creative, esențială pentru întruparea dorințelor și cu ce exercițiu puteți să începeți să vă antrenați, pentru a dobândi abilitatea de a atrage în mod conștient în viața voastră tot ceea ce vă doriți. În mod neconștient, prin necunoașterea Legii Atracției ați atras până acum în viața voastră lipsa, limitările și toate problemele cu care vă confruntați. Universul este însă abundent și este gata să te răsplătească dacă rezonezi cu Legile sale. În conformitate cu Legea Atracției, atragi în viața ta acele circumstanțe și condiții care corespund naturii gândurilor și credințelor tale dominante, atât conștiente cât și neconștiente. Fiecare domeniu al vieții tale, inclusiv sănătatea ta, finanțele tale și toate relațiile tale sunt influențate de această mare și fundamentală lege universală. Este adevărat că totul începe cu dorința și se continuă cu speranța, însă atragerea a ceea ce vrem să avem sau să devenim în viața noastră, nu se rezumă la tehnica vizualizării, așa cum alții vă învață. Vizualizarea creativă prin utilizarea imaginației controlate este esențială în aplicarea conștientă a Legii Atracției, însă nu este totul. Vom vorbi puțin mai târziu despre vizualizarea creativă, haideți să vedem mai întâi cum funcționează Legea Atracției și de ce gândurile noastre atrag ceea ce avem și ceea ce suntem.

Lumea științifică modernă abia a început să descopere ceea ce misticii sau învățătorii spirituali știau de multe secole: universul nostru fizic nu este deloc materie așa cum pare la suprafață. Lucrurile par a fi solide și separate unele față de altele doar la nivelul la care cele 5 simțuri ale noastre le pot percepe. La niveluri mai fine, mai profunde, atomice și subatomice, neaccesibile simțurilor, materia aparent solidă este văzută ca și particule din ce în ce mai mici care, în cele din urmă, se dovedesc fi energie pură. Din punct de vedere fizic suntem cu toții energie pură. Tot ceea ce este în interiorul și în jurul nostru este energie pură. Cu toții facem parte dintr-un mare câmp energetic. Lucrurile din exteriorul nostru, pe care le percem din cauza simțurilor ca fiind solide, sunt în realitate doar forme diferite ale energie noastre esențiale, comună tuturor. Energia vibrează la viteze diferite și, prin urmare, manifestă calități și forme diferite în funcție de natura vibrațiilor. Gândurile nu sunt altceva decât forme de energie care vibrează la rândul lor.

Energia este magnetică. Energiile de aceeași natură sau intensitate vibrațională se atrag unele pe altele. Toate formele de energie sunt interconectate și se pot afecta unele pe altele. Așa se face că energia unui gând cu o anumită intensitate vibrațională va atrage în lumea noastră concretă, cea a simțurilor, forme materiale ale unor energii de aceeași natură vibrațională. Așa se face că, în mod crucial, mediul tău, planul tău fizic, material își schimbă în mod permanent vibrația pentru a fi în ton, sau în rezonanță cu vibrația gândurilor tale. Acest adevăr incontestabil al Legii Atracției este confirmat chiar de cuvintele rugăciunii de bază a creștinătății. “Facă-se voia Ta, precum în Cer așa și pe Pământ”, cuvinte pe care și tu poate că le-ai rostit mecanic, fără să le percepi sensul real și profund, reprezintă o confirmare clară a cunoașterii și respectării legilor divine ale Universului de către misticii antici. Ca atare, ne atingem obiectivele în viață doar atunci când găsim o modalitate de a vibra pe aceeași frecvență cu dorințele. Calitatea vibrațiilor gândurilor și emoțiilor noastre determină în mod direct calitatea vieții noastre. Legea Atracției ne obligă  să apreciem importanța alinierii gândurilor și emoțiilor noastre la ceea ce vrem să avem sau să devenim în viață.

Legea Atracției nu funcționează atunci când credem că totul se limitează la dorința de a avea sau a deveni ceva anume. Puterea gândurilor noastre este nelimitată, însă dorința nu este suficientă pentru atingerea obiectivelor. Calitatea semnăturii noastre energetice este importantă și reprezintă factorul care determină calitatea lucrurilor sau circumstanțelor pe care le atrageți. Semnătura noastră energetică este determinată de gândurile și credințele noastre dominante. O atitudine mentală dominant pozitivă va atrage  experiențe și circumstanțe pozitive, în timp ce o atitudine mentală dominant negativă va atrage experiențe și circumstanțe negative. Dar nici atitudinea pozitivă nu este suficientă pentru a atrage tot ceea ce ne dorim. Pentru a atrage CEVA ce vrem să experimentăm în viața noastră, trebuie să transmitem Universului semnalul că avem nevoie cu toată ființa noastră de acel CEVA. A avea nevoie de CEVA, în spiritul profund al Legii Atracției, presupune ca acel CEVA să aibă  o semnătură energetică compatibilă cu propria noastră semnătură energetică. Universul trebuie să perceapă nevoia ta, nu doar dorința ta de a experimenta CEVA. Ești capabil să atragi tot ceea ce Universul va percepe ca fiind o necesitate pentru tine, nu o simplă dorință, un moft sau un lux. Și ești capabil să faci asta pentru că ești conectat la tot ceea ce este, văzut și nevăzut.

Sentimentul de separare pe care îl experimentăm în lumea fizică este creat doar de modul în care cele cinci simțuri ale noastre interpretează marele câmp de energie vibrantă. Pentru a atrage în mod conștient în viața ta tot ceea ce dorești, trebuie să înveți să aduci energia gândurilor și acțiunilor tale în armonie vibrațională cu esența dorințelor tale, fie că este vorba de sănătatea perfectă, succes, abundență, iubire adevărată sau orice altceva. Tehnica de bază prin care atingi această armonie vibrațională și îți poți programa eficient mintea subconștientă pentru a atrage lucrurile și circumstanțele pe care le alegi în mod conștient, este vizualizarea creativă. Însă nu cu vizualizarea creativă trebuie să începeți să atrageți. Iată cu ce ! Pentru ca Legea Atracției să funcționeze, trebuie să știi că este foarte important să înțelegi mai întâi, că nu trebuie să dai vina pe tine sau pe oricine altcineva și nici pe altceva, pentru condițiile negative din viața ta. Învinovățirea  nu servește decât la atragerea și mai multor lucruri și circumstanțe pe care sigur nu le dorești. Autoînvinovățirea te va face de multe ori să exclami: asta-mi mai lipsea !

Înainte de a învăța ce ai de făcut ca să atragi în viața ta, în mod conștient tot ceea ce dorești, este imperios necesar să te ierți pe sine, să te împaci cu tine însuți și să crezi cu adevărat că meriți ceea ce dorești să atragi. Altfel vei transmite Universului în mod neconștient că nu meriți și el îți va răspunde ca atare, adică nu vei primi nimic din ceea ce nu îl convingi că dorești. Iertarea, sau împăcarea cu sine se poate face prin procedeul de revizuire mentală a trecutului tău. Revizuirea trecutului este descrisă pe larg în articolul FORȚA IMAGINAȚIEI | LEGE ȘI FĂGĂDUINȚĂ DIVINĂ, o adaptare după Neville Goddard. Informațiile pe care, cu îngăduința voastră vi le împărtășesc, au menirea să vă îndemne să vă asumați responsabilitatea, nu vina, pentru condițiile vieții voastre actuale. Au menirea să vă facă să înțelegeți profund puterea de atracție a gândurilor voastre și să știți că asumându-vă responsabilitatea pentru viața voastră, vă racordați totodată și la forța care vă va permite să o schimbați.

Pentru a experimenta o schimbare profundă în orice zonă a vieții tale, trebuie mai întâi, să devii conștient de adevărul că circumstanțele lumii tale exterioare corespund exact  naturii lumii tale interioare și sunt atrase de tine în virtutea Legii Atracției, care funcționează, fie că ești conștient, fie că ești neconștient în ceea ce privește funcționarea acestei legi divine a Universului. Legea Atracției nu deosebește bun de rău. Legea Atracției este neutră. Nu judecă, nu pedepsește și nici nu recompensează. Legea Atracției servește pentru a aduce împreună energiile de aceeași natură, intensitate și frecvență vibrațională. Precum în cer, așa și pe pământ, nu-i așa? Oare nu crește pământul în egală măsură și sămânța de grâu și sămânța de neghină? Aveți grijă ce semănați !

Aveți grijă în sensul de a vă îngriji, nu în cel de a fi îngrijorați, pentru că adevărul, deși nu pare atât de evident, este că majoritatea oamenilor își fac griji până la moarte. Îngrijorarea este cea mai proastă formă de activitate mentală din toate câte există, pe lângă ură, care este profund autodistructivă. Îngrijorarea nu are sens și este doar energie mentală irosită. Îngrijorarea creează reacții biochimice foarte dăunătoare organismului care produc diverse boli de la o simplă indigestie la stopul coronarian. Bolile sunt create de sine, au deci prototipuri mentale, însă oamenii nu vor să devină conștienți de asta și atunci când se înbolnăvesc, se întreabă oare ce i-a lovit și mai ales de ce?

Vestea bună este că sănătatea se îmbunătățește aproape dintr-o dată după dispariția îngrijorărilor. Vestea rea este aceea că cei mai mulți oameni par a nu dori să se elibereze de acest blestem al grijilor și în consecință nu realizează schimbări pozitive în viața lor. Tu ce îți dorești? Întruparea dorințelor și întregul proces al schimbării în viața noastră nu se produce la un nivel superficial doar prin întreținerea unei dorințe sau a unei atitudini pozitive, dacă nu introducem în ecuație vizualizarea creativă și acțiunile inspirate pe care trebuie să le întreprindem. Legea Atracției nu funcționează prin magie.Trebuie să învățați să folosiți în mod conștient cea mai mare forță creatoare a Universului : imaginația controlată.

Pe măsură ce veți practica imaginația controlată, veți descoperi și dizolva toate  blocajele emoționale, fricile, atitudinile limitative și convingerile inconștiente care v-au împiedicat până acum să trăiți într-o stare naturală de împlinire și fericire. Imaginația controlată este abilitatea de a crea imagini mentale specifice dorințelor, pornind de la un gând, și culminând cu un sentiment. Pe fondul imaginației controlate, gândurile combinate cu emoțiile dau naștere unor energii foarte puternice pe care le transmitem în Univers. Energiile transmise de noi atrag energii cu aceeași vibrație, care iau formă în lumea noastră concretă, în funcție de natura și claritatea imaginilor mentale întreținute. Repetarea regulată a scenariului imaginat, îi va oferi energia necesară, până când acesta va deveni realitate obiectivă în viața noastră.Vizualizarea creativă este procesul fundamental care stă la baza abilității tale înnăscute de a-ți crea în mod conștient realitatea ideală.

Sunt 7 pași pe care trebuie să-i stăpâniți în vizualizarea creativă:

  • să vă relaxați
  • să vă imaginați un scenariu bine pus la punct
  • să credeți în scenariul ales
  • să simțiți că sunteți sau aveți ceea ce ați decis în scenariu să fiți sau să aveți
  • să vă detașați și să vă continuați ziua
  • să rămâneți pe recepție ca să puteți primi pe canale intuitive din partea Universului instrucțiunile pentru acțiuni inspirate
  • să vă implicați în acțiunile inspirate

Pentru a te familiariza cu Legea Atracției și tehnica vizualizării creative, îți propun un exercițiu spiritual foarte simplu. Utilizând cei 7 pași de bază definiți anterior, imaginează-ți o pană albastră fără să fii obsedat de ideea de a o manifesta. Vei descoperi că vei experimenta întâlnirea cu o pană albastră în lumea ta fizică, într-un timp foarte scurt. Distrează-te cu acest proces și nu lăsa nerăbdarea să-ți producă frustrări.  Cu cât experimentezi mai mult, cu atât mai multe sinapse vor fi activate în creierul tău, creând credința solidă în jurul adevărului că îți poți crea realitatea. Până acum ai crezut probabil numai în teorie. Convingându-te prin practică, vei fi liber să creezi orice dorești. Și să nu uiți un lucru. Legea Atracției, fiind o Lege Divină Universală, funcționează deja perfect în viața ta, indiferent dacă o înțelegi sau nu, dacă o accepți sau nu și nu va înceta niciodată să funcționeze. Dacă o vei înțelege și accepta, ceea ce depinde numai și numai de tine, îți vei putea schimba viața după cum dorești. Tot ceea ce ai de făcut  este să-ți stabilești o semnătură energetică în rezonanță cu obiectivele dorințelor tale, să-ți reglezi atitudinea mentală schimbându-ți gândurile și convingerile predominante, și să transmiți Universului o nevoie sau un scop pentru ceea ce vrei să atragi în viața ta. Pentru a deveni stăpânul vieții tale, trebuie să îți stăpânești mintea, nu Legea Atracției. Legea Atracției este deja un maestru în sine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro