miercuri, iulie 17, 2024
libris.ro
AcasăLEGILE UNIVERSULUILegea Cauzei și Efectului | Cele 12 Legi Spirituale ale Universului (6)

Legea Cauzei și Efectului | Cele 12 Legi Spirituale ale Universului (6)

Nu vorbim astăzi despre adevărurile psihologice conform cărora cauzele sunt deduse din observații non-cauzale și nici despre faptul că oamenii au presupuneri înnăscute despre cauze și filtrează observațiile asupra evenimentelor printr-o intuiție care cauzează puterea de a genera sau preveni efectele lor.  Astăzi vorbim despre Legea Divină a Cauzei și Efectului într-o cheie care să ne permită nu doar s-o înțelegem ci și să profităm de principiile sale pentru a ne îmbunătăți viața. Iată o definiție pe cât de simplă pe atât de profundă: Legea Divină a Cauzei și Efectului este o cauză în sine care duce la efectele legii vedetă a Universului, Legea Atracției – lege denaturată de majoritatea oamenilor și văzută doar ca pe o scurtătură către succesul material.

Pentru a înțelege corect și a aprofunda Legea Cauzei și Efectului vom porni de la premisa că, oricât de greu ți-ar fi să crezi, viața nu este construită pe întâmplări accidentale, șansă sau noroc și vom analiza dinamica alegerii libere, conștiente sau neconștiente a ceea ce experimentăm în lumea materială. Totul se întâmplă cu un motiv ! Fiecare alegere care se finalizează cu o acțiune pe care o întreprindeți are consecințe și produce rezultate specifice în viața voastră. Același lucru este valabil și pentru inacțiuni. Legea Spirituală a Cauzei și Efectului afirmă că pentru fiecare efect există o cauză specifică și previzibilă, la fel cum pentru fiecare cauză, există un efect specific și previzibil. Așa cum am învățat în primele 5 episoade, gândurile combinate cu emoțiile, comportamentele și acțiunile noastre mai mult sau mai puțin inspirate, creează efecte specifice care se manifestă, conturându-ne viața așa cum o cunoaștem acum.  Alegerile pe care le facem în viață au la bază un gând inițial și sunt cauze, indiferent dacă sunt sau nu conștiente, care produc rezultate sau efecte corespunzătoare. Legea cauzei și a efectului funcționează la fel pentru toată lumea și funcționează de fiecare dată. Nu ești mulțumit sau mulțumită de efectele pe care le-ai creat? Trebuie să schimbi în primul rând cauzele care au produs aceste efecte: GÂNDURILE.

Condiționați de secole de învățăturile religioase manipulatoare, oamenii tind să se gândească la destinul lor ca la ceva inevitabil și de neschimbat. Acest mod de gândire este în nearmonie cu Legea Divină a Cauzei și Efectului care ne spune că ne putem crea în mod conștient un destin mai bun decât cel pe care îl avem momentan. Toate cauzele vor avea efecte asupra tuturor și a oricărui lucru din univers, efecte care vor genera alte cauze ale altor lucruri, replicarea sau reacția în lanț a evenimentelor continuând la infinit. Karma este un termen despre ciclul cauzei și efectului. Karma nu este despre pedeapsă sau recompensă. Conform acestei teorii, ceea ce se întâmplă cu o persoană, se întâmplă pentru că a provocat-o cu acțiunile sale, acțiuni care au la bază gândurile persoanei. Gândurile noastre ne definesc acțiunile, acțiunile generează gânduri noi care se înrădăcinează și devin mentalitățile noastre, provocând noi acțiuni. Fiecare cauză are un efect și fiecare efect devine o cauză pentru altceva. Karma este o buclă. Ideea de karmă este nu numai diferită ci și superioară din punct de vedere spiritual celei de soartă. Karma lasă loc liberului arbitru: faci o alegere și apoi, beneficiezi sau suferi de pe urma alegerii tale. Ideea de soartă nu permite ideea de liber arbitru, ceea ce contravine adevărurilor universale.

Ne putem modela și schimba destinul aplicând conștient Legea Divină a Cauzei și Efectului doar înțelegând și aprofundând conceptul de liber arbitru, nu limitându-ne sistemul de credințe la conceptul de soartă. Legea Cauzei și Efectului ne învață că în funcție de natura alegerilor și acțiunilor noastre, conștiința omniscientă divină, Dumnezeu, va atribui acestora efecte corespunzătoare. Fiecare gând, cuvânt sau acțiune, declanșează un val de energie în Univers care, la rândul său, creează efecte dorite sau nedorite, în funcție de nivelul de conștiență. Cu fiecare gând care vibrează în planul mental, o persoană pune în mișcare un lanț nevăzut de efecte care se resimt în structura celulară a corpului, a mediului înconjurător și a Universului. În cele din urmă, energia vibratorie se întoarce la sursa ei originală. Adică la tine. 

Vă invit să meditați câteva minute asupra unui adevăr profund pe care nu l-ați conștientizat până acum: orice mișcare sau acțiune pe care o întreprindeți nu poate avea loc fără gândul original care o precede. Orice mișcare este rezultatul unui gând. Odată ce ai declanșat un gând, acesta  va continua să călătorească și să aibă efect dincolo de conștientizarea sau înțelegerea ta despre acest proces. Apropo de conștientizare. De la începutul acestui episod și până în această clipă, ai fost conștient de faptul că respiri? Fiecare efect unic în lumea noastră, pe Pământul nostru, are o cauză – un punct de plecare original. Toate căile au un prim pas original și de la acest prim pas vine o reacție în lanț a evenimentelor, cu ramificații care se întind în toate direcțiile. Plasați un obiect între 2 oglinzi paralele și urmăriți ce se întâmplă !  Cu toții suntem conduși de o reacție în lanț a evenimentelor și suntem supuși legii universale a cauzei și efectului. Toate gândurile, comportamentul tău uman și toate mișcările tale afectează întregul univers, în conformitate cu legea cauzei și efectului. Conform legii divine a cauzei și efectului, există o reacție egală pentru fiecare acțiune întreprinsă ca rezultat al gândurilor sau derivată din acestea.

Nu vom putea scăpa niciodată de efectul acțiunilor noastre în timp. Intenția care stă la baza gândurilor este cea care ar trebui să ne preocupe. Este una de vibrație joasă sau înaltă ? Aceeași lege ne spune că norocul nu există ! Există doar energia care revine la sursa generatoare sub forma de efect ! Tot ceea ce avem în prezent în viața noastră reprezintă efecte ale unor cauze specifice. Aceste cauze sunt deciziile pe care le luăm și acțiunile pe care le întreprindem zilnic. Nu contează dacă deciziile  ne par mici și nesemnificative sau dacă sunt de natură semnificativă și transformatoare. Fiecare decizie pe care am luat-o și acțiune pe care am întreprins-o a pus în mișcare evenimentele, creând efecte predictibile și specifice pe care le experimentăm acum în viața noastră. Asta înseamnă că obținerea succesului în orice domeniu este previzibilă și poate fi repetată dacă suntem conștienți de ceea ce facem. Legea cauzei și efectului relevă ideea că succesul poate fi modelat odată ce  suntem conștienți de ceea ce dorim. Știți ce este atât de magic la această Lege Spirituală Universală a Cauzei și Efectului ?  Prin chiar definiția acesteia, dacă dorim să avem succes în afaceri sau orice alt domeniu, ar trebui să exercităm aceleași cauze pe care alții dinaintea noastră le-au exercitat și au obținut succese, adică efecte. Soluția cea mai sigură  pentru obținerea succesului este să imităm oamenii de succes. Să preluăm de la oamenii de succes nu stilul vestimentar sau cel de make-up, ci obiceiurile sănătoase, sistemele lor de credințe și valori, regulile lor comportamentale, psihologice de viață. Succesul nu se bazează pe întâmplare sau noroc și nu este determinat în afara voastră. Succesul este creat în interiorul vostru. Totul se întâmplă dintr-un motiv, ca rezultat direct al cauzei pe care ai adus-o din interiorul tău.

Vrei să profiți din plin de efectele Legii Atracției ? Este necesar să accepți adevărurile conform cărora gândurile tale creează cauze, gândurile tale dau sens circumstanțelor și tot ele îți manifestă creativ realitatea. Experiența ta de viață este o reflectare a manifestărilor gândirii tale de până acum. În sămânța gândurilor individuale se află originile cauzelor care produc efecte în realitatea noastră. De fapt, gândurile noastre fac mai mult decât atât. Ele dau sens experienței noastre în realitate, motiv pentru care fiecare dintre noi are o perspectivă diferită asupra lumii în care trăim.

Vă propun un set de 4 întrebări de analiză transformativă care vă vor ajuta să profitați conștient de Legea Cauzei și Efectului, în loc să permiteți acestei Legi să vă guverneze viața într-un mod pe care nu-l conștientizați.

  1. Cum îmi provoacă, creează și mențin situațiile actuale de viață, gândurile mele?
  2. Cum pot începe să interpretez lumea în mod diferit?
  3. Cum îmi pot schimba tiparele de gândire?
  4. Cum pot implementa în viața mea comportamentele, obiceiurile, deciziile, gândurile și acțiunile de succes ale altor persoane?

Notați-le și puneți-vă la modul foarte serios aceste întrebări. Căutați  și veți găsi singuri răspunsurile. Căutarea acestor răspunsuri va fi nu numai o provocare ci și o aventură fascinantă. Găsirea răspunsurilor la cele 4 întrebări este vitală pentru transformarea destinului vostru. În tot acest proces de cunoaștere, acceptare și aplicare a legilor universale în viața noastră, singurul lucru care este complet sub controlul nostru este puterea conștientă asupra proceselor de gândire. Legea Cauzei și Efectului ne lasă libertatea de a ne interpreta experiențele, de a ne experimenta emoțiile, atât conștient cât și neconștient, în orice moment. Întrucât avem libertatea de a ne controla procesele de gândire în orice moment și, din moment ce gândurile noastre creează cauzele care duc la efectele pe care le experimentăm în viața noastră, tragem concluzia că am ales în mod liber să experimentăm viața așa cum o cunoaștem, indiferent dacă suntem conștienți sau nu de alegerea noastră. Alegerea liberă, fie ea conștientă sau neconștientă a creat comportamente, răspunsuri, reacții, gânduri și interpretări ale vieții și circumstanțelor. Experimentăm viața așa cum o cunoaștem, datorită tiparelor psihologice învățate și condiționate pe care le-am pre-programat în mintea noastră pe parcursul unei vieți de liberă alegere. Mai mult, această programare psihologică ne filtrează experiența realității într-un mod foarte părtinitor, dar foarte previzibil – creând și interpretând în mod eficient existența noastră în fața ochilor noștri.

Ești nemulțumit sau nemulțumită de ceea ce te înconjoară? Ai libertatea de a alege să te răzgândești și să-ți reevaluezi gândurile, comportamentele și reacțiile. Ai libertatea de a deveni gânditor proactiv și conștient. Avem libertatea să alegem diferit, să dezvățăm ceea ce am învățat și să aflăm de ce este nevoie pentru a declanșa cauzele care vor crea efectele pe care dorim să le experimentăm în viața noastră. Niciodată nu este prea târziu pentru a schimba lucrurile, indiferent cât de nefavorabile sunt circumstanțele actuale sau cât de nefericiți am fost sau suntem. Perseverând, luând măsurile și făcând lucrurile pe care le-au făcut alții și au atras succesul, în cele din urmă veți obține aceleași rezultate. Legea Cauzei și Efectului este o Lege universală și funcționează de fiecare dată și pentru oricine. Va dura ceva timp pentru a-ți schimba situația actuală. Ți-a luat o viață ca să ajungi în poziția în care te găsești acum. Vestea bună este că nu va dura o viață pentru a-ți schimba situația, dar va dura ceva timp. Legea cauzei și efectului se aplică atât banilor, cât și oricărui alt subiect. Această lege ne spune că succesul financiar este un efect. Ca atare, provine din anumite cauze specifice. Când identificați aceste cauze și le implementați în propria viață, în propriile activități, veți obține efectele pe care le căutați. Puteți obține orice nivel de bogăție doriți dacă veți face doar ceea ce au făcut alții înainte de a obține aceleași rezultate. Credințele tale îți determină succesul.

Poate că cea mai mare frică individuală și o cauză comună de suferință este frica de eșec. În zona banilor, experimentați acest lucru drept frica de sărăcie sau frica de pierdere. Întrucât una dintre cele mai profunde nevoi ale naturii umane este securitatea, orice amenințare la adresa securității voastre, reală sau imaginară, vă poate provoca un stres extraordinar. Fericirea există în mod natural în absența fricilor și a emoțiilor negative. Îngrijorarea cu privire la bani te privează de fericire. Nu vă mai faceți griji cu privire la bani. Poate că nu există nici un alt domeniu în care legile universale să fie mai evidente decât cel privind dobândirea și păstrarea banilor. Milioane de bărbați și femei au început fără nimic sau chiar cu datorii mari și au ajuns să obțină independență financiară și prosperitate. Atitudinile și comportamentele lor au fost studiate în profunzime. Acum cunoaștem mai bine ca niciodată cheile manifestării abundenței. Studiindu-le și luând măsuri, puteți ajunge la punctul în care nu trebuie să vă mai faceți griji cu privire la bani.Odată cu studierea modelelor existențiale ale oamenilor de succes și implementarea acestora în sistemele voastre de convingeri, trebuie să țineți cont de câteva dintre secretele Legii Cauzei și Efectului dacă vreți să vă schimbați destinul în mod conștient și să vă bucurați și voi de succes. Aceste secrete sunt fie condiții sine-qua-non ale succesului, fie motivații de care aveți nevoie pe calea transformării destinului vostru. Iată-le !

Smerenia: pentru a schimba ceva în viața ta, trebuie mai întâi să accepți ceea ce există în prezent. Sau cu alte cuvinte, ca să ai ceea ce vrei, trebuie mai întâi să vrei ceea ce ai. Principiul smereniei este valabil atât pentru a avea, cât și pentru a fi și a face.

Creșterea: pe măsură ce creștem spiritual și evoluăm interior, realitatea noastră exterioară se va schimba. Creșterea nu se oprește niciodată. Există întotdeauna lucruri noi de învățat, de schimbat sau de vindecat.

Asumarea responsabilității: trebuie să ne asumăm dreptul de autor și dreptul de proprietate pentru tot ceea ce se întâmplă în viața noastră. Suntem responsabili pentru modul în care alegem să ne trăim viața. Atenție! Suntem responsabili nu vinovați.

Dăruirea și ospitalitatea: oferă și tu altora sprijin pe calea înțelegerii adevărurilor divine, dar nu uita să practici tu însuți ceea ce acestea susțin. Când se prezintă oportunitatea de a dona, spre exemplu, o urmezi și donezi, nu pledezi pentru ca aceasta să se întâmple.

Schimbarea Dacă te-ai trezit din nou și din nou în aceeași situație, te confrunți cu principiul schimbării în acțiune. Este modul universului de a te determina să înveți o lecție.

Răbdarea și recompensa. Fă tot ceea ce depinde de tine și nu renunța la obiectivele mărețe nici măcar atunci când nu se conturează vreun progres. Savurează și bucură-te de fiecare etapă mică pe care o parcurgi de-a lungul călătoriei tale.

Semnificația. Cu toții putem contribui prin valoarea noastră la suma generală de bucurii a lumii. Oricât de mică și neimportantă poate părea contribuția noastră, ea este importantă pentru univers și este întotdeauna răsplătită ca atare în virtutea Legii Compensației Divine.

Adevărul valabil în cazul tuturor celor 12 legi spirituale ale Universului, și cu precădere în cazul Legii  Cauzei și Efectului  este acela că, dacă nu alegem cu atenție gândurile, eliminând în permanență gunoiul mental și udând semințele mentalităților sau convingerilor sănătoase, nu vom reuși să ne construim destinul pe care ni-l dorim. Destinul dorit va rămâne doar o sămânță, neînsămânțată într-un pământ fertil, neudată și neîngrijită cu multă dragoste. La ce folos bobul de grâu dacă nu dă roade?

Alegerea și identificarea gândurilor pe care trebuie să le eliminăm, precum și descărcarea lor de negativitate, sunt abilități care pot fi învățate prin observarea atentă a activităților zilnice pe care le desfășurăm. Dacă ne lipsește atenția asupra acțiunilor și reacțiilor noastre zilnice, lăsăm hazardul să ne definească circumstanțele vieții. Nu asta este ceea ce vă doriți, nu-i așa ?

Iată câteva exemple de exerciții de atenție !

Alegeți un moment al zilei în care faceți activități de rutină, scrieți un E-mail, gătiți, faceți curat sau ascultați muzică. În loc să parcurgeți mișcările pe pilot automat, alegeți momente ocazionale pentru a vă opri și cultiva conștientizarea intenționată a ceea ce faceți și a binecuvântărilor pe care aceste acțiuni le aduc vieții voastre. De exemplu, în momentul în care deschideți computerul pentru a începe să lucrați, luați un răgaz pentru a aprecia mâinile care permit acest proces și creierul care vă facilitează înțelegerea modului de utilizare a computerului. Deschizi zilnic mai multe uși. În momentul în care atingi clanța pentru a deschide ușa, oprește-te o clipă și fii atent la locul în care te afli, la modul în care te simți în acel moment și unde te va conduce ușa. Faceți curățenie în casă. În loc să doriți cu nerăbdare să terminați o sarcină de rutină de zi cu zi pentru a continua să faceți altceva, luați acea rutină obișnuită și experimentați-o pe deplin ca niciodată. În loc să tratați acest lucru ca pe o corvoadă obișnuită, creați o experiență complet nouă, observând fiecare aspect al acțiunilor voastre. Ideea este de a deveni creativi și de a descoperi noi experiențe în cadrul unei sarcini de rutină. În loc să lucrați și să vă gândiți constant la finalizarea sarcinii, conștientizați fiecare pas și scufundați-vă pe deplin în progres. Tratați activitatea ca fiind dincolo de rutină, aliniindu-vă acesteia atât fizic, mental cât și spiritual. Practicând observarea atentă a activităților de rutină, veți dobândi abilitatea de a conștientiza momentele apariției gândurile negative, ceea ce vă va permite să le etichetați ca fiind inutile și să le eliminați pentru ca acestea să nu mai producă efecte nedorite.

După ce vei înțelege cele 12 legi spirituale care guvernează tot ceea ce este, și le vei aplica în mod corespunzător, vei experimenta transformări în fiecare domeniu al vieții tale, dincolo de ceea ce ai îndrăznit vreodată să-ți imaginezi.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro