luni, decembrie 4, 2023
carturesti.ro
AcasăLEGILE UNIVERSULUILegea Compensației Divine | Cele 12 Legi Spirituale ale Universului (5)

Legea Compensației Divine | Cele 12 Legi Spirituale ale Universului (5)

Albert Einstein, marele geniu al secolului 20, afirma într-un discurs al său că, “cea mai importantă decizie pe care o putem lua în viața noastră este aceea de a alege conștient, între a trăi într-un univers prietenos și a trăi într-un univers ostil.” A trăi într-un univers prietenos, presupune cunoașterea legilor sale spirituale și aplicarea conștientă a lor în viața noastră. Sănătatea, abundența, succesul, adic[ FERICIREA pe care Universul este programat și pregătit să ne-o ofere, depinde doar de noi înșine și evoluția noastră spirituală. Creșterea noastră spirituală implică renunțarea la poveștile trecutului pentru a permite Universului să scrie altele noi. Crescând spiritual, Universul va transforma povestea vieții noastre într-una de succes, oferindu-ne din belșug recompensele sale, grație celei mai generoase Legi care îl guvernează: Legea Compensației Divine.

În primele 4 legi, am învățat că suntem energie pură, parte a tot ceea ce este, a marelui câmp energetic și că, din cauza celor 5 simțuri ale noastre percepem lucrurile ca fiind solide și separate. Am învățat că gândurile noastre sunt forme de energie și că energiile de aceeași natură și frecvență vibrațională se atrag unele pe altele. Gândurile însoțite de credință și emoții, pe fondul vizualizării creative, dau naștere unor forțe puternice care atrag numai ceea ce Universul percepe ca fiind o nevoie, un scop înalt al nostru, nu doar o dorință, un moft sau un lux. Putem atrage conștient în viața noastră  doar lucrurile, stările și circumstanțele care rezonează cu natura și  frecvența vibrațională a gândurilor noastre și sunt rezultatul acțiunilor noastre inspirate de Univers. Atragem ceea ce gândim fie că suntem conștienți, fie că suntem neconștienți de asta.

Este foarte important să cunoaștem și să aplicăm Legea Compensației Divine în viața noastră dacă vrem ca ea să fie una îmbelșugată și fericită. Nu este vorba despre bani, așa cum vă spuneam în episodul Legea Atracției, ci despre ceva care este deasupra tuturor banilor din lume, care, oricum vor veni pe deasupra! Legea Compensației, denumită astfel din anul 1841, după publicarea eseului Compensație al lui Emerson, nu este altceva decât Legea Semănatului și Culesului descrisă de vechile texte biblice. Ce semeni, aceea culegi, spune această lege. Nimic mai adevărat, însă nu pentru asta este importantă Legea Compensației, ci pentru ceva mult mai subtil și mai profund de atât. Evident că, dacă semeni grâu, vei culege grâu. Nu este nevoie de o lege ca să observi asta ! Observă mai degrabă că, semănând un singur bob de grâu, vei obține un spic cu mai multe boabe de grâu. Cel puțin în virtutea acestui exemplu, pentru o semantică adecvată, ar trebui să rebotezăm Legea Compensației Divine și să-i dăm numele Legea Recompensării Divine. Ce spuneți? Am dreptate?  Știu că o să-mi dați dreptate, așa că vom denumi Legea Compensației Divine în cele ce urmează, Legea Recompensării Divine.

Înțelepciunea populară confirmă și ea această Lege: dacă tu faci un pas către Dumnezeu, El face 2 către tine. Iată de ce Legea Semănatului și Culesului sau Legea modernă a Compensației Divine este importantă, nu neapărat pentru ceea ce semeni, ci pentru că semeni un bob și Dumnezeu te recompensează înzecit. Bobul de grâu nu crește și nu rodește dacă nu este însămânțat pe un teren fertil și udat atunci când trebuie și cât trebuie. Asta presupune, cunoaștere, înțelepciune și iubire. Iubirea este secretul Legii Recompensării Divine. Ce dovadă mai mare de iubire divină avem nevoie, decât aceea că noi semănăm un bob iar Dumnezeu ne oferă zeci de boabe în schimb?

Legea Recompensării Divine ne învață că, în măsura în care mintea noastră rezonează cu iubirea pură sau este aliniată acesteia, vom primi o compensație divină pentru orice nevoie a existenței noastre materiale. Din substanța spirituală se va manifesta substanța materială. Legea Recompensării Divine, ne asigură că totul va fi în regulă pentru că Universul este pregătit să funcționeze pentru noi. Nu trebuie decât să-i cunoaștem și să-i respectăm legile. Legile Divine ale Universului, în general și Legea Recompensării Divine, în special, ne provoacă să credem că minunile se întâmplă și că ceea ce lipsește poate fi prezent din abundență. Trebuie doar să ne schimbăm perspectiva asupra vieții și să avem credință în rezultatele pozitive. Veți spune că este mai ușor de spus decât de făcut, însă aflați că este mult mai simplu decât credeți în acest moment.

Ca să înțelegeți cât de simplu este, trebuie să știți mai întâi că Legea Recompensării Divine poate fi dezactivată în dauna noastră printr-o viziune negativă despre sine, prin mânie, prejudecăți și autoînvinovățire. Etapa cea mai importantă a misiunii noastre spirituale în viață este să depășim ego-ul fricii impus de mintea noastră conștientă, să ne împăcăm cu noi înșine. Singurul lucru pe care-l putem face în acest sens este să ne observăm gândurile cu atenție. Observându-le, vor dispărea, iar pacea minții se va instala, ceea ce ne va permite să rezonăm cu principiile universului. Abundența și prosperitatea pot fi atrase în mod conștient doar de cei cu sufletul împăcat, cu inima curată și care cultivă o atitudine de recunoștință. Nu mă refer aici la avuțiile materiale, care pot fi uneori un blestem, alteori o binecuvântare. De unde dai, Dumnezeu îți dă, ne spune aceeași înțelepciune populară, însă dacă vei da cu scopul de a primi la schimb, generezi o energie specifică, negativă, pe care Universul o va recepta ca atare, și vei primi la schimb lucruri, stări sau circumstanțe de aceeași natură energetică. Înzecit.

Legea Recompensării Divine este respinsă și dezactivată de egoism. Asta nu înseamnă că ți se interzice să ceri, sau să te gândești la o recompensă, dacă scopul cu care dai este unul înalt și va adăuga la suma generală a bucuriei în lume. Atunci cânt acorzi atenția ta, timpul tău sau banii tăi pentru a adăuga la suma de bucurii a lumii, propria ta bucurie va crește exponențial, exact ca în cazul bobului de grâu. Dacă îți umpli mintea cu viziuni și idei despre optimism, succes, prosperitate, sănătate și fericire, vei fi recompensat de Univers cu idei de acțiuni inspirate, care te vor ajuta să materializezi în viața ta lucrurile și stările dorite. Legea Recompensării Divine este nu numai greșit înțeleasă de majoritatea oamenilor ci și prost aplicată. Se reflectă asta în comportamentul lor. Altruismul aproape că a dispărut din lume. Ce primesc dacă fac asta, cât de repede voi fi recompensat, sunt întrebări la ordinea zilei, nu și a Universului, însă. Universul are alte reguli. Astăzi primești recompensa gândurilor de ieri. Mâine abia, o vei primi pe cea a gândurilor de astăzi…cu condiția să crezi ACUM că ai și primit. Este mult mai simplu să lăsăm Universul să manifeste prin noi lucrurile cu propriile sale instrumente și propria sa înțelepciune, decât să ne chinuim pe noi, încercând să forțăm apariția recompensei. Grâul nu crește mai repede, nici dacă-l uzi cu prea multă apă, nici dacă îl tragi de frunze în sus. Nu vă gândiți la materie și material când vă întrebați cum funcționează Legea Recompensării Divine. Concentrați-vă pe gânduri, imaginație, sentimente și emoții și pe scopuri înalte. Pentru a activa Legea Recompensării Divine în folosul vostru, începeți exact cu ceea ce trebuie să faceți și în cazul celorlalte legi spirituale ale universului: observați-vă gândurile !

Cu ce ești recompensat de Univers în prezent? Exact cu ceea ce au atras gândurile și credințele pe care le-ai pus în mintea ta până acum. Ești nemulțumit sau nemulțumită? Oferă mai multă dragoste, speranță, bunătate, grijă, fericire, toate sentimentele și vibrațiile bune, înalte. Grație Legii Cauzei și Efectului, atunci când Legea Recompensării Divine își încasează cotizațiile, îți trimite la schimb binecuvântările. Recompensele pot veni sub diverse forme materiale: bani, cadouri, locuri de muncă, câștiguri neașteptate ș.a.m.d. Așa cum știți deja, forța gândurilor noastre ne modelează realitatea. Fie că suntem religioși sau nu, credințele noastre pot activa sau dezactiva Legea Recompensării Divine. Doar dacă avem credință în pozitivitate și dragoste, putem activa abundența și pune în mișcare acțiuni inspirate pentru a ne susține obiectivele.

Credința în negativitate este asociată temerilor și limitează până la dezactivare Legea Recompensării Divine. Gândurile noastre negative și dureroase, apar de la identificarea excesivă cu planul material, implicit cu corpul nostru fizic. Greșim atunci când ne identificăm doar cu corpul nostru și cu realitatea lui, mai degrabă decât cu spiritul și cu realitatea lui. Implementăm astfel în sistemul nostru de convingeri credința că lucrurile diminuează importanța lui EU SUNT.  Cu fiecare gând pe care îl dezvoltăm și întreținem, fie provocăm, fie blocăm apariția unui miracol. Dacă convingerea ta de bază este “ÎMI LIPSEȘTE”, vei crea și perpetua inconștient circumstanțele care reflectă această credință. Circumstanțele tale reflectă pur și simplu dictatele minții tale. Indiferent de limitele existente în lumea noastră materială, adevărul imuabil este că suntem ființe spirituală nelimitate. Amintindu-ți în permanență acest lucru, invoci practic Legea Recompensării Divine. Ești o idee iubitoare în Mintea lui Dumnezeu. Aparențele nu trebuie să te ispitească să crezi altfel. Universul îți oferă dragoste nu din cauza a ceea ce ai făcut sau nu, ci din cauza a ceea ce ești. Gândiți-vă la univers în sine ca la un mesaj personal de dragoste trimis de Dumnezeu către voi. Dumnezeu este iubire și, împărtășind iubirea Sa, împărtășești puterea Lui. Aliniindu-te cu gândurile de iubire infinită pentru tine și pentru ceilalți, câștigi stăpânirea asupra formelor de gândire inferioare ale lumii.

În sens material, situația ta s-ar putea să fie una sumbră. Poate ai făcut o greșeală imensă sau ai fost trădat de alții. Totuși, ceea ce contează este ceea ce crezi acum: zăbovești în trecut sau permiți un miracol în prezent? Te învinovățești pe tine și pe ceilalți sau te binecuvântezi pe tine și pe ceilalți? Te agăți de credința ta în realitatea dezastrului sau îți deschizi mintea la posibilitatea unui miracol? Realiniați-vă gândurile cu gândurile lui Dumnezeu și, în orice moment, universul este gata să înceapă să rescrie povestea vieții tale. Greșelile sau virajele greșite din viață nu trebuie să ne îndepărteze de pe calea adevărului. Capacitatea de corecție este încorporată în Univers, exact ca în cazul uni aparat GPS. Dacă te abați de la calea recomandată, aparatul va reconfigura traseul pentru a ajunge acolo unde doriți. Legea Compensației Divine ne asigură că Universul va crea un nou traseu. Ceea ce lipsește va deveni abundent, ceea ce este rănit se va vindeca.

Da, din senin, miracolele vor curge în mod natural, pentru că perfecțiunea este casa ta eternă la care universul este programat să te întoarcă ori de câte ori te-ai abătut și din orice motiv. Atât de mult te iubește Dumnezeu. Cel mai mare dar pe care ni-l oferim adesea este disponibilitatea noastră de a ne răzgândi. Pe măsură ce devii cine ești menit să fii, ceea ce ești menit să faci va cădea ca o cale de petale de trandafir în fața ta. Universul este configurat să funcționeze în numele tău. Și universul este capabil să aducă transformări miraculoase în orice situație de ruptură sau lipsă. Indiferent de ceea ce s-a întâmplat în viața ta, universul este capabil și pregătit să-ți aducă confort și reparații. Ești iubit, iar scopul tău este să iubești. Dintr-o minte plină de iubire infinită vine puterea de a crea posibilități infinite.

Avem puterea de a gândi în moduri care reflectă și atrag toată dragostea din lume. O astfel de gândire se numește iluminare. Iluminarea nu este un proces spre care lucrăm, ci o alegere disponibilă pentru noi în orice moment”,  precizează maestrul spiritual Marianne Williamson, în cartea sa Legea Compensației Divine, care a apărut și în limba română în anul 2015, la Editura For You. Recomand această carte cu multă dragoste.

Cum alegem iluminarea, activând astfel Legea Recompensării Divine în viața noastră ? Trebuie să devenim conștienți că gândurile negative provin din lipsa de respect față de noi înșine, din furie, autoînvinovățire sau, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, din teama de a pierde sau a fi pierdut ceva sau pe cineva. Trebuie să ne eliberăm de furie, să vedem dincolo de vinovăție, să găsim libertatea de a ne ierta pe noi înșine și pe ceilalți. Iertându-i pe ceilalți nu le recunoaștem victoria, ci eliminăm cel puțin un aspect al minții care blochează corectarea divină. Furia și prejudecățile nu sunt altceva decât proiecțiile, formele propriilor noastre temeri. Trebuie să ne reorientăm gândurile de la frică la iubire. Este adevărat că a urma Calea iubirii nu ne umple imediat buzunarele sau conturile cu bani. Nu așa funcționează Legea Recompensării Divine. Abundența noastră interioară, spirituală este însăși sursa abundenței noastre exterioare, materiale. Atunci când Universul va simți abundența ta pozitivă interioară, fii sigur că toate celelalte vor veni pe deasupra. Adică îți va trimite înzecit abundență exterioară. Reamintește-ți exemplul bobului de grâu. Și apropo, nu uita că te-am provocat să răspunzi întrebării: Ce face bobul de grâu după însămânțare, pentru a ne oferi roadele sale?

Subtilitățile Legii Recompensării Divine pot fi foarte bine pricepute și asimilate în sistemul vostru de convingeri, testând aplicarea acestei legi în plan comportamental pe fondul acțiunilor interumane obișnuite pe care le desfășurați zilnic. Deși poate părea simplu, de data asta te asigur că exercițiul pe care ți-l propun este cel mai greu dintre toate.  Străduiește-te  preț de 2 săptămâni să zâmbești și să să ai contact vizual cu toată lumea cu care interacționezi. Recunoașterea prezenței și umanității celorlalți, le va înveseli  ziua, deci vei atrage veselie din partea Universului. Desigur că riscați și reacții nepotrivite. Ignorați-le și trimiteți către cei care reacționează nepotrivit, gânduri de bunătate și înțelegere. Universul vă va răspunde pe măsură. A fi simpatic, în contrapartidă cu a manifesta judecăți, resentimente sau ignoranță vizavi de ceilalți, va face ca bucuria voastră să crească și veți reuși să activați mai ușor Legea Recompensării Divine pe toate planurile, inclusiv cel financiar.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro