vineri, aprilie 19, 2024
libris.ro
AcasăLEGILE UNIVERSULUILegea Corespondenței | Cele 12 Legi Spirituale ale Universului (7)

Legea Corespondenței | Cele 12 Legi Spirituale ale Universului (7)

Starea vieții tale nu este altceva decât o reflectare a stării minții tale. Când schimbi modul în care privești lucrurile, lucrurile pe care le privești se schimbă. Wayne Dyer

Una dintre cheile înțelegerii Legii corespondenței divine se află în textul piesei “Man in the Mirror” a lui Michael Jackson. O sa zâmbiți cel mai probabil, însă această afirmație nu face parte din categoria teoriile conspirației, ci din categoria: nimic mai adevărat! Legea corespondenței ne spune că lumea noastră exterioară nu este altceva decât o reflectare a lumii noastre interioare, că realitatea noastră actuală nu este altceva decât o oglindă a ceea ce se întâmplă în interiorul nostru – precum în cer așa și pe pământ. Printre cele mai importante adevăruri  pe care le-am subliniat în prezentările primelor șase Legi este acela că gândurile și sentimentele noastre predominante, sau semnătura noastră energetică, determină realitatea materială în care trăim.

Viața ta nu este încă așa cum ți-o dorești? Nu cauta vinovați ! A da vina pe oamenii din jurul tău sau pe circumstanțele tale actuale nu va face altceva decât să te mențină blocat exact acolo unde nu vrei să fii. Privește înlăuntrul tău și vei știi că tu singur ți-ai creat realitatea. Nici nu te autoînvinovăți ! Asumă-ți răspunderea, împacă-te cu sine și schimbă paradigma gândirii tale. Când schimbi modul în care privești lucrurile, lucrurile pe care le privești se schimbă. Pentru că suntem guvernați de un set de legi și principii universale, atunci când nu suntem în rezonanță cu acestea, natura va găsi fără dar și poate un mod de a ne informa. Legea Corespondenței ne învață că, dacă realitatea noastră exterioară este nefericită, haotică sau neîmplinită, aceasta este rezultatul direct al ceea ce se întâmplă în interiorul nostru. Dacă avem o stimă de sine scăzută, ne simțim prost cu noi înșine sau simțim în mod constant furie sau ură, atunci, lumea noastră exterioară va fi un loc al haosului, doar pentru a ne arăta ce proiectăm.

Lucrul cu adevărat trist este că în virtutea Legii Divine a Cauzei și Efectului o astfel de stare se auto-perpetuează și ne simțim rău cu noi înșine, iar lumea noastră exterioară poate fi pe termen lung, nefericită. Cu cât lumea exterioară devine mai rea, cu atât ne simțim mai rău în noi înșine, ceea ce are un impact direct asupra realității noastre. Pentru a schimba paradigma și a scăpa de această capcană a cauzelor și efectelor este esențial să ne schimbăm  tiparele gândirii. Legea Corespondenței ne spune că nu putem schimba nimic din viețile noastre exterioare, fără a face mai întâi schimbări în viața noastră interioară. Nu contează deloc ce schimbăm în exterior dacă nu schimbăm ceea ce trebuie în interior. Realitatea noastră va continua să evolueze până când vom părăsi acest plan material, astfel încât să fie în permanență o reflectare a credințelor și lumii noastre interioare. Legea Corespondenței îl împuternicește pe omul creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu să raționeze inteligent de la cunoscut la necunoscut. Ai citit articolul: CUM ADICĂ DUPĂ CHIPUL ȘI ASEMĂNAREA LUI DUMNEZEU ? Îți recomand s-o faci.

 

Exită planuri dincolo de cunoașterea noastră, însă, atunci când aplicăm Legea Corespondenței, devenim capabili să le cunoaștem și să le înțelegem. Dinamica celulelor umane este identică, paralelă și corespondentă cu dinamica galaxiilor. Energia, lumina, vibrațiile și mișcarea, altfel spus, tot ceea ce este în planul material are un corespondent în planul imaterial, spiritual. În consecință, pentru a ne schimba lumea exterioară, care nu este altceva decât un efect, trebuie să umblăm la cauză: omul interior. Asta, evident, dacă nu vrei să experimentezi în continuare în viața ta neliniștea și neîmplinirea sau, mai precis, nefericirea. Cum ne putem schimba viața interioară și tiparele de gândire? Avem control total și complet asupra unui singur lucru din viața noastră interioară: procesul de gândire. Când ne schimbăm tiparele de gândire pentru a ne concentra doar asupra a ceea ce dorim cu adevărat, putem efectua schimbări semnificative și de durată. Acest lucru este dificil de acceptat de majoritatea oamenilor, deoarece învinovățirea celorlalți pentru lucrurile care sunt greșite în viața noastră, a devenit o practică obișnuită. Să recunoaștem că este mult mai ușor pentru ego-urile noastre să dea vina pe altcineva pentru ceea ce nu este prezent în viața noastră, decât să acceptăm că responsabilitatea ne aparține ! Lucrul cu adevărat minunat este că, preluând controlul asupra minții și  gândirii, preluăm de fapt controlul asupra tuturor celorlalte aspecte ale vieții noastre. Aceasta este cheia împlinirii și echilibrului personal! Concentrându-ne în mod special asupra a ceea ce dorim cu adevărat și eliminând toate gândurile despre ceea ce nu dorim, tot gunoiul mental, putem începe să ne modelăm și să ne construim viețile după propriile noastre dorințe! Dacă doriți să vă controlați viața și circumstanțele în care trăiți, trebuie să înțelegeți cum funcționează Legea Corespondenței. Principiul Legii Corespondenței exprimat de celebrele cuvinte biblice “precum în cer așa și pe pământ”, nu funcționează doar în acest sens, așa  cum vă învață unele instituții care se bat cu pumnul în piept că propovăduiesc adevărul. Principiul funcționează și în sensul celălalt: „precum pe pământ așa și în cer”.

Iată câteva sfaturi de autoanaliză pe care este necesar să le urmezi și atitudinile comportamentale de manifestat pentru a-ți schimba viața. Atunci când se declanșează o emoție negativă, fă-ți timp pentru a analiza și înțelege de ce te simți într-un anumit mod și cum reacționezi la această emoție. Te raportezi la Sinele tău superior sau la sinele tău fizic? Aceasta este o considerație importantă, deoarece atunci când accesați mintea voastră divină, adică partea superioară a existenței voastre, permiteți de fapt ca oglinda prezenței voastre E USUNT, care este cine sunteți cu adevărat, să fie revelată în lumea voastră materială și, implicit, în corpul vostru fizic. Atunci când îți aloci timp suficient pentru a-ți schimba gândurile și sentimentele interioare negative în gânduri și sentimente pozitive, rezonezi sau te aliniezi cu Adevărul tău Interior. Alinierea reprezintă momentul în care permiți ca adevăratul Spirit al Tău să se manifeste, să devină TU fizic. Și de aici toate beneficiile de rigoare. Sau cum spun textele biblice, toate celelalte vor veni pe deasupra.

Imediat ce descoperi că vibrezi la o frecvență mai joasă, transformă această vibrație într-una de frecvență înaltă, aplicând principiul Legii Corespondenței. Încarcă vibrația cu energie opusă. Energia pe care o transmitem Universului se întoarce la noi, așa cum am văzut în Legea Cauzei și Efectului. Cel mai rapid mod de a disipa energia de vibrație joasă și de a ne vindeca subconștientul este să ne conectăm la Sinele nostru Superior și să reacționăm într-un mod opus. Ești criticat ? Laudă pe cineva. Te simți descurajat? Încurajează pe cineva. Te temi de ceva anume? Caută să liniștești pe cineva. Te simți nemotivat? Caută să motivezi pe cineva. Procedând astfel vei dobândi capacitatea de a vindeca partea rănită din tine. Când reacționezi aplicând energiilor de vibrație joasă energii de vibrație înaltă, recunoști din toată ființa ta Legea Unității Divine. Hrănește în permanență deci energia pe care o dorești în viața ta! Concentrează-te pe gândurile pozitive și oferă sufletului tău oportunitatea de a se vindeca. Hrănește lupul cel alb!

Iată pașii pe care trebuie să-i parcurgeți în mod concret pentru a pune în practică Legea Corespondenței dacă doriți să atrageți în mod conștient în viața voastră abundența, prosperitatea, sănătatea și fericirea.

Pasul nr. 1 Observați-vă gândurile. Începeți să vă observați gândurile și sentimentele. Dacă nu îți plac efectele care apar în viața ta, este din cauza gândurilor și sentimentelor predominante care circulă prin mintea ta. Inventariază ceea ce gândești. Observându-ți cu atenție gândurile, vei descoperi deseori cum te strecori în tiparele de credințe limitative care te-au adus în situația actuală. Credințele limitative sunt generate în mod principal de asimilarea în sistemul tău de convingeri a părerilor altora despre tine și în mod secundar de prejudecățile tale despre lume. Uită-te la toate aspectele vieții tale, cum ar fi sănătatea, relațiile tale sociale, situația financiară, cariera etc. Sunt imagini oglindite ale lumii tale interioare. Întreabă-te „ce gânduri, atitudini, credințe și comportamente au condus la modul în care îți trăiești viața în aceste zone”? Observați și iar observați.

Pasul nr. 2: Acceptați responsabilitatea și creșteți vibrația gândurilor. Transformați-vă gândurile negative în gânduri pozitive. Amintiți-vă în permanență că trebuie să hrăniți lupul alb înlocuind energiile de vibrație joasă cu energii de vibrație înaltă. A sosit timpul să acceptați propria responsabilitate pentru modul în care trăiți viața actuală. Ea reflectă direct gândurile voastre predominante. Când îți schimbi gândurile, îți schimbi realitatea. Chemați-vă pe sine de fiecare dată când observând, descoperiți că în mintea voastră se strecoară un gând care nu este constructiv și nu corespunde binelui vostru cel mai înalt. Singurele limitări pe care le experimentăm sunt limitările pe care le creăm în mintea noastră. Nu lăsați gândurile să se descurce cu viața voastră în locul vostru. Gândurile sunt chiriașii minții voastre, voi sunteți proprietarii ! Schimbați întrebările pe care vi le puneți în permanență în gălăgia minții voastre cu întrebări puternic transformatoare. Treceți de la întrebări de genul „De ce nu pot face asta?” la întrebări  de genul „Cum pot face asta?” Ori de câte ori te surprinzi spunând că „nu ești suficient de deștept”, zâmbește și refuză să te lași definit de o veche credință limitativă. Dacă ai de-a face cu o problemă provocatoare, întreabă-te ce poți face pentru a trece peste. Vei găsi întotdeauna o cale atunci când reformulezi întrebarea de la una limitativă, la una expansivă.

Pasul nr. 3 Păstrează un jurnal. Documentați ceea ce experimentați într-un jurnal. Poate fi eliberator. Folosiți-l pentru a urmări progresul, a consemna gânduri și afirmații pozitive și pentru a vă exprima recunoștința pentru tot ceea ce vi se întâmplă.

Pasul nr. 4 Exersează recunoștința. A face din practicarea recunoștinței un stil de viață este cea mai bună modalitate de a-ți stimula starea generală de fericire. Practicarea recunoștinței în viața ta are cea mai puternică legătură cu bunăstarea mentală, peste orice alt atribut pe care îl poți cultiva din interior.   Cercetările psihologului Davis Robert Emmons arată că recunoștința mărește emoțiile pozitive și blochează emoțiile toxice, permițându-ne să ne concentrăm asupra aspectelor pozitive ale vieții noastre. Întreținerea stării de recunoștință are un efect imediat asupra stării generale de spirit. Te ajută să devii mai rezistent la stres, amplifică sentimentul de respect față de sine și scoate în evidență tot ceea ce ai mai bun în tine. Fă-ți o listă cu motivele pentru care ar trebui să-i fii recunoscător Universului. Vei fi uimit să descoperi zilnic noi motive de recunoștință.

Pasul nr. 5: Petrece mai mult timp cu tine însuți. Caută oportunități de a te simți mai degrabă pozitiv decât negativ față de tine și viața ta. Inventariază-ți calitățile ! Stai mai mult timp în natură și evaluează-ți lumea interioară. Singur în natură, poți învăța sau mai bine zis descoperi mult mai ușor cum să-ți observi gândurile și cum să obții controlul asupra lor.

Pasul nr. 6: Folosește Forța Imaginației. Vizualizează persoana care vrei să fii. Vizualizează lumea în care vrei să trăiești. Nu vă lăsați împovărați sau limitați de percepțiile voastre asupra realității de moment. Creați o distanță zero între locul în care vă aflați astăzi și locul în care doriți să fiți.

 Pasul nr. 7: Bucură-te de roadele unei vieți în armonie cu Legile Spirituale ale Universului împărtășindu-le cu ceilalți. Lumina divină locuiește în toți oamenii, chiar dacă mintea celor mai mulți se află în ceață.

EXERCIȚIU PENTRU TINE

Exercițiul pe care vi-l propun astăzi este unul de vizualizare creativă avansată. Întinde-te sau așează-te confortabil și închide ochii. Vizualizează mental că pe cerul înstelat al nopții rulează un film – filmul vieții tale așa cum îți dorești să fie. Nu uita nicio clipă că TU ești și scenaristul și producătorul și regizorul și actorul principal din filmul tău. Îngrijiți-vă ca filmul pe care îl creați să fie filmul lumii ideale pe care o doriți pentru voi. Vedeți și simțiți lumea în care doriți să trăiți și persoana care doriți să fiți. Vizualizează, de exemplu, modul în care poți fi mai curajos în acțiunile tale. Vizualizează tipul de persoane cu care dorești să fii asociat sau în compania cărora vrei să-ți petreci mai mult timp. Plasați-vă direct în filmul realității dorite. Puteți faceți acest exercițiu în orice perioadă a zilei. Vizualizarea creativă poate schimba realitatea. Este o alegere. Tu decizi. Este usor? Deloc. Fă asta cu persistență conștientă și deliberată. Cu timpul devine mai ușor.

Poți accepta ideea că odată ce-ți vei fi schimbat lumea interioară, nu va mai fi nevoie ca lumea exterioară să-ți ofere vreun motiv pentru a simți bucurie? Meditează bine asupra acestei întrebări și răspunde-ți sincer în mintea ta. A devenit din ce în ce mai important pentru fiecare dintre noi să fim responsabili de propria noastră evoluție și creștere personală, pentru ca lumea să poată deveni raiul pe pământ. Până atunci însă, și acel moment nu este deloc departe, provocarea fundamentală este să fii sincer cu tine însuți și să-ți dai seama de potențialul pe care îl deții pentru a-ți transforma lumea ta interioară și, implicit, lumea ta exterioară. Doar ești creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, nu-i așa?

Nu uitați că atât gândurile negative cât și cele pozitive devin profeții care se împlinesc. Nu există niciun alt mister, vrajă sau rețetă secretă pentru a obține succesul. Succesul este disponibil tuturor, iar cheia succesului se numește: trăirea în armonie cu Legile Universului. 98% dintre oameni nici măcar nu știu că există Legile Spirituale ale Universului. Faptul că ești aici, acum, pe Sursa de Motivație Zilnică, atestă că te numeri printre cei care cunosc aceste legi, adică 2% dintre oamenii planetei Pământ. Ești pe cale să-ți stăpânești viața. Depinde de tine dacă vrei să trăiești în armonie cu aceste legi, într-un univers prietenos, sau viceversa.

După ce vei înțelege cele 12 legi spirituale care guvernează tot ceea ce este și le vei aplica în mod corespunzător, vei experimenta transformări în fiecare domeniu al vieții tale, dincolo de ceea ce ai îndrăznit vreodată să-ți imaginezi.

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro