vineri, mai 24, 2024
libris.ro
AcasăLEGILE UNIVERSULUILegea Genurilor | Cele 12 Legi Spirituale ale Universului (11)

Legea Genurilor | Cele 12 Legi Spirituale ale Universului (11)

Genul este în toate; totul are principiile sale masculine și feminine; Genul se manifestă pe toate planurile. ”– Kybalion

Indiferent cât de mic este un element al creației, pornind de la nivelul miscroscopic al particulelor subatomice și până la stele și sisteme solare, totul este creat din Legea Genurilor. Este imposibil ca creația să aibă loc fără această Lege Divină în acțiune la un anumit nivel, chiar și atunci când principiile de gen sunt reproduse, inversate sau manipulate prin tehnologie. Legea genurilor guvernează absolut în toate cele 3 planuri: spiritual, mental și material. În planul material se aplică la tot ceea ce s-a manifestat, indiferent de natura sa organică sau anorganică în toate cele 4 regnuri; mineral, vegetal, animal și uman. Legea genului este o lege imuabilă și se va aplica întotdeauna la ceea ce s-a manifestat. Principiul de gen este intrinsec oricărei forme existente, inclusiv corpul uman, care este conceput într-o biologie a principiului de gen. Fiecare ființă umană are un corp fizic masculin sau feminin. Expresiile exterioare ale calităților feminine includ dragostea, răbdarea și blândețea, iar calitățile masculine includ încrederea în sine, logica și intelectul.

Din punct de vedere psihologic însă, pentru că legea genurilor guvernează și acest plan, fiecare persoană este androgenă, având atât calități feminine, cât și masculine. Deși Legea Genurilor și Legea polarității sunt strâns legate, este important să conștientizăm că oricare dintre genuri conține simultan ambele polarități. Corpul masculin și feminin de pe planul fizic se oglindesc reciproc prin corespondența vibrațională care apare în timpul interacțiunii dintre polaritatea pozitivă și cea negativă. Fiecare bărbat are energie feminină și fiecare femeie are energie masculină. Un dezechilibru al acestor calități poate produce un adevărat haos. Nu există nicio modalitate de a schimba Legea genului în interiorul unui corp uman, deși poate fi distorsionată prin interpretări greșite și comportamente dăunătoare.

Fiecare bărbat are componentele energiei feminine în corpul său și principiile feminine specifice în corpul său de lumină și fiecare femeie are componentele energiei masculine în corpul ei cu principii masculine specifice în corpul său de lumină. Atunci când vine vorba de lucrul cu Legile Spirituale ale Univeruslui, conștientizarea Legii Genurilor și aplicarea ei în viața noastră este poate cea mai importantă cheie pe care trebuie s-o utilizăm pentru a ne bucura de fericire și prosperitate. Aplicarea Legii Genurilor în viața noastră presupune lucrul cu mintea noastră, mai exact, echilibrarea în plan mental a principiilor de gen. Stabilind echilibrul între principiile de gen și forțele de polaritate vom reuși să facem pași pe calea ascensiunii noastre spirituale. Trăirea în armonie cu Legea Genurilor ne va facilita vindecarea spirituală profundă, ceea ce va conduce la neutralizarea poverilor noastre karmice.

A înțelege cu adevărat Legea Spirituală a Genurilor înseamnă a o percepe cu mult dincolo de clasificările fizice și limitările biologice dar și a ști că cea mai înaltă natură a principiilor de gen este realizarea conștiinței Unității. A aplica în meditatie Legea Genurilor, presupune să înțelegem principiile de gen în conștiința noastră personală și să le unificăm toate aspectele și forțele lor arhetipale care operează în identitatea bazată pe gen. Sursa Trinității Dumnezeirii, adică întregul și cele două jumătăți ale sale este o unitate care se exprimă în diferite aspecte dar creează viață în același mod în care o ființă umană creează viață, prin unirea hierogamică a principiilor de gen. Cum instaurăm echilibrul la nivel mental între principiile de gen pentru a ne bucura în plan material de fericire și prosperitate?

Prima cerință este aceea de a deveni din robi, proprietari ai minții noastre; liberi de influența gălăgiei necontrolate a gândurilor. Cu alte cuvinte trebuie să învățăm arta stăpânirii gândurilor. Controlați de gălăgia minții, nu vom putea auzi niciodată șoaptele de răspuns ale divinității la rugăciunile noastre.

A doua cerință este să aprofundăm și să acceptăm și celălalt corolar al legii genurilor.

Dacă primul corolar al acestei Legi Divine statuează principiile de gen masculin și feminin, cel de-al doilea corolar ne spune că între concepția și manifestarea creației există o perioadă de gestație. În plan material, semințele au nevoie de perioade diferite de germinare sau gestație în funcție de regnul căruia îi aparține fiecare sămânță în parte. Sămânța de morcov are nevoie de circa 3 săptămâni ca să rodească, cea umană are nevoie de aproximativ 9 luni…În plan mental, locul în care trebuie să lucrăm cu Legea Genurilor, nu știe nimeni care este perioada de gestație a unei idei, adică de cât timp are nevoie o idee concepută pentru a se manifesta în plan material. Totul depinde de credința fiecăruia. Iată cum se identifică energiile în plan mental pe baza Legii genurilor! Atunci când în mintea umană este concepută o idee, energia feminină se află la treabă. Pe măsură ce raționalizăm ideea și o punem în acțiune, energia masculină este la datorie. După cum orice sămânță va rodi, dacă este plantată într-un pământ fertil și condițiile de mediu îi priesc, tot așa și orice idee întreținută în mintea noastră, se va manifesta în realitatea noastră materială. Ori de câte ori avem un gând, plantăm o sămânță în Univers, iar Universul ne va răsplăti cu roadele gândurilor noastre. Pământul fertil nu face diferența între sămânța de grâu și cea de neghină. Le crește pe amândouă în egală măsură. Tot astfel se întâmplă și cu gândurile noastre. Nici Universul nu face diferența, de aceea trebuie să avem grijă ce gânduri plantăm…Indiferent de calitatea semințelor sau natura gândurilor, ceea ce afirmă Legea Spirituală a Genurilor este că toate obiectivele noastre au nevoie de timp pentru a se concretiza, a se materializa. Nimic nu se întâmplă instantaneu.

Gândiți-vă la ideile, speranțele, visele și obiectivele noastre ca la niște semințe. Când plantăm o sămânță, trebuie să alegem un pământ fertil, s-o udăm, să avem grijă să primească lumina soarelui și s-o plivim de buruieni, ca să poată crește nestingherită.  Pentru că precum în cer așa și pe pământ, tot astfel se întâmplă și cu gândurile noastre, cu visurile și speranțele noastre. Trebuie să avem grijă de ele, să le plantăm cu credința că vor crește, să le udăm cu iubirea noastră necondiționată și să avem răbdare că la momentul potrivit, vor încolți și vor începe să crească. Răbdarea este absolut necesară. Doar cei care se bucură de virtutea răbdării pot culege roadele visurilor lor. Nu poți trage răsadul de frunze în sus ca să crească mai repede….

În tot acest joc universal al energiilor, energia masculină este cea care se îndreaptă spre energia feminină pentru a iniția procesul creativ, însă energia feminină este cea care face munca creativă activă pe toate planurile. Fiecare dintre noi are acces atât la energii masculine, cât și la cele feminine, indiferent de genul nostru extern. Este necesar să învățăm să echilibrăm yin-ul și yang-ul în gândurile, emoțiile, cuvintele și acțiunile noastre până la acel punct de echilibru mental în care vom ști la nivel intuitiv cum și când să acționăm în conformitate cu Sinele nostru Superior.

În adevărata noastră stare, cea „spirituală” sau energetică superioară, suntem ființe întregi pur simțitoare, cu energii care sunt total neutre sau fără gen. Doar în timpul prezenței noastre în universul fizic folosim energiile polarizate și asta pentru marele joc creativ. Cu toții suntem creativi. Ne creăm propriile experiențe de viață, indiferent dacă înțelegem sau nu Legea Genurilor, indiferent dacă suntem conștienți sau nu de Legile Spirituale ale Universului, dacă credem sau nu în ele. Puterea infinită funcționează în moduri diferite aflate deasupra puterii de înțelegere a omului. Fii conștient sau conștientă de marele secret al manifestării: O idee apare în mintea ta ca rezultat al concepției pusă la cale de energia feminină, pentru că poate fi manifestată în planul material ca rezultat al acțiunii energiei masculine.

În tot acest proces de manifestare a ideilor tale, analizează părerile celorlalți dar nu le lăsa să-ți ucidă propriile idei. Nici nu te îndoi sau îngrijora. Îndoiala și îngrijorarea au același efect pe care l-ar avea dezgroparea unei semințe la două ceasuri după ce am plantat-o și udat-o, ca să vedem dacă a crescut. Lasă ideea din visurile tale să se dezvolte așa după cum o vezi cu ajutorul forței creatoare a imaginației tale, cea mai mare forță creatoare a Universului. Tu ești cauza efectelor tale, nimeni altcineva. Cei din jurul tău reflectă doar anumite aspecte ale tale. Nu-ți plac? Nu pe ei trebuie să-i schimbi. Schimbă-te pe tine ! Trebuie să crezi în tine și să faci ce trebuie pentru a trăi viața pe care ți-o dorești, pentru a atinge obiectivele pe care ți le-ai propus.

Aveți grijă ce însămânțați în grădina minții voastre!

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro