duminică, iulie 14, 2024
libris.ro
AcasăLEGILE UNIVERSULUILegea Polarității | Cele 12 Legi Spirituale ale Universului (10)

Legea Polarității | Cele 12 Legi Spirituale ale Universului (10)

Sufletele-pereche ne readuc viața la viață și ne pregătesc pentru marea întâlnire cu flacăra noastră geamănă.

Legea Polarității guvernează peste tot ceea ce este. Peste toate energiile universului, peste toate lucrurile, animate sau neînsuflețite, peste gândurile, emoțiile și sentimentele ființelor umane. Orice lucru are doi poli; totul are două extreme. Toate adevărurile sunt doar pe jumătate adevăruri, fiecare adevăr este pe jumătate fals. Extremele se atrag, paradoxurile pot fi conciliate. Există două părți ale tuturor lucrurilor atât însuflețite cât și neînsuflețite. Contrariile sunt identice ca natură, dar diferite în grad, ne spun învățăturile  Kybalionului

Ați reflectat vreodată asupra adevărului că mintea noastră interpretează totul într-un mod bipolar, dual? Binele și răul, iubirea și ura, întunericul și lumina, frumosul și urâtul, adevărul și neadevărul, pozitivul și negativul sunt concepte duale prin filtrul cărora mintea noastră conștientă judecă toate lucrurile și stările pe care le analizează. Există dualism în tot și-n toate lucrurile, ne spun atât învățăturile antice cât și cele moderne. Acest dualism generează energia care ne permite să experimentăm bogăția vieții.

„Nu există energie decât dacă există o tensiune a contrariilor; prin urmare, este necesar să descoperim opusul față de atitudinea minții conștiente.” susținea cândva marele psihiatru elvețian C.G. Jung, fondator al psihologiei analitice.      

Modul în care se manifestă Legea Divină a Polarității poate fi o sursă de conflict și durere, însă prin lecțiile profunde pe care ni le oferă, ne permite să vedem și să înțelegem adevărul realității noastre. Tot ceea ce ni se întâmplă și este judecat de mintea noastră ca fiind bun, are o latură ascunsă rea, așa cum ceea ce judecăm ca fiind rău, are o latură ascunsă bună.  În fiecare eșec al nostru există un potențial succes. Depinde doar de noi ce pol vrem să experimentăm. Când rămânem blocați într-o rutină negativă, poate fi greu să vedem că există și alt mod de a privi lumea. Ca să ieșim din această rutină distructivă, nu trebuie decât să înțelegem că, dacă schimbăm modul de a privi lucrurile, lucrurile pe care le privim, se schimbă ! Nimic mai mult ! Pentru a stăpâni Legea Polarității și a o aplica la fiecare fațetă a vieții tale, trebuie mai întâi să-ți corectezi convingerile limitative. Trebuie să sapi suficient de adânc pentru a identifica convingerea limitativă care stă la baza suferinței tale;  poate teama de eșec sau credința că nu meriți fericirea…

Legea Spirituală a Polarității sau dualității afirmă  că totul are un opus complementar în interiorul întregului, că există două fețe ale aceleiași monede. Cu alte cuvinte, lucrurile care apar ca fiind opuse sunt de fapt două extreme ale aceluiași lucru. În fizică, polul cu mai mulți electroni are polaritate negativă. Polul cu mai puțini electroni are atunci o polaritate pozitivă. Când cei doi poli sunt conectați printr-un fir, electronii curg din polul negativ către polul pozitiv. Acest flux se numește curent electric. Legea Polarității ne învață că fiecare aspect al vieții este creat dintr-o interacțiune echilibrată a forțelor opuse și concurente. Aceste forțe nu sunt doar opuse; sunt complementare. Nu se anulează reciproc ci doar se echilibrează reciproc precum aripile duale ale unei păsări. Aceeași Lege Divină ne spune că totul este separat în două părți complet opuse și că fiecare dintre aceste două părți conține potențialitatea celeilalte. În economia generală a Universului și a vieții, este de fapt imposibil să ai o parte, fără să ai și cealaltă parte, opusă și egală. Când vine vorba despre Legea Polarității, cele mai disputate subiecte în mediul virtual sunt cele referitoare la sufletele înrudite, sufletele pereche și flăcările gemene. Din păcate, cele mai multe abordări sunt confuze, ca să nu spun mai mult.  Noțiunea de suflete pereche este confundată cu cea de flăcări gemene iar articolelor li se dă o profundă conotație sexuală pentru că, nu-i așa, sexualitatea reprezintă un magnet pentru audiență. Nu sexualitatea definește relațiile dintre sufletele pereche, cu atât mai puțin dintre flăcările gemene. Sufletele pereche și flăcările gemene sunt termeni care se referă la aspecte cu totul și cu totul diferite și nu trebuie să confundăm acești termeni, măcar în teorie, pentru că în practică pot fi foarte ușor confundați. Să definim așadar ce sunt sufletele pereche și ce sunt flăcările gemene.

Menționez că înțelegerea deplină a ceea ce înseamnă suflete-pereche și flăcări gemene precum și a abordărilor practice legate de acestea, nu este accesibilă oricui, oricât de bine s-ar strădui cineva să explice. Doar intrarea pe ușile trezirii spirituale și iluminarea, pot facilita înțelegerea deplină a ceea ce înseamnă suflete pereche și flăcări gemene. Ce înseamnă trezirea spirituală și iluminarea? Iată o definiție cum nu se poate mai clară: iluminarea este eliberarea minții din capcanele credințelor primitive, dogmatice și superstițioase a distorsiunilor, minciunilor, concepțiilor greșite, ego-ului și ignoranței. Vă dau un exemplu de concepție greșită care stă în calea iluminării. Pentru că tot vorbim despre legea polarității, majoritatea covârșitoare a ființelor umane, consideră moartea ca fiind opusul vieții. Nimic mai fals ! Moartea este opusul nașterii ! Viața este eternă !

Vă provoc să veniți și voi cu exemple în rubrica de comentarii despre ceea ce înseamnă în opinia voastră credințe primitive, dogmatice și superstițioase, piedicile cele mai mari în calea trezirii spirituale și iluminării minții.

Ca să putem vorbi despre flăcările gemene, jumătățile aceluiași suflet și sufletele-pereche, aș vrea să vă întreb cum definiți voi sufletul? În cazul în care nu ați reușit să formulați o definiție a sufletului, iată una destul de potrivită. Sufletul este partea spirituală sau imaterială a unei ființe umane care este considerată nemuritoare. Este energia care dă viață trupului. Această energie numită suflet este amprentată de conștiința și mintea voastră prin suma totală a gândurilor, emoțiilor, memoriei, imaginației, dorințelor, voinței și altor aspecte care vă animă ființa. Energia aceasta numită suflet parcurge un întreg ciclu de purificare. Așa cum mintea noastră este duală, fiind conștientă și subconștientă, tot astfel și sufletul nostru întrupat este dual. Cele două jumătăți opuse ale aceluiași suflet, cele două fețe ale aceleiași monede, cele două aripi ale aceleiași păsări sunt numite metaforic flăcările gemene. Termenul de flăcări gemene a fost folosit pentru prima dată de filosoful Platon, (428-348 î.Hr.), elev al lui Socrate, în lucrarea sa Symposium. Inspirat de învățăturile din Kybalion, Platon descrie cum Zeus a împărțit sufletele primilor oameni în două jumătăți, una reprezentând esența masculină și cealaltă reprezentând esența feminină, explicând că de atunci, aceste două jumătăți se caută în mod constant una pe cealaltă. Iată, deci, de unde vine conotația excesiv sexuală a relatărilor moderne despre flăcările gemene. Din operele lui Platon. Adevărul despre Flăcările gemene este însă deasupra acestui mod simplist de a-l explica.

Flăcările gemene reprezintă  o expresie a trinității indivizibile. Trinitatea indivizibilă, adică întregul și cele două părți ale sale. Întregul fiind rezultatul adunării celor două polarități; magnetică (feminină) și electrică (masculină) pentru a forma o trinitate. Sau altfel spus, întregul, ca rezultat al unității spirituale generate de același tip de gânduri, care dau naștere aceluiași tip de emoții unificatoare. Definiția aceasta a flăcărilor gemene va putea fi aprofundată de cât mai multe ființe,  pe măsură ce starea lor de conștiință se va confrunta cu inevitabila ascensiune spirituală.

Nu vă faceți griji dacă momentan, nu înțelegeți pe deplin această aparent complicată noțiune de flăcări gemene. Veți crește ! Vom reveni la flăcările gemene, imediat ce vom explica ce sunt sufletele pereche, pentru că înainte de a întâlni flacăra geamănă în ciclul vieților voastre, veți întâlni mai multe suflete pereche. Sufletele pereche sunt suflete  menite să vă pregătească pentru marea întâlnire cu flacăra geamănă, care se va produce undeva, cândva. Ați întâlnit vreodată pe cineva pentru prima dată, dar în inima voastră v-ați simțit de parcă l-ați fi cunoscut sau ați fi cunoscut-o cu mult timp înainte? Ați experimentat vreodată fenomenul numit deja vu? Celor care au avut parte de asemenea experiențe la va fi mult mai ușor să înțeleagă totul despre sufletele-pereche.

Trebuie să știți de la bun început că termenul de suflet pereche poate include, dar nu se limitează deloc la tărâmul romantismului. Sufletul pereche este reflectarea noastră într-o oarecare măsură. Când te uiți la sufletul tău pereche, îți vezi punctele forte, ești capabil sau capabilă să identifici chiar și slăbiciunile personale la care nu ai fost cu adevărat atent sau atentă. Poți avea mai multe suflete pereche însă doar o singură flacără geamănă. Sufletele pereche pot fi prietenii tăi, membrii familiei, vecinii, profesorii sau orice persoane necunoscute de voi până la un moment dat. Sufletele pereche aparțin unor ființe alături de care sufletul vostru s-a aflat și a experimentat diferite trăiri, într-un alt ciclu alt existenței voastre, într-o altă viață, ca să folosim un termen pe cât de popular pe atât de cotroversat. Ai fost vreodată în preajma acelui prieten sau acelor prieteni care, pur și simplu nu știi de ce, dar te fac să fii entuziasmat?  Îți place să fii în preajma lor iar atunci când sunteți împreună vă puneți în lumină reciproc, aveți sens împreună….Un suflet pereche vine în viața ta pentru a te scutura un pic, aș spune eu, ca să te trezești și să te pregătești pentru viață. Sufletul tău pereche te înțelege mai bine decât oricine altcineva. Raportându-te la sufletul pereche te transformi în altceva, te angajezi într-o călătorie de auto-îmbunătățire pentru a deveni cea mai bună versiune a ta. Aceste suflete pereche apar în viața ta temporar pentru a-ți reaminti ceea ce ai uitat; că tu nu doar că exiști, ci că  mai trebuie să și trăiești. Sufletele pereche aprind scânteia, pun focul în mișcare. În funcție de tipul de relație pe care ați împărtășit-o cu un suflet-pereche, uneori rămân și alteori merg mai departe.  Atunci când pleacă, nu trebuie să fii trist sau tristă că a trecut, ci să te bucuri din plin că s-a petrecut. Sufletele pereche îți amintesc să fii o ființă vie, vibrantă și plină de speranță. Un suflet pereche este în concluzie cineva cu care împărtășești o prietenie strânsă și o profundă înțelegere personală.

Gândiți-vă cu atenție la unele dintre cele mai apropiate relații pe care le aveți în special cu membrii familiei sau cu prietenii. Simțiți o legătură mai profundă care depășește legăturile tradiționale ale familiei sau prieteniei? Reflectați, pentru că anumite suflete pereche vin în viețile noastre fără conștientizarea noastră sau a lor și au un singur scop: să ne ajute să ne dăm seama de măreția noastră, să ne asumăm acele mari întrebări existențiale care implică sinele și să descoperim răspunsurile pentru a ne continua evoluția și procesul de conștientizare de sine. Sufletele pereche sunt cele care țin la noi cel mai mult și care ne pot învăța lecții infinit de valoroase despre noi înșine și despre oamenii din jurul nostru. Dacă ți-ai găsit sufletul pereche va fi probabil cel mai bun și cel mai adevărat prieten pe care îl vei avea vreodată. Veți putea împărtăși totul cu sufletul pereche, de la cele mai sălbatice vise până la cele mai rușinoase secrete. Nimic nu este interzis. Din punct de vedere spiritual, sufletele pereche joacă de obicei un rol major în dezvoltarea ta. Relația ta cu un suflet pereche poate fi de natură platonică, romantică și/sau sexuală. Puteți întâlni în viață mai multe suflete pereche, pentru că ele sunt de trei tipuri:

– sufletele pereche-prieten, cel mai comun sau întâlnit tip de suflete pereche, sunt cele care împărtășesc cu noi aceleași valori și aceleași vise profunde, nu manisfestă doar aceleași caracteristici ale personalității sau aceleași gusturi cu ale noastre.

– sufletele pereche-profesor ne învață lecții esențiale de viață. Uneori aceste lecții sunt predate în mod deliberat, iar alteori aceste lecții sunt neintenționate.

– sufletele pereche-companion sau tovarăș se potrivesc cel mai mult cu percepția oamenilor despre ceea ce este un „suflet pereche”. În calitate de confidenți, tovarășii sufletului ne înțeleg, ne iubesc și ne prețuiesc profund. Profunzimea și armonia  pe care le experimentați în relația cu sufletele pereche tovarăș, vor depăși orice altă relație, pe care ați avut-o vreodată. Să fim bine înțeleși: care ați avut-o, nu pe care o veți putea avea vreodată, pentru că nimic nu se poate compara cu relația pe care o putem avea cu flacăra noastră geamănă. Sufletele pereche se vor recunoaște ușor, reciproc, prin puterea conexiunii pe care o împărtășesc, mergând până la a face confuzia că sunt flăcări gemene. Și revenim acum la flăcările gemene.

Dacă  scopul unui suflet pereche este să ne pregătească pentru marea întâlnire cu flacăra  geamănă, scopul flăcării gemene este acela de a ne ajuta pe calea creșterii noastre spirituale pentru a ne transforma în tipul de persoană capabilă să întruchipeze iubirea divină, necondiționată, mai întâi pentru noi înșine și mai apoi, pentru întreaga umanitate.

Haideți să definim și ce înseamnă creștere spirituală. Prin creștere  spirituală se înțelege creșterea vibrației energetice și expansiunea conștientului. La nivel personal, creșterea este pur și simplu procesul de trecere de la o stare de conștiință la altă stare, superioară de conștiință. Creșterea spirituală înseamnă schimbarea percepției sau viziunii tale asupra lumii, dintr-una care se bazează pe un set de credințe dogmatice, într-o altă percepție sau viziune care se bazează pe esența și puritatea credinței. La nivel de grup sau planetar, creșterea spirituală este extinderea colectivă a unei stări de conștiință, a unui set sau a unui sistem de credințe, până la punctul în care conștiința colectivă sau mentalitatea nou adoptată creează o nouă realitate sau stare de a fi. Există 3 stări ale conștiinței și 10 domenii ale conștienței prin care trece o ființă umană până la iluminarea minții. Vom vorbi despre ele într-un episod special dedicat conștiinței și conștienței, termeni care sunt confundați la fel de ușor ca și sufletele pereche cu flăcările gemene. Începutul unei relații cu flacăra geamănă poate fi unul intens și tumultuos și poate dura ani de-a rândul. Flăcările noastre gemene reflectă părțile opuse, complementare din noi înșine; fețele aceleiași monede, aripile aceleiași păsări. Ele sunt yinurile și yang-urile noastre, lumina și întunericul nostru. Noi toți suntem alcătuiți din lumini și umbre, nu-i așa?

Scopul superior al unei relații cu Sufletul Pereche este creșterea și evoluția propriei conștiințe, în timp ce scopul superior al relației cu flacăra ta geamănă este crearea unei vibrații și a unei conștiințe superioare pentru întreaga planetă prin ascensiunea celor două flăcări. Mulți oameni caută activ flăcăra geamănă, așteptând să întâlnească o persoană, care să fie exact ca și ei. Ei nu știu că flăcările gemene nu sunt persoane, nu știu că au polarități diferite în esența lor și că ele funcționează împreună pentru a se echilibra reciproc. Nici măcar nu știu că nu este obligatoriu să întâlnești flacăra ta geamănă în timpul acestei vieți. Înțelepții iluminați spun că șansele să-ți întâlnești flacăra geamănă într-o viață sunt  de 50-50%, dar întâlnirea se va produce undeva, cândva, în ciclul vieților tale pe acest pământ.

Nu trebuie să căutați activ flacăra geamănă sau sufletul pereche. Dacă sunteți meniți sau menite să vă întâlniți sufletele pereche sau flacăra geamănă, o veți face. Trebuie însă să fiți pregătiți pentru o astfel de întâlnire. Trebuie ca nivelul vostru de cunoaștere și starea voastră de conștiință să vă permită să identificați flacăra geamănă sau sufletul pereche. În momentul în care ochii tăi se întâlnesc cu cei ai sufletului tău pereche, poți simți că viața, așa cum o știai încetează să mai existe. Această persoană pe care tocmai ai întâlnit-o atinge adâncimi necunoscute ale sufletului și inimii tale. La început, veți crede că este vorba de amestecul fizic dar timpul va demonstra că totul este despre ceea ce puneți amândoi la bătaie pentru binele tuturor, mai degrabă decât pentru binele fiecăruia în parte. Cu cât vă veți curăța nesiguranțele, căile egoiste, temerile și ego-ul, cu atât Flacăra Geamănă va veni mai aproape de voi. Universul vă va atrage energiile fără a fi nevoie să vă căutați. Până la un astfel de moment, puteți continua să trăiți vieți separate.

Cel sau cea care va înțelege în profunzime Legea Polarității știe că trebuie doar să-și păstreze inima larg deschisă și să iubească necondiționat. A-ți păstra inima larg deschisă nu are nimic de-a face cu naivitatea; este măiestrie. Este o combinație între a  fi suficient de conștient și a recunoaște limitările și neajunsurile formelor umane, atât ale celorlalți, cât și ale tale. Cei care au făcut pași importanți pe calea creșterii spirituale, trebuie să știe că va veni momentul când nu vor mai fi preocupați de căutarea sufletelor-pereche sau de reunirea cu flăcările lor gemene. În acel moment aveți șansa să rescrieți povestea a ceea ce înseamnă iubirea pentru majoritatea covârșitoare a oamenilor, adică acea relație clasică, romantică, în care o persoană dorește să o posede pe cealaltă. Povestea rescrisă este despre dragostea liberă, pură. Acea dragoste care există atunci când nu puneți nicio condiție celeilalte persoane, chiar dacă vă doare pentru că vă dați seama că durerea vine din ego-ul vostru, nu din iubirea pură. Iubirea adevărată nu presupune atașamente, necesitate, posesivitate, control sau manipulare. Cuprinsă de o astfel de dragoste, inima ta se va curăța până când vei ajunge la punctul în care vei înceta să-ți mai pese dacă te vei întâlni cu flacăra ta geamănă în această viață. În acel punct îți dăruiești libertate atât ție cât și flăcării tale geamăn fără să permiți ca inima ta să se închidă sau să se strecoare îndoiala asupra iubirii adevărate care există între tine și flacăra ta geamănă.

Teoria afirmă că flăcările gemene reprezintă același suflet, împărțit la începutul timpului în două corpuri fizice. A se vedea povestea lui Adam și a Evei, a cărei metaforă nu este mai deloc înțeleasă…Tu, cel care citește acum, te afli cumva în căutarea activă a flăcării gemene și crezi că această căutare este scopul vieții tale? Îngăduie-mi să-ți dau un sfat ! Apelează la  darurile tale divine; capacitatea și voința de a renunța.  Învață mai întâi să descoperi sufletele-pereche printre membrii familiei, printre prieteni, colegi sau necunoscuți.

Bucurați-vă că flacăra voastră geamănă este acolo undeva și faceți tot ceea ce vă stă în putință ca să întăriți legătura cu ea. Pentru consolidarea acestei legături, flăcările gemene, trebuie mai întâi să-și îndeplinească datoria, nu privilegiul de a trăi. A se înțelege prin datoria de a trăi că ar trebui să privim cu respect sufletele-pereche. Vom întâlni mai multe de-a lungul vieții. Relațiile dintre sufletele-pereche sunt guvernate de înțelepciune, predare, învățare și pregătire. Cu toții suntem suflete-pereche prieten, profesor sau tovarăș pentru cineva anume. Cu toții trebuie să oferim iubire, speranță și încredere. Respectați și cinstiți sufletele-pereche ! Ele, la urma urmei, ne pregătesc pentru momentul în care ne vom întâlni cu flacăra noastră geamănă. Undeva, cândva….Flăcările gemene au mod tainic de a se găsi reciproc în timp și spațiu. Acest fapt se întâmplă într-adevăr, numai atunci când sufletele-pereche sunt pregătite pentru marea întâlnire. Pentru că flăcările gemene sunt guvernate de iubirea pură și necondiționată, fiecare suflet-pereche trebuie să crească independent și să descopere ce înseamnă cu adevărat iubirea pură și necondiționată.

Deschideți-vă sinele spiritual către înțelepciune și lumină și sufletul vostru va fi ghidat spre flacăra voastră geamănă. Marea întâlnire se va produce numai atunci când unul dintre voi are nevoie disperată de forța vieții celuilalt. O nevoie care nu poate fi îndeplinită printr-o legătură sufletească.  O nevoie care definește trinitatea și confirmă Legea Divină a Unității. Dacă ați experimentat o relație cu un suflet pereche sau dacă v-ați eunit cu flacăra voastră geamănă, vă invit să împărtășiți experiențele voastre tuturor. Fiți suflete-pereche profesor! Lăsați-i pe alții să învețe câte ceva din experiențele voastre și Universul vă va învăța  câte ceva din înțelepciunea lui.

 „Prin ochii noștri, universul se percepe pe sine. Prin urechile noastre, universul își ascultă armoniile. Suntem martorii prin care universul devine conștient de gloria și măreția sa ”. (Alan Watts)

 

 

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro