marți, decembrie 5, 2023
carturesti.ro
AcasăLEGILE UNIVERSULUILegea Relativității | Cele 12 Legi Spirituale ale Universului (12)

Legea Relativității | Cele 12 Legi Spirituale ale Universului (12)

M-am gândit că n-ar strica  să vă prezint o sinteză a tot ceea ce am învățat eu până acum pe calea creșterii spirituale, (fără pretenția de fi întocmit ghidul absolut al căutătorului adevărului) și să verific această sinteză împreună cu voi. Nu sunt și nu voi emite niciodată pretenția de a fi profesor într-ale spiritualității. Simt doar nevoia să împărtășesc cu voi descoperirile pe care le fac și pe care sistemul meu de convingeri, (din motive doar de sufletul meu știute), le acceptă cu valoare de adevăr. Să recapitulăm pe scurt și pe înțelesul tuturor, cele 12 Legi Divine care guvernează Tot Ceea Ce Este.

 1. Legea Unității Divine

 Ne ajută să înțelegem că totul în această lume este interconectat. Tot ceea ce facem, spunem, credem și gândim îi afectează pe ceilalți, așa cum afectează întreg Universul din jurul nostru.

 1. Legea Vibrației / Rezonanței

Totul în această lume vibrează după tipare circulare. Aruncă o piatră în apă și privește! Principiile vibrației din lumea fizică se aplică și în lumea eterică, asupra voinței, dorințelor, gândurilor și emoțiilor noastre. Așa cum fiecare sunet sau lucru are frecvența proprie, tot astfel și gândurile noastre au propria lor frecvență.

 1. Legea Acțiunii Inspirate

Pentru ca dorințele noastre exprimate prin gânduri în lumea eterică, spirituală, să se materializeze în lumea concretă, trebuie să utilizăm instrumentul imaginației controlate, să ascultăm vocea intuiției și să ne angajăm în acțiuni inspirate care să faciliteze materializarea.

 1. Legea Atracției

Atragem ceea ce gândim. Tot ceea ce se materializează în viața noastră vreodată sunt rezultatele gândurilor noastre dominante. Calitatea energetică a gândurilor noastre determină natura și calitatea lucrurilor care se vor manifesta în lumea noastră materială.  Gândurile negative, de joasă vibrație, vor atrage oameni, stări și lucruri de slabă calitate, iar gândurile pozitive, de înaltă vibrație, vor atrage oameni, stări și lucruri de calitate superioară.

 1. Legea compensației

Aceasta este Legea Divină a Semănatului și Culesului.  Orice vom dărui însoțit de iubire necondiționată, va fi compensat de Univers în contul nostru. Orice. De la gânduri la lucruri.

 1. Legea Cauzei și Efectului

Nimic nu funcționează în afara regulilor stabilite de legile Universului. Orice acțiune a noastră în plan spiritual va fi urmată de o acțiune de răspuns, de o reacțiune. Vom culege întotdeauna ceea ce vom semăna.

 1. Legea Corespondenței

Precum în cer așa și pe pământ. Această lege universală prevede că principiile sau legile care guvernează sau explică lumea materială: energia, lumina, vibrația și mișcarea, au corespondentele lor în lumea eterică, spirituală.

Lumea nevăzută poate fi explorată și înțeleasă observând cu atenție lumea materială a celor 5 simțuri.

 1. Legea Ritmului

 Totul în Univers are un ritm și este ciclic. Această lege stabilește etape și modele de dezvoltare. Fiecare ciclu reflectă regularitatea universului lui Dumnezeu.

A te armoniza cu legea ritmului presupune dezvoltarea  abilității de a nu te atașa.

A nu te atașa înseamnă  a evita pătrunderea în conștiință a experiențelor de orice fel.

 1. Legea transmutării energiei

Energiile de vibrație înaltă le consumă și le transformă pe cele de vibrație joasă.

Gândurile negative trebuie să fie imediat conștientizate și înlocuite cu cele pozitive.

Aplicând legea transmutării energiei, ne vom proteja de efectele nedorite ale gândurilor inconștiente negative.

 1. Legea Polarității

Totul este dual. Dualismul generează energia care ne permite  să experimentăm bogăția vieții. Nu există energie decât dacă există o tensiune a contrariilor; prin urmare, este necesar să descoperim opusul față de atitudinea minții conștiente.

 1. Legea Genurilor

 Totul este creat din Legea Genurilor. Principiul de gen este intrinsec, tuturor regnurilor; mineral, vegetal, animal și uman.

Această Lege guvernează atât planul material, cât și planurile mental și spiritual. O idee apare în mintea ta ca rezultat al concepției pusă la cale de energia feminină, pentru că poate fi manifestată în planul material ca rezultat al acțiunii energiei masculine. O viață armonioasă presupune echilibrarea celor două tipuri de energii. Între concepția și manifestarea unei idei trebuie să existe o perioadă de gestație. Nimeni nu știe care este această perioadă de timp.

 1. Legea Relativității

 Totul este relativ. Totul este menit să se întâmple pentru ca, experimentând, să creștem spiritual, să ne consolidăm lumina din interior. Tot ceea ce este aparent bun, are o parte ascunsă rea și tot ceea ce este aparent rău, are o parte ascunsă bună. Conștientizând toate legile divine ale Universului și lucrând cu ele, nu numai că toate dorințele noastre se vor împlini, ci vom reuși să și identificăm și să ne atingem scopul prezenței noastre în această lume materială. Ce poate fi mai frumos de atât?

NORME” DE APLICARE ALE CELOR 12 LEGI ALE UNIVERSULUI.

Iubirea este legea vieții.

Iubirea înseamnă expansiune, egoismul înseamnă contracție. Iubirea este singura lege a vieții. Cel ce iubește necondiționat, trăiește. Cel egoist este pe moarte. Așa cum respiri ca să trăiești, iubește de dragul de a iubi pentru că iubirea este legea vieții.

Doar părerea ta contează cu adevărat

Atitudinea noastră mentală face lumea ceea ce percepem că este. Gândurile noastre fac lucrurile frumoase sau urâte. Întreaga lume se află în mintea noastră. Învață să vezi lumea în lumina potrivită.

Viața este frumoasă.

Credeți că în această lume totul are sensuri și înțelesuri subtile. Totul în lume este bun, sfânt și frumos. Dacă întâlniți ceva ce apreciați că este rău, poate nu-l vedeți în lumina potrivită. Asumați-vă această povară !

Calea adevărată este cea pe care o simți.

Simte ca Buddha și vei fi un Buddha. Simte ca Hristos și vei Hristos. A simți înseamnă putere și vitalitate. A gândi fără a simți, nu te va apropia de Dumnezeu niciodată.

Eliberează-te !

În momentul în care vom realiza că Dumnezeu locuiește în interiorul fiecărei ființei umane și vom, respecta fiecare ființă umană ca fiind locul în care locuiește lumina lui Dumnezeu, vom fi cu adevărat liberi. Robia va dispărea și fiecare ființă va descoperi puterea lui EU SUNT.

Nu condamna pe nimeni !

Dacă poți întinde o mână de ajutor, fă-o ! Dacă nu poți, încrucișează-ți mâinile, binecuvântează-ți semenii și lasă-i să meargă pe drumul lor.

Ajută-i pe alții !

Dacă banii îl ajută pe om ca să facă bine altora, atunci banii au valoare. Dacă nu, și sunt acumulați din egoism, poate chiar pe căi nepotrivite, cu cât mai repede este transmutată energia lor, cu atât mai bine.

Urmărește-ți idealurile !

Pentru a-ți atinge idealurile trebuie să te achiți de datoria de a-i încuraja pe alții în lupta pentru a-și atinge propriul ideal, cel mai înalt și mai aproape de adevăr.

Ascultă-ți sufletul !

Creșterea spirituală se produce din interior spre exterior. Nimeni nu te poate învăța ceea ce te poate învăța propriul tău suflet. Nu există un profesor mai bun !

Fii tu însuți !

Cea mai bună religie este încrederea în tine însuți. Credința ta în Dumnezeu este măsurată de credința ta în tine însuți. Credeți în voi înșivă !

Nimic nu este imposibil !

Să nu credeți vreodată, nici măcar preț de-o clipă, că sufletului, adică luminii lui Dumnezeu care locuiește în voi, îi este ceva imposibil. Dacă există păcat, atunci acesta este cel mai mare păcat: să crezi că lui Dumnezeu, adică sufletului tău, îi este ceva imposibil.

Ai puterea ! Ți-a fost dată prin naștere.

Toate instrumentele și forțele creatoare ale Universului sunt drepturile noastre dobândite la naștere. Noi suntem cei care ne-am acoperit ochii cu palmele mâinilor noastre și tot noi ne plângem că este întuneric.

Învață în fiecare zi !

Cunoașterea nu vine din exterior ci din interior. Ceea ce spunem că un om știe, în limbaj strict psihologic, ar trebui să fie ceea ce el descoperă sau dezvăluie. Ceea ce un om învață cu adevărat este ceea ce descoperă luând vălul de pe sufletul său. Acolo se află sursa infinită a cunoașterii.

Respectă adevărul !

Totul poate fi sacrificat pentru adevăr, însă adevărul nu poate sacrificat pentru nimic.

Gândește diferit !

Nu căuta soluții cu aceeași mentalitate cu care ai creat numai probleme. Natura lucrurilor nu diferă, gradul lor, da. Privește lucrurile dintr-o altă perspectivă și lucrurile pe care le privești se vor schimba.

ACUM, HAI LA TREABĂ !

Ori de câte ori ne concentrăm atenția asupra unui lucru, chemăm acel lucru în realitatea noastră. Cu gândurile și credințele noastre, invităm în viața noastră lucrurile, stările și oamenii. Cei mai mulți oameni invocă Legea Atracției în mod inconștient prin utilizarea expresiilor de genul „nu pot”, „nu sunt”, „nu vreau”, devenind astfel exact lucrurile cărora le opun rezistență. Acest tip de comportament presupune un consum inutil de energie, atât de necesară pe calea atingerii scopurilor tale înalte. Cea mai bună metodă de a deveni conștienți de gândurile noastre este să le observăm cu atenție și să  înlocuim imediat gândurile negative cu gânduri pozitive. Cea mai bună metodă practică de a scăpa de gândurile negative este să le așezăm pe o foaie de hârtie și să dăm foc acelei hârtii. Apoi putem așeza pe o altă hârtie toate gândurile noastre pozitive despre lucrurile și stările pe care dorim să le atragem în viața noastră. Atunci când dăm vina pe altcineva pentru ceea ce se întâmplă în viața noastră, nu facem altceva decât să devenim victima negării asumării răspunderii pentru tot ceea ce am creat. Conștient sau nu, trimiți în eter sub semnătura ta energetică, toate tiparele gândurilor și emoțiilor tale. Universul îți răspunde trimițând în viața ta oameni, stări și lucruri care poartă aceeași semnătură energetică, vibrează la aceeași frecvență.

Tot ceea ce Universul ne scoate în cale; oameni, stări sau lucruri, sunt oglinzi în care se reflectă propriile noastre calități. Dragostea, bunătatea, generozitatea, blândețea, sunt frecvențe înalte care atrag oameni cu energii similare. Ori de câte ori în viața voastră se manifestă lucruri care nu reprezintă întocmai dorințele voastre conștiente, căutați să descoperiți și să analizați cu atenție sentimentele adiacente pe care le-ați întreținut în mod inconștient. Dacă ceva din lumea ta exterioară nu este ceea ce tu vrei să fie, privește înăuntrul tău și schimbă ceea ce simți despre tine însuți. nDacă trimiți lumină în Univers, așteaptă-te să trăiești adevărate miracole. Dacă nu, modifică-ți semnătura energetică.

RUGĂCIUNEA

Dacă ai nevoie de ajutor, trebuie să-l ceri. Este bine să ajuți pe cineva atunci când îți cere ajutorul. Dacă insiști să ajuți pe cineva împotriva voinței sale, ar trebui să studiezi cu atenție partea din tine care te îndeamnă să faci asta. Ființele de lumină nu interferează niciodată cu viața ta dacă nu le ceri ajutorul. Ele îți văd toate greșelile pe care le faci și știu că dacă și tu le vezi, învățând din ele, vei crește. Atunci când ești pregătit să ceri ajutorul, înseamnă că ești și pregătit să-l și primești.  Învață să fii pregătit ! Când vei fi cu adevărat pregătit, toate puterile Universului se vor alinia pentru a te spijini să obții ceea ce dorești să fii sau să ai. Formulează cererea clar, cu ajutorul imaginației, apoi simte din toată ființa ta, practicând taina recunoștinței, că ai și primit și vei primi. Pe cât de clară va fi cererea ta la nivelul imaginației și pe cât de intense vor fi emoțiile tale generate de credința că ai și primit, pe atât de repede îți va răspunde Dumnezeu. El răspunde în șoaptă, și numai celor pregătiți să-l asculte și să se implice în acțiuni inspirate de El. Asta presupune timp și răbdare.

DE CE SUNTEM AICI ?

Pământul este locul unde putem învăța lecția că toate lucrurile din lumea noastră exterioară, sunt doar niște reflecții ale lumii noastre interioare. Dacă te simți iubit, iubită, în siguranță, fericit, fericită, în interiorul tău, în exteriorul tău vei avea parte de aceleași trăiri. Dacă în lumea voastră interioară simțiți că sunteți autocritici, furioși și respinși, în lumea voastră exterioară veți avea parte de oameni, stări și lucruri care vă vor enerva și vă vor împinge constant spre abandonarea scopurilor voastre înalte. Corpul tău este o oglindă a sentimentelor tale profunde, cel mai adesea inconștiente. Partea stângă a corpului nostru reflectă atitudinea noastră față de femei și trecut. Partea dreaptă reflectă atitudinea noastră față de bărbați și viitor. Cuvintele pe care alegem să le folosim reflectă starea generală a corpului nostru. Tot ceea ce posedăm în lumea materială reflectă starea lumii noastre interioare. Nu îți place ceea ce vezi în jurul tău ? Universul se rearanjează permanent pentru a reflecta în exterior, realitatea ta interioară. Transformă-ți deci realitatea interioară în ceea ce ai vrea să reflecte în exterior numai bogăție și fericire!

CE NE OBLIGĂ DUMNEZEU SĂ FACEM ?

Răspuns: NIMIC ! Un pastor, un preot, un rabin sau un imam sau orice alt învățător religios sau nu care susține contrariul, minte de rupe pământul; vrea să te aibă sub controlul lui. Dumnezeu nu te obligă să-i respecți legile și să faci voia Lui. El doar te încurajează ! Te iubește atât de mult încât te-a înzestrat cu liberul arbitru, cu capacitatea de a lua singur decizii precum și cu cea de a te răzgândi. Dumnezeu vrea ca noi, reflectându-i caracterul, să fim fericiți, împliniți, prosperi și sănătoși. Aceasta este voința Lui. Voința ta este treaba ta, nu a lui Dumnezeu.

CE-I ȘI CU ENERGIA  ASTA? CUM ÎL PERCEPEM PE DUMNEZEU ȘI DE UNDE VINE ÎNDEMNUL LA TREZIRE?

Componenta de bază a Universului, energia, este prezentă în ambele planuri; material și spiritual. Tot ceea ce vedem și simțim este expresia energiei. Energia este sinonimă cu iubirea. Când ne opunem, conștient sau inconștient fluxului de energie, adică iubirii, experimentăm disconfortul. Când ne aliniem cu energia care curge în jurul nostru, experimentăm liniștea și bucuria. Energia are o inteligență universală, infinită și eternă. Oamenii o numesc Dumnezeu. Acest Dumnezeu este iubire, este sursa oricărei expresii creative și puterea esențială a Universului. Experimentând viața avem marea șansă a descoperirii adevărului că suntem parte a acestui infinit ocean de energie, de iubire; că suntem nu separați, ci parte a marelui întreg. Calea prin care-l percepem pe Dumnezeu este calea pe care o experimentăm în viață. Întrucât esența Universului este energie iubitoare pură, suntem cu toții Unul singur. Când simțim apartenența noastră la Tot Ceea Ce Este, noi simțim de fapt puterea a ceea ce suntem cu adevărat. Unitatea noastră, iubirea, este indivizibilă. Ori de câte ori ne opunem iubirii noastre, ne opunem iubirii tuturor. Pentru a avea experiențele noastre umane, am creat realitatea aparentă că trăim în afara acestei Unității; că există lucruri și oameni care ne pot afecta fără consimțământul nostru. Adevărul este altul:  nimic nu este în afara noastră; tot ceea ce vedem este sinele nostru. Sub îndrumarea minților noastre supuse condiționărilor sociale, adoptăm intenționat anumite credințe și limitări de care, mai apoi ținem, pentru a ne furniza experiențe despre cine suntem și ce avem. Aceste credințe ne ascund adevărata putere, cea cu care ne-am planificat călătoria în această lume materială. Când simțim nevoia de a explora lumea de unde venim, dincolo de credințele și limitările noastre, primim de fapt un mare îndemn. Acest îndemn la trezire vine din partea sufletului nostru, care caută să ne ghideze în găsirea și recuperarea puterii noastre adevărate, în descoperirea a cine suntem noi cu adevărat.

CUM NE VORBEȘTE DUMNEZEU?

Inteligența noastră Infinită ne vorbește prin intermediul intuiției, pe care o accesăm cu ajutorul sentimentelor noastre. Cu cât suntem mai dispuși să ne explorăm, să simțim și să ne trăim sentimentele, cu atât vom fi mai capabili să accesăm puterea care stă în spatele lor.

ADEVĂRUL, CA OGLINDA.

Tot ceea ce vedem și simțim este o reflectare a stării noastre de conștiință. Fiecare persoană pe care o atragem în viețile noastre ne arată percepția pe care o avem despre noi înșine. Fiecare sentiment exprimat de celălalt reflectă un sentiment adânc înrădăcinat în noi. Această reflecție este un dar, deoarece ne permite să fim conștienți de credințele și limitările pe care le avem și de puterea pe care am ascuns-o în ele.

DE CE JUDECĂM ?

Am fost  învățați, condiționați, să judecăm mai mult decât să experimentăm. Cu toate acestea, bine/rău, corect/greșit, sunt doar credințe în spatele cărora ascundem o mare putere. Adevărul este că tot ceea ce se întâmplă este doar un alt eveniment sau o altă circumstanţă. Modul în care îi judecăm pe ceilalți ne spune totul despre modul în care ne judecăm pe noi înșine. Judecarea celorlalți ne va face în timp să ne confruntăm cu o stare de disconfort.  De această stare putem scăpa deschizându-ne mintea și inima față de persoana pe care am judecat-o. Această deschidere este iubirea necondiționată. Energia care se va acumula în jurul acestei deschideri ne va ajuta să creștem.

CINE NE CUNOAȘTE SCOPUL?

Sufletul cunoaște scopul nostru pentru această viață și ne susține inițial, ajutându-ne să ne ascundem puterea și cunoașterea, astfel încât să putem avea experiențele pe care am venit să le avem aici. Când suntem gata să ne reconectăm la inteligența infinită, sufletul nostru ne sprijină în redescoperirea puterii noastre adevărate.

CE-I CU CORPUL NOSTRU?

Corpurile noastre sunt instrumente magnifice pe care le creăm pentru a ne sprijini să avem experiențele pentru care am venit în această lume. Corpurile noastre sunt create și menținute în conștiință. Ele reflectă starea noastră de conștiință, care include conștiința colectivă, credințele în cum să arăți, să acționezi, să îmbătrânești și să mori.

Neimprimată, nealterată de credințele noastre, conștiința noastră este nelimitată, la fel cum sunt și corpurile noastre. Nu suntem corpul ! Să încetăm a ne mai confunda cu corpul !

CUM SĂ DAI ȘI SĂ PRIMEȘTI

Abundența este starea noastră naturală. Tot ceea ce experimentăm face parte din abundenţă. Credințele noastre ne limitează modul în care vedem și înțelegem abundența.  Deschiderea acestor credințe ne oferă o viziune mai clară a ceea ce înseamnă abundența. A da și a primi se face întotdeauna în echilibru. Este important să primim cu recunoștință și să dăruim cu generozitate. Toți suntem Unul. Atunci când dăruim celorlalți, ne dăruim de fapt nouă. Universul ne va recompensa întotdeauna generozitatea în virtutea Legii Compensației divine. Dacă primești fără a fi recunoscător și dăruiești pentru a primi la schimb, tulburi echilibrul natural în care a dărui și a primi coexistă în mod armonios.

NU TE ATAȘA ! FII LIBER !

Fiecare dintre noi are unul sau mai multe talente pe care dorim să le exprimăm. Atunci când ne exprimăm liber, exprimăm de fapt ceea ce suntem cu adevărat și ne simțim bucuroși și împliniți. Fiecare relație din viața noastră reflectă relația noastră cu noi înșine. Fiecare persoană pe care o atragem este acolo pentru a ne sprijini în deschiderea inimii noastre și în recuperarea puterii noastre. Nevoia noastră de a ne atașa de orice și de oricine ne demonstrează credința noastră în incompletitudinea personală. Atunci când ne atașăm de oameni și lucruri, reducem până la a elimina bucuria noilor experiențe. Blocăm astfel fluxul de energie care curge în jurul nostru și inhibăm intrarea în viața noastră a oamenilor și lucrurilor noi.

NU SUNTEM NICI MINTEA NICI CORPUL ! EGOUL BATĂ-L VINA !

A avea grijă de detaliile vieții noastre presupune o activitate mentală rațională.

Cu toate acestea, când mințile noastre raționale sunt active, ne închidem calea de acces către inteligența infinită. Mintea este atât instrumentul care ne deschide către cunoaștere, către comunicarea și comuniunea cu Dumnezeu, cât și instrumentul care ne împiedică să facem asta. Când avem controlul asupra minții suntem proprietari, nu chiriași ai ei, avem controlul asupra gălăgiei gândurilor sale și putem oricând să-i ordonăm: acum taci, vorbește Sufletul și vreau să-l ascult. Unii învățați s-ar putea să mă contrazică și să spună că minții nu-i putem ordona și că nu ne putem controla mintea decât păcălind-o. Și, știți ceva? Au dreptate. Dacă urci pe munte singur, drumul îți va părea lung și anevoios. Dacă te însoțește cineva care deapănă o poveste frumoasă, nu vei mai simți atât de apăsătoare nici lungimea, nici dificultatea traseului. Pe măsură ce renunțăm la mintea nostră rațională și ne predăm intuiției, (conexiunea noastră cu Inteligența Infinită), constatăm cum, fără efort, evenimentele și manifestările dorite se întâmplă în viața noastră, aproape instantaneu.

Există miliarde de oameni care trăiesc pe această planetă pământ și probabil de trilioane de ori mai multe miliarde care trăiesc în alte regiuni ale universului sau în alte universuri. Există milioane și milioane de opinii, idei și experiențe diferite pe această temă. Există oare ceva comun tuturor, indiferent de situație? Individualitatea fiecăruia, cea care este o caracteristică a egoului și unicitatea fiecăruia care este o caracteristică a sufletului. Egoul este falsa identificare a Sinelui conștient cu mintea și trupul. Sufletul este conștiința pură, lipsită de exprimarea egoului. Frumusețea vieții poate fi experimentată doar în absența egoului. Frumusețea asta nu are nici corespondent nici substitut în mintea noastră sau în corpul nostru. Acest adevăr nu poate fi înțeles decât de cei care nu se identifică nici cu mintea nici cu corpul. Când ne aflăm în prezența egoului nostru știm intuitiv că experiența noastră este limitată iar mintea reacționează încercând să acopere lipsa. Mintea intră în acțiune și ne oferă imagini substitut înșelătoare, care nu ne pot oferi ceea ce ne poate oferi starea conștiinței pure, fără imagini. Prin însăși natura sa, ego-ul nu ne lasă să experimentăm universalitatea, Adevărul, pentru că acest lucru ar nega existența ego-ului. Egoul vrea să creadă că el știe totul și de aceea își va crea propriul adevăr, propriile sale imagini.

DE LA CINE ÎNVĂȚĂM ? CUM RECUNOAȘTEM ADEVĂRUL?

Există mulți predicatori religioși, profesori, experți și profeți dar foarte puțini învățători care spun adevărul. Cei ce cunosc adevărul nu ți-l vor spune decât atunci când ești pregătit să-l asculți și să-l primești. Nimeni nu te poate învăța adevărul dacă nu ești pregătit să-l înveți. Maturitatea emoțională și dorința de a învăța sunt condiții peste care nu se poate trece. Experiențele vieții și natura reală a ființei noastre ne vor stimula dorința de a învăța mai mult și mai mult. Va veni o vreme când dorința voastră de cunoaștere va cântări mai greu în fața oricăror alte dorințe ale voastre. Nu cauți credința? Nu-i nimic. Te va găsi ea pe tine. În cele din urmă vei fi gata să auzi adevărul din partea adevăratului profesor. Adevăratul profesor este întotdeauna un facilitator al cunoașterii, nu un dictator care impune reguli. Adevăratul profesor te va îndruma întotdeauna să privești în interiorul ființei tale nu în exteriorul tău ca să-l descoperi pe Dumnezeu, adevăratul tău Sine.

CÂND VOM EXPERIMENTA ADEVĂRUL?

Nu putem vedea clar atâta timp cât percepția noastră este întunecată de tot felul de concepții greșite și imagini false. Trebuie să eliminăm toate prejudecățile pentru a lăsa adevărul din țâșnească din interior, să ne umple sufletul și să ne lumineze mintea. Atunci vom putea experimenta Adevărul. Adevărul Suprem nu poate fi cunoscut ci doar experimentat. Ce-i care l-au gustat știu că este cât se poate de real și este dincolo de minte, intelect și ego. Ei sunt puțini. Cei mulți sunt adormiți în ignoranță și suferă în dualitatea coșmarurilor pe care le trăiesc, până când sunt treziți de vocea firavă din interior, care le șoptește că trebuie să se întoarcă acasă, să-și revendice extazul suprem și iubirea divină.

ÎNCOTRO PRIVIM ACUM ?

Deocamdată nu privim la Dumnezeul din interiorul ființei noastre, ci la cel măsluit de noi pe pereți, pentru că ne temem de ceea ce vom descoperi înlăuntrul nostru.

Există și o poveste foarte drăguță care ne spune ce se va întâmpla cu noi, până la urmă. Băgați de seamă!

Pe malul unui lac stătea un câine însetat. Ori de câte ori se apropia de lac pentru a-și potoli setea își zărea chipul în oglinda apei. Crezând că este alt câine care o să-l atace, se speria și se depărta de lac. A durat o vreme până când nu a mai putut să rabde. Și-a făcut curaj și s-a aruncat drept în mijlocul lacului, potolindu-și setea.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro