vineri, mai 24, 2024
libris.ro
AcasăLEGILE UNIVERSULUILegea Unității Divine | Cele 12 Legi spirituale ale Universului (1)

Legea Unității Divine | Cele 12 Legi spirituale ale Universului (1)

Atunci când vine vorba despre subiectul legile metafizice sau spirituale ale universului, primul lucru care îți vine în minte este Legea Atracției. Popularitatea filmului „Secretul“ și-a spus cuvântul în acest sens. Legea Atracției este însă doar una dintre cele 12 legi sau principii prin care totul este guvernat în Universul a cărui parte integrantă ești și tu. Nu intrăm deloc în contradicție cu vechile învățături antice care stabileau setul de legi spirituale ale universului ca fiind 7 la număr. Cercetările moderne aprofundate ale învățăturilor antice au condus la concluzia că sunt de fapt 12 legi spirituale distincte, în virtutea cărora Universul există într-o armonie perfectă. Învățăturile antice făceau referire la toate aspectele care definesc cele 12 legi identificate de cercetările moderne, însă, datorită simbolisticii speciale a cifrei 7, cifra creației, străbunii noștri s-au rezumat la a defini 7 legi metafizice sau spirituale. Conștientizarea acestor legi, înțelegerea și aplicarea lor vă poate schimba viața, dintr-una nefericită și în nearmonie cu Universul, într-una fericită, îmbelșugată și în deplină armonie cu tot ceea ce este.

Filmele de genul “SECRETUL”, deși reprezintă metode minunate de introducere a în lumea adevărului legilor universului, sunt departe de a-i învăța pe oameni tot ceea ce trebuie să știe pentru a-și identifica scopul real în viață și a trăi o viață fericită. Filmul a simplificat excesiv o mulțime de lucruri pe care oamenii ar trebui să le știe în lucrul lor cu Legile Universului. Dacă acest fapt s-a produs intenționat sau neintenționat este greu de spus. Acest film are totuși meritul de a fi spus oamenilor atât de multe încât să-și dorească să afle mai multe. Dacă te numeri și tu printre cei care vor să afle mai multe, este bine să știi că lucrul cu Legea Atracției, fără a cunoaște și aplica toate celelalte legi spirituale ale Universului, este ca și cum ai încerca să prinzi un pește fără momeală, fără cârlig sau fără undiță. Evident că poți sări în apă încercând să prinzi peștele, este însă mult mai ușor să utilizezi instrumentele pe care Universul ți le-a pus la dispoziție: cunoașterea, respectarea și aplicarea celor 12 legi spirituale. Ignorarea acestor legi metafizice te va ține departe de succesul pe care-l râvnești, de viața fericită pe care ți-o dorești pentru tine și cei din jurul tău. A sosit vremea să te trezești din somnul care ți-a fost indus și pe care religiile ți-l cultivă  mângâindu-te pe creștet, iar așa-zișii iluminați nu vor să ți-l tulbure pentru că adevărul te va elibera de sub controlul lor.

Legea Unității Divine este legea fundamentală, conform căreia absolut totul din universul nostru, văzut și nevăzut, este interconectat. Această lege presupune că întregul univers este format dintr-o matrice de particule interconectate. Despre această lege, misticii spun că nicio descriere prin cuvinte, având în vedere limitările acestora, nu este în totalitate adecvată și că rezonăm cu frecvența Unității divine atunci când rămânem calmi, echilibrați și în pace indiferent de situațiile cu care ne confruntăm. Ceea ce, trebuie să recunoaștem, nu este la îndemâna unei minți netrezite din punct de vedere spiritual. Grație Legii Unității Divine, toată energia și toată viața provin dintr-o singură sursă. Toate lucrurile sunt legate între ele, iar această unitate este sacră, căci lucrurile sunt interdependente și se combină pentru a forma această ordine universală. Există un singur univers format din toate lucrurile și un singur creator care le pătrunde. Totul este conștiință. Totul este Dumnezeu. Sau Dumnezeu este Tot Ceea Ce Este. Tot ceea ce facem, spunem, gândim și credem îi afectează pe ceilalți așa cum afectează conștiința colectivă a întregului univers. Suntem astfel co-creatori  într-un câmp de forță al unității. Unii numesc acest câmp Mintea Universală sau Cosmică. Există o singură minte cosmică. Noi suntem toți unul. Fiecare alegere, cuvânt, dorință sau credință pe care o ai, are impact asupra lumii și asupra oamenilor din viața ta. Uneori, acest impact va fi imediat și evident. În alte momente poate dura un timp pentru a se manifesta sau poate nu vei descoperi niciodată că s-a întâmplat.

Pentru a trăi în armonie cu Legea Unității, trebuie să ne gândim la noi înșine ca parte a tot ceea ce ne înconjoară. Suntem cu toții unul, iar conștientizarea acestui fapt ne face mai puternici și mai empatici. Suntem picături ale aceluiași ocean și scopul nostru înalt este acela de a vedea oceanul în fiecare picătură. Suntem parte a unei surse de energie atât de vastă, încât mintea netrezită nu o poate înțelege. A recunoaște această apartenență la marele ocean și conexiunea pe care o împărtășim cu toții este o condiție sine-qua-non de a trăi în armonie cu tot ceea ce este. Suntem expresii vii ale divinului și trebuie să învățăm să recunoaștem Divinitatea în tot ceea ce este. Până și cei mai sceptici cercetători din domeniul fizicii au recunoscut ca există un fel de legătură la nivel cuantic între toate elementele creației.

Legea Unității Divine nu este o lege care se practică, așa cum este cazul altor legi spirituale ale universului. A se vedea aici în mod special Legea Atracției.  Legea Unității Divine este o lege care trebuie doar conștientizată. Conștientizarea ei ne va ajuta să ne sporim nivelul de îndemânare și abilitățile în practicarea sau aplicarea celorlaltor legi. Este important pentru noi ca rasă umană să începem să conștientizăm și să înțelegem această lege a unității divine. Drept este că cei mai mulți dintre noi  nu ne extindem niciodată conștiința dincolo de corpul fizic pe care îl putem vedea și atinge. Chiar și cei mulți ar trebui să știe că noi toți, am intrat în acest corp fizic cu un scop și acela este să creștem, să evoluăm.           Creșterea noastră se va produce însă, numai dacă vom conștientiza Legea Unității Divine și vom juca după regulile statuate de celelalte legi spirituale ale universului. Nimic nu există în afara acestei Unități, ceea ce înseamnă că tot ceea ce există, există în această Unitate. Această Unitate este nesfârșită, atât din punct de vedere al timpului (este veșnică) cât și al locului (este peste tot, pătrunde totul și este în orice) și este de asemenea nesfârșită, din punct de vedere al forței (este nelimitată). Această lege mai este cunoscută și sub denumirea de Legea potențialității pure.

Salutul “NAMASTE”, în traducere literală, “MĂ ÎNCLIN ÎN FAȚA LUMINII DIVINE DIN TINE”, rezumă foarte bine Legea Unității Divine. „Namaste” se adresează în semn de onorare a locului din celălalt în care locuiește lumina lui Dumnezeu. Și toți suntem copiii lui Dumnezeu. Ar trebui să ne recunoaștem ca picături ale aceluiași sfânt și vast ocean și să ne onorăm unii pe ceilalți, onorându-l astfel pe Dumnezeu, a cărui parte suntem noi înșine. Dumnezeu locuiește în noi. Iată o conștientizare, o recunoaștere și totodată o acceptare a Legii Unității Divine, pe cât de simplă pe atât de cuprinzătoare, care spune mai mult decât 10.000 de cuvinte: NAMASTE !

Îngăduie-mi să-ți propun să încerci următorul experiment: spune unei flori, sau unui copac “Namaste”, deschide-ți mintea și atenția, las-o sau lasă-l să-ți răspundă ! Exersând, vei reuși să rezonezi cu Legea Unității Divine. Experiențele pe care le vei trăi vor fi minunate. După ce vei înțelege cele 12 legi spirituale care guvernează Tot Ceea Ce Este și le vei aplica în mod corespunzător, vei experimenta transformări în fiecare domeniu al vieții tale, dincolo de ceea ce ai îndrăznit vreodată să-ți imaginezi.

 

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro