miercuri, iulie 17, 2024
libris.ro
AcasăMEDITAȚII | MANTREMeditația ghidată | Tainele vindecării prin puterea minții și forța energiei vitale...

Meditația ghidată | Tainele vindecării prin puterea minții și forța energiei vitale (2)

V-am promis că vom răspunde provocării de a aborda subiectul meditația ghidată și iată că a venit vremea s-o facem. Este chiar necesar s-o explicăm, cu bunele și cu relele ei, pentru că vorbim astăzi despre 2 metode terapeutice alternative care au mai mult sau mai puțin conotații meditative:

  • metoda nr. 1 – vindecarea prin utilizarea forței imaginației și imaginilor senzoriale și
  • metoda nr. 2 – vindecarea prin eliminarea rănilor emoționale conștiente și inconștiente.

Vă invit pe toți să aveți mintea și inima deschise și receptive la subiectul de astăzi și să lăsați puțin deoparte orice eventuale prejudecăți pe care le aveți, legate de terapiile complementare. Să începem așadar cu meditația ghidată.

Meditația se practică de mii de ani. Ea a fost inițial menită să ajute la aprofundarea înțelegerii forțelor sacre și mistice ale vieții. Printr-o tehnică de meditație specifică, practicantul trebuia să atingă o stare de pace a minții în care realiza uniunea cu ființa divină din interiorul său. Se poate spune despre capacitatea de a medita, că este un dar divin pe care oamenii îl primesc la naștere, dar de menirea adevărată a căruia au uitat și-l utilizează astăzi cel mai frecvent pentru beneficiile de ordin terapeutic cum ar fi reducerea stresului și anxietății, factori patogeni ce-i drept, cauzatori ai multor boli fizice și psihice. Despre toate beneficiile terapeutice ale meditației am vorbit pe larg în primul episod precum și în articolele  MEDITAȚIE SAU RUGĂCIUNE și SPIRITUALITATE VERSUS RELIGIE. Meditația a devenit în zilele noastre așa un fel termen-umbrelă pentru nenumăratele modalități pe care le avem la dispoziție ca să ne relaxăm. Se afirmă în mod incorect că există mai multe tipuri de meditație. Putem spune că există mai multe tehnici, da. Toate au ca numitor comun atenția, concentrarea și observarea. Fie că se numesc: mindfulness, yoga, Zen, relaxare progresivă sau scanare corporală, meditație spirituală, meditație transcedentală, mantrică etc, toate aceste tehnici au un singur scop: pacea minții !

Meditația ghidată este de fapt o tehnică  a cărei denumire corectă ar trebui să fie imaginare ghidată și are ca scop păcălirea minții. Ați auzit bine, păcălirea minții ! Această tehnică se bazează pe modul de funcționare a creierului uman, care nu face diferența între informațiile pe care i le transmiți ca rezultat al unor întâmplări reale trăite de tine și cele pe care i le transmiți ca fiind un produs al imaginației tale. Creierul nostru are capacitatea uimitoare de a-și modifica organizarea structurală și funcțională ca răspuns la informațiile pe care i le transmitem conștient sau nu, pe întreg parcursul vieții. Plasticitatea creierului sau neuroplasticitatea, calitate pe care imaginarea ghidată o folosește din plin, constă în capacitatea sistemului nervos de a-și modifica structura și funcțiile de-a lungul vieții, pentru a se adapta la condițiile și stimulii la care suntem expuși. Neuroplasticitatea este o abilitate specifică mai ales cortexului, adică învelișul exterior al creierului. Utilizând forța imaginației și această tehnică a imaginării ghidate ne putem materializa dorințele în lumea noastră concretă. Prin tehnica imaginării ghidate, un corp bolnav se poate vindeca. Dacă vreți să utilizați imaginarea ghidată în scopul obținerii de beneficii terapeutice de la relaxare la vindecare este ok, însă trebuie să știți că are dezavantajele ei. Dacă sunteți sănătoși și scopul vostru este unul înalt, și mă refer aici la trezirea spirituală, trebuie să stați un pic mai departe de meditația ghidată, corect denumită, așa cum spuneam, imaginare ghidată. Trezirea spirituală presupune ascultarea vocii interioare. Într-o ședință de imaginare ghidată sunteți dirijați de vocea exterioară, cea a naratorului sau a terapeutului. Nu puteți învăța să vă ascultați inima, vocea interioară, atunci când există o voce exterioară puternică. Va fi nevoie de un efort uriaș să auziți și să simțiți orice se întâmplă în voi, iar imaginarea ghidată vă va domina conștiința atât de mult, încât nu veți putea simți ceea ce se întâmplă în interior. Imaginarea ghidată nu este deci recomandată în cazul celor care caută trezirea spirituală că doar celor care urmăresc să obțină beneficii terapeutice.

Ce este minunat la această tehnică a imaginării ghidate, este că poți aduce schimbări în corpul tău folosindu-ți mintea ! Trebuie însă să vă reamintesc înainte de a vă vorbi despre cum funcționează vindecările prin imaginarea ghidată, că tehnicile de vizualizare nu sunt recunoscute din punct de vedere medical ca tratamente de primă line în terapia cancerului sau a altor boli grave. Sunt însă recunoscute ca terapii complementare. Odată considerată însă ca fiind o abordare „alternativă” „sau complementară”, imagistica ghidată a găsit deja acceptarea științifică și publică pe scară largă și este folosită pentru a preda relaxarea psihofiziologică, pentru a atenua anxietatea și depresia, pentru a ameliora simptomele de ordin fizic și psihic, pentru a elimina obiceiurile care pun în pericol sănătatea și pentru a ajuta pacienții să se pregătească de operație și să tolereze mai ușor procedurile. În 1975, Robert Ader (un psiholog) și Nicholas Cohen (un imunolog) au inventat termenul de psioneuroimunologie (PNI) care derivă din ideea că mintea („psiho”) poate activa procese neurologice specifice („neuro”) care, la rândul lor , pot stimula sistemul imunitar („imunologie”) pentru a îndepărta bolile și îmbunătăți sănătatea. Încă de la introducerea acestui nou termen s-au efectuat multe cercetări asupra PNI și multe dintre ele sugerează că factorii psihologici pot îmbunătăți cu adevărat funcționarea sistemului imunitar. În terapia denumită imagistică ghidată sunt folosite imaginile mentale. Imaginile mentale sunt gânduri cu calități senzoriale, adică ceea ce vedem, auzim, mirosim, gustăm sau atingem la nivel mental.

Termenul de „imaginare ghidată” se referă la o mare varietate de tehnici, incluzând vizualizarea simplă și sugestia directă folosind imagini, metafore și povestioare, explorarea fanteziei și jocul, interpretarea viselor, desenarea și imaginația activă, tehnici prin care  elementele inconștientului sunt invitate să apară ca imagini, și să comunice cu mintea conștientă. O ședință  durează cam 20 de minute și are 3 etape distincte:

– etapa de pregătire și relaxare a corpului și minții în vederea atingerii stării meditative necesare accesării subconștientului

– etapa de consolidare a abilităților de vizualizare și antrenarea utilizării celor 5 simțuri în plan mental

– etapa finală, în care se întâmplă cu adevărat magia și, în funcție de obiectivul vostru, veți începe să vedeți rezultate în câteva zile.

Imaginile ghidate care se utilizează în cadrul unei ședințe de vindecare nu sunt standard și universal valabile pentru toată lumea. Ele se construiesc în funcție de personalitatea fiecărui pacient și de stadiul în care se află boala. Spre exemplu, unui bolnav cu o anumită personalitate i se vor administra în etapa a-3-a a ședinței, imagini reprezentând o armată de soldați (anticorpi), supunând un pluton de invadatori (boala) și făcându-i să dispară. Unui alt bolnav i se poate sugera să-și imagineze un animal mare și puternic (sistemul imunitar), care aleargă un alt animal mai mic (tumoarea), îl prinde și îl devorează complet, cu oase cu tot. În alte cazuri vizualizarea poate fi mai abstractă, cum ar fi un flux de lumină care curge ca un curent de apă. Curentul de lumină este descris ca o sursă de energie perfectă, întineritoare, revitalizantă, restaurativă și vindecătoare, în care pacientul este cufundat. Lumina, care este asociată cu sănătatea și vitalitatea, învelește pacientul în energia ei vindecătoare, curgând de jur-împrejur, în timp ce este absorbită în corpul bolnav infuzându-i energia vindecătoare. Eficacitatea acestor metode psihoneuroimunologice în tratarea bolilor grave nu este extrem de concludentă în momentul de față. Au fost înregistrate cazuri de vindecări miraculoase, însă nu s-a putut stabili sau defini la nivel științific în termeni exacți relația de cauzalitate dintre dispariția bolii și terapia utilizată, imageria ghidată. Specialiștii în medicină tradițională nu au reușit să explice nici fenomenul PLACEBO pe care îl utilizează în procesul de testare a medicamentelor noi.

Apropo, ați citit articolul “Placebo-dovada existenței lui Dumnezeu” ?

Succesul aplicării unei terapii bazate pe imaginarea ghidată depinde de abilitatea ghidului de a construi imagini specifice fiecărui pacient și de a conduce o ședință, dar, cel mai mult depinde de nivelul de încredere a pacientului într-o astfel de terapie alternativă. Deci tot credința pură este cheia ! Vă amintiți cum s-a adresat Iisus femeii care s-a atins de haina lui cu credința că se va vindeca? “Credința ta te-a vindecat”, i-a spus Iisus femeii ! Pe calea manifestării dorințelor prin utilizarea forței imaginației un lucru este cert și nu poate fi contrazis de specialiștii în medicina convențională: mintea noastră conștientă trebuie păcălită prin diferite tehnici ca să atingă o stare de pace pentru a nu împiedica manifestarea dorințelor noastre, însămânțate în mintea subconștientă, acolo unde suntem una cu Dumnezeu. Acolo, în adâncul ființei noastre, se află ființa noastră cea adevărată, cea care nu este nici mintea conștientă,  nici corpul nostru. Nu numai pe calea obținerii beneficiilor terapeutice trebuie să ne păcălim mintea, ci și pe cea a trezirii spirituale pentru a nu ne împiedica să experimentăm comuniunea cu Divinitatea. Trebuie să-i spunem minții noastre o poveste, o pildă care s-o țină ocupată cu analiza și judecata, timp în care, noi ne putem strecura pe ușa către lumină ! Marii învățători spirituali ai lumii nu au spus povești cu tâlc de dragul de a povesti. Am citit multe povești cu tâlc care pot fi de folos pe calea iluminării minții și trezirii spirituale. Sunt fascinante și pline de înțelepciune ! Am postat și noi  câteva în categoria POVEȘTI PENTRU OAMENI MARI.

Sunt mulți experți la nivel mondial care abordează cu succes terapiile bazate pe imaginarea ghidată. În Statele Unite ale Americii există chiar o Academie care specializează și certifică personal medical în această terapie complementară. Academia este fondată de mari experți în domeniul sănătății mintale care descriu această terapie drepto abordare terapeutică extrem de puternică,  remarcabil de sigură și rapidă pentru mobilizarea resurselor de vindecare neexploatate ale minții. Cea mai mare resursă de vindecare neexploatată a minții este credința pură, aș completa eu ! Puneți-o la încercare! Meditația ghidată de vocea ta interioară, este o terapie pentru suflet minte și trup pe care și tu o poți încerca. Dă rezultate în funcție de nivelul tău de credință.

Iată cum poți face asta la tine acasă!

– ia o foaie de hârtie și scrie următoarele cuvinte: iubire, pace, bucurie, fericire, credință, speranță, milă, sănătate și armonie

– în dreptul fiecărui cuvânt notează ce imagine mentală, însoțită de ce sunete, ce mirosuri, ce gusturi, ce atingeri dorești să-i asociezi

– compune acum rugăciunea împlinirii tuturor dorințelor tale, folosind toate cuvintele pe care le-ai notat, și pe lângă ele, orice și oricâte alte cuvinte mai dorești. Să fie scurtă și la obiect și amintește-ți că rugăciunea corectă este recunoștința nu cererea. Prin recunoștință îți arăți credința că ai și primit și vei primi.

– când simți că ești pregătit, rostește rugăciunea și bucură-te de roadele recunoștinței tale !

Păstreaz-o bine și spune-o de fiecare dată când simți nevoia !  Rugăciunea aceasta îți poate fi amuletă  și talisman pentru restul vieții.

Să vă prezint acum cea de-a doua tehnică de vindecare, cea bazată pe eliminarea blocajelor energetice, a rănilor sau durerilor emoționale. S-a demonstrat prin nenumărate studii că stresul și anxietatea pot da naștere sau favoriza apariția unor boli cumplite. Gândurile negative, de vibrație joasă precum și emoțiile aferente, sunt foarte toxice pentru organism. Tot ceea ce experimentăm în timpul vieții, gânduri și emoții se stochează în mod inconștient pentru a ne servi la experiențe viitoare. Gândurile sunt stocate energetic la nivelul capului, iar emoțiile la nivelul inimii. A avea o rană emoțională este ca și cum ai fi posedat. Durerea emoțională are o viață proprie dincolo de controlul mentalului nostru  conștient. Unii dintre noi gestionează  durerea emoțională cu ajutorul uitării sau al blocării conștientizării. Unii reușesc să suprime durerea emoțională, alții nu. Însă, oricât de bine ne-am descurca, durerea emoțională rămâne stocată la nivelul inimii și toxicitatea ei ne poate provoca tulburări de anxietate, depresie și alte boli grave. Chiar și atunci când nu le poți simți, emoțiile toxice stocate te pot îmbonăvi de boli rezistente atât la îngrijirea medicală convențională, cât și la cea bazată pe terapii alternative. Atâta timp cât câmpurile tale energetice sunt distorsionate de rănile emoționale, vor transmite organismului mesajul că este bolnav, iar organismul se va conforma. Trebuie să eliminăm toate rănile noastre emoționale, cauze ale îmbolnivirilor. Cu ajutorul tehnicii pe care v-o prezint astăzi s-au reușit vindecări miraculoase. Și-a dovedit eficiența nu numai în eliminarea cauzelor îmbolnăvirilor, mă refer la durerile emoționale, ci și în eliminarea efectelor; afecțiuni de tot felul ale organelor. Este o tehnică bazată pe credința pură. Oricine o poate învăța și aplica. Stăpânirea ei presupune practică și experiență. Testați-o pentru început pe eliminarea unei dureri emoționale conștiente. Pe măsură ce veți obține rezultate, nivelul de încredere va crește și puteți trece la eliminarea rănilor emoționale inconștiente. Progresiv, veți ajunge la nivelul la care să reușiți să eliminați și efectele unor afecțiuni serioase.

Iată ce trebuie să faceți!

– puneți apă să fiarbă într-un vas de circa 5 litri.

– adăugați 5 linguri de sare

– dacă vasul este mai mic, adăugați câte o lingură de sare pentru fiecare litru de apă.

– după ce apa dă în clocot, lăsați-o să se răcească până când va atinge o temperatură care vă va permite să băgați mâna în ea.

– băgați mâna dominantă în vasul cu apă– dacă sunteți stângaci, mâna stângă, dacă sunteți dreptaci, mâna dreaptă și scufundați-o până deasupra încheieturii, cu două degete.

– așezați-vă confortabil pe un scaun pentru că va trebui să țineți mâna în apă timp de 30 de minute.

– în tot acest răstimp puteți rosti rugăciunea personală despre care am  vorbit un pic mai devreme

– după 30 de minute scoateți mâna, ștergeți-vă cu un prosop și întindeți-vă pe pat.

– așezați vasul cu apă lângă pat, pe partea mâinii ținute în apă

– mâna pe care ați ținut-o în apă, puneți-o acum pe corp deasupra inimii și închideți ochii

– imaginați-vă în palmă un câmp energetic sau o lumină de o culoare, pe care o alegeți după ce criterii doriți voi. În eliminarea durerilor emoționale conștiente, tipul culoarii alese nu este important.

– dacă nu vă puteți imagina un câmp energetic sau un flux de lumină, imaginați-vă doar culoarea

– lăsați culoarea, câmpul energetic sau fluxul de lumină să pătrundă prin piele, prin corp, până când ajunge în inima voastră.

– transferați durerea emoțională în culoarea aleasă, fluxul de lumină sau câmpul energetic și permiteți-i să se întoarcă în palma voastră. Pentru menținerea unui nivel ridicat de atenție, concentrare și încredere, puteți rosti cuvinte de genul: “Inimă dragă, eliberează în culoarea mea violet, spre exemplu, sau în energia mea violetă, sau în lumina mea violetă,  durerea emoțională X” –  și o puteți defini.

– când se produce eliberarea efectivă a energiei negative stocate în rana emoțională, veți simți o senzație de căldură în palmă

– dacă veți simți doar furnicături, înseamnă că eliberați doar gândurile despre acea rană emoțională

– insistați până când veți simți senzația de căldură

– imediat ce simțiți căldura, ridicați mâna și băgați-o în vasul cu apă sărată pe care l-ați pus lângă pat.

– țineți mâna în apa sărată timp de 3 minute, pentru a îndepărta energia negativă extrasă

– repetați procedura până când nu veți mai simți senzația de căldură. Asta înseamnă că ați eliminat cu succes acel dezechilibru energetic, acea rană emoțională conștientă.

Pentru aceia dintre voi care se întreabă de ce apă sărată, recomand vizionarea videoclipului SAREA ȘI ELIMINAREA ENERGIILOR NEGATIVE. Procedura este oarecum similară și în cazul vindecării rănilor emoționale inconștiente. Doar ceva mai complexă, însă accesibilă oricui. Nu este nevoie de o pregătire medicală de specialitate. Este nevoie doar de dorință, puțin antrenament și ingredientul cel mai important: credința !

Terapiile convenționale oferă accesul la simptomele fizice, la efectele bolilor. Terapiile alternative pe care vi le prezentăm noi, oferă accesul la cauzele energetice, invizibile ale bolilor.  Așa cum sunt situații în care terapiile alternative sunt recomandate, există și situații în care terapiile alternative nu pot înlocui procedurile medicale convenționale. Fie este prea târziu, fie trebuie intervenit neapărat chirurgical asupra efectelor, fie lipsește credința ș.a.m.d. Este firesc să punem la îndoială atât terapia de vindecare prin imaginarea ghidată cât și pe cea de vindecare prin eliminarea rănilor emoționale. Cei mai mulți oameni se simt mai confortabil și mai în siguranță atunci când apelează la ajutorul științelor medicale dovedite. Îndoielile apar pentru că nu înțelegem suficient despre puterea minții umane și legătura acesteia cu corpul nostru, însă, chiar și simpla întrebare: OARE FUNCȚIONEAZĂ?, este un salt în credința că toate terapiile alternative despre care am vorbit astăzi pot face minuni. Deschideți-vă mintea și inima către această posibilitate și nu uitați că mintea și corpul sunt fețe diferite ale aceleiași monede și acestea se intersectează cel mai puternic la nivelul imaginației.

Pe curând, fiți înțelepți și rămâneți sănătoși !

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro