vineri, mai 24, 2024
libris.ro
AcasăMEDITAȚII | MANTREMEDITAȚIE PENTRU COPII – AUTOCUNOAȘTERE PRIN JOCUL CU FORȚA IMAGINAȚIEI

MEDITAȚIE PENTRU COPII – AUTOCUNOAȘTERE PRIN JOCUL CU FORȚA IMAGINAȚIEI

Această meditație captivantă folosește energia și imaginile unui trandafir pentru a stimula conexiunea interioară și reglarea emoțională a copilului. Alătură-te copilului tău într-o aventură drăguță și constructivă.

Matei este un copil înțelept și blând care ne deschide calea în timp ce ne explorăm pe noi înșine și unii pe alții prin lumea naturală. Meditațiile lui Matei unesc fizicul, energeticul, emoționalul și toate spațiile dintre acestea. Indiferent dacă veți practica meditația acasă sau în parc, vă puteți implica în aceste practici speciale cu copiii de toate vârstele.

Citiți meditația ghidată, cu voce tare și înregistrați-o cu un telefon mobil, apoi ascultați-o la căști  și rezervați-vă timpul necesar pentru a o practica, procesa și integra.

Numele meu este Matei și înseamnă „întreaga lume este în interiorul meu”. Și chiar port întreaga lume în minte, inimă și trup. Știu că și tu! Îmi place să mă joc, să explorez și să descopăr ce mă face pe mine să fiu cel ce sunt. Mă bucur că suntem împreună în această călătorie!

Lui Matei îi place să-și imagineze! Este superputerea sa preferată. În unele zile zboară, în altele face scufundări. Câteodată, imaginația îl face invizibil la momentul potrivit, iar alteori devine mai mare decât un munte. Matei își folosește imaginația pentru a explora ceea ce simte în corpul său și în inima sa. Imaginația îl ajută să se cunoască pe sine și să fie cel mai bun prieten al său.

Hai să exersăm împreună!

 1. Găsește un loc liniștit în care să-ți faci meditația. Întinde-te pe un covor moale sau așează-te pe un scaun, sau afară pe iarbă. Să fie un loc în care te simți în siguranță și confortabil.
 2. Focusează-ți atenția asupra mișcării respirației. Inspiră pe nas și expiră pe gură.
 3. Observă cum pieptul și burta se ridică și coboară. Respirația te curăță și te calmează. Respirația este unul dintre cei mai buni prieteni ai noștri. Spune-i: “Mulțumesc, respirație!”
 4. Acum, închide ușor ochii și privește cu ochii interiori. Lasă-ți superputerile să te ajute să-ți imaginezi că ești un trandafir, chiar acum.
 5. Fii atent la toate detaliile! Ce culoare are trandafirul? Roșu, roz, galben, negru? Trandafirul este un mic boboc bine închis, o floare înflorită complet deschisă sau undeva pe la mijloc? Cum sunt petalele trandafirulu ? Dar tulpina ? Este puternic și solid sau clătinat și îndoit? Dar spinii? Sunt mari sau mici? Sunt mulți sau puțini?
 6. Acum uită-te la întreaga imagine a trandafirului tău. Este vibrant și sănătos? Simți că este ceva de care trandafirul tău are nevoie?
 7. Imaginează-ți că iei trandafirul și îl aduci la nas. A ce miroase?
 8. Continuă să respiri fiind atent la respirația ta.
 9. Dacă ceva despre trandafir nu-ți convine, schimbă-l. Acesta este trandafirul tău, o reflectare a ta. Trandafirul tău are nevoie de apă, de soare sau, poate, de pământ nou? Dă-i ceea ce are nevoie.
 10. Mulțumește, superputerilor tale!
 11. Vorbește cu trandafirul tău, fie în liniște, fie cu voce tare. Întreabă-l: „Poți să-mi împărtășești un mesaj? Ce trebuie să știu cel mai mult despre mine în acest moment?”
 12. Ascultă-l cum îți șoptește.
 13. Cum te reflectă trandafirul tău? Ce îți arată despre ceea ce gândești sau simți, experimentezi sau faci? Ce vrea să te învețe?
 14. Simte cum te deschizi ca un trandafir. Ascultă ce are de spus trandafirul tău. Poate că este o senzație pe care o simți în inimă sau burtă sau în altă parte a corpului tău. Poate că este ceva ce nu ai mai experimentat până acum.
 15. La final spune-I : Mulțumesc, trandafirule!”

Avem atât de multe superputeri! Le putem folosi pentru a ne cunoaște pe noi înșine în fiecare zi. Cel mai bun prieten al nostru, Sufletul, este întotdeauna alături de noi. Mulțumește-i zilnic !

Experiența ta este cea care creează sens în viața ta și nimeni nu-ți poate lua asta. Este o sursă a puterii tale – superputerea ta specială. Continuă să-ți imaginezi și să explorezi. Așa îți creezi realitatea! Dacă ți-a plăcut această meditație, iată câteva lucruri de observat despre trandafirul tău.

 • Ce moment al zilei este când îl observi? Soarele strălucește sau este noapte?
 • Unde este trandafirul tău? Este într-un parc, sau pe marginea unui drum sau într-o grădină înflorită.
 • Trandafirul tău este singur sau există alți trandafiri alături de el?
 • Ce îți spun toate aceste lucruri despre ceea ce se întâmplă în interiorul tău ?
 • Ce ai învățat despre tine de la trandafirul tău?
 • Consemnează totul într-un jurnal de meditații și repetă experiența ori de câte ori simți nevoia să explorezi minunata ta lume interioară.
ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro