vineri, mai 24, 2024
libris.ro
AcasăATENȚIE! VORBEȘTE SUFLETULMesaje de care s-ar putea s-aveți nevoie | Atenție ! Vorbește sufletul.

Mesaje de care s-ar putea s-aveți nevoie | Atenție ! Vorbește sufletul.

Permiteți-mi să încep prin a vă adresa întrebarea: cum ați ilustra voi diferența dintre „îmi place de tine” și „te iubesc?” Cercetând deunăzi printre învățături, am găsit un răspuns cu care sunt convins că veți rezona și voi, cei sensibili și cu mintea deschisă. Iată cum sună acest răspuns ! Când îți place o floare, o admiri, o rupi, o pui în vază sau o dăruiești. Când iubești o floare, o uzi zilnic. Cine înțelege diferența, înțelege viața însăși.

A vorbi cu cineva cu mintea deschisă este la modul foarte serios unul dintre lucrurile mele preferate, deoarece nu există niciodată un sfârșit în ceea ce poți vorbi și învăța. Am învățat multe lucruri de la voi, membri, abonați, simpatizanți sau susținători fideli ai canalului Sursa de Motivație Zilnică pe Youtube. Profit de această ocazie să vă mulțumesc încă o dată pentru că ne sunteți alături și vă invit să vă deschideți și mai mult mințile și inimile și să reflectați asupra mesajelor pe care le veți primi astăzi, adevărate șoapte divine ale sufletului care bate la poarta minții. Poate că uneori nu trebuie decât să auzi cât de mult însemni pentru cineva. Alteori avem nevoie de cineva care să fie pur și simplu acolo nu pentru a repara sau a face ceva special, ci doar pentru a ne lăsa să simțim că suntem susținuți și îngrijiți. A ți se spune că ești apreciat, este unul dintre cele mai simple și mai puternice și mai înălțătoare lucruri pe care le poți auzi vreodată. Deși se zice că cel care încearcă să-i facă pe toți fericiți, ajunge adesea să se simtă cel mai singuratic, mă încumet să continui a vă transmite mesaje care să vă bucure ființa și să vă trezească pe deplin conștiința sufletelor. Până la urmă, să fie solitudinea atât de rea? Căci despre singurătate nici nu poate fi vorba. Suntem picături ale aceluiași ocean, suntem părți ale aceluiași întreg și oricine a înțeles și a integrat acest adevăr în sistemul personal de convingeri, nu va cunoaște singurătatea. Singurătatea este o problemă a celor dominați de sentimente de separare. Nu este cazul nostru, nu-i așa?

Nu există singurătatea decât în mințile adormite

Unul dintre cele mai importante mesaje pe care sufletul le șoptește minții, atunci când mintea este pregătită să-l asculte, este acela că cei aflați pe calea vindecării și creșterii trebuie să înțeleagă că vindecarea și creșterea ne pot îndepărta de oamenii cu care am avut odată o legătură, însă, ne pot aduce și mai aproape de cei care se vor vindeca și vor crește împreună cu noi. Perioada dintre vindecare și creștere poate fi dificilă, însă există  multe de învățat în starea de solitudine. Nu-ți face niciodată griji pentru anumiți oameni din trecutul tău care cunosc o versiune a ta, versiune ce nu mai există. Lucrul frumos al vieții este că te vindeci, te schimbi și crești. Nu ești definit de trecutul tău. Nu sunteți greșelile voastre. Învățați de la fluture ! Fluturele nu se uită înapoi rușinat de omida care a fost, la fel cum nici tu nu ar trebui să te uiți înapoi rușinat trecutul tău. Trecutul tău a făcut parte din propria ta transformare. Acum ești altcineva și nici măcar circumstanțele în care te afli acum nu reprezintă destinația ta finală. Nu știu dacă pot sublinia suficient importanța experimentării stărilor de solitudine, stărilor în care îți petreci timpul cu tine însuți.  Totul – de la prânzul de unul singur până la plimbarea în parc – te ajută să îți modelezi sentimentul de independență. Dacă nu ești niciodată singur, cum te vei cunoaște vreodată? Vei fi continuu într-un proces de cunoaștere a celorlalți dar nu și a ființei tale. Deci, dacă sunteți singuri acum, îmbrățișați-vă. Du-te și bea o cafea singur, fă cumpărături de unul singur, condu singur sau urmărește un film singur. Cunoaște-te pe tine însuți!

Cea mai mare minciună care ni se spune este „Fii cu cineva care te face fericit.”

Adevărul pur este cu totul și cu totul altul. Fericirea este ceva ce creezi de unul singur. Poți fi alături de cineva care îi adaugă fericirii tale, nu o crează. Ce frumos vorbește sufletul ! Spuneți-mi cum vreți, însă mie îmi place să văd oameni fericiți. Viața este o călătorie, nu o competiție, îi șoptește sufletul minții. Invidia este un sentiment care nu trebuie să-și găsească locul într-o ființă umană cu mintea detoxifiată. Fă-ți timp și bucură-te de succesul și fericirea celorlalți.  Dacă ești tentat să crezi că nu-i poți oferi mai mult timp vieții tale, oferă-i timpului pe care-l ai, mai multă viață.

Cum să-i oferim timpului mai multă viață? 

Fiți atenți la micile voastre obiceiuri. Cum îți petreci diminețile, cum vorbești cu tine însuți, ce citești și ce privești, cu cine îți împărtășești energia, cine are acces la tine. Uită-te la obiceiurile tale zilnice și întreabă-te dacă acestea te determină să evoluezi sau să te învârți în jurul cozii. Mergi înainte sau doar te miști în jurul cozii? Ați încercat vreodată să definiți puterea unui duș fierbinte, puterea stării pe care ți-o dau cearșafurile curate sau puterea unui pui de somn? Vă provoc să încercați să definiți această putere! Cu siguranță ați experimentat și voi zile în care v-ați dorit să puteți schimba unele lucruri care s-au întâmplat în trecutul vostru. Există un motiv pentru care ați experimentat astfel de zile. Știți care este acela? Este același motiv pentru care oglinda retrovizoare a unei mașini este atât de mică și parbrizul atât de mare. Adică încotro te îndrepți este mult mai important decât ceea ce ai lăsat în urmă. Te invit să-ți rezervi un pic de timp și să te gândești la tot ceea ce ești, în loc să te gândești la tot ceea ce nu ești și să lași sufletul să-ți șoptească ce crede el despre faptul că tot ceea ce putem face cu adevărat semnificativ în viață, este să iubim oamenii.

Te iubesc necondiționat.

Ție, celui sau celei care mă asculți acum, îți spun din toată ființa mea: TE IUBESC ! Nici măcar nu mă cunoști, vor răspunde unele minți. Acelor minți le spun că atâta vreme cât există ființe care pot urî fără motive – și regăsim exemple suficiente în comentariile de pe rețelele sociale – de ce nu aș putea și eu iubi, fără motiv? Oare nu asta este iubirea necondiționată? Oare nu acesta este scopul sufletului în acest plan 3D: să redescopere iubirea necondiționată pentru a evolua în planurile superioare ale conștiinței sale? Subscriu adevărului că tot ceea ce putem face cu sens este să iubim oamenii.  Nu îi putem schimba sau determina să facă lucruri pe care nu sunt pregătiți să le facă, dar îi putem iubi. Uneori, chiar și de departe putem să le trimitem toată dragostea noastră.

Ce mai știe sufletul?

Sufletul știe că oamenii te vor înțelege doar în măsura în care se înțeleg pe ei înșiși. Ar trebui ca și mintea ta să aprofundeze acest adevăr. Lansează-i o provocare !  Întreabă-ți mintea ce se întâmplă atunci când ești menit să fii soarele în ziua furtunoasă a cuiva? Unul dintre adevărurile esențiale pe care sufletul îl șoptește minții, este acela că, în mod ironic, atunci când faceți pace cu faptul că scopul vieții nu este fericirea, ci mai degrabă experiența și creșterea, fericirea vine în mod natural ca un produs secundar. Când nu aveți ca obiectiv s-o căutați, fericirea își va găsi drumul către voi. Câte lucruri mai știe și sufletul ăsta!!??, se tot miră mintea ! Cele mai frumoase lucruri din viață nu sunt lucrurile materiale. Sunt oamenii, locurile, amintirile și imaginile. Sunt sentimentele și momentele, zâmbetele și râsetele. Avem întotdeauna două opțiuni: evoluăm sau repetăm, batem pasul pe loc. Avem libertatea de a alege, unul dintre marile daruri divine ascunse în noi. Chiar dacă nu putem alege întotdeauna muzica pe care o cântă viața pentru noi, putem alege modul în care dansăm după această muzică.

Ce-i spune sufletul EGO-ului?

Egoul, adică partea minții definită de EU AM este instrumentul creat de suflet, adică de EU SUNT, pentru a-și asigura nevoile în această lume materială. Știți ce-i șoptește sufletul în permanență egoului? Dragă egoule, nu te lăsa atât de preocupat de circumstanțele sau persoanele pe care nu le poți schimba. Nu merită să acumulezi furie și dureri de inimă. Controlează doar ceea ce poți. Să mergem ! Iubește-mă ! Alege oamenii care te aleg pe tine, ne povățuiește sufletul. Nu vei uita niciodată o persoană care a venit la tine cu o torță ca să-ți lumineze întunericul. Nu-i judeca pe ceilalți! De fiecare dată când judeci pe altcineva, dezvălui de fapt o parte nevindecată din tine. Ce spuneți? Are dreptate sufletul? Nu vă grăbiți să răspundeți. Reflectați asupra următoarelor

De la Suflet pentru noi.

Uneori, greutatea pe care trebuie să o pierzi nu este cea de pe corpul tău. Nu aștepta până când îți atingi obiectivul pentru a fi mândru de tine. Fii mândru de fiecare pas pe care îl faci. Evitarea anumitor persoane pentru a vă proteja sănătatea emoțională nu este o slăbiciune. Este înțelepciune. Stai departe de a le face pe plac oamenilor care nu îți vor vedea și aprecia niciodată valoarea. Cu cât te îndepărtezi mai mult de lucrurile care otrăvesc sufletul, cu atât vei fi mai sănătos. Există două lucruri cu care nu ar trebui să-ți pierzi niciodată timpul: lucrurile care nu contează și oamenii care cred că tu nu contezi. Fii tu însuți. Ciudat, minunat, sensibil, impulsiv, nebun, mistic, vulnerabil, adorabil, magic și frumos. Oamenii potriviți te vor adora. Nu fii dur cu tine! Toată lumea are un capitol pe care nu îl citește cu voce tare. Nu trauma te face mai puternic, mai bun și mai plin de compasiune, ci modul în care o gestionezi.

Cum te vindeci, vindecându-i pe alții?

Uite ce să faci în fiecare dimineață. Trimite dragoste tuturor celor care fac tot posibilul să se vindece de lucruri despre care nu vor să discute niciodată. Nu există un leac mai mare ! S-ar putea să crezi că nu ai nicio importanță în această lume, însă, datorită ție, cineva are o cană preferată din care își bea cafeaua în fiecare dimineață, altcineva aude o melodie la radio și îi amintește de tine, cineva a citit o carte pe care i-ai recomandat-o și s-a pierdut în paginile ei, iar altcineva și-a amintit o glumă pe care i-ai spus-o și a zâmbit. Amprentele micilor tale urme de bunătate pe care le-ai lăsat în urmă, nu pot fi șterse. Nu că oamenii nu te pot iubi dacă nu te iubești tu pe tine însuți. Nu vei simți dragostea lor, pentru că ți se va părea întotdeauna că nu o meriți. Unii oameni te vor respinge. Nu-ți face procese de intenție. Știi de ce te resping unii oameni? Pentru că pur și simplu strălucești prea mult pentru ei. Este în regulă. Continuă să strălucești. Când oamenii sunt nepoliticoși, duri, critici sau argumentativi, admite că nu este vorba despre tine și rezistă dorinței de a reacționa emoțional. Nu permiteți comportamentului lor să vă dicteze starea de spirit sau să vă fure pacea. Rămâneți întotdeauna alături numai de oamenii care vă pun în valoare magia, nu nebunia. Divorțul este în regulă. Despărțirea este în regulă. Reînceputul este în regulă. A merge mai departe, este în regulă. A spune nu, este în regulă. A fi singur este în regulă. Ceea ce nu este în regulă, este să rămâi undeva unde nu ești fericit și apreciat.

Nu ești sentimentele tale. Tu doar le experimentezi.

Furia, tristețea, ura, depresia, frica, reprezintă  ploaia prin care mergi. Nu devii ploaia atunci când mergi prin ploaie. Știi că ploaia va trece. Mergi mai departe și amintește-ți că vei simți din nou strălucirea soarelui. Poate că suferi în aceste clipe și te întrebi de ce tu, sau la ce folos această suferință? Ascultă această șoaptă a sufletului: într-o zi, vei spune povestea despre cum ai depășit ceea ce înfrunți acum și povestea ta va deveni parte a ghidului de supraviețuire al cuiva. Uneori cele mai rele lucruri care se întâmplă în viața noastră ne direcționează pe calea către cele mai bune lucruri care ni se vor întâmpla vreodată. Câteodată, lucrurile trebuie să meargă prost, înainte să poată merge bine. Un măr dulce este de două ori mai dulce dacă mănânci unul acru înainte. Testează asta ! Uneori trebuie să lăsăm oamenii nepotriviți să iasă din viața noastră, înainte de a permite celor potriviți să intre. Alteori trebuie să ne simțim slabi pentru a înțelege ce înseamnă cu adevărat să ne simțim puternici. Strugurii trebuie zdrobiți pentru a face vin. Diamantele se formează sub foc și presiune. Măslinele sunt presate pentru a elibera prețiosul lor ulei. Semințele mor, putrezesc și cresc în întuneric. Ori de câte ori vă simțiți zdrobiți, sub presiune, apăsați sau în întuneric, vă aflați într-un loc puternic de transformare și transmutare a energiilor universului a cărui parte sunteți. Aveți încredere în acest proces.

Cel mai puternic lucru pe care îl poți face chiar acum, este să ai răbdare în timp ce lucrurile se desfășoară pentru tine.

Răbdarea este o virtute. Meriți să fii iubit – șoptește sufletul – fără să fii nevoit să ascunzi părțile din tine pe care mintea le crede de neiubit. Veți fi uimiți de ceea ce atrageți, atunci când începeți să credeți în ceea ce meritați. Nu te mai micșora pentru a te potrivi locurilor pe care le-ai depășit. Permite-ți să fii mândru de tine și de toate progresele pe care le-ai făcut. Mai ales progresul pe care nimeni altcineva nu-l poate vedea. Nu lăsați pe nimeni să vă convingă vreodată că intuiția voastră nu este altceva decât nesiguranță. Învață să faci diferența între sunetul intuiției tale, care te ghidează și traumele tale care te înșeală.

Când întâlnești oameni noi, ascultă glasul intuiției !

Vei ști imediat dacă o persoană este potrivită sau nu pentru a avea relații cu ea. Semnele pe care le ignori la început ajung să fie motivele pentru care pleci mai târziu dintr-o relație. Să nu vă fie niciodată teamă s-o luați de la capăt! Când faceți asta, nu începeți de la zero, începeți de la un anumit nivel de experiență. Ține cont și de faptul că, uneori, noile începuturi sunt adesea deghizate în finaluri dureroase.

Dăruiește energie bună !

Nu ești egoist pentru că vrei aceeași energie și dragoste pe care le dăruiești, dar nu dărui condiționat. Fii motivul pentru care cineva se simte binevenit, văzut, auzit, apreciat, iubit și susținut. Oamenilor trebuie să li se amintească permanent cât de minunați sunt. Cei care cred, când li se spune că sunt curajoși și deștepți, sunt capabili să-și realizeze toate visurile proprii și nu numai. Amintiți-vă reciproc acest lucru ! V-ați gândit vreodată că unii dintre cei mai generoși oameni nu au bani, că unii dintre cei mai înțelepți oameni nu au educație și că unii dintre cei mai buni oameni sunt oamenii care au suferit multe traume în viața lor?

Bogația nu se măsoară în ceea ce ai, ci în ceea ce dăruiești.

Ajută întotdeauna pe cineva. S-ar putea să fii singurul care o face și nici nu ai idee cum răsplătește Universul asta. Amintește-le oamenilor că sunt demni, spune-le că sunt magici, fii o lumină într-o lume prea des întunecată ! Un mic act de bunătate din partea ta, ar putea însemna cât toată lumea pentru un om aflat în nevoie. Vrei să te bucuri de toate bogățiile Universului? Fă-ți un obicei din a face lucruri frumoase pentru oameni care să nu afle niciodată că tu ai făcut ceva bun pentru ei! Într-o societate care te face să numeri bani, kilograme, calorii și pași, fii rebel și numără-ți binecuvântările, darurile divine ascunse în tine.

Câte minți ascultă oare aceste minunate șoapte ale sufletului?

Câte minți își recunosc greșelile și-și cer iertare? O greșeală care te face umil este mai bună decât o realizare care te face arogant. Dacă ești recunoscător, spune-o. Dacă ești confuz, pune întrebări. Dacă iubești pe cineva, spune-i. Lipsa comunicării strică totul. În loc să știm ce simte o persoană, presupunem.

Vrei să rupi un blestem transgenerațional?

Când îți tot critici copiii, ei nu încetează să te iubească. Încetează să se mai iubească pe sine. Ai puterea și spune asta: copilul meu, îmi pare rău pentru părțile mele nevindecate, care la rândul tău te-au rănit. Nu a fost niciodată lipsa mea de dragoste pentru tine, ci doar lipsa mea de dragoste pentru mine însumi. Oferă-le copiilor voștri dreptul de a vă spune când ceva din ceea ce întreprindeți le face rău, fără a fi defensivi sau respingători. Nu poți vindeca oamenii pe care îi iubești. Nu poți face alegeri pentru ei. Nu îi poți salva. Puteți să le promiteți în schimb că nu vor călători singuri. Le poți împrumuta harta ta, dar călătoria este a lor.

Trăiește în prezent !

Uneori, a decide cine ești înseamnă a decide cine nu vei mai fi niciodată. Trăiți în prezent. Practica de a rămâne în prezent vă va vindeca. Obsesia în ceea ce privește viitorul creează anxietate. Rememorarea scenariilor rupte din trecut provoacă furie și tristețe. Rămâi aici, acum și te vei vindeca. Fă-ți prieteni cu care să poți purta conversații profunde. Fă-ți prieteni cu care să poți plânge. Fă-ți prieteni care îți susțin obiectivele de viață și cred în tine. Pe măsură ce vei experimenta viața ascultându-ți sufletul, începi să înțelegi din ce în ce mai mult că viața adevărată nu ține de ceea ce arăți sau ceea ce deții, și-ți dorești cu adevărat să fii înconjurat de oameni buni. Oameni care sunt buni pentru tine, buni cu tine și ale căror minți știu și ele să asculte șoaptele divine ale sufletului.

Cum ascult eu șoaptele sufletului?

Eu unul, în ciuda tuturor zilelor rele și a oamenilor răi, încă mai cred în zilele bune și în oamenii buni. În plus, există întotdeauna câini. Am dus o mie de bătălii, dar încă stau în picioare. Am greșit, am plâns cu milioane de lacrimi, dar încă zâmbesc. Am fost doborât, trădat, abandonat, respins, dar merg în continuare mândru. Zâmbesc. Râd. Trăiesc viața fără teamă și când iubesc, iubesc cu toată inima. Sunt umil. Sunt frumos. Sunt real. Sunt eu. Și sunt eu pentru că EU SUNT.

La urma-urmei, știi de ce este important să-ți înveți mintea să asculte șoaptele sufletului?

Pentru că într-o zi, vei experimenta ultima ta îmbrățișare, ultimul tău sărut, vei auzi vocea cuiva pentru ultima dată, vei mirosi o floare pentru ultima dată, vei asculta ciripitul păsărelelor sau susurul unui pârâu pentru ultima dată, vei admira răsăritul și apusul soarelui pentru ultima dată și vei privi stele pentru ultima dată. Și…nu știi niciodată când va fi acea ultimă dată.

Trăieste în fiecare zi ca și când ar fi ultima, este cea mai de preț șoaptă a sufletului.

Fă asta și vei reuși să descoperi și tu adevărata putere a darurilor divine pe care Universul le-a asuns în adâncul ființei tale: voința, dorința, credința, forța imaginației, intuiția, cunoașterea, înțelepciunea, răbdarea, speranța, dreptul de a alege, dreptul de a te răzgândi, compasiunea și cel mai de preț dar dintre toate: puterea de a iubi.

Un cuvânt de încheiere

Doar pentru că cineva are nevoie de mai mult timp decât ceilalți ca să înțeleagă aceste lucruri și să le aplice în viața sa, nu înseamnă că nu va reuși sau că ar trebui să renunțe. Fiți curajoși, puternici, deștepți și hotărâți și  dictați-i minții voastre să-și potolească gălăgia gândurilor, apoi ascultați șoaptele divine ale sufletului. Sufletele au multe de șoptit. Dacă veți simțiți nevoia să împărtășiți aceste șoapte, faceți-o cu grijă. Nu puneți diamantele sufletului în fața celor care nu știu să le prețuiască !

 

Vă doresc tuturor pace, dragoste și să găsiți ceea ce căutați !

ARTICOLE ASEMANATOARE

2 COMENTARII

  1. Cel mai frumos mesaj, de Sărbători! Fie ca această vibrație a iubirii necondiționate să ne ìnsoțească permanent pe tot parcursul călàtoriei noastre în această viață! ✨
    Sărbători ìmbelşugate tuturor, cu multe bucurii şi daruri frumoase! 🙏🤗

  2. Fiecare cuvant imi umple inima de bucurie, totul este un balsam pentru suflet! Va multumesc ca existati .Sarbatori fericite cu multa Pace si Iubire sufleteasca, fiti binecuvantati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro