luni, mai 20, 2024
libris.ro
AcasăDEZVOLTARE PERSONALĂ | SELF HELPMiracolele energiei atenției

Miracolele energiei atenției

Energia atenției este, pe lângă cea a intenției o uriașă resursă de care dispunem în lumea noastră interioară. Fără atenție nu învățăm lucruri, fără atenție ne expunem pericolelor, fără atenție nu observăm emoțiile celor dragi, fără atenție, nu putem pune la treabă imaginația – cea mai mare forță creatoare a Universului – pentru a manifesta în viața noastră lucrurile de care avem nevoie pe drumul nostru spre lumina prin această lume a materiei.

Cu atenția îndreptată spre lumea exterioară, nu realizăm că gălăgia gândurilor noastre, dialogul interior cu Sinele, ne risipește foarte multă energie psihică, pe care o cheltuim în loc s-o investim cu chibzuință în procese de vizualizare creativă generatoare de satsifacție și împlinire, adică fericire. Prinși în capcana simțurilor noastre și ancorați în perspectiva că suntem corpuri și minți, nu suflete cu minți și corpuri, ne identificăm cu nevoile și fricile noastre, care, atunci când nu sunt satisfăcute și depășite conduc la scăderea stimei de sine, dar și la scăderea încrederii în sine. Și de-aici suferința. Concentrarea energiei atenției omului asupra aspectelor pozitive ale vieții tale îi spune creierului ceva care te face să te simți exact cum te simți atunci când beneficiezi de o surpriză plăcută, de o recompensă sau o laudă. De aceea vă întreb:

Ce-ar fi să investiți doar un pic de atenție în a vă observa lumea interioară pentru a descoperi că stima scăzută de sine este consecința afirmațiilor negative despre voi înșivă pe care le faceți în mintea voastră?

Vă îndemn să folosiți cu înțelepciune energia atenției, pentru că ceea ce ne spunem în interior, poate declanșa sau inhiba răspunsuri în părțile creierului responsabile pentru aprecieri și recompense. Cu alte cuvinte, dacă vreți recompense din partea vieții, investiți atenție într-un dialog pozitiv cu mintea voastră. Dialogul pozitiv este cheia unei atitudini sănătoase față de cele 12 Legi Universului, dacă este bine construit și nu declanșează conflicte intrapsihice, adică nu intră în contradicție cu  situația voastră la un moment dat. Dialogul interior trebuie construit cu grijă pentru a nu declanșa o falsă pozitivitate. Nu poți să te privești în oglindă și să-ți spui că ești bogat dacă contul tău este gol. Poți însă să-ți spui că valoarea ființei tale umane este diferită de valoarea ta materială și mult mai mai mare decât aceasta. Te separi astfel de gândurile negative și acestea nu te vor mai afecta, iar rezultatul va fi acela că vei putea să cauți în liniște soluții.

Ești victima dialogului tău interior?

Treci printr-o criză și cauți o soluție pentru a ieși din ea? Obiectivele tale sunt clare? Ai nevoie de mai mult optimism și mai multă putere pentru a le atinge? Schimbă paradigma dialogului tău interior ! Un dialog interior bine construit cu Sinele tău va declanșa reziliența emoțională, va îmbunătăți sănătatea mintală și te va scoate din capcana circumstanțelor pe care le experimentezi, ajutându-te să le vezi ca pe lecții de viață, iar apoi să le lași să plece. Declarați-i Sinelui vostru interior, nu egoului de suprafață, toată deschiderea voastră în a-i accepta susținerea. Sinele interior este precum un instructor grijuliu care știe ce ne este de folos atunci când mintea noastră conștientă este în ceață. Declarațiile constructive de adevăr, autoafirmațiile pozitive sunt fraze sau propoziții scurte care conțin mesaje clare pentru lumea noastră interioară, mesaje de acceptare a ceea ce Universul ne oferă.  Aceste declarații de acceptare ne reamintesc despre valoarea de sine, despre abilitățile și talentele speciale pe care le avem de oferit lumii, despre capacitatea noastră de a face față situațiilor dificile și despre orice altceva ne-ar putea fi util. Pe măsură ce experimentăm această lume, poate fi dificil să ne amintim aspectele pozitive ale vieții noastre, așa că, a avea parte zilnic de impulsuri de reamintire a acestora, poate fi un instrument puternic pentru redobândirea fericirii și sănătății.

Știți de ce apare gălăgia gândurilor?

De ce apare dialogul negativ cu sine? Pentru că vă trimiteți egoul la culcare, intoxicat cu emoțiile experiențelor neplăcute de peste zi. Somnul este un moment important al vieții, moment în care însămânțăm pe ogoarele subconștientul toate semințele trăirilor noastre. Calitatea vieții noastre depinde de calitatea acestor semnițe. Iată câteva exemple de semințe pe care le-ați putea planta și voi în grădina minții voastre, dacă treceți printr-o perioadă de criză !

 • Sunt o persoană puternică și capabilă.
 • Am depășit încercări dificile în trecut și pot s-o fac din nou.
 • Provocările prin care am trecut m-au făcut mai puternic.
 • Am voie să mă simt supărat, furios și trist uneori, pentru că asta face parte din a fi om.
 • Merit să primesc lucruri bune și să îmi realizez obiectivele în viață.
 • Trecutul este trecut, iar trecutul meu nu-mi prezice viitorul.
 • Mă iert pentru greșelile pe care le-am făcut și refuz să mi le mai  reproșez.
 • Nu trebuie să renunț la speranțele și visele mele.
 • Toată munca mea va da roade.
 • Îmi cunosc valoarea. Sunt capabil să fac alegeri sănătoase.
 • Merit să fiu iubit și să îi iubesc pe ceilalți.
 • Indiferent de circumstanțe voi rămâne pe drumul cel bun.
 • Îmi iubesc corpul, mintea, visele și viziunile mele.
 • Gândurile negative nu-mi mai sunt de folos. Vindecarea este la îndemâna mea.
 • Mă voi înconjura de oameni care mă iubesc și mă susțin necondiționat.
 • Cu gânduri pozitive, stimă de sine și încredere în mine însumi, voi fi de neoprit pe calea evoluției mele.
 • Mă accept așa cum sunt și voi continua să mă străduiesc să fac bine.
 • Aici și acum mă angajez să fac tot ceea ce depinde de mine.

Afiează aceste delarații  în camera ta, pe telefonul tău sau oriunde consideri că îți vei reaminti cu ușurință de ele. Investește energia atenției în ele, până când vor deveni parte din tine, a doua ta natură. Când vei simți asta, îndrăznește să fii înțelept, privește-te în oglindă și spune-ți : MĂ ACCEPT, MĂ IERT, MĂ IUBESC. Privește apoi în jurul tău ! Vei descoperi că atenția ta a făcut minuni și nu o vei mai risipi niciodată !

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro