luni, mai 20, 2024
libris.ro
AcasăDEZVOLTARE PERSONALĂ | SELF HELPMiracolele recunoștinței | Strategii care schimbă vieți

Miracolele recunoștinței | Strategii care schimbă vieți

De ce nu manifestăm zilnic recunoștință de înaltă vibrație pentru viață și toate câte le-am primit fără să le fi cerut vreodată? Pentru că nu conștientizăm ce beneficii miraculoase poate să ne ofere sentimentul de recunoștință. Dacă am ști, am învăța să cultivăm recunoștința și s-o transformăm  în cea de-a doua natură a noastră.

Câți dintre voi înțelegeți taina lui DACĂ VREI SĂ AI CEEA CE-ȚI DOREȘTI, TREBUIE SĂ VREI MAI ÎNTÂI CEEA CE AI DEJA?

Câți dintre voi știți că recunoștința este secretul materializării dorințelor ? Știați că recunoștința este cheia rugăciunilor care primesc răspuns? Trecem zilnic unii pe lângă alții și ne ignorăm sau ne judecăm în fel și chip, fără să conștientizăm că, de fapt, trăim unii pentru alții. Nu mă crezi? Imaginează-ți pentru 3 minute că ai rămas singurul om de pe Planeta Pământ. Toți ceilalți au dispărut. Ce sens ar avea viața de unul singur, chiar și în condițiile în care descoperi că ți-au rămas ție toate bogățiile lumii? La ce ți-ar folosi tot aurul, toate diamantele și toate palatele lumii?

Sunt multe lucruri pe care nu le-am cerut și le-am primit, care credem că ni se cuvin și nu ar trebui să fim recunoscători pentru ele. Uităm de Soare, de Lună, de stele, de munți  de ape, de copaci și flori, de păsări și animale, de aer, de foc, de toate frumusețile acestei lumi și de capacitatea de a le putea percepe și a ne bucura de ele. Dacă nu simțim în adâncul ființei noastre că ar trebui să manifestăm recunoștință pentru toate acestea, oare nu este această ne-simțire cel mai concludent indiciu că nu le merităm?

În absența manifestării recunoștinței noastre, se activează Legea Divină a Compensației.

Nu suntem recunoscători pentru ceea ce avem deja, ni se va lua și ceea ce avem și nu prea vom mai primi mare lucru, în afară de lecții și mai grele de viață.

“Recunoștința este cel mai înălțător sentiment dintre toate”, spunea cândva Cicero.

Cercetătorii din domeniul psihologiei pozitive susțin că recunoștința este asociată fericirii și succesului, că ne ajută să simțim cele mai bune emoții, să beneficiem de experiențe minunate, să ne îmbunătățim starea de sănătate, să facem față aversităților  și să ne construim relații de tot felul. Una dintre marile lecții ale Universului pentru noi este aceea că, atunci când lucrurile, oamenii sau circumstanțele pentru care nu am știut să manifestăm recunoștință dispar din viața noastră, experimentăm suferința și lipsurile. Și asta în condițiile în care există din abundență în acest Univers, de toate, pentru toți.

Oameni buni, știți că mințile și corpurile voastre sunt instrumentele cu care experimentați lumea materială. Nu vă mai indentificați cu ele!  Nu sunteți mintea, nu sunteți corpul. Sunteți sufletul. Ascultați-i șoaptele și vă va ajuta să integrați recunoștința în natura voastră umnă. Veți transforma astfel o viață plină de lipsuri într-una cu tot ceea ce vă este necesar ca să vă continuați drumul spre lumină, experimentând fericirea.

Iată câteva exerciții de recunoștință care vă vor schimba viața !

Treziți-vă în recunoștință !

Fă-ți dimineața o listă mentală cu câteva lucruri pentru care vrei să-ți manifești recunoștința și să sărbătorești pentru că acele lucruri există în viața ta și te poți bucura de ele. Începe-ți ziua spunând „Mulțumesc pentru această nouă zi” și organizează o sărbătoare a sufletului pentru 5-10 minute. Uite un exemplu! Propuneți ca mâine să fie o zi în care să nu te plângi de nimic. Nici ție, nici altuia ! Să fie o zi în care nu te judeci și nici nu te îndoiești de tine. Crezi că poți sărbători astfel, manifestând în același timp recunoștință?

Fă o plimbare la braț cu recunoștința !

Mersul regulat în sine are multe beneficii, ne poate ajuta să menținem o greutate optima, previne sau gestionează diverse afecțiuni, inclusiv bolile de inimă, hipertensiunea arterială și diabetul de tip 2, ne întărește oasele și mușchii, ne îmbunătățește starea de spirit și ne dezvoltă creativitatea. Când adăugăm plimbării noastre o practică de recunoștință, ea se va transforma într-o oportunitate uimitoare de a vedea și onora frumusețea care ne înconjoară. Pe măsură ce mergi, observă și recunoaște minunile simple din jurul tău pe care, de multe ori, nu le bagi în seamă.

Țineți un jurnal de recunoștință !

5 minute pe zi, te poți opri să consemnezi în jurnalul tău 5 motive zilnice pentru care ai putea să manifești recunoștință. Impactul pozitiv asupra bunăstării tale va crește precum în cazul triplării veniturilor tale. Cu cât vei fi mai specific despre ceea ce ești recunoscător, cu atât mai benefică scrierea în jurnalul de recunoștință. Notează în jurnalul de recunoștință la finalul listei zilnice, 3 lucruri care ți-au mers excelent în acea zi. Poți să începi cu lucrurile mărunte, banale. Le vei experimenta foarte curând și pe celelalte mai mari. S-ar putea simți inconfortabil la început sau s-ar putea să ai probleme în a te concentra asupra sentimentelor pozitive experimentate în cadrul unui eveniment. E normal. Fii consecvent în a consemna lucrurile bune ale zilei, în special înainte de culcare și îți va deveni mai ușor.

Redactați scrisori de mulțumire !

Amintește-ți de cineva care a făcut ceva pentru tine și căruia sau căreia îi ești extrem de recunoscător, însă nu i-ai exprimat niciodată recunoștința ta profundă. O rudă, un prieten, un profesor, un coleg. Descrie în termeni specifici ce a făcut această persoană pentru tine, de ce îi ești recunoscător și câte ceva despre modul în care comportamentul acestei persoane ți-a influențat viața. Încearcă să fii cât mai concret posibil.

Fă vizite de recunoștință !

Poți să-i faci o vizită de recunoștință, fără să-i declari scopul. Lasă-l să fie surprins ! Când vă întâlniți, spune-i că dorești să-i citești o scrisoare și cere-i să nu te întrerupă până când nu termini de citit.  Lasă-i scrisoarea când pleci. Dacă persoana căreia vrei să-i transmiți recunoștința ta este decedată, poți duce scrisoarea la cimitir sau o poți lăsa undeva în natură. Este un proces super-puternic, ultra-terapeutic, care poate vindeca blocajele emoționale vechi.

Folosește zilnic afirmații de recunoștință!

Rostirea unor afirmații specifice de recunoștință este o modalitate puternică de a vă programa subconștientul cu o mentalitate pozitivă, astfel încât să puteți experimenta beneficiile recunoștinței în mod constant. Concetrați-vă afirmațiile cât mai mult pe prezentul vostru, nu pe trecut. Aici este cheia ! Iată câteva afirmații pozitive, declarații constructive de adevăr, cum le numea maestrul Christian Daa Larson.

  • Sunt recunoscător pentru că mi-am descoperit puterea de a crea viața pe care mi-o doresc !
  • Sunt recunoscător pentru că toate dorințele mele se împlinesc!
  • Sunt recunoscător pentru că viața mea este din ce în ce mai plină de abundență și fericire !
  • Sunt recunoscător pentru că, în fiecare zi văd îmbunătățiri în viața mea !
  • Sunt recunoscător că învăț lecțiile vieții și simt cum cresc din ce în ce mai mult !
  • Sunt recunoscător pentru tot ceea sunt și pentru tot ceea ce am !
  • Sunt recunoscător că pot fi recunoscător !

Un cuvânt de încheiere

Cultivarea recunoștinței ne poate cu adevărat schimba viața. Recunoștința ne poate schimba viața, dacă ne oprim  și acordăm atenția noastră frumuseții lucrurilor simple. În ele se ascunde miracolul vieții ! Tu ce zici? Crezi că ai putea pentru câteva clipe să încetezi să mai fugi din realitate și să încerci s-o aprofundezi cu ajutorul recunoștinței? Dacă vezi cele mai mici bucurii ca pe miracole, miracolele vor fi la tot pasul în viața ta. Eu sunt recunoscător pentru că pot să vă vorbesc astăzi despre recunoștință. Ea este cheia înțelepciunii și rugăciunilor care primesc răspuns. Îndrăzniți așadar să fiți recunoscători !

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro