miercuri, aprilie 17, 2024
libris.ro
AcasăDEZVOLTARE PERSONALĂ | SELF HELPMOTIVAȚIE VERSUS INSPIRAȚIE | CE LE DEOSEBEȘTE ?

MOTIVAȚIE VERSUS INSPIRAȚIE | CE LE DEOSEBEȘTE ?

Cei mai mulți oameni confundă semnificația motivației cu cea a inspirației, din cauza similarității acestor termeni. Motivația și inspirația au însă vibrații diferite. Atunci când ești inspirat, ai dorința sau capacitatea de a te angaja într-o anumită sarcină sau de a te simți într-un anumit fel. În mod similar, a fi motivat reprezintă dorința de a te comporta în moduri specifice, iar acest lucru te îndeamnă la acțiune. Atât motivația, cât și inspirația, duc la acțiune. Inspirația poate fi motivul pentru care compunem un cântec, pictăm ceva sau încercăm ceva nou în rutina noastră zilnică. Motivația ne poate ajuta să și realizăm aceste lucruri. Motivația este generată de nevoile egoului, pe când inspirația este generată de dorințele Sufletului.

CE ESTE MOTIVAȚIA?

Motivația este un concept psihologic. Este un stimulent sau o forță motrice care te obligă să acționezi. Adică, atunci când te simți stimulat mental, te comporți sau acționezi într-un anumit mod. Te concentrezi asupra unui obiectiv, cum ar fi să meditezi zilnic, iar acel obiectiv te determină să acționezi. Atunci când îți este foame, ești motivat să găseștii ceva de mâncare. Motivația poate fi psihologică, biologică sau socială. Ea determină o acțiune, adesea bazată pe ceea ce credeți că ar trebui să faceți. Motivația este un instrument grozav, deoarece, odată ce aveți un obiectiv definit, vă puteți concentra eforturile pentru a-l atinge.

CE ESTE INSPIRAȚIA?

Inspirația este ceva mai complicat decât motivația . Este sentimentul pe care îl ai atunci când te întâlnești cu o anumită experiență. O mare varietate de stimuli o pot declanșa și este diferită pentru fiecare dintre noi. Ceea ce te inspiră pe tine s-ar putea să nu-l inspire pe prietenul tău sau invers. Atunci când ești inspirat, este ușor să găsești un motiv pentru a acționa. Vine în mod natural pentru că vibrația inspirației este unam ult mai înaltă decât a motivației. Este însă mai puțin probabil ca inspirația să creeze o acțiune pe termen lung dacă nu-și găsește “perechea” într-o motivație. Cele două sunt de fapt două energii diferite. Inspirația este masculine, iar motivația este feminină.

Inspirația nu susține progresul, deoarece este adesea legată de idei ambigue. Acestea sunt visele, speranțele și cele mai mari ambiții ale tale. Și ele vin cu emoții profunde. Natura vagă a inspirației face din ea un concept dificil de pus în acțiune. Mai degrabă decât să te concentrezi pe detaliile obiectivului, inspirația te încurajează să acționezi din dorința profundă de a menține conexiunea emoțională pe care ai simțit-o inițial. Pentru ca idealurile inspirate să devină realitate este nevoie de motorul motivației. Motivația creează acțiunea. Inspirația este mai degrabă o atracție. Motivația este un impuls, inspirația este un sentiment.

O ANALIZĂ COMPARATIVĂ A INSPIRAȚIEI ȘI MOTIVAȚIEI

  • Motivația se referă la un proces de stimulare a unei persoane să acționeze într-un mod definit pentru a atinge un obiectiv. Inspirația este definită ca un act de influențare a oamenilor din punct de vedere mental și emoțional pentru a face ceva creativ.
  • Motivația este ceva care te împinge sau te convinge să întreprinzi o acțiune, în timp ce inspirația este ceea ce te atrage spre ceva.
  • În motivație există un sentiment de rezistență și competitivitate, în timp ce inspirația are un sentiment de entuziasm și de lipsă de efort.
  • Motivația este de scurtă durată, inspirația este de natură durabilă.
  • Motivația provine dintr-o sursă externă, care poate fi recompensa, recunoașterea, aprecierea etc., pe când sursa inspirației este internă, o dorință profundă care apare în interiorul nostru.
  • Motivația este un instinct deliberat sau planificat de a face un pas. Inspirația este un sentiment spontan. Gândurile Sinelui Superior se combină cu emoțiile noastre
  • Motivația se datorează așteptărilor autoimpuse sau ale societății, obligațiile și presiunea celorlalți care ne împing să facem ceva. Inspirația este o chemare naturală și organică provenită din adâncul ființei noastre.

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro