miercuri, februarie 28, 2024
libris.ro
AcasăAVEM CREIER – CE FACEM CU EL?NOAPTEA ÎNTUNECATĂ A SUFLETULUI | CE ESTE ȘI CUM ÎI REZISTĂM

NOAPTEA ÎNTUNECATĂ A SUFLETULUI | CE ESTE ȘI CUM ÎI REZISTĂM

Când pornim pe drumul spiritualității, auzim adesea despre faimoasa “noapte întunecată a sufletului”. Fiind o parte esențială a trezirii spirituale, noaptea întunecată a sufletului intrigă la fel de mult pe cât sperie. În acest articol, vom aduce puțină lumină asupra acest concept fenomenologic. Mai întâi, vom clarifica ce este noaptea întunecată a sufletului, apoi vom vedea cum o putem depăși, cu câteva sfaturi care să ne ajute să trecem prin această tranziție, uneori intensă și inconfortabilă.

Ce este noaptea întunecată a sufletului?

Noaptea întunecată a sufletului este o perioadă de mari schimbări care urmează, în general, unei treziri spirituale. Ea poate dura destul de mult. Este descrisă ca fiind “neagră” deoarece schimbările care o caracterizează pot fi brutale și, prin urmare, ne pun într-un real disconfort. Este, de asemenea, o perioadă în care începem să lucrăm cu ,,umbrele”, pentru a deveni conștienți de „umbra” noastră sau de „părțile noastre de umbră” și, astfel, pentru a ne vindeca rănile emoționale. Umbrele sunt părțile din noi neacceptate încă.

Noaptea întunecată a sufletului din punct de vedere psihologic

Atunci când ne îndreptăm către spiritualitate, viziunea noastră asupra lumii se schimbă. Nu mai percepem lumea din jurul nostru în același mod. Aceste conștientizări nu sunt întotdeauna ușor de integrat. Unele răspunsuri pe care le căutăm ne pot da peste cap  felul în care ne-am perceput până atunci, sau am perceput lumea exterioară. Dacă petrecem mulți ani funcționând într-un anumit mod, atunci va fi destul de destabilizant să integrăm noi viziuni despre lumea înconjurătoare.

Este imposibil să continuăm să ne trăim viața ca înainte. Nu mai putem pretinde că nu se întâmplă nimic în exterior, în timp ce lumea noastră interioară se metamorfozează încetul cu încetul. Lumea noastră exterioară reflectă lumea noastră interioară. Așadar, atunci când lumea noastră interioară se schimbă, se va schimba și lumea noastră exterioară. Atunci intrăm în ceea ce este cunoscut sub numele de “noaptea întunecată a sufletului”.

Noaptea întunecată a sufletului este perioada de mari schimbări care urmează trezirii noastre la spiritualitate. În această perioadă, ne putem schimba mediul, locul de muncă, aspirațiile, relațiile – totul este susceptibil să se schimbe. Schimbările pot fi graduale, blânde și lente, sau radicale și intense.

Toate nopțile întunecate ale sufletului sunt diferite. Prin urmare, o noapte întunecată a sufletului poate fi rapidă și brutală sau lentă și mai mult sau mai puțin blândă. Un lucru este sigur: în timpul unei nopți întunecate a sufletului, vom trece prin schimbări și prin unele căutări sufletești majore și nu vom mai fi aceeași persoană.

Noaptea întunecată a sufletului din punct de vedere energetic

Dacă te interesează noaptea întunecată a sufletului, cel mai probabil ești interesat de spiritualitate. Când vorbim despre spiritualitate, de cele mai multe ori vorbim în termeni de energie și vibrație. Totul în univers are o anumită vibrație, o anumită frecvență vibrațională. Când intri în lumea spiritualității, începi în general să meditezi, să îți observi gândurile, să te îngrijești fizic și mental, să te ocupi de rănile tale emoționale și așa mai departe. În tot acest răstimp, vibrația ta crește. Când vibrația ta crește, atragi în viața ta noi persoane, situații, experiențe,  care rezonează cu noua ta vibrație. Toate lucrurile care nu mai rezonează cu noua ta vibrație vor părăsi viața ta. De asemenea, este foarte posibil să întâlnești oameni rătăciți în noaptea întunecată a sufletului care-ți vor pune credințele la îndoială. Cel mai bine este să stai departe de ei și să ceri îndrumare. Își vor găsi și ei drumul, nu te îngrijora ! Reajustarea energetică a exteriorului tău este ceea ce se numește “noaptea întunecată a sufletului”.

Cum să depășești noaptea întunecată a sufletului

Nu există o rețetă miraculoasă pentru a depăși noaptea întunecată a sufletului sau pentru a evita să treci prin ea, însă, dacă te afli în mijlocul acestei perioade dificile, iată câteva sfaturi care ar putea fi de ajutor:

  • Fii sigur că merită

Nu devii interesat de spiritualitate din întâmplare. Dacă sufletul tău a decis să se îndrepte către spiritualitate, a făcut-o pentru un motiv întemeiat. Nu te împotrivi. Chiar dacă tunelul pare întunecat și nesfârșit, crede-mă, merită efortul. Viața ta nu va mai fi niciodată la fel. Viața ta va arăta în sfârșit ca tine și vei trăi o viață autentică și plină de sens.

  • Păstrează-ți credința

Ai credință în viață, în univers. Ai încredere că totul se întâmplă pentru binele tău cel mai înalt, chiar dacă este încă greu de înțeles și de perceput. Dacă alegi să explorezi adâncurile ființei tale pentru a dezvălui adevăratul tău potențial, atunci fii sigur că totul se schimbă în jurul tău pentru a se potrivi cu noul tu, sau mai corect spus, cu adevăratul tu.

  • Renunță la nevoia de control

Cu cât încerci mai mult să te opui schimbărilor din viața ta, cu atât va fi mai greu și cu atât mai dureroase și mai inconfortabile vor fi lucrurile. Nu încerca să le controlezi. Lasă lucrurile să curgă. Nu te teme de necunoscut. Doar din necunoscut pot apărea oportunități pentru cel ce ai devenit.

  • Nu te lăsa pradă capcanelor pozitivității toxice

Nu te lăsa amăgit de capcanele spirituale foarte mediatizate ale “atitudinii pozitive permanente”. Nu poți fi pozitiv 24 din 24 de ore și nici 7 zile din 7. Pozitivitatea toxică induce ideea că nu poți fi niciodată deprimat sau că nu poți fi niciodată într-o dispoziție proastă și că, oricând apar aceste emoții mai puțin plăcute trebuie să scăpăm de ele imediat.  Greșit. Ele trebuie trăite. Lăsate să vină și să plece. Urcușurile și coborâșurile fac parte din natura umană. În niciun caz nu ar trebui să încerci să-ți eviți emoțiile. Ar trebui să le simți, oricare ar fi ele. Esențial este pur și simplu să le simțiți fără să te atașezi de ele și fără să te identifici cu ele. Lasă-le să curgă prin tine, iar ele vor trece pur și simplu.

  • Caută sprijin când simți nevoia

Dacă dorești un sprijin care să te ajute să treci prin această perioadă dificilă, nu ezita să apelezi la un ajutor din partea unui coach sau a unui psiholog specialist în coaching. Un profesionist te poate ajuta să te vindeci, să depășești diversele blocaje, să-ți ofere confort și sprijin în timpul acestei tranziții, dar mai presus de toate, să-ți împărtășească experiența și sfaturile sale. Nu am venit să experimentăm această viață împreună fără un motiv. Profită de faptul că există oameni dispuși să-ți fie alături.

Gânduri de încheiere

Nu putem evita perioadele grele atunci când pornim într-o căutare spirituală. De fapt, fără aceste perioade nu putem să ne cunoaștem în totalitate pe noi înșine și nici nu putem cunoaște complexitatea existenței umane.

Fiți curajoși în timpul nopții întunecate pentru că, atunci când dimineața va veni, veți fi convinși că totul a meritat. Noaptea trece, cu alte cuvinte și, pe când vă veți găsi calea, lumina vă va călăuzi.

Spor și lumină în tot ceea ce gândiți, rostiți și întreprindeți !

ARTICOLE ASEMANATOARE

1 COMENTARIU

  1. Bun găsit!
    Când ajungi să înțelegi că nimeni și nimic din afara ta nu îți poate îndeplini nevoile decât tu cel adevărat, atunci se face liniște în interiorul tău și revii în fluxul divin care de fapt nu l-am pierdut niciodată, doar aveam iluzia că am fost separați!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro